X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy sobie prezenty na gwiazdkę :) już się doczekać nie mogę bo to nasze pierwsze święta razem <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wczoraj byliśmy u doradcy finansowego zobacZyć na co możemy liczyć jeśli chodzi o własne M. I wyszło, że jesteśmy za biedni i trzeba kombinować haha szkoda, że na wynajem mieszkania, coale wuchodzi więcej niż rata, nie jesteśmy za biedni ;)

Ja od rana zauamka i problem pierwszego świata, bo na 9 miałam umówioną fryzjerkę i mi napisała, że ma jelitowke. Dramat, bo wyglądam, jak wyjdź przez drzwi i nie wracaj, a nie wiem, czy mnie gdzieś wcisnie w grudniu...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Samari. Prezenty typu słodycze w butach na Mikołaja, a większe pod choinką :)

Samari lubi tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po niedzieli zabieramy się za pakowanie w papier prezentów dla dzieci :) mały pojedzie do babci na trochę A my ogarniemy to wszystko.

Kiedy ubiwravie choinkę?? Żywą czy sztuczną ? Ja mam zawsze żywą uwielbiam jej zapach

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd mieszkam z mężem zawsze żywa i kolorowa!! Kocham jej zapach.. U naszych rodziców były sztuczne. Z kolei u moich dziadków żywa i kolorowa i to z dzieciństwa najbardziej mi utkwilo w pamięci. Ubieralismy w Wigilie lub dzień przed. Teraz w sobotę poprzedzająca Wigilie. Już się doczekać nie mogę. A tak kiedyś nie lubiłam świąt, jak to.się wszystko zmienia.
    Iwwk - Trzymam kciuki za wizytę.

iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwwk

Kciuki za wizytę daj znać po :)

iwwk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, wizytę u ginekologa mam 19 grudnia dopiero, a chcę się zapisać na drenaż limfatyczny. Puchną mi łydki i kostki i jest to bolesne tak że nie mogę zasnąć. Kiedyś chodziłam na masaże i bardzo pomogło ale teraz nie wiem czy mogę, a w internecie każdy artykuł mówi co innego. Wiecie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:07

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ubieramy kilka dni przed świętami. Czasem żywa czasem sztuczna różnie to bywa. W tamtym roku miałam żywa z własnoręcznie robionymi ozdobami na szydełku. Potem ta choinkę posadzilismy koło bloku.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander a próbujesz leżeć z nogami wyżej?
    Wiem że rehabilitacja/fizjoterapia dla kobiet w ciąży jest dozwolona u wykwalifikowanych fizjoterapeutow którzy specjalizują się w pracy z kobietami w ciąży. Ale jeśli chodzi o drenaż szczerze powiedziawszy nie spotkałam się żeby ktoś z moich znajomych się pokusił w ciąży.

Oleander lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi tak leżę z nogami w górze i jest ulga ale tylko na chwilkę, jak wstanę to zaraz ból wraca

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie :) Potwierdzona już na 100% dziewczynka :) Pokazała ładnie co tam ma między nóżkami, choć Pani doktor jak zobaczyła jak się wierci to już myślała, że nic dzisiaj nie zobaczymy :D Fikała ślicznie. Termin mam teraz na 25 maja. Ogólnie wszystko bardzo ładnie, zapomniałam o szyjkę zapytać, ale chyba wszystko dobrze skoro nic nie mówiła. Dostałam skierowanie na połówkowe i zaraz będę się rejestrować. Zapytała mnie Pani doktor czy już czuję ruchy i potwierdziła, że to co do tej pory czułam to malutka :) Wczoraj wieczorem poczułam tak intensywniej jak się przesunęła, ale nie byłam pewna, a dzisiaj się utwierdziłam w tym :) Niunia waży 118g :) jejku jak się cieszę !

Oleander spróbuj pić pokrzywę, rowerek stacjonarny, basen, spacery, woda z cytryną. Z tego co ja się orientuję drenaż jest niewskazany, ewentualnie tak jak MaMaMi pisze wizyta u fizjoterapeuty.

Oleander, maderdin, MaMaMi83, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Agata :) lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander powiem Ci ze ja bym się skonsultowala nawet z rodzinnym skoro gin masz dopiero 19tego a tak bardzo Ci to dokucza.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wszystkiego próbowałam niestety tylko drenaż mi pomagał na dłużej.. Racja jak nie przejdzie to pójdę do rodzinnego

iwwk gratuluję wizyty! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:37

iwwk lubi tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk gratulacje! W końcu dziewczynki przybywają :) u mnie myślałam że mdłości minęły a tu wczoraj przygotowałam sobie kolację, stoję nad nią i mnie szarpie. Oczywiście pobiegłam zwymiotowac, a potem zjadłam. Zadziwiające ze mozna wymiotowac i być głodnym jednocześnie.
    Dzisiaj też czuję dzidziusia :)

iwwk lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka znam to! Ja jak wymiotuje to dotad az brzuch mam pusty a potem z kibla ide odrazu do kuchni bo odrazu burczy mi w brzuchu. Naszczescie ostatnio coraz rzadziej. Najgorzej męczę sniadanie ale jak zjem pomalu i malutko to sie utrzymuje

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta 3 stycznia.
    Połówkowe 10 stycznia. Możesz mi wpisać Chusy :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Super wieści ❤️❤️ , gratuluję córeczki ❤️❤️ .

Samari My kupujemy sztuczną choinkę jest na lata i nie sypie się z niej jak z tej prawdziwej , moja siostra zawsze co roku kupuję żywą raz to kupiła z mrówkami :O , zawsze kupuje w donicy aby potem posadzić koło domu no i tak się trafili że mrówki z danej donicy wyszły potem je tępiła .

Oleander Może do gina zadzwoń i się podpytaj co i jak ja w mojej 2 ciąży tak miałam że okropnie stopy mi spuchły aż chodzić nie mogłam a jak już chodziłam to nawet w samych klapkach szłam po synka do szkoły serio tak mi stopy spuchły że żadnego buta nie mogłam włożyć wyczytałam w necie że maczanie w soli pomaga no i do góry też trzymałam i to moczenie pomogło wszak nie od razu ale jak zeszła opuchlizna to mogłam chociaż baleriny założyć a nie w klapkach .

Trzymam mocno kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty , ech że też muszę tyle czekać aż do 29 Grudnia .

Ale piękny szron na drzewach , wszędzie w sklepach , a nawet już w niektórych domach ozdoby świąteczne wiszą a w domu mojej sąsiadki przez okno zobaczyłam bo z ulicy widać że już u nich choinka stoi .Cudowne jest to uczucie czuć maleństwo tak codziennie ❤️❤️ .

Oleander lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    My po niedzieli zabieramy się za pakowanie w papier prezentów dla dzieci :) mały pojedzie do babci na trochę A my ogarniemy to wszystko.

Kiedy ubiwravie choinkę?? Żywą czy sztuczną ? Ja mam zawsze żywą uwielbiam jej zapach
    Ja zawsze żywą choinkę kupuję :) też uwielbiam zapach i właściwie to nie wyobrażam sobie sztucznej choinki w domu :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    iwwk Super wieści ❤️❤️ , gratuluję córeczki ❤️❤️ .

Samari My kupujemy sztuczną choinkę jest na lata i nie sypie się z niej jak z tej prawdziwej , moja siostra zawsze co roku kupuję żywą raz to kupiła z mrówkami :O , zawsze kupuje w donicy aby potem posadzić koło domu no i tak się trafili że mrówki z danej donicy wyszły potem je tępiła .

Oleander Może do gina zadzwoń i się podpytaj co i jak ja w mojej 2 ciąży tak miałam że okropnie stopy mi spuchły aż chodzić nie mogłam a jak już chodziłam to nawet w samych klapkach szłam po synka do szkoły serio tak mi stopy spuchły że żadnego buta nie mogłam włożyć wyczytałam w necie że maczanie w soli pomaga no i do góry też trzymałam i to moczenie pomogło wszak nie od razu ale jak zeszła opuchlizna to mogłam chociaż baleriny założyć a nie w klapkach .

Trzymam mocno kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty , ech że też muszę tyle czekać aż do 29 Grudnia .

Ale piękny szron na drzewach , wszędzie w sklepach , a nawet już w niektórych domach ozdoby świąteczne wiszą a w domu mojej sąsiadki przez okno zobaczyłam bo z ulicy widać że już u nich choinka stoi .Cudowne jest to uczucie czuć maleństwo tak codziennie ❤️❤️ .
    Halo halo pisałam do Ciebie na poprzedniej stronie :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander zawsze tak miałaś z tymi nogami, że Ci puchły? Byłaś z tym u lekarza?

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ