Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cos wam dziewczyny powiem
Dzis o 12 moja szwagierka urodzila - syna. A miala byc dziewczynka. Wszystko ma kupione rozowe. Wszyscy w szoku. Swietnie sie czuja maly zdrowy. Ale w szoku byla nawet jej dr prowadzaca bo przy niej rodzila.Chusy lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Cos wam dziewczyny powiem
Dzis o 12 moja szwagierka urodzila - syna. A miala byc dziewczynka. Wszystko ma kupione rozowe. Wszyscy w szoku. Swietnie sie czuja maly zdrowy. Ale w szoku byla nawet jej dr prowadzaca bo przy niej rodzila.
Dowód na to że pewność co do płci można mieć jak się urodzi dlatego ja nigdy nie kupuje kolorystycznych ubranek dla danej płci dopóki nie urodze zawsze kupuje uniwersalne kolory w razie co to ubiorę i dziewczynce i chłopcySzczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
4me wrote:
Edit:aaaa Ty masz juz corke? No to nie wiem czy bedziemy mieca tak na serio Twoja cora juz duza, mysle ze nawet Ci bedzie pomagac i dalej bedzie troche czasu na ten balkonowy relaks
Tak ja mam juz duze dziecko 9 letnie. Wiec sadze ze bedzie pomagac bo strasznie chce miec rodzenstwo. Jak sie drugie urodzi to bedzie rocznikowo 10 lat różnicy. Ona juz zaczyna chodzic swoimi drogami jest bardzo samodzielna wiec bede troche tak jak z jednym dzieckiem.
4me lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:chcebardzobycmama jej to czemu takie złe wyniki masz? Mam nadzieję że szybko wrócą do normygrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Chcebardzobycmama będzie dobrze ! odgoń złe myśli
Kiedy masz wizytę u lekarza?
MaMaMi, własnie dlatego ja będę wszystko uniwersalne na początku kupować, bo nawet jak z usg będę wiedziała jaka płeć to wolę nie ryzykować
Dzisiaj jakoś wyjątkowo ładnie wyglądamCera mi się wygładziła, nie jest opuchnięta, oczy nie pieką i nie swędzą. No dawno tak dobrze z wyglądem swoim się nie czułam
Chwilo trwaj!
-
nick nieaktualny
-
Pisalam Wam ostatnio o tym co mi na brodzie wyszlo-sucha skora i czerwone plamy. Od wczoraj mam juz sucha skórę na calej twarzy, nie czerwona ale tak sucha, ze juz mam wrazenie ściągniętej maski na twarzy. Straszne uczucie, ktore mnie nie opuszcza
Moze ma ktoras z Was jakies sprawdzone kremy, ktore moge sobie narazie kupic bez recepty zanim dotre do lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 14:59
-
nick nieaktualny
-
4me ja bym to jednak skonsultowala z dermatologiem. Ewentulanie jakies delikatne kosmetyki/kremy na AZS dla maluszków.
Dermatolog tak samo jak inny specjalista ze skiwrowaniem ma obowiazek cie przyjac w ciahu 7 dni4me lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Moja corka ma AZS i to jest kartorga dalej sie odnowilo a chwile spokoju i dalej to samo wszedzie na calym ciele i sie masakrycznie drapie .... sily do tego nie mam ciagle w kolko to samo.
Mi sie nie pomylili w 2 ciazach jak bylo ze corka to wyszla corka. Tylko ze mam takiego lekarza i z pierwszym mi przy polowkowym powiedzial i z drugim jak zmienialam lekarza , chociaz przychodzac do niego nic nie mowilam ze juz wiem kto siedzi w brzuszku i potwierdzil core mowil ze do plci to sie nigdy nie pomylil , teraz tez bylam u niego wiec mysle ze sie nie pomylil . -
4me może posmaruj masłem shea, na pewno nie zaszkodzi. Kupisz w mydlarniach, zielarniach.
A kremy dla dzieci mogą okropnie podrażniać i uczulać, bo mają cynk i niekiedy parafinę, wiec nie warto ryzykować.
Niestety dermatolog może jedynie polecić produkt, którego próbki dostaje od producenta, czyli z parafiną ropopochodną w składzie4me lubi tę wiadomość
-
Emolienty są na bazie ropopochodnej patafiny, działa bardzo niekorzystnie na skórę dorosłego i dzieci.
Od kilku lat zgłębiam składy i staram się jedynie kupować produkty z dobrym składem bez parafinyz ,pegów, silikonów, wiec wszelkie apteczne typu la roche to tragedia. -
nick nieaktualny
-
Co do kremów do rąk to używam Perfecta fenomen C.
A co do ciast to ostatnio ciągle robiłam sernik z kajmakiem i prażonym słonecznikiem (https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-z-kajmakiem-i-slonecznikiem-1)
z kolei trochę wymagającym czasowo jest malinowa chmurka-wszedzie robi szał.
A ponoć bardzo dobrym ciastem jest popapraniec ale jeszcze nie próbowałan, w przyszły weekend chcę zrobić.
A 3bit taakk jestem zaa.. I snikers mniam, mniam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 17:59
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny