X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A co dziewczyny sądzicie na temat zielonej herbaty ?? Bo słyszałam nie raz że w ciąży jest zakazana ale czy to faktycznie prawda ?

Tak jest zakazana, ze względu na silny przeciwutleniacz, który hamuje przyswajanie kwasy foliowego, dodatkowo wypłukuje żelazo. Lepsza jest kawa i zwykła herbata.

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari powiem ci ze cos tam slyszalam o zielonej herbacie ale nie ze nie mozna tylko ze nie w duzych ilosciach, ale juz kompletnie nie pamietam z jakiego powodu.

Iwwk - z ta natka pietruszki to akurat nie tragedia bo pisza tylko ze wyplukuja witaminy ale nie sadze zeby to byl jakis witaminowy pogromca, pewnie musialabys jesc codziennie garsciami. Jak troche doprawisz zupe albo salatke to watpie zeby cos sie stalo :P'

A propos herbatek to mnie naszlo na earl greya dzisiaj, wlasnie sie nim racze : >

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 20:49

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Zielona herbatę rzucilam w ciąży ale mam sagę owocową i patrzę A tam co hibiskus :O o nie dobrze że rzadko się jej napilam A teraz to już w ogóle jej nie ruszę. Kurczę człowiek to się uczy całe życie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by ktoś się wybierał na zakupy bizuteryjne to w aparacie do końca roku mają świąteczną promocję -10% na zakupy z kartą aparat Gold :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy earl grey z mlekiem to moje uzależnienie, co roku na jesień piję litrami :D

Chusy lubi tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że ktoś ma czas czytać fora z innych ciążowych miesięcy o jeszcze coś wrednie komentować..
    Książkę lepiej dobrą poczytaj

Samari, ago91 lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Chusy earl grey z mlekiem to moje uzależnienie, co roku na jesień piję litrami :D

Ooo kochana przyznam Ci szczerze z epolaczenie ciekawe zwykła herbatę z mlekiem to lubiłam pić ale greya nie próbowałam. Pamiętam jak za dzieciaka tata mówił nie pij bawarki bo mleko w cyckach dostaniesz hahaha

• iwwk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle razy słyszałam, że herbata z mlekiem jest dobra, ale jakoś nie mogłam się nigdy przełamać, trochę mnie skusiłaś Oleander i może jutro spróbuję :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze powiem ci ze greya z mlekiem nie probowalam? Zwykla herbate zawsze pije tylko z mlekiem, uwielbiam <3 Iwwk probuj!

iwwk lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Spróbuj naprawdę jest dobra ale ja wam.powiem że e ciąży wypije sobie kakao puchatek z gorącym mlekiem taka chęć mnie nie raz najdzie :)

iwwk lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oz ty kurde, juz mi earl greya obrzydzilas teraz chce kakao. :D

Samari lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny przesadzacie trochę, przecież forum jest dla wszystkich.
    Nie powinna istnieć tylko jedna słuszna idea na jakikolwiek temat tylko warto dyskutować, wymieniać się wiedzą, bez sensu na siebie naskakiwać pomimo hormonów :)

aktyde85 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kakao pijam jak mnie najdzie ochota, najlepiej pod kocykiem, po kąpieli przed telewizorkiem na wieczór. Jak w dzieciństwie :D

PatkaPP lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Oj dziewczyny przesadzacie trochę, przecież forum jest dla wszystkich.
    Nie powinna istnieć tylko jedna słuszna idea na jakikolwiek temat tylko warto dyskutować, wymieniać się wiedzą, bez sensu na siebie naskakiwać pomimo hormonów :)

Masz rację
    Natomiast uważam że po ta są wątki tematyczne czy miesięczne żeby zgromadzić odbiorców zainteresowanych tych tematem i pisać w jakimś określonym gronie. A wpadanie z czapy i gadanie na nasz temat jest mega slabe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Też kakao pijam jak mnie najdzie ochota, najlepiej pod kocykiem, po kąpieli przed telewizorkiem na wieczór. Jak w dzieciństwie :D

No ja też to lubię w największym kubku jaki mam w domu ,♥️

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie poluje na takie wielkie kubasy, wlasciwie to sa miski z uchem ;D Niedlugo skoncze na wiadrze :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z Goldfinch?????
    Nie odzywa się już chwilę.....

Chusy wpisz mi polowkowe na 31. 12

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Wlasnie poluje na takie wielkie kubasy, wlasciwie to sa miski z uchem ;D Niedlugo skoncze na wiadrze :D

Chusy w Home nad you mają 650 ml kubki ;)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez sie zastanawiam gdzie ja wcielo? Hop, hop.

Dziewczyny wrzucic te zielska zabronione na pierwsza strone?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ