Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOleander wrote:iwwk ja też wchodzę jeszcze we wszystko (no oprócz staników
) ale święta za miesiąc , już brzuszek będzie większy a dodając świąteczne jedzonko to już w ogóle
Szczesliwa mamusia dzięki kochana zawsze mnie pociesza jak czytam że którejś z Was przeszło i już nie wraca
Proszę uprzejmie.
O jej jak pomyślę o świątecznym jedzeniu to chyba wezmę jakieś pojemniki i do domu zabiorę, moja siostra dużo zrobi jedzenia , a jak kiedyś u babci byłam to co i rusz pod nos dawała myślałam że pełknę z przejedzenia .
-
Dzieki dziewczyny troche mnie pocieszylyscie!
te hormony na mnie tak dzialaja ze sie szybko nakrecam denerwuje wpadam w panike, placz wywolac u mnie teraz to mozna byle czym. Teraz sie smieje ze prędzej pakować sie bede do psychiatryka niz na porodowke:D
-
A ja dziś byłam właśnie na zakupach. Kupiłam 3 sweterki w c&a i czekam na sukienkę od koleżanki taka na swieta z Mohito. Na nią już za duża a dla mnie na wigilię będzie akurat. Sprzeda mi za 20 zł więc prawie jak za darmo a ona miała ja tylko raz na sobie na Wielkanoc. Jeszcze tylko spodnie potrzebuje ciążowe ale chciałam takie eleganckie na swieta i żeby w niedzielę ubrać bo na codzień śmigam w jeansach ale nic ciekawego nie znalazłam
No i w aptece zostawiłam 410zl o zgrozo a to tylko leki na 1 miesiacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:53
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Wróciłam od lekarza, niepotrzebny strach był. Zbadał mnie i mówi że wszystko dobrze, szyjka długa na kilometr haha, brzuch miękki, a to co czuję twardego to po prostu macica która czasem robi się twarda na tym etapie. Mówi że dopóki nie ma skurczy i plamien to nic się nie martwić, a boleć niestety może bo tłuszczu nie mam dużo swojego i czuję wszelkie rozciągania i uciski na nerwy, także jestem spokojna
Iwwk, tarczycy mega trzeba pilnować, Mi już od kilku lat trzymała się na poziomie 1.2 do 1.5 nawet teraz w ciąży, aż tu nagle po niecałym miesiącu spadło tsh do niecałego 0.2. Lekarka kazała tylko 2 razy w tygodniu zmniejszyć dawkę i przyjść po świętach z wynikami do kontroli.
A ja z wyprawki nie mam kompletnie nic i dalej nie mam odwagi czegokolwiek kupowac. Jak po połowkowych będzie ok to może coś zaczniemy. A troszkę ubranek od siostry będę miała pewnie, jej mały ma teraz 2 miesiące, także pora roku nie spasuje ale coś ma pewno będzieMilka1991, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Chusy, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość
-
MaryJane super, że wszystko ok, przynajmniej jesteś teraz spokojna
Moja głowa mi dzisiaj w nocy takie figle płatała, obudził mnie silny skurcz macicy, im bardziej się przebudzałam to zdałam sobie sprawę, że to był sen. Ile podświadomość może napsuć w głowie
MaryJane, a ten Twój wynik bez brania euthyroxu/lethroxu? Czy masz niedoczynność?
Ja miałam badaną tarczycę pół roku temu i wszystko super, nigdy nie była leczona. Tylko w ciąży mi to tsh skacze i gin każe brać euthyrox, pozostałe parametry zawsze w normie. Żałuję teraz, że ft4 nie zrobiłam, bo to by trochę rozjaśniło. Zobaczę co jutro powie moja gin i pewnie zrobię cały panel tarczycowy dla świętego spokoju i poszukam jakiegoś endokrynologa. Niby wiem, że tarczyca zdrowa i tsh nie jest miarodajne do końca, ale jednak niepokój jestWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 15:02
-
nick nieaktualnyMaryjane
Czyli dobrze mówiłam że to macicanajważniejsze że wszystko ok . My byliśmy na zakupach w obi mają bombki plastikowe roznokolorowe w tubach po 20-24 sztuki za 9.99 zł ładne sa kupiłam sobie na choinkę
w tym roku planuje zrobić srebrno biała
-
nick nieaktualny
-
Iwwk, przyjmuje od dłuższego już czasu eutyrohxu 50 czy jak tam się pisze bo już sporo przed ciążą wyszła mi przy jakichś badaniach niedoczynnośc, ale ciągle trzymało się ładnie przy tej dawce aż tu nagle bach
dziewczyny, uwaga, uwaga! Jesteśmy na językach hahah. Czerwcowki do nas zaglądają i nie wiem dlaczego myślą że nikt z nas nie zagląda do nich hehe. A ja zaglądam i podczytuję tylko bo termin mam na koniec maja to mi niektórymi 'objawami' do czerwca. No i jesteśmy na tapecie!! Takie przemadrzałe, kłócace się ciągle jedzy jesteśmy hahaha, pozdrawiam wpadające Czerwcowkiiwwk, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, 4me, Veri, Agata :), puszek369 lubią tę wiadomość
-
MaryJane to faktycznie musisz pilnować, ja teraz też będę sprawdzać regularniej. Dobrze, że dziewczyny tutaj o tym pisały, bo tak to bym pewnie nie zbadała.
Hahaha ostatnio widziałam, że któraś z kwietniówek też pytała co tam się u nas dzieje, czy dalej się żremyJesteśmy sławne i okropne
Cud, że monitorów nie zjadłyśmy jeszcze
Chusy, Oleander, Agata :) lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiam czerwcowki i kwietniowki serdecznie, wlasnie zeszlyscie do czelusci piekla - uwazajcie na demonice, maja wielkie kly i pazury, mozna sie przestraszyc ; )))
Samari ja mam teraz tesciowa u siebie bo cory pilnuje odkad sie zawirusowalam. Glupio mi troche przy kompie siedziec przez to i dlatego mnie nie ma. : )iwwk, Ciasteczko777, Oleander, Agata :), puszek369 lubią tę wiadomość
-
iwwk wrote:
Hahaha ostatnio widziałam, że któraś z kwietniówek też pytała co tam się u nas dzieje, czy dalej się żremyJesteśmy sławne i okropne
Cud, że monitorów nie zjadłyśmy jeszcze
haha
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
MaryJane wrote:Iwwk, przyjmuje od dłuższego już czasu eutyrohxu 50 czy jak tam się pisze bo już sporo przed ciążą wyszła mi przy jakichś badaniach niedoczynnośc, ale ciągle trzymało się ładnie przy tej dawce aż tu nagle bach
dziewczyny, uwaga, uwaga! Jesteśmy na językach hahah. Czerwcowki do nas zaglądają i nie wiem dlaczego myślą że nikt z nas nie zagląda do nich hehe. A ja zaglądam i podczytuję tylko bo termin mam na koniec maja to mi niektórymi 'objawami' do czerwca. No i jesteśmy na tapecie!! Takie przemadrzałe, kłócace się ciągle jedzy jesteśmy hahaha, pozdrawiam wpadające Czerwcowki
Ja mam nadzieję jak najdłuzej miescić się w ubrania nieciążowechociaz super skinny jeans upolowałam na h&m
ekstra lezą
-
nick nieaktualnyRównież pozdrawiam wszelkie inne przejęte naszym losem wątki
ale jajca hihihi
A ja po prostu spałam, takie zmęczenie mnie dopadło nawet nie wiem kiedy zasnęłam
Pantera też mam spodnie z HM, dwie pary ciążowych, kupiłam żeby mnie nic w brzuch nie uwierało twardego bo to potęgowało mdłości. Niby jeansy a wygodne jak dresikiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 18:44
-
I ja dziś jakiś taki dziwny dzień miałam, szybko minął nawet nie wiem kiedy.
Co do ubrań, ostatnio znajome dają mi rzeczy za małe a nich. A na mnie w sam raz i udało fajną koszulę ciążowa upolować na olx
Badanie połówkowe mam 15.01 - Chusy możesz dopisać.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:Iwwk, przyjmuje od dłuższego już czasu eutyrohxu 50 czy jak tam się pisze bo już sporo przed ciążą wyszła mi przy jakichś badaniach niedoczynnośc, ale ciągle trzymało się ładnie przy tej dawce aż tu nagle bach
dziewczyny, uwaga, uwaga! Jesteśmy na językach hahah. Czerwcowki do nas zaglądają i nie wiem dlaczego myślą że nikt z nas nie zagląda do nich hehe. A ja zaglądam i podczytuję tylko bo termin mam na koniec maja to mi niektórymi 'objawami' do czerwca. No i jesteśmy na tapecie!! Takie przemadrzałe, kłócace się ciągle jedzy jesteśmy hahaha, pozdrawiam wpadające Czerwcowki
Z tego co wiem to nikt tam nie napisał, że wydaje mu się, że żadna z Was do nas nie zaglądaa na językach nie jesteście Wy wszystkie ale tylko jedna z Was, która kłóciła się zawzięcie, że nie można czuc ruchów w 16 czy 17 tygodniu. A sama po sobie wiem, że można. Ot, cała historia. Pozdrawiam
miazmija, KarmeLoVe lubią tę wiadomość