Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A w luxmedzie nie ma tak, że do ginekologa idziesz, a na usg osobno się umawiasz? Pamiętam jak mi koleżanka opowiadała jak w luxmedzie była, pakiet z firmy, to najpierw wizyta, a potem osobno się umawiała na usg, cytologię i inne. Ale jak w ciąży to nie wiem, oni też się jakimiś wewnętrznymi przepisami rządzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:33
-
Ja mam augmentin i probiotyk trivagin. Może to zależy od tego ile tych bakterii jest. Ja miałam na posiewie >100000 ale miałam bezobjawowo
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Jeśli chodzisz do lekarki która nie ma aparatu bo jest tylko położna to osobno zapisujesz się na usg. Ja do 13 tyg na każdej wizycie miałam usg dlatego się zdziwiłam ze w 15 tyg nie miałam.
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Ja też miałam usg w 13 tyg a teraz dopiero w 20. Ale chodzę już na nfz. Pytałam położnej czemu dopiero w 20 powiedziała że nie mają możliwości wykonać więcej razy usg. I ciekawa jestem czemu właśnie Puszek ma na każdej wizycie. Też bym chciała tak
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Zależy od lekarza, ale oni mogą robić usg, rozliczane to jest przez pkt i a każda procedurę nfz płaci i nfz nie ma określonej ilości usg. Nie spotkałam się z przychodnia w której nie robią na każdej wizycie usg, bo też chodzi o wpisanie akcji serca płodu, a przecież na tym etapie nie wysłuchaja detektorem.
Owszem ptg zaleca 3usg, się te akurat robię dodatkowo u kogo innego pryw
-
nick nieaktualny
-
Pani Moł wrote:A my po wizycie, dzidziutek rośnie ale doktor mowi, że za dużo obostrzenia dietowe wprowadziłam przy cukrzycy i że mam jeść więcej
ja nie wiem jak to jest - polowy rzeczy nie wolno jeść bo cukrzyca a jak trzymam dietę i jem raczej normalnie to mi za mało przybrał bobo. Za 3 tyg znow wizyta.
Ja tez nie ogarniam tej cukrzycy. Mam wrazenie ze bardziej szkodze dziecku niz pomagam. Miałam brzuszek, po 3 tygodniach diety juz go nie mam. Chodzilam w spodniach z pasem ciazowym teraz ubieram bez problemu jeansy. Boli mnie żołądek, mam zaparcia kurde do tej pory nic takiego sie ze mna nie dzialo. Owoce 2 dziennie to przeciez masakra, twraz kiedy trzeba tych witamin dostarczac. Ja ide do gin w srode, zobaczymy co powie. Ja sie na tej diecie po prostu zle czuje2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi no wlaśnie... a jak się jeszcze wezmie pod uwagę, że z krwi żylnej glukoza zawsze wychodzi niższa niż z kapilarnej w glukometrze to może się okaże, że jakiś % dziewczyn na wyrost ma tę cukrzycę stwierdzoną. Ja mam zawsze minimalnie ponad normę na czczo, jutro chyba skiknę do synevo tak kontrolnie, a co mi tam
samą glukozę na czczo sobie pyknąć.
-
nick nieaktualnyZe glukometr zawyża czy zaniża ?
Ja tez mam niskie te cukrywiecie co - to chyba był blad pomiaru wtedy jednak a juz mnie wrzucili do cc... i tera jestem upupiona
i nie mam jak sie wykręcić
Black piątek a guzik - żadnych fajnych ofert nie ma a zniżki 10 zł to niech sobie wsadza .... masakra
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyago91 Piękny masz brzuszek moja droga
.
Dziękuję Wam bardzo serdecznie wczoraj to chodziłam całą noc od synka pokoju i przy Ani na stoliku takim małym siedziałam , już dziś Ania lepiej się czuje je wszystko normalnie , synek także mma dobre samopoczucie .
Ciasteczko Jak to mój mąż powiedział wczoraj że to zwykła ściema , żeby tylko ludzi naciągnąć .
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny