X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć szybki przepis na spaghetti. Mięso mielone podsmażam, cebulkę kroję i podsmażam, do mięsa dolewam wody zagotowanej, cebulę, czosnek wyciśnięty, przecier lub pomidory z puszki, doprawiam ziołami prowansalskimi, papryką słodka, ostrą, wegeta i gotowe.

Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago masz racje ze jak sie chce to i w kawalerce mozna miec zywa choinke:) moze w tym roku calej nie kupie ale jakas gałąź bede miec najważniejsze jest zeby byl zapach:)
    Ja dzis na obiad racuchy i wpadlam na pomysl zeby polac je jogurtem jogobelli pieczone jablko w sumie powinno pasowac a akurat ubostwiam ten jogurt! W razie czego mam z wczoraj placki ziemniaczane i pol garnka gulaszu:) jakos tak ostatnio wszystko smazone:D

A co do nortfisha to zjadla bym kalmarki z sosikiem i kanapke z tunczykiem. Ooo i ten napoj rozgrzewajacy mniamm..

ago91 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię te ich lemoniady A zwłaszcza malinowa :)

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! :)

U nas zawsze była żywa choinka, tez kocham jej zapach, ale w tym roku mówię basta mam dość sprzątania po niej :D i kupuje sztuczna na kilka lat przynajmniej. Przy psie, króliku, zaraz dziecko i moim pedantycznym podejściu do czystości już nigdy wiecej żywej :D chyba że coś mi się odwidzi.

Jezzcze brakuje mi tylko odkurzacza jakiejś roomby, cobym nie musiała latać z odkurzaczem 3 razy dziennie :/

U nas na obiad fasolka po bretonsku :)

Dostałam dzisiaj od Mikołaja Wino pod podusie!!! Bezalkoholowe. W końcu Mikołaj znalazł dla mnie hehe :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

Co dziś na obiad macie ??? Ja robie mielone z piersi kurczaka duszone na maśle uwielbiam je do tego ziemniaki mizeria i sałata lodowa z sosem greckim ♥️

McDonald's :D

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Hej hej! :)

U nas zawsze była żywa choinka, tez kocham jej zapach, ale w tym roku mówię basta mam dość sprzątania po niej :D i kupuje sztuczna na kilka lat przynajmniej. Przy psie, króliku, zaraz dziecko i moim pedantycznym podejściu do czystości już nigdy wiecej żywej :D chyba że coś mi się odwidzi.

Jezzcze brakuje mi tylko odkurzacza jakiejś roomby, cobym nie musiała latać z odkurzaczem 3 razy dziennie :/

U nas na obiad fasolka po bretonsku :)

Dostałam dzisiaj od Mikołaja Wino pod podusie!!! Bezalkoholowe. W końcu Mikołaj znalazł dla mnie hehe :D

ja wczoraj kupilam w makro jakies winko bezalkoholowe na sobote, bo robimy imprezke. Jak sprobuje to dam Ci znac, czy warto i Ty tez koniecznie napisz jakie i czy warto kupwoac ;)

Agata :) lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sobotę mamy zaproszenie na podwójne urodziny kuzynki i jej synka ;) prezenty gotowe A ja że sobą chyba wezmę lecha free na pocieszenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiadek nic :( źle sie czuje ... mdli mnie - dziś tylko owsiankę zjadłam :(
    A te wina bezalko serio mają 0 % czy jednak jest w nich alko ? Nigdy nie piłam...
    Co do rybek - nigdy tam nie jadłam - mają świeże produkty i dobre??

• Pantera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wina bezalko są cienkie, dosłownie cienkie. Wypróbowałam juz kiklka i to nawet te polecane przez sommalier i nie dałam rady wypić, wylewałam po 1 kieliszku. Nawet Torres czy Cava Cordoniu niepijalne. A trochę się znam na winach.
    Strata kasy a cena butelki to 50/60 zł
    Z piw dobra jest Bavaria WIT 0.00% oraz Staropramen. Lech to takie sobie piwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 16:29

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lech to ma chyba 0.5% wiec lepiej doczytajcie ;)

Co do win sa takie, ktore maja rzeczywiście 0% ale trzeba bardzo uważać. Ostatnio moja kumpela w 6 miesiącu ciąży sprawdzila przy mnie na inprezie dokładnie etykiete wina, ktorym ja maz raczyl przez calutka ciaze a tam 0,5% :/mimo, ze na przedniej etykiecie jak byk bezalkoholowe... Czytac sklad trzeba z tylu ;)

Gratuluje udanych wizyt.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Ja mam dosyć szybki przepis na spaghetti. Mięso mielone podsmażam, cebulkę kroję i podsmażam, do mięsa dolewam wody zagotowanej, cebulę, czosnek wyciśnięty, przecier lub pomidory z puszki, doprawiam ziołami prowansalskimi, papryką słodka, ostrą, wegeta i gotowe.
    Robię identycznie :)
    ja dziś pierogi z kapustą i boczkiem :)
    a tak w ogóle byłam w odwiedzinach w pracy, jak dobrze pogadać z ludźmi, a nie ciągle dom i dom.. :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy czujecie dzieciaczki już tak codziennie czy sporadycznie?

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje jeszcze ruchów. W pierwszej ciąży czułam już w 16 tc. Teraz nic.

Puszek takie pytanie mi się nasuwa - czy to prawda że jak się ma łożysko na przedniej ścianie to słabiej odczuwa się ruchy - takie stwierdzenie obiło mi się o uszy.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiuniaH wrote:
    Powiedzcie mi czy czujecie dzieciaczki już tak codziennie czy sporadycznie?
    Codziennie :)

Ale dziś za to mnie boli podbrzusze tak mnie ciągnie że musiałam wziąć nospe.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lech to ma chyba 0.5% wiec lepiej doczytajcie ;)

Co do win sa takie, ktore maja rzeczywiście 0% ale trzeba bardzo uważać. Ostatnio moja kumpela w 6 miesiącu ciąży sprawdzila przy mnie na inprezie dokładnie etykiete wina, ktorym ja maz raczyl przez calutka ciaze a tam 0,5% :/mimo, ze na przedniej etykiecie jak byk bezalkoholowe... Czytac sklad trzeba z tylu ;)

Gratuluje udanych wizyt.

Lech Free ma 0.0 dobrze mam doczytane bo w ciąży akurat zwracam na to uwagę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jest teraz nowy Lech 0% i żywiec też już ma wersję 0% :)

U mnie na obiad kurczak w sosie z piekarnika, kasza i ogórek kiszony mniam

4me lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje winko ma 0% i jest pyszne, jakieś niemieckie z selgrosa :D

Kasiunia ja czuję i widzę kopniaki codziennie już :)

Co do piwka to mi najlepiej wchodzi Heineken 0%
    I te smakowe jedynie poza tym :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ja nie czuje jeszcze ruchów. W pierwszej ciąży czułam już w 16 tc. Teraz nic.

Puszek takie pytanie mi się nasuwa - czy to prawda że jak się ma łożysko na przedniej ścianie to słabiej odczuwa się ruchy - takie stwierdzenie obiło mi się o uszy.
    Tak, zazwyczaj później zaczyna się je odczuwać.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Moje winko ma 0% i jest pyszne, jakieś niemieckie z selgrosa :D

Kasiunia ja czuję i widzę kopniaki codziennie już :)

Co do piwka to mi najlepiej wchodzi Heineken 0%
    I te smakowe jedynie poza tym :)
    Podpowiesz jakie to winko? Białe czy czerwone i czy wytrawne? Chętnie spróbuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... mam głupie pytanie ale Wy w większości macie już dzieci... zakładam że nie macie tych obaw co ja - ale właśnie dziś wyjątkowo mnie męczą te dotyczące przyszłości ... tzn czy damy radę finansowo, co z pracą i czy będę w stanie wrócić do pracy od razu po macierzyńskim (inaczej z jednej pensji nie damy radę się utrzymać / kredyt, leasing/ jednak bez szans na jakiekolwiek zapomogi społeczne czy 500+ itp), czy znajdę żłobek, czy syn zaakceptuje. My nie mamy wsparcia ze strony rodziny- odpadają więc babcie czy pomoc... nie ogarniam, a przeraża mnie to wszystko...

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ