Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chusy wrote:A to ty 4me! Kurcze twarz to kiepsko, kiedys mialam na karku i caly kark wygladal koszmarnie do tego swedzialo niemozliwie. Na pewno dostaniesz masc, sa tez takie bezpieczne w ciazy zupelnie, wiem bo smarowalam w poprzedniej mascia od dermatologa ktora moglam uzywac w ciazy juz "legalnie".
Dziewczyny ktos tam jeszcze zostal pominiety na liscie? Pytam o plec dziecka itd, i jakies nowe wizyty/ polowkowe..?
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
U mnie przesady się nie sprawdziły, z córką w ciąży bardzo dobrze wyglądałam pomijając fakt, że bylam gruba ale na twarzy super. A teraz miałam taką historię, że ja już wiedziałam o ciąży ale mężowi nic nie mówiłam a on cały czas chodził i patrzył na mnie, pytam co się tak patrzy, a on, że pięknie wyglądam i tak przez kilka dni... Potem jak mu powiedziałam, powiedział, że tak czuł bo pięknie wyglądam. Więc zobaczymy co tym razem w brzuszku siedzi choć bardzo marzę o kolejnej córeczce
Siostra z córką plam dostała na twarzy, a moja mama że mną i siostra w ciąży ładnie wyglądała a z bratem ponoć w lustro nie mogła patrzeć i też plam dostała. Więc u każdej inaczej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 21:21
skarb15 lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Ja też się nie zgadzam z przesądami - w ciaży z córką kwitłam, ładna cera, szczupła, btzuch tylko wprzód i wcięcie w pasie patrząc z tyłu, super włosy. I na słodkie mnie bralo, plus dużo wymiotowałam.
Teraz nie wiem jeszcze kto u mnie mieszkaale cera ładna, włosy też, szybciej mi waga idzie w górę bo jùz tak nie wymiotuję jak z córką. I na słodkie nie mam w ogóle ochoty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 21:25
-
nick nieaktualny4me ja brałam sterydy encorton konkretnie, po pierwszej dawce w szpitalu dostałam od razu wysypki a później przez cały okres brania tego świństwa miałam okropne syfy na twarzy i ramionach, takie naprawdę brzydkie i duże blee, spuchłam na twarzy jak chomik, wyglądałam strasznie. I bałam się przez to wyglądu w ciazy. Ale narazie służy
4me lubi tę wiadomość
-
Oleander wrote:4me ja brałam sterydy encorton konkretnie, po pierwszej dawce w szpitalu dostałam od razu wysypki a później przez cały okres brania tego świństwa miałam okropne syfy na twarzy i ramionach, takie naprawdę brzydkie i duże blee, spuchłam na twarzy jak chomik, wyglądałam strasznie. I bałam się przez to wyglądu w ciazy. Ale narazie służy
Nic dziewczyny narazie podbieram mlodemu jakies zdrowszd kremy a bez aptecznej masci jak widze sie nie obejdzie wiec czekam na dermatologa.
Ja nigdy nie miałam AZS wiec nie wiem czy to w ogole to. Moze mi sie jakis liszaj przyplatal czy jakies inne g
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam do obdarowania siedmioro dzieci rodzeństwa, wiek od 3 do 12 lat. Nawet jeszcze o tym nie myślę bo to będzie dramat
Myślałam żeby dla dwóch najstarszch (11 i 12 lat) kupić książki "Nic bardziej mylnego" taka ogólnie o ciekawostkach. Ale chyba jeszcze trochę za wcześnie na taka książkę hmm nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 23:01
-
nick nieaktualnyA ja wam powiem że warto teraz zamawiać bo sprzedający bardzo podnoszą na tym etapie żeby. Mieliśmy dla syna w koszyku na allegro przyczepę do traktora dwa dni temu cena 58.50 dziś mąż chce zamawiać A przyczepa w koszyku 100 zł kosztuje
Oleander lubi tę wiadomość
-
Ja w tym roku mam tylko jedno dziecka do obdarowania czyli swojego chrzesniaka. Liczylam sie wlasnie z tym ze ceny beda rosnac im blizej grudnia tak ze juz mam wszystko zamowione jedna rzecz nawet przyszla (mata piankowa) tylko jej rozmiary mnie troche zmartwily 180×180. W sensie nie mam daru pakowania prezentow . Wizje mam ale gorzej z wykonaniem:D
-
Ja tez kupuje prezenty szybciej. Moja corka ma bardzo specyzowane zainteresowania wiec nie jest trudno. A w rodzinie tez nie ma duzo dzieci wiec mniej wiecej wiem co mają i co kupic.Ceny teraz rosną bardzo. Wiec ja gdzies tak juz od pazdziernika kupuje powoli. Jak mi sie cos dajnego rzuci w oczy biore i chowam.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyOk dziewczyny w sumie macie rację. Jadę dziś na zakupy, mam nadzieję że kupię większość prezentów. Tym bardziej że mamy dziś black friday
Szczesliwa ledwo zywa ja też tak miałam dopóki w zeszłym roku przed świętami nie odpaliłam filmików na YT "jak pakować prezenty"Wkońcu mi to jakoś przyzwoicie wyszło, bo wcześniej preferowałam torebki, żeby się nie wygłupić z moim talentem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 07:38
-
Dziewczyny macie albo miałyście kłucia w okolicy pępka? Mnie dzisiaj w nocy tak ostro zakłuło, że aż taki swist jak przed omdleniem poczułam, nie wiem czy nie bardziej że stresu. Nie trwało to długo,przeszło szybko, ale okropnie się przestraszyłam.
-
Iwwk, miałam pytać dokładnie o to samo. W nocy mnie obudził koszmarny ból jajnika i w sumie co kilka minut kluje i w jajniku i pepku i w okolicy wyrostka. Ktoś pytał lekarza może o te bóle i kłucia? Też się już martwić zaczęłam, to taki rwacy, ciągnący ból, lekarz za tydzień a ja będę się teraz stresowac
-
nick nieaktualnyJa mam.tez ciągnący ból czasami.wlqsnie od pępka A czasami od pachwiny do jajnika lekarz mówił że jeśli nie towarzyszą temu żadne skurcze ani plamienia to jest to zupełnie normalne bo macica i te więzadła w środku się rozciągają co może dawać uczucie promoeniujacego bolu o różnym nasileniu