X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane
    Mi twardnieje brzuch u dołu i tak jakby rozpycha po całym dniu aktywnym i np gdy dużo siedzę w pracy. Nie wiem czy Twoje odczucia to coś jeszcze innego?
    A gdzie masz łozysko położone?

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zaczęła się stawiać macica. Najczęściej jak leżę. To nie boli ale czuć napięcie. Jak dotkne brzucha w tym miejscu to czuję twardą piłeczkę i to trwa najczęściej 1-2min i puszcza. To zupełnie normalne. W pierwszej ciąży też co chwila miałam te twardnienia. Muszę kupić magnez bo już czas.

Co do szyjki, mi lekarz bada co wizytę. To ważne badanie ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę z poprostu poczułas macice ona się powiększa i wędruje coraz wyżej może się stawiać i dziecko też intensywniej fika także spoko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Jak u was sprawa z ta Odra wygląda ??? Wszystko w PORZĄDKU ??

• Chusy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal do nas nie oddzwonili, wiec nie wiem. Za to ja pluca wypluwam, musze chyba znowu do lekarza leciec, eh. Jeszcze przez kaszel nieraz moczu nie trzymam, sama radosc..

Mary Jane nie stresuj sie, problem jest kiedy brzuch twardnieje - w formie skurczy, a nie ze jest twardy w tym miejscu bo moglas jakies narzady tam wyczuc poprostu albo ci sie mocno skora napiela bo mocno docisnelas. Wydaje mi sie ze to nie powod do paniki ; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:53

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za podpowiedzi. W każdym razie pojadę już jutro do lekarza, niech mnie zbada i przynajmniej coś dopytam bo się okazuję, że mało wiem. Nigdy o łożysko nie dopytałam, może lekarz coś mówił, ale zwykle jestem taka podekscytowana, że połowy nie słyszę :D Przynajmniej będę wiedziała na czym stoję ;)

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informację o położeniu łożyska będziesz mieć na opisie usg w 12tc. Ale czy to w ogóle moze być łożysko nie mam pojęcia

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Już połączyłam ze sobą Dziewczyny... :( mocno trzymam kciuki za Obie ❤️Jestem przerażona jak czytam teraz o tym ... nie wiedziałam, że IVF powoduje tą wadę i ze jest dwukrotnie wyższe ryzyko.
    :( ja połówkowe mam w 20 i 21 tyg skończonym. Chyba przed znowu zwariuję...
    Wiesz co tak troche wiedzialam a troche nie ;) tzn o invitro krąży pelno informacji i nie wiadomo donkonca, ktore sa prawda a ktore internetowa bajką wszystko wiedzacych. Tak trochę na logike caly czas sie niepokoje bo meczy mnie myśl, ze skoro czasem natura nie chciala czegos polaczyc to miala powod. Z drugiej strony ani moj lekarz ani inni wsrod znajomych z IvF nigdy nie uslyszaly prosze zrobic badanie po bo IVF ma Pani takie i takie zagrozenia wiecej... Bardziej zawsze byla gatka, ze trzeba robic badania ze wzgledu na wiek. I to samo bym uslyszala przy naturalnej ciazy po 35 roku zycia.

Ciasteczko a skad masz info, ze IVf powoduje! zespol fallota i zwieksza jego ryzyko dwukrotnie???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wiesz co tak troche wiedzialam a troche nie ;) tzn o invitro krąży pelno informacji i nie wiadomo donkonca, ktore sa prawda a ktore internetowa bajką wszystko wiedzacych. Tak trochę na logike caly czas sie niepokoje bo meczy mnie myśl, ze skoro czasem natura nie chciala czegos polaczyc to miala powod. Z drugiej strony ani moj lekarz ani inni wsrod znajomych z IvF nigdy nie uslyszaly prosze zrobic badanie po bo IVF ma Pani takie i takie zagrozenia wiecej... Bardziej zawsze byla gatka, ze trzeba robic badania ze wzgledu na wiek. I to samo bym uslyszala przy naturalnej ciazy po 35 roku zycia.

Ciasteczko a skad masz info, ze IVf powoduje! zespol fallota i zwieksza jego ryzyko dwukrotnie???
    Ja nie miałam pojęcia o tym- napisałam Ci prv.. :( też mnie te myśli.... że natura ... ale mam stresa i dołek :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to strona invicty a oni do komca sie obiektywni ale kto jest?
    https://www.klinikainvicta.pl/nieplodnosc-faq/in-vitro-ryzyko-dla-dziecka/
    Znalazlam tez strony totalnych przeciwnikow IVF, takich co to uwazaja, ze to prawie dziecko szatana, z podchwytliwie brzmiacymi tytulami stron, tak aby konoety myslaly, ze to profesjonalne strony... Po 3 zdaniach szybko przestałam czytac bo juz wiedzialam, ze to prowadzi do nastrasenia ludzi i nawrócenia ich na dobra droge ;) masakra :/

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko magnez (bo mam drzenia i skurcze miesni) i wit D, nie kupuje tym razem zadnych suplementów dla kobiet w ciazy, wywalanie kasy, dobra dieta i git.

Za to mam pytanie odnośnie skurczy mięśni brzucha, nie mylcie z macicą. Praktycznie od poczatkiu ciazy mecza mnie skurcze mięśni brzucha po obu jego stronach, od wysokosci mosta do pachwin (nie wiem, jak ten miesien czy miesnie sie nazywaja). Zazwyczaj w momecie, gdy dany mięsień powinien się napiąć to czuje taki skurcz, jakby mnie ktoś chwycił i scisnal za ten mięsień, zgina mnie wtedy w pół. Najczęściej w sytuacji gdy siedze w pozycji pollezacej i sie podnosze, gdy sie przekrecam z boku na bok, gdy sie schylam , nawet gdy kicham czy kaszle... Miała tak któraś w kolejnych ciążach? Zwalam na brak magnezu, ale juz go suplementuje dosc dlugo i to maksymalnymi dawkami, a to mi dalej dokucza. Pytalam fizjo w szkole rodzenia, to ona nie wie, gin tez rozlozyl ręcę...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Ty przestań się w końcu stresować bo naprawdę urodzisz jakieś znwrwicowane dziecko. Co am być to będzie co w brzuchu siedzi to się urodzi. Nie czytaj nie słuchaj ludzi i bzdur które mówią. Miej swój rozum i umiem wszystkie informacje wrzucić do sita i przesiać jak make. Wszystko co źle do kosza. To nie pomaga.

Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

Nie da.sie sama dieta uzupełnić wszystkich składników mineralnych choćby była najlepsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch twardnieje, zwłaszcza popołudniami i wieczorami. Cały twardy, od samej góry. Nie jestem ani objedzona mocno ani nic. Jak leżę to to zanika, a na stojąco mam taki napięty.

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu zamówiłam prenatal duo za 42zł na aptekagemini i dziś już doszła paczka. Przy okazji zamawialam jeszcze dużo innych rzeczy, bo wiadomo trzeba doliczyć koszty przesylki więc lepiej raz za przesyłkę zapłacić. Całkiem dobre ceny mają w tej aptece

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym twardnieniem to jest tak ze poprostu w dotyku czuc ze jest napiety? Pytam bo naszczescie tak nie mam ale wole wiedzieć jak sie to objawia

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, czujesz skurcz brzucha, tak jakby ci sie miesnie napiely i sciagnely do srodka ale nie masz na to zadnego wplywu. Smieszne uczucie. U mnie sie tak objawialy braxtona-hicksa.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem czuje ze brzuch jest twardy, ale jak leżę rozluźniona to jest miękki. Pomiędzy skórą a macica są jeszcze mięśnie poprzeczne brzucha i one też mogą być teraz bardziej wyczuwalne jak macica rośnie.
    Czy wszystkie już macie tą kreskę od pępka w dół? Ja jeszcze nic nie zauważyłam, ale nie mam bardzo bladej karnacji więc może dlatego

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Ja też czasem czuje ze brzuch jest twardy, ale jak leżę rozluźniona to jest miękki. Pomiędzy skórą a macica są jeszcze mięśnie poprzeczne brzucha i one też mogą być teraz bardziej wyczuwalne jak macica rośnie.
    Czy wszystkie już macie tą kreskę od pępka w dół? Ja jeszcze nic nie zauważyłam, ale nie mam bardzo bladej karnacji więc może dlatego
    Ja też nie mam tej linii Linea negra.
    Również kupuje prenatal duo na Gemini co składu ma wszystko co zalecane i odpowiednią ilość dha, cena jest najbardziej korzystna.
    Pregna trzeba by było osobno kupować dwa op dha, żeby było to zalecane 600mg więc jakieś wielkie sumy by wyszły.
    Jeszcze composita mama dha próbowałam, ale akurat bardzo zapach mi nieodpowiadal.
    Tu fajnie opisali suplementy https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 22:52

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo jasna karnacje i żadnej kreski póki co nie widzę, chyba że odbije mi się od leginsow :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ