Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się nie pokusze o zgadywanki co do płci. U nas bombel leżał rozkraczony jakby chciał pokazać tatusiowi swojego siusiaka hahahha. Dr mówiła że na tym etapie jeszcze łatwo pomylić siusiaka z wargami sromowymi choć u nas mówiła że młody tak pokazał że jest raczej pewna.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Też się nie skuszę na zgadywanie, mało co widzę akurat na tym zdjęciu haha, najważniejsze że wszystko w porządku
U nas lekarz odwrócił obraz tak że było widać pupę i ewidentnie coś między nogami także nie miał wątpliwości ze to chłopiec haha, wrzucę potem foto, czy ktoś jeszcze ma zdjęcie na którym widać określenie płci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 06:36
-
puszek369 wrote:Ja też mam dużo śluzu m, zależy od dnia. Jeżeli nie czujesz skurczy i nie ma krwawienia to spokojnie. Jeżeli cokolwiek Cię martwi to warto podjechać do lekarza czy ip sprawdzić. Ty miałaś porod przedwczesny z tego co pamiętam? I szew w ciąży? Więc to normalne, że się niepokoisz
Nic oprócz tego się nie pojawiło. Tak w 25 tc i 35tc w 2 ciazy od 14 tc pessar. Tak przez te przedwczesne porody się martwię niestety ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 08:15
-
Menka888 wrote:Witajcie
Zdam relacje z wczorajszej wizyty. Dzidzia ma się dobrze, waży ok 150 g, według wymiarów golwki i kości udowej 17+0 czyli prawie tydzień do przodu. No i zagadka co to za płeć? Dziecko było bokiem i ciężko było stwierdzić tak w 100%, mąż uważa, że widział tam jajka, a ja co innego. Z resztą oceńcie same...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/433ebe0be022.png
Nie wiem corka ? -
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:porusz z lekarzem temat pessaru, bo powinnas mieć założony w tej ciąży tez.
Ostatnio rozmawiałam z lekarzem właśnie na jego temat mowil ze narazie nie mam wskazań na niego bo szyjka dluga i lozysko wysoko Ale mam sie oszczedzac I mam brać luteine do końca..
Ale jednak w drugiej ciazy czułam się pewniej z nim ,cała ciaze leżałem i szyjka szybko zaczela mi sie skracać i wgl.. -
MaMaMi pobolewa, raczej chwilami i na różne sposoby
Czasem czuję ciągnięcie, czasem jak na miesiączkę(ale za każdym razem delikatniej), kłucia. Bywa, że jak się za mocno wyprostuję to mnie pociągnie tak, że aż się łapie, tak po bokach. Zauważyłam, że im częściej mnie pobolewa to widzę potem efekt w większym brzuszku, nadal jest maleńki, ale jednak po tych "boleściach" coś tam się powiększa
Teraz takie różne pobolewania czułam przez parę dni i wczoraj w obcisłej bluzce już brzuszek widoczny się zrobił, wciągnąć już się nie da
A Ciebie boli non stop? Bardzo nasilony jest ten ból? -
Kurcze mnie od 2 dni boli praktycznie cały dzień ale nie jakoś bardzo zastanawiam się czy nospy sobie nie wziąść.
Nie panikuje bo ani nie mam plamien w środę byłam u lekarza szyjka ok. Możliwe że macica się rozciąga. Mam nisko łożysko właściwie zasłania ujście szyjki zastanawiam się czy to ma jakiś zwiazekWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 10:21
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Jeśli masz możliwość to zadzwoń do swojego lekarza, ale może faktycznie macica się powiększa i to od tego
Póki nie ma skurczy plamień i te bóle nie są jakieś silne to chyba nie ma powodów do niepokoju, jednak wiadomo, że pewność dopiero po konsultacji z lekarzem
-
nick nieaktualnyJa ogółem nie mam żadnych boli podbrzusza w ostatnim czasie A jak coś wystąpiło to byko to przez chwilę najczęściej jak gwałtownie się przewróciłam z boku na bok albo poderwalam z krzesła. Ja myślę że poprostu to rosnąca macica którą coraz wyżej wędruje do góry wraz ze wzrostem dziecka
-
nick nieaktualny
-
Mnie zazwyczaj brzuszek nie boli, dość szybko w drugiej ciąży się pokazał i widocznie nic nie musiało sie bardziej rozciagac.
Ale raz na jakis czas np dzisiaj mam taki jakby skurcz brzucha, oczywiscie niczego nie biorę na to.
Puszek
Zupełnie sie nie zgadzam co do Zabiegu Credego. Jest to archaiczny zabieg zakraplania roztworem azotanu srebra do oczu po urodzenia. Pokska została jedynym krajem, gdzie ten zabieg się jeszcze wykonuje. Co więcej juz tylko w szpitalach w mniejszych miastach, w Warszawie juz od tego się odchodzi z 3 głównych powodów:
1. Bada się obecnosć rzeżączki u kobiet w ciąży na jej początku i przed porodem (ja mam zrobione te badania, zlecone w 5tc a potem 34-36tc)
2. Piwikłania w postaci chronicznego zapalenia spojówek u niemoląt po tym zabiegu, zapchane ujścia gruczołu łzowego przekuwa się igłą niemolęciu bez znieczulenia
3. Brak udowodnionego profilaktycznego działania azotanu srebra i wycofanie w Europie tego zabiegu
Naprawdę można się mądrze edukować i nie trzeba być przy tym antyszczepionkowcemtylko inteligentnym rodzicem
W UK oczywiście nie robią również tego zabieguWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 11:18