Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem zapisana do dermatologa na przyszły wtorek. Bylo miejsce juz na ten ale ja pracuje i co dziennie cos-jak nie wizyta u gina, to z z dziecikiem mam ze dwie wizyty w tym tygodniu, w pozostale dni jacys goscie w pracy i pewnie bede siedziec do pozna. Musze wytrzymać do wtorku. Cos wykombinuje-narazie uzywam Dermy mlodego ale to nie pomaga... Niby bez perfumow, parabenow i barwnikow... Podobno 99% organiczne eko skladniki ale nie za bardzo pomaga. Nic sprobuje z tym co piszecie moze cos w koncu nawilzy ta skore.
Dzięki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:32
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Mama mi
A czego mają dotyczyć zmiany ?
Nie wiem wlasnie jutro poszukam w necie jakis informacji. Cos mi sie tylko obilo o uszy ze sztuczne mleko bedzie pielegniatka mogla podac za zgodą lekarza i ze kobieta bedzie miala wywolywany porod po 42tc tak mi znajoma mowila. Rodzi w lutym.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Wchodzi standard opieki okoloporodowej
https://www.gov.pl/web/zdrowie/zmiany-w-organizacji-opieki-okoloporodowej-1-stycznia-2019-r-wchodzi-w-zycie-nowy-standard-organizacyjny
W tym momencie mleko też jest na zlecenie, ale jeżeli mama powie, że np nie chce karmić piersią tu uszanuja i lekarz w zleceniu wpisze dokarmianie, tylko trzeba rozmawiać, w moim szpitalu bez wskazań medycznych nie zleca leku na zatrzymanie laktacji, ale mleko dla dziecka tak.
-
nick nieaktualny
-
Pamiętajcie tylko, że jeżeli chodzi o położna środowiskowa to trzeba ją wybrać, pewnie gdzieś macie i powiadomić, że urodzilyscie, bo zanim szpital wyślę info, o ile wgl wysle to czasami masakra. Należy wybrać dobrze, mamy prawo do edukacji przed porodem od 21 tc raz w tyg a po 32tc 2 razy w tyg, niektóre szkoly rodzenia na tej zasadzie działają (z tych źródeł pobierają pieniążki i wtedy są bezpłatne) po porodzie jest min 4 do 6 wizyt patronazowych (za tyle max placi nfz), czasami położne jeżdżą dodatkowo, ale za to nfz nie płaci, tylko stawkę kapitacyjna 2zl miesięcznie za kobietę, która jest to niej zapisana.
-
nick nieaktualnyPuszek
To prawda zwłaszcza że można wybrać położna w trakcie ciąży. Ja swojej po porodzie sms napisałam że urodziłam ona zadzwoniła się umówiliśmy na wizytę A gdzieś jak syn miał 2 miesiące to przyszła jeszcze pielęgniarka środowiskowa na wizytę. -
Hej dziewczyny
Ja dopiero wróciłam z zakupówciąg dalszy black week, 6 godzin łazenia po sklepach. Wczoraj i dziś i ponad 1000 zł poszło... W 70 % to na córeczkę
my z mężem zadowolilismy się resztą
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Ja tez chcac nie chcac bylam uczestniczka szalu zakupow:D i nie dlatego ze promocje ale wpadlam w panike ze spodnie mam coraz ciasniejsze wiec zawitalam do hm mama kupilam 2 pary spodni, ladna koszulke akurat bedzie na wiosne i bodziaki na poczatek zapinane
narzeczony ma juz mikolaja ogarnietego .chcial cos z ubrania wiec musiał byc przy wyborze. Papier na prezenty juz mam na reszte prezentow. Ogólnie jestem zadowolona:))
-
Samari wrote:Menka
Podziwiam żeaż tyle masz siłę chodzić... ka na godzinę poszłam po zakupy i myślałam że nerwicy dostane wszędzie duszno wszędzie kolejki to nie dla mnie
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Hej. Boziu jal dawno mnie tu nie bylo. Pamietacie mnie? Termin mam na 9.5.
Ogolmie wszystlo bylo ok ale... Wyobrazcie sobie ze w 14 tyg pojechalam na badamia prenatalne i okazalo sie ze zamiast poznac plec dziecka to poznalosmy drugiego lolatora. Okazalo sie ze to ciaza blizmiacza. Bylismy w ogromnym szoku. Fakt stymulowany cykl clo i mensinormem ale ze dopiero w tak poznym tyg bylo widac.. Wczesniej mialm 3 razy isg i nie bylo mic widoczne haha. Teraz sie zaczal 17 tydzien. Ja ogolmie jestem od 1.10 na zwolmieniu bo juz mie dalam rady przez mdlosci pracowac a potem juz gin zalazala pracy ze wzgledu na blizmieta.
Co u was?Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, PatkaPP, Chusy, Milka1991, skarb15, Pani Moł lubią tę wiadomość
ciezarówa -
Apropo h&m to wyhaczylam super parke w kolorze khaki, cena z metki 139 zł na wszystkich kutrkach a na jednej przyklejone 119 zł i to akurat rozm corki, obejrzałam ja dokładnie nie miała żadnej skazy. Do tego metka z - 50%, a przy kasie dodatkowe - 20% z okazji black week wiec parka wyszła mnie 48 zł!!!
Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991 lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*)