X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy sobie prezenty na gwiazdkę :) już się doczekać nie mogę bo to nasze pierwsze święta razem <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wczoraj byliśmy u doradcy finansowego zobacZyć na co możemy liczyć jeśli chodzi o własne M. I wyszło, że jesteśmy za biedni i trzeba kombinować haha szkoda, że na wynajem mieszkania, coale wuchodzi więcej niż rata, nie jesteśmy za biedni ;)

Ja od rana zauamka i problem pierwszego świata, bo na 9 miałam umówioną fryzjerkę i mi napisała, że ma jelitowke. Dramat, bo wyglądam, jak wyjdź przez drzwi i nie wracaj, a nie wiem, czy mnie gdzieś wcisnie w grudniu...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Samari. Prezenty typu słodycze w butach na Mikołaja, a większe pod choinką :)

Samari lubi tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po niedzieli zabieramy się za pakowanie w papier prezentów dla dzieci :) mały pojedzie do babci na trochę A my ogarniemy to wszystko.

Kiedy ubiwravie choinkę?? Żywą czy sztuczną ? Ja mam zawsze żywą uwielbiam jej zapach

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd mieszkam z mężem zawsze żywa i kolorowa!! Kocham jej zapach.. U naszych rodziców były sztuczne. Z kolei u moich dziadków żywa i kolorowa i to z dzieciństwa najbardziej mi utkwilo w pamięci. Ubieralismy w Wigilie lub dzień przed. Teraz w sobotę poprzedzająca Wigilie. Już się doczekać nie mogę. A tak kiedyś nie lubiłam świąt, jak to.się wszystko zmienia.
    Iwwk - Trzymam kciuki za wizytę.

iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwwk

Kciuki za wizytę daj znać po :)

iwwk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, wizytę u ginekologa mam 19 grudnia dopiero, a chcę się zapisać na drenaż limfatyczny. Puchną mi łydki i kostki i jest to bolesne tak że nie mogę zasnąć. Kiedyś chodziłam na masaże i bardzo pomogło ale teraz nie wiem czy mogę, a w internecie każdy artykuł mówi co innego. Wiecie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:07

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ubieramy kilka dni przed świętami. Czasem żywa czasem sztuczna różnie to bywa. W tamtym roku miałam żywa z własnoręcznie robionymi ozdobami na szydełku. Potem ta choinkę posadzilismy koło bloku.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander a próbujesz leżeć z nogami wyżej?
    Wiem że rehabilitacja/fizjoterapia dla kobiet w ciąży jest dozwolona u wykwalifikowanych fizjoterapeutow którzy specjalizują się w pracy z kobietami w ciąży. Ale jeśli chodzi o drenaż szczerze powiedziawszy nie spotkałam się żeby ktoś z moich znajomych się pokusił w ciąży.

Oleander lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi tak leżę z nogami w górze i jest ulga ale tylko na chwilkę, jak wstanę to zaraz ból wraca

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie :) Potwierdzona już na 100% dziewczynka :) Pokazała ładnie co tam ma między nóżkami, choć Pani doktor jak zobaczyła jak się wierci to już myślała, że nic dzisiaj nie zobaczymy :D Fikała ślicznie. Termin mam teraz na 25 maja. Ogólnie wszystko bardzo ładnie, zapomniałam o szyjkę zapytać, ale chyba wszystko dobrze skoro nic nie mówiła. Dostałam skierowanie na połówkowe i zaraz będę się rejestrować. Zapytała mnie Pani doktor czy już czuję ruchy i potwierdziła, że to co do tej pory czułam to malutka :) Wczoraj wieczorem poczułam tak intensywniej jak się przesunęła, ale nie byłam pewna, a dzisiaj się utwierdziłam w tym :) Niunia waży 118g :) jejku jak się cieszę !

Oleander spróbuj pić pokrzywę, rowerek stacjonarny, basen, spacery, woda z cytryną. Z tego co ja się orientuję drenaż jest niewskazany, ewentualnie tak jak MaMaMi pisze wizyta u fizjoterapeuty.

Oleander, maderdin, MaMaMi83, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Agata :) lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander powiem Ci ze ja bym się skonsultowala nawet z rodzinnym skoro gin masz dopiero 19tego a tak bardzo Ci to dokucza.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wszystkiego próbowałam niestety tylko drenaż mi pomagał na dłużej.. Racja jak nie przejdzie to pójdę do rodzinnego

iwwk gratuluję wizyty! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:37

iwwk lubi tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk gratulacje! W końcu dziewczynki przybywają :) u mnie myślałam że mdłości minęły a tu wczoraj przygotowałam sobie kolację, stoję nad nią i mnie szarpie. Oczywiście pobiegłam zwymiotowac, a potem zjadłam. Zadziwiające ze mozna wymiotowac i być głodnym jednocześnie.
    Dzisiaj też czuję dzidziusia :)

iwwk lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka znam to! Ja jak wymiotuje to dotad az brzuch mam pusty a potem z kibla ide odrazu do kuchni bo odrazu burczy mi w brzuchu. Naszczescie ostatnio coraz rzadziej. Najgorzej męczę sniadanie ale jak zjem pomalu i malutko to sie utrzymuje

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta 3 stycznia.
    Połówkowe 10 stycznia. Możesz mi wpisać Chusy :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Super wieści ❤️❤️ , gratuluję córeczki ❤️❤️ .

Samari My kupujemy sztuczną choinkę jest na lata i nie sypie się z niej jak z tej prawdziwej , moja siostra zawsze co roku kupuję żywą raz to kupiła z mrówkami :O , zawsze kupuje w donicy aby potem posadzić koło domu no i tak się trafili że mrówki z danej donicy wyszły potem je tępiła .

Oleander Może do gina zadzwoń i się podpytaj co i jak ja w mojej 2 ciąży tak miałam że okropnie stopy mi spuchły aż chodzić nie mogłam a jak już chodziłam to nawet w samych klapkach szłam po synka do szkoły serio tak mi stopy spuchły że żadnego buta nie mogłam włożyć wyczytałam w necie że maczanie w soli pomaga no i do góry też trzymałam i to moczenie pomogło wszak nie od razu ale jak zeszła opuchlizna to mogłam chociaż baleriny założyć a nie w klapkach .

Trzymam mocno kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty , ech że też muszę tyle czekać aż do 29 Grudnia .

Ale piękny szron na drzewach , wszędzie w sklepach , a nawet już w niektórych domach ozdoby świąteczne wiszą a w domu mojej sąsiadki przez okno zobaczyłam bo z ulicy widać że już u nich choinka stoi .Cudowne jest to uczucie czuć maleństwo tak codziennie ❤️❤️ .

Oleander lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    My po niedzieli zabieramy się za pakowanie w papier prezentów dla dzieci :) mały pojedzie do babci na trochę A my ogarniemy to wszystko.

Kiedy ubiwravie choinkę?? Żywą czy sztuczną ? Ja mam zawsze żywą uwielbiam jej zapach
    Ja zawsze żywą choinkę kupuję :) też uwielbiam zapach i właściwie to nie wyobrażam sobie sztucznej choinki w domu :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    iwwk Super wieści ❤️❤️ , gratuluję córeczki ❤️❤️ .

Samari My kupujemy sztuczną choinkę jest na lata i nie sypie się z niej jak z tej prawdziwej , moja siostra zawsze co roku kupuję żywą raz to kupiła z mrówkami :O , zawsze kupuje w donicy aby potem posadzić koło domu no i tak się trafili że mrówki z danej donicy wyszły potem je tępiła .

Oleander Może do gina zadzwoń i się podpytaj co i jak ja w mojej 2 ciąży tak miałam że okropnie stopy mi spuchły aż chodzić nie mogłam a jak już chodziłam to nawet w samych klapkach szłam po synka do szkoły serio tak mi stopy spuchły że żadnego buta nie mogłam włożyć wyczytałam w necie że maczanie w soli pomaga no i do góry też trzymałam i to moczenie pomogło wszak nie od razu ale jak zeszła opuchlizna to mogłam chociaż baleriny założyć a nie w klapkach .

Trzymam mocno kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty , ech że też muszę tyle czekać aż do 29 Grudnia .

Ale piękny szron na drzewach , wszędzie w sklepach , a nawet już w niektórych domach ozdoby świąteczne wiszą a w domu mojej sąsiadki przez okno zobaczyłam bo z ulicy widać że już u nich choinka stoi .Cudowne jest to uczucie czuć maleństwo tak codziennie ❤️❤️ .
    Halo halo pisałam do Ciebie na poprzedniej stronie :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander zawsze tak miałaś z tymi nogami, że Ci puchły? Byłaś z tym u lekarza?

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ