X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dzięki ! mam nadzieje ze nie okaze sie to zbyt skomplikowane na moj spowolniony umysl:P

Oo widzisz jako piękny różowy suwaczek masz ;) zbyt surowo się oceniłas :P

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba podswiadomie wybralam takie na dziewczynke:D

ago91 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wyspane? Jakie plany na weekend?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj najlepsze spanie :) wyspałam się cudownie, cała noc przespana. Zaraz zabieram się za sprzątanie, a później jedziemy do rodzinki w odwiedziny :) myślałam, że brzuch będzie widać, ale skoro nie to jeszcze nic nie mówimy :D może się zorientują jak będę odmawiać alkoholu :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, za siebie mogę odpowiedzieć że wyspana.
    Od rana byłam w 4 lidlach szukając maszyny do szycia bo miała być w fajnej cenie. Ale niestety co podjezdzalismy to ostatnia sztuka wzięta. W pierwszym lidlu byłam o 7.10.. No ale cóż i mówi się trudno ;)

Planujecie iść do szkoły rodzenia? Albo byłyście kiedyś? Warto?
    Rzadko miałam styczność z niemowlakami i sie zastanawiam.
    Dobrego dnia :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka

Ja myślę że szkoła rodzenia to bardzo i dywidualna sprawa dla jednego dużo pomoże i nauczy A dla drugiego będzie nudna :) ja z 1 córka chodziłam na zajęcia i jako laik dużo się dowiedziałam ciekawych rzeczy fajne próbki dostałam przy 2 i 3 dziecku wiadomo że już nie uczęszczał :)

Zapisz się i zobacz jak nie będzie ci odpowiadać to zawsze może A się wgpisac

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie norma poranna = mdłości i wymioty :D .. noc niezbyt, w ogóle źle sypiam i często się budzę.
    Szkoła takkkkk - od stycznia, muszę się zapisać. Jestem zielona i bez tego to już w ogóle ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkk

Rodzina Jeszcze nie wie ? U mnie najbliżsi wiedzą od 6 tygodnia bo lekarz dał mi zwolnienie q pracy z racji na mdłości i uciążliwe warunki więc siła rzeczy nie udało się ukryć :) ale to rodzice i rodzenstwo no i chrzestna mojego syna.wie bo że mną pracuje w.jednym zakładzie ale wiem.ze ostatnio powiedziała męża kuzynce. A reszta po rodzinie to nie wiem czy wiadomość się rozniosła czy nie ale nic do ukrycia nie mam.:) po O te prenatalnych mamy zdrowego chłopca teraz nic tylko się.cieszyc

• iwwk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie tylko moja mama i moi bracia. Kilku znajomych też wie. Nikomu więcej nie mówiliśmy. Chociaż ja po prenatalnych już chciałam wszystkim rozpowiedzieć, ale potem strach wrócił. Planujemy albo na Mikołaja powiedzieć po kolejnym badaniu albo dopiero na święta. Ale to takim najbliższym. Cieszymy się bardzo, ale jednak nadal te obawy są i chcemy na razie żeby jak najmniej osób wiedziało.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Utknęłam u mamy na parę dni i chyba dopiero jutro będę mieć czas, żeby usiąść i nadrobić, bo dzisiaj znajomi przychodzą to muszę ogarnąć mieszkanie, jedzenie itp.
    W Lidlu załapałam się tylko na 2 ręczniki i dresy z jakiejś starej promocji, a szkoda. Niestety u mnie to się szybko rozchodzi taki towar.
    Samopoczucie u mnie dobre: zero mdłości, zero wymiotów, więc pojawiła się nadziej na lepsze :) Niestety apetytu nadal nie mam, a dr mnie znowu ochrzani jak nic nie przytyję :(
    My się zapasujemy do szkoły rodzenia, znalazłam weekendową i będziemy dojeżdżać, bo TŻ tylko na weekendy w domu. Ale chcemy, bo zieloni jesteśmy.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj też wyjątkowo miałam dobrą noc, bez budzenia się na mdłości także super się czuje :)
    Chcemy się zapisać do szkoły rodzenia chociażby ze wzgledu na "wycieczke" po oddziale, a pewnie czegoś wartościowego też się nauczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi - ale masz dobrze !! Ja też chce ... :D
    U mnie bez zmian ... ja pytałam lekarza o to i zero reakcji bo gdybym wymiotowała non stop, a tak to musze sobie radzić :( tylko ze nawet do sklepu wejść nie mogę - duszno, zapachy i od razu bleee :(
    Czyli tylko ja zostałam z Mdłościami :( ? Ojojoj

Podbijam pytanko co do monitorów oddechu/ jakie macie lub kupujecie?
    A nianie elektroniczne? Polecacie jakieś ??

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą rodzice moi i meza jegi siostra i moja przyjaciolka. No i sasiadce powiedzialam takiej dobrej bo zostawiam czasem u niej mlodą jak mam wizyte u lekarza. Jakos nie odczuwam potrzeby gloszenia na lewo i prawo zwlaszcza ze moja córka na razie nie wie o rodzenstwie.
    Do szkoly rodzenia przy pierwszym dziecku nie chodzilam. W sumie mialam cesarke wiec teraz tez nie ide. Poza tym jakbym miala chodzic to z mezem a on ma nienormowany czas pracy wiec raz jest o 15 w domu a raz o 18. Poza tym nie bardzo mam z kim starszą zostawic bo rodzice mieszkają daleko. Wiec ani tak dobrze ani tak.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Didi - ale masz dobrze !! Ja też chce ... :D
    U mnie bez zmian ... ja pytałam lekarza o to i zero reakcji bo gdybym wymiotowała non stop, a tak to musze sobie radzić :( tylko ze nawet do sklepu wejść nie mogę - duszno, zapachy i od razu bleee :(
    Czyli tylko ja zostałam z Mdłościami :( ? Ojojoj

Podbijam pytanko co do monitorów oddechu/ jakie macie lub kupujecie?
    A nianie elektroniczne? Polecacie jakieś ??

Ciacho może.popros męża żeby wyreczyl.viw z obowiązków domowych A Ty spokojnie odpoczywaj w łóżku zawsze będzie tobie lżej jak będziesz mieć zakupy A przy takim samopoczuciu zwłaszcza przed świętami gdzie tych jest zwiększony ludzi jak mrówek to napewno nie będzie służył. Ja nie mam.mdloaci i jestem nerwowa na ten tłok wszędzie A co dopiero ty

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Hej dziewczyny :) wyspane? Jakie plany na weekend?
    Ja szykuje ubrania na jutrzejszą sesje świąteczną, mam tyle pięknych sukienek dla córeczki, że nie wiem na które się zdecydować. Gorzej ze mną bo brzuch wyszedł i to dość spory, muszę wyskoczyć na zakupy i coś sobie kupić...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Wie tylko moja mama i moi bracia. Kilku znajomych też wie. Nikomu więcej nie mówiliśmy. Chociaż ja po prenatalnych już chciałam wszystkim rozpowiedzieć, ale potem strach wrócił. Planujemy albo na Mikołaja powiedzieć po kolejnym badaniu albo dopiero na święta. Ale to takim najbliższym. Cieszymy się bardzo, ale jednak nadal te obawy są i chcemy na razie żeby jak najmniej osób wiedziało.
    U mnie tylko siostra wie, reszta dowie się w święta po polowkowych :)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka88

Zakupy poprawiają humor i samopoczucie A na zdrowiu nie ma.co oszczędzać :D

Udanych łowow ♥️

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jak radzicie sobie z zakupami. Ja unikam jak tylko moge. W tych sklepach takie gorąco.Czlowiek wchodzi z pola poubierany pasowaloby sir od razu rozebrac do koszulki bo inaczej plecy mokre duszno. Mnie od razu słabi. Jak juz musze isc to wybieram takie sklepy albo takie godziny gdzie nie ma ludzi. Wchodze biore co mam wziasc i wychodze. Jak widze dlugie kolejki nawet nie wchodze do sklepu o wiem ze musielo by mnie wyniesc. Wiekszosc zakupów spada na meza.
    Teraz przed swietami pasuje kupic sobie cos eleganckiego ale na samą mysl odechciewa mi sie. Zamowilam sobie ostatnio jedna sukienke w bonprix taką luzniejszą bo mam slużbowe wyjscie z meżem wprawdzie nie jakies yakie bardzo formalne wiec nie musi byc francja elegancja ale pasuje cos ubrac takiego fajniejszego niz jeansy i sweter ;) mam nadzieje ze rozmiar bedzie dobry i juz nie bede musiala szukac.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się jak najrzadziej chodzić po sklepach, głównie teraz spożywkę kupuję tylko, idę w takich godzinach żeby mało ludzi było, robię szybko zakupy i uciekam. Mi jest też duszno w sklepach, mam wrażenie, że brakuje tam powietrza, głównie w wielkich centrach handlowych więc unikam jak mogę. Ostatnio pojechałam po rękawiczki i piżamę, to nic nie kupiłam, bo taka znużona chodziłam, że kompletnie nie myślałam :D Chyba zamówię przez internet.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Macie rację, wybiorę się :)
    Mi też jest wszędzie duszno i tłoczno w sklepach. Raz, dwa i byle coś w domu było do jedzenia. Inne zakupy wolę jakoś przez Internet robić.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ