X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać proszę jak się czegoś dowiesz, ja tam nie będę mojemu głowy zawracać, nic poza tym nie dzieje. Podejrzewam że w okolicy pępka to jelita po prostu, kolka jelitowa jest częsta w ciąży, bardziej mnie te jajniki martwią bo tak mocno i często jeszcze nie bolały. Nospa może coś pomóc na to myślicie?

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane też myślałam, że może to wina jelit, bo wczoraj jadłam kalafiora, a teraz jednak te jelita wrażliwsze są. Ale kłuło zaraz pod pępkiem tak mocno. Poczytałam trochę pewnie to macica się rozciąga i póki nic innego temu nie towarzyszy to nie jest źle. Dla świętego spokoju jednak wolę żeby moja gin mi to powiedziała :D Nie zawracam jej nigdy tyłka to raz chociaż mogę :D Zmartwiło mnie to "zasłabnięcie", bo już nie wiem czy to z nerwów czy z bólu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 09:01

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane

Nospa napewno pomoże złagodzi ból i działa rozkurczowo ale w ciąży można spokojnie zazyc Ja też często miewam takie bolesne dolegliwości wczoraj w sklepie na zakupach złapał mnie ból z prawej strony i najmniej 10 minut puścić nie chciał :/

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie uspokoiłyście, że nie jestem sama i każdej jakieś bóle doskwierają, bo teraz się bardziej utwierdzam, że to wszystko normalne. W poprzedniej ciąży do tego etapu nie doszłam więc teraz to wszystko coraz bardziej nowe dla mnie :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do mojej ginekolog, jej zdaniem ciąża jest jeszcze za nisko żeby to było od niej, mówiła, że to może być od jelit, jeżeli się powtórzy to na izbę przyjęć jechać.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

No każdy odczuwa inaczej wiadomo ale w moim przypadku napewno nie są to jelita :) ale u Ciebie może tak być pewnie że warto się poradzić zawsze

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że się już więcej nie powtórzy i to nic groźnego nie było :D Póki co będę bardziej pilnować tego co jem :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że jak to ból jednorazowy jest, to nie ma się co przejmować, czasem coś może przecież zaboleć, ja na bóle w okolicy jelit nie zwracam uwagi w ogóle. Póki co wzięłam nospe i zobaczymy czy coś pomoże, jak do jutra będzie dalej kłuło to pojadę może na ip, chociaż nie mam na to najmniejszej ochoty

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-D .

Niestety u mnie szpital :-( wczoraj synek wymiotował , co gorsze Ania :'( całą noc nie spała :'( skąd to się wzięło :-\ jakiś wirus i w szkole i w przedszkolu panuje , dziś siedzą dzieci w domu po co ja je wczoraj prowadziłam . Gabrysia jedynie nie wymiotowała oby mnie nic nie wzięło . Jak pięknie drzewa są oszronione ❤️❤️ jeszcze 5 dni i wizyta :-) .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-) .

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusiu bardzo Ci współczuję tego domowego szpitala!:( oby to jakis jednodniowy wirus i trzymam kciuki ze Cie ominie:)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Szczesliwa Mamusiu bardzo Ci współczuję tego domowego szpitala!:( oby to jakis jednodniowy wirus i trzymam kciuki ze Cie ominie:)

Nie dziękuję ;-) .W przedszkolu to bardzo dużo dzieci nie ma właśnie dla tego bo ta wirusówka panuje , w szkole jest podobnie wczoraj się dowiedziałam ponoć jeszcze ospa wietrzna szaleje jeszcze tego mi brakuje , ja chorowałam na ospę i dzieci też , Ania jeszcze nie była szczepiona teraz ma mieć szczepionkę .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem pelna podziwu dla takich mam co ogarniają 3 lub wiecej dzieciakow zwlaszcza jak sa chore. Wtedy to istny armagedon. Jedno matudzi drugie wymiotuje trzecie ma goraczke. Obiad zrobic,ogarnąć chałupe. No szacun. Ja przy mojej jednej jak ma gorączkę to nie spie calą noc bo jej w ciagu 30 min potrafi z 37.5 urosnąc na 40 blyskawicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:30

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Współczuję wiem co to znaczy chore dzieci masakra :( A ta biedna matka lata od jednego do drugiego i nie wiadomo w co ręce włożyć... oby szybko przeszło i żebyście stanęli na NOGI !

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia współczuję i podziwiam, że ogarniasz wszystko jeszcze z brzuszkiem :) oby szybko dzieciaczki wyzdrowiały :)

A jakie plany u Was na black friday? Mąż dzwonił i mówił, że u nas w mieście korki niesamowite :D Ja nawet się nigdzie nie wybieram, bo w stacjonarnych sklepach to trochę marne promocje żeby tak świrować. Ale na www.garneczki.pl jest przecena do - 80% więc zaraz zabieram się za przeglądanie :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar upolować jakies legginsy cieple dla siebie i jakies bodziaki na pierwsze dni;) a ogolnie pewnie zwariuje patrzac ile rzeczy jest taniej i bede sie musiala opanować:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady was nadrobić, 60 ponad stron zapisalyscie ;) ja dostałam antybiotyk na moje bakterie w moczu, mam brać przez 5 dni 3 razy dziennie. Czy wy macie robione usg na każdej wizycie? Ostatnio na dwóch wizytach nie miałam i zapytałam o to. Ginekolog powiedziała ze jak miałam w 12 tygodniu to następne jest w 20 tygodniu...

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Nie dam rady was nadrobić, 60 ponad stron zapisalyscie ;) ja dostałam antybiotyk na moje bakterie w moczu, mam brać przez 5 dni 3 razy dziennie. Czy wy macie robione usg na każdej wizycie? Ostatnio na dwóch wizytach nie miałam i zapytałam o to. Ginekolog powiedziała ze jak miałam w 12 tygodniu to następne jest w 20 tygodniu...

Wizyty na NFZ ?
    U mnie (prywatnie) usg za każdym razem czyli co 3 tygodnie..

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja mam zamiar upolować jakies legginsy cieple dla siebie i jakies bodziaki na pierwsze dni;) a ogolnie pewnie zwariuje patrzac ile rzeczy jest taniej i bede sie musiala opanować:D

Ten black friday to nie tak do konca ma super ceny. Np smyk ostatnio mial -30% a dzis ma -20%. Czasem mozna zdecydowanie taniej kupic w inny dzień niz czarny piatek.

Mam.galerie pod nosem jak przrjezdzalam dzis i chciałam wstapic do apteki zawrocilam praktycznie 0 wolnych miejsc w parkingu podziemnym.
    Ja np kurtki jesienne czy zimowe kupuje latem. Ostatnio zaplacilam 80zl za plaszczyk jesienny dla mlodej ktory kosztowalal w sezonie jesiennym 180zl ja w lecie dalam o 100 zl mniej. Mam tez kuzynke w hm i ona czesto zamawia mi na siebie z rabatem.pracowniczym i darmowym kurierem. Ide sobie do nas do hm mierze co chce a potem ona u siebie mi zamawia. Oszczedzam czasem i 40% + rabat pracowniczy. Koszulki dla mlodej np.po 10 zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:26

iwwk lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka jeśli chodzisz na NFZ to tak jest, tam chyba 2 albo 3 usg przysługują jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Ja chodzę prywatnie i mam na każdej wizycie. A jaki antybiotyk na bakterie dostałaś? Ja miałam monural, jednorazowo rozpuścić i wypić, pozamiatał bakterie szybko, bo 2 dni później badania robiłam i czyściutko jak nigdy :)

MaMaMi dokładnie tak jak mówisz, mnie to śmieszy, raz w roku jak taka jest wariacja z tym dniem to niech chociaż zrobią wyprzedaże konkret na -70, -80, a wszędzie widzę -20, albo -30 :D Jedynie te garneczki fajne promocje mają :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie, dzidziutek rośnie ale doktor mowi, że za dużo obostrzenia dietowe wprowadziłam przy cukrzycy i że mam jeść więcej :O ja nie wiem jak to jest - polowy rzeczy nie wolno jeść bo cukrzyca a jak trzymam dietę i jem raczej normalnie to mi za mało przybrał bobo. Za 3 tyg znow wizyta.

Oleander, MaMaMi83, PatkaPP lubią tę wiadomość

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ