Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata a wodę masz bardzo ciepłą podczas kąpieli czy starasz się mierzyć temperaturę przed wejściem do wanny? Naczytałam się różnych rzeczy, ja też w sumie biorę kąpiele normalne, ale trochę z chłodniejszą wodą niż kiedyś, jednak ta zalecana 38 stopniowa jest dla mnie za chłodna
Skarb super !Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:47
-
biorę gorącą
też czytałam co nieco i wiem, że przy skracającej szyjce niewskazane chyba? i kilka dziewczyn widziałam na kwietniówkach ma zakaz kąpieli ale mają powody, coś tam się dzieje i lekarz zabronił
u mnie wszystko w porządku to sobie nie odmawiamteraz jedynie krócej, kiedyś koło 30 min leżałam, teraz 10-15 i wychodzę, bo nie mogę wytrzymać
i w wannie zawsze dostaje kopniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:52
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Dziewczyny czka wam się?
Tylko jak coś zjem to zaraz mi się czka. Mąż się śmieje że młody daje znać że mu smakowało. Ale to chyba za wcześnie na czkawke u dziecka...
Ja tam nie mam czkawki.
Samari Ja to mam okropne skurcze szczególnie w stopie jak mnie zaboli to strasznie z bólu się zwijam , ja nic na własną rękę bez nie wiedzy gina nie biorę zawsze zapominam mu o tym wspomnieć że takie bolesne skurcze w stopie mam w poprzedniej ciąży też tak miałam , do kolejnej wizyty masę czasu na razie nie mam tych skurczy w stopie czy łydkach .
Kruszynka91 Ja też czuję ❤️❤️❤️ , piękne uczucie ❤️❤️❤️.
Jej Wam też tak ciężko jest już zakładać buty ja mam dwie pary takich wsuwanych butów i , strasznie przy tym się męczę aby założyć nie wiem w czym już mam chodzić jak już mi ciężko buty założyć , teraz zima to nawet jakbym miała botki to też trzeba się schylić i założyć a mi już trudno , najlepiej to byłoby mi w balerinach chodzić ale jest za zimno.
U mnie dziś okropny był mróz , potem ma słońce świecić , zrobiłam już małe porządki obiad mam ze wczoraj Ania sobie siedzi w kojcu i się bawi piłeczkami takimi plastikowymi . Kupiłam już bombki na choinkę jeszcze tylko choinki brakuje . Samopoczucie oki tylko głowa coś mnie ćmi. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:32
Agata :) lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny:) ja dzis wstalam w podlym nastroju. Przerazila mnie najbliższa przyszłość teraz wiem ze sama sie nakręciłam. Pomyslalam o swietach, rozwozeniu zaproszen na slub i wpadlam w panike ze mam tak malo rzeczy dla dziecka i wgl. A teraz mi głupio . Dzwonilam do narzeczonego z placzem ze nie mam koszul nocnych do szpitala ani duzej torby:D helol...zwariowalam!
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
u mnie 18’tydz skończony ... ale to leci
Ja nie mam skurczy mięśni- łykam magnez od roku dzień w dzieńpolecam suplemtenować- mi akurat pomaga NeoMag forte.
Odnośnie skurczy macicy to czuje tylko te bolesne jak się zdenerwuje czy stres mnie złapie ... innych chyba nie czuję? Czkawki nie mam, kicham jak kiedyś.. za to mam serdecznie dosyć mdłości- otwieram oczy i się zaczynaniech mi ktoś wytłumaczy WHY!?
Skarb - super
Czy tez jesteś RH minus ? Słyszałaś ze nie dają juz immuno w 28 tyg tylko jedna dawka po porodzie ?
Kruszynkawow !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:36
-
Ciasteczko faktycznie długo trzymają Cię mdłości, oby nie do końca!
ledwo żywa hormony u Ciebie szaleją
ja planuję wyprawkę dla dzidzi i dla siebie dopiero luty/marzec, właściwie to prócz kilku body kupionych przypadkowo nie mam nic
a wiecie co mi ciężko się robi? myje naczynia!blat wbija mi się przy myciu dokładnie tam gdzie jest dzidzi, a suszarka jest za zlewem i sięganie do niej to katorga, już zapowiedziałam narzeczonemu, że niedługo to będzie jego obowiązek w 100%, bo jak brzuszek jeszcze trochę podrośnie to nie ma mowy, żebym tam stała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:41
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa
Ja wyobraź sobie jeszcze nic nie kupiłam ,a niektóre z Was pewnie już coś tam kupiły lub zamierzają kupić , a koszule do porodu i takie tam masz czas aby wybrać możesz i w 8 msc kupić , ja zamierzam tak zrobić będzie ten 7/8 msc to będę wszystko kupować co potrzebne , dużo ciuszków uniwersalnych mam po Ani , i od siostry dużo dostanę jak coś to jeszcze dokupię aby było na dłużej .
Ciasteczko Oj trzymają Cię te mdłości , życzę Ci aby jak najszybciej minęły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:39
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ja podobnie, wyprawka w 8mcu
W pierwszej ciąży do porodu i tak kazali załozyć szpitalną, bo poród indukowany, podobnie gdy cesarka.
Koszule przydają sie po porodzie.
Ja kupiłam pod wpływem emocji kilka ciuszków dla synka ale nie mam miejsca, by je włożyć! Renont lub zmiana lokum na wiosnę, to dopiero wtedy będzie można kompletowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 11:01
-
Klaudia ja też nic nie mam, jak mężowi mówię żeby coś kupić to on dziwi się bo to jeszcze tyle czasu. Myślę że dopiero po nowym roku będziemy coś zaczynać kompletowac i szykować pokoik . Teraz do świąt to zawrót głowy z prezentami, choinka i strojeniem domu. Jeszcze szykowanie wigilii
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Odebrałam właśnie wyniki badań, dobrze, że zrobiłam sobie tsh, pomimo, że lekarz nie zalecił, bo z 1,6 urosła mi do 3,3! Mimo przyjmowania euthyroxu i teraz zaczęłam się lekko obawiać. Jutro mam wizytę i pewnie będę musiała do endokrynologa się wybrać.
-
A ja zamierzam już powoli kompletowac wyprawkę, jeszcze przed świętami zamierzam kupić komodę dla dzidzi, zaczynam wcześniej z racji że potem mogę nie dac rady finansowo tak wszystkiego kupić na raz. Na ostatnią chwilę zostawiam tylko wózek i lozeczko.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
iwwk wrote:Odebrałam właśnie wyniki badań, dobrze, że zrobiłam sobie tsh, pomimo, że lekarz nie zalecił, bo z 1,6 urosła mi do 3,3! Mimo przyjmowania euthyroxu i teraz zaczęłam się lekko obawiać. Jutro mam wizytę i pewnie będę musiała do endokrynologa się wybrać.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyPantera Mąż mi kupił na Allegro specjalnie dwie takie koszule jednorazowe do porodu , a ja ich wcale nie założyłam
miałam na sobie swoją własną koszulę do karmienia i tak urodziłam , oczywiście w szpitalu też mieli swoje szpitalne takie niebieskie tylko jakoś mi nie dali
.
agao91 Moja droga ja podobnie łóżeczko turystyczne i wózek kupię na ostatku .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 12:06
-
nick nieaktualnyByłam na zakupach, kupiłam spódnice ołówkową, elegancka z swetrowego materiału będzie super na święta
i jeszcze kilka rzeczy np pierwszą tunike na brzuszek
jest duża ale myślę że na wiosnę będzie idealna.
Wróciły mi mdłości, ciężko cokolwiek wcisnąć, a musze bo te wyniki słabe eh
Ja raczej biorę szybki prysznic ale kąpiele też uwielbiam, mam zawsze w zapasie jakieś pachnące kule albo sól do kąpieli i raz na jakiś czas robię domowe SPA:) -
nick nieaktualnyOleander O kurczę oby szybko przeszły , do mnie nic nie wróciło i żeby tak już zostało .
Ja to nie wiem co na Święta założę a jedziemy do mojej siostry a tam będzie masę ludzi w tym taka moja ciocia której wręcz nie cierpię , zaraz zacznie się wymądrzać , ona ta ciocia nic nie wie o mojej kolejnej ciąży nie utrzymuję z nią wcale kontaktu , jedynie tylko dla tego do niej się odzywam gdyż jest jedyną siostrą mojego taty ( mój tata miał 6 rodzeństwa
, został tylko on jako najstarszy i ta ciocia jako najmłodsza ) a jej córka jest chrzestną mojej córeczki Gabrysi .Oleander lubi tę wiadomość
-
Oleander ja sobie właśnie dzisiaj myślałam o ciuszkach ciążowych dla siebie, ale w sumie cieszę się, że jeszcze wchodzę w swoje. Marzą mi się długie sukienki takie na lato ciążowe
Jak nie zdążę w ciąży w nich pochodzić to na pewno przydadzą się do ukrycia kg po ciąży
-
nick nieaktualnyJa jedyne co kupiłam to łóżeczko bo w promocji było resztę będę kupować po nowym roku a wózek na koniec marca żeby gwarancja nie leciała
Byłam w reseved z reklamacja kurtki co córce kupiłam bo zamek taki że szkoda gadać ... I wymienili mi na nową od ręki dobrze że rozmiar był -
nick nieaktualnyiwwk ja też wchodzę jeszcze we wszystko (no oprócz staników
) ale święta za miesiąc , już brzuszek będzie większy a dodając świąteczne jedzonko to już w ogóle
Szczesliwa mamusia dzięki kochana zawsze mnie pociesza jak czytam że którejś z Was przeszło i już nie wracaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:15
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny