WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super wieści :) Gratuluję ! :)

Chusy mi możesz wpisać 6.12 wizyta

Alicja-33 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy u mnie wizyta 28.11

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    A to ty 4me! Kurcze twarz to kiepsko, kiedys mialam na karku i caly kark wygladal koszmarnie do tego swedzialo niemozliwie. Na pewno dostaniesz masc, sa tez takie bezpieczne w ciazy zupelnie, wiem bo smarowalam w poprzedniej mascia od dermatologa ktora moglam uzywac w ciazy juz "legalnie".

Dziewczyny ktos tam jeszcze zostal pominiety na liscie? Pytam o plec dziecka itd, i jakies nowe wizyty/ polowkowe..?
    Tak, widzę, że moje dwie wizyty nie wpisane, 31.11 i 18.12 :)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przesady się nie sprawdziły, z córką w ciąży bardzo dobrze wyglądałam pomijając fakt, że bylam gruba ale na twarzy super. A teraz miałam taką historię, że ja już wiedziałam o ciąży ale mężowi nic nie mówiłam a on cały czas chodził i patrzył na mnie, pytam co się tak patrzy, a on, że pięknie wyglądam i tak przez kilka dni... Potem jak mu powiedziałam, powiedział, że tak czuł bo pięknie wyglądam. Więc zobaczymy co tym razem w brzuszku siedzi choć bardzo marzę o kolejnej córeczce :)
    Siostra z córką plam dostała na twarzy, a moja mama że mną i siostra w ciąży ładnie wyglądała a z bratem ponoć w lustro nie mogła patrzeć i też plam dostała. Więc u każdej inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 21:21

skarb15 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie zgadzam z przesądami - w ciaży z córką kwitłam, ładna cera, szczupła, btzuch tylko wprzód i wcięcie w pasie patrząc z tyłu, super włosy. I na słodkie mnie bralo, plus dużo wymiotowałam.
    Teraz nie wiem jeszcze kto u mnie mieszka :) ale cera ładna, włosy też, szybciej mi waga idzie w górę bo jùz tak nie wymiotuję jak z córką. I na słodkie nie mam w ogóle ochoty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 21:25

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jest tak samo jak z planowaniem płci :D szanse pół na pół jak się będzie wyglądało, albo ładnie albo brzydko :)

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja brałam sterydy encorton konkretnie, po pierwszej dawce w szpitalu dostałam od razu wysypki a później przez cały okres brania tego świństwa miałam okropne syfy na twarzy i ramionach, takie naprawdę brzydkie i duże blee, spuchłam na twarzy jak chomik, wyglądałam strasznie. I bałam się przez to wyglądu w ciazy. Ale narazie służy :D

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    4me ja brałam sterydy encorton konkretnie, po pierwszej dawce w szpitalu dostałam od razu wysypki a później przez cały okres brania tego świństwa miałam okropne syfy na twarzy i ramionach, takie naprawdę brzydkie i duże blee, spuchłam na twarzy jak chomik, wyglądałam strasznie. I bałam się przez to wyglądu w ciazy. Ale narazie służy :D
    Ja bralam dexamethason i w sumie nic mi po nim nie bylo. Ale to jest jakis inny steryd niz encorton bierze sie go po 0,5 lub 1 mg... Nie wiem skad takie roznice ale moze ma dzialanie silniejsze. Nie wiem ale e kazdymbadz razie w czasie brania bylo ok a teraz mi cos wlasnid wyszlo - nie wiem czy to ma zwiazek...

Nic dziewczyny narazie podbieram mlodemu jakies zdrowszd kremy a bez aptecznej masci jak widze sie nie obejdzie wiec czekam na dermatologa.
    Ja nigdy nie miałam AZS wiec nie wiem czy to w ogole to. Moze mi sie jakis liszaj przyplatal czy jakies inne g :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepiej 4me jak pójdziesz do specjalisty, bo takie eksperymentowanie czasami więcej szkody jak pożytku potrafi zrobić.
    Chusy poproszę polowkowe na 09.01 i chyba prenatalne można zamknąć, bo byłam ostatnia :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze 29.11 wizyte mi wpisac. No i przy mnie mozesz napisac Klaudia, 24 lata Krakow;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wielki dylemat co tym dzieciakom kupić największy problem.mam.z moja 6 latka myślałam że łatwo pójdzie A tu nie wiem... A

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do obdarowania siedmioro dzieci rodzeństwa, wiek od 3 do 12 lat. Nawet jeszcze o tym nie myślę bo to będzie dramat :D
    Myślałam żeby dla dwóch najstarszch (11 i 12 lat) kupić książki "Nic bardziej mylnego" taka ogólnie o ciekawostkach. Ale chyba jeszcze trochę za wcześnie na taka książkę hmm nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 23:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że warto teraz zamawiać bo sprzedający bardzo podnoszą na tym etapie żeby. Mieliśmy dla syna w koszyku na allegro przyczepę do traktora dwa dni temu cena 58.50 dziś mąż chce zamawiać A przyczepa w koszyku 100 zł kosztuje :O

Oleander lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku mam tylko jedno dziecka do obdarowania czyli swojego chrzesniaka. Liczylam sie wlasnie z tym ze ceny beda rosnac im blizej grudnia tak ze juz mam wszystko zamowione jedna rzecz nawet przyszla (mata piankowa) tylko jej rozmiary mnie troche zmartwily 180×180. W sensie nie mam daru pakowania prezentow . Wizje mam ale gorzej z wykonaniem:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupuje prezenty szybciej. Moja corka ma bardzo specyzowane zainteresowania wiec nie jest trudno. A w rodzinie tez nie ma duzo dzieci wiec mniej wiecej wiem co mają i co kupic.Ceny teraz rosną bardzo. Wiec ja gdzies tak juz od pazdziernika kupuje powoli. Jak mi sie cos dajnego rzuci w oczy biore i chowam.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny w sumie macie rację. Jadę dziś na zakupy, mam nadzieję że kupię większość prezentów. Tym bardziej że mamy dziś black friday :)

Szczesliwa ledwo zywa ja też tak miałam dopóki w zeszłym roku przed świętami nie odpaliłam filmików na YT "jak pakować prezenty" :D Wkońcu mi to jakoś przyzwoicie wyszło, bo wcześniej preferowałam torebki, żeby się nie wygłupić z moim talentem :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 07:38

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie albo miałyście kłucia w okolicy pępka? Mnie dzisiaj w nocy tak ostro zakłuło, że aż taki swist jak przed omdleniem poczułam, nie wiem czy nie bardziej że stresu. Nie trwało to długo,przeszło szybko, ale okropnie się przestraszyłam.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, miałam pytać dokładnie o to samo. W nocy mnie obudził koszmarny ból jajnika i w sumie co kilka minut kluje i w jajniku i pepku i w okolicy wyrostka. Ktoś pytał lekarza może o te bóle i kłucia? Też się już martwić zaczęłam, to taki rwacy, ciągnący ból, lekarz za tydzień a ja będę się teraz stresowac

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane ja będę za godzinę dzwonić do swojej ginekolog, w nocy myślałam, że się pogotowiem skończy, ale ból szybko ustał i jak gdyby nigdy nic się czuję.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam.tez ciągnący ból czasami.wlqsnie od pępka A czasami od pachwiny do jajnika lekarz mówił że jeśli nie towarzyszą temu żadne skurcze ani plamienia to jest to zupełnie normalne bo macica i te więzadła w środku się rozciągają co może dawać uczucie promoeniujacego bolu o różnym nasileniu

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ