X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć, tutaj się zgubią, a przydatne to jest :)

Właśnie też o niej myślałam, już chwilę nic się nie odzywa.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Chusy w Home nad you mają 650 ml kubki ;)

Typowo ciazowo mysle ile by potem sikania bylo...
    :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie dziewczyny, mi nie smakuje zwykła czarna z mlekiem ale earl grey to jest coś :D no oczywiście że w wielkim kubku! Jak można inaczej :D

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pije herbaty wcale. Bez cukru jest obrzydliwa. Pije tylko wodę z cytryną... A gdzie do maja

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    A ja nie pije herbaty wcale. Bez cukru jest obrzydliwa. Pije tylko wodę z cytryną... A gdzie do maja

Nie mozesz slodzic?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Spróbujcie dziewczyny, mi nie smakuje zwykła czarna z mlekiem ale earl grey to jest coś :D no oczywiście że w wielkim kubku! Jak można inaczej :D

Haha oleander wielkie dzięki. Właśnie czekam aż się woda ugotuje i robię herbatę mlekiem xD mam akurat czarnego liptona greya... coś czuje ze właśnie przepadałam :D

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 a nie możesz słodzić ksylitolem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:

Zupełnie ani pół łyżeczki cukru ?? A miod? Stewia? Trzcinowy? Ksylitol? Nic zerooooo ? :O

Matko co ty biedna masz w tej ciąży :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:29

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, ja bez herbaty zyc nie mogę, przed ciążą wypijałam z cukrem i cytryną po 2 litry dziennie, teraz ograniczyłam, Ale herbatę z mlekiem i cukrem też uwielbiam, od dziecka pije, tak zwana bawarka :)

Też myślałam ostatnio gdzieś się Goldfinch zakopała, o ile się nie mylę jest na fb, trzeba to sprawdzić hehe

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander powiem ci ze mi zajelo z miesiac czy dwa przestawienie sie na slodziki, szczegolnie w herbacie je czuc jak nie wiem. W sensie przed ciaza jak bylam na diecie to uzywalam, teraz wale cukru ile wlezie. Kawe slodze 3 lyzeczki zawsze O.O

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ksylitolu w ogóle nie czuję ale też mało go używam bo mało słodzę albo wcale.. Może w większych ilościach faktycznie jest wyczuwalny :(

• iwwk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cukru rzadko używam, jestem w stanie herbatę niesłodzoną pić, jak słodzę to tylko miodem. U nas w domu jak jest cukier to jest święto :D Po prostu do niczego pawie się go nie używa, ostatnio kupiłam trzcinowy, bo mi chyba do sernika był potrzebny i tak stoi i pewnie peeling sobie z niego zrobię :D Za to miód u nas idzie na potęgę :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj sprzątalam bo remont zbliza się ku końcowi i będę miała w końcu ładna kuchnie <3
    Powiem Wam przed ciąża piłam herbatę zielona bez przerwy i o dziwo na poczatku ciazy przeszlam na czarną z miodem. Chyba mój organizm sam odrzucił zielona.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie slodze z dobre 14 lat więc.cukru mi nie brakuje ani za nim nie tęsknię ale rozumiem jak ktoś lubi nagle musi odstawić.

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O patrzcie, a ja nie slodze od zawsze niczego ani kawy ani herbaty.

Czasami pomyle moja kawę z narzeczonym, zrobię łyk i ups.... Fuuuuj :D

Ja dziś taki procowity dzień miałam, zaraz zasnę, dzisiaj wpatrywalismy się w brzuszek chwilkę po kąpieli i oglądaliśmy najpiękniejsze tv na świecie, kopniaczki <3

Oleander, iwwk lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, zamierzam rodzić w Bytomiu na Batorego. Tam też pracuje mój lekarz prowadzący. Właściwie nie zastanawiałam się nad innym szpitalem jeszcze. Do szkoły rodzenia też tam chcę się zapisać.
    A Twój lekarz gdzie pracuje?

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Nie mozesz slodzic?
    Nie. Przy cukrzycy ciążowej nie wolno a nieslodzona kończy się u mnie zwrotem heheh

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    MaMaMi83 a nie możesz słodzić ksylitolem?

Nie. Mam zabronione przez diabetologa mogę pić jedynie słaba herbatę albo wodę lub wodę z cytryną

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, powiem ci ze juz jedzenie bym jakos przezyla ale bez cukru u mnie dramat. Musze ta kawusie miec rano z cukrem i mlekiem inaczej przerabane. Wspolczuje <3

Samari lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata

Dokładnie taka sama reakcję mam jak gdzies kupię kawe w automacie i będzie cukier bleeeee

Agata :) lubi tę wiadomość

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ