Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej polowkowe 18-22tc zanim żebra się nie uwapnia. Ja idę 19+5, lekarz z polowkowych mówił, że spoko, lekarz prowadzący, że wolałby 22, bo lepsze zdjęcia w 3d, ale z racji, że w pl terminacja jest do 22tc to mówi, że faktycznie lepszy ten 20. Fakt na wizycie się zestresowalam jak z tym tematem wyskoczył mi lekarz, bo w usg wszystko jest Oki, więc mam nadzieję, że tak tylko powiedział, nie rozwazalam nawet takich tematów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:Hmmm, a ja ostatni raz miałam badanie ginekologiczne w 9 tygodniu i się teraz martwić trochę zaczynam, zwlaszcza, że jakieś małe pobolewania, pieczenia czasem czuję w podbrzuszu. Z tym twardym brzuchem ciężko mi ocenić, jest twardy jak leżę, nawet pisałam o tym ostatnio, ale w sumie jaki ma być w miejscu macicy?
może powinnam na IP podjechać i się skonsultować? bo mój lekarz dopiero na koniec grudnia.
a ciśnienie rosnące w gabinecie to już chyba norma haha, ale że ja zawsze mam bardzo niskie to w gabinecie idealnew domu klasycznie już ciśnienie 90/60, jak u dziecka
a u lekarza skacze do 120/80 i takim sposobem robi się książkowe
Jak lezysz masz twardy brzuch ? nie .... zle myslisz jezeli jest wszystko ok to jest miekki .... i tu nie ma nic do znaczenia ze w miejscu macicy ma byc miekki i tyle tymbardziej gdy lezysz. jak jest twardy to nie jest ok ..
Dziwny lekarz ze nie robi badan ginekoologicznych bo tak jak ja w 1 ciazy mialam na poczatku i nic i widzisz 3 dni polezalam w szpitalu i urodzilam i z kad moglam wiedziec ze cos sie dzieje z szyjka jak mnie nie badano ani nie zlecano wiecej moczu .. Teraz mialam podobnie i zmienilam lekarza i jes swietny i wszystko pilnuje bada .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 16:10
-
Ja biore pregne set dha ma 60 kapsulek i daje za nia cos po za 30 zl 1x1 . i ma dobry sklad .
Jutro wizyta po 9 trzymajcie kciuki. -
skarb15 wrote:Jak lezysz masz twardy brzuch ? nie .... zle myslisz jezeli jest wszystko ok to jest miekki .... i tu nie ma nic do znaczenia ze w miejscu macicy ma byc miekki i tyle tymbardziej gdy lezysz. jak jest twardy to nie jest ok ..
Dziwny lekarz ze nie robi badan ginekoologicznych bo tak jak ja w 1 ciazy mialam na poczatku i nic i widzisz 3 dni polezalam w szpitalu i urodzilam i z kad moglam wiedziec ze cos sie dzieje z szyjka jak mnie nie badano ani nie zlecano wiecej moczu .. Teraz mialam podobnie i zmienilam lekarza i jes swietny i wszystko pilnuje bada .
Hm, badanie moczu miałam zrobione tydzień temu wszystko gra. Sprawa wygląda tak że jak leżę to same powłoki brzuszne nie sa wypchane ale jak naciskam to czuję tam w środku coś twardego, w miejscu gdzie jest dziecko, macica? Powyżej linii włosów gdzieś tak. Ciężko to wytłumaczyć, nie powinnam czuć w środku brzucha w ogóle nic twardego? Przez przypadek zauważyłam to z tydzień temu a tak naprawdę nie wiem ile już jest. Biorę też ciągle luteine 2x100
-
Samari u mnie powyżej 50 zł w stacjonarnych aptekach. Ja zamawiam za 46 w doz z dostawą do apteki. Drogie, ale na chwilę obecną są to najlepsze tabletki dla ciężarnych na rynku. Pewnie, dlatego tyle kosztują.
MaryJane nie chce Cie straszyć, ale jeśli faktycznie jest to twarda kulka jak kamień to lepiej jedz na izbę przyjęć. Ja tak czułam czasem, ale to tak jak pisałam wcześniej przy pełnym pęcherzu, ale nie aż tak strasznie twardo żeby się obawiać tego i przed ciążą jak pęcherz był pełny to tak bywało, normalnie cały czas mam miękki brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 17:35
-
nick nieaktualny
-
Nie, nie biorę nic dodatkowo. To nie twarda kulka, po prostu twardszy fragment pod skóra, Ale nie czuję napinania żadnego. W każdym razie mnie wystraszylyscie i pierwszy raz w życiu napisałam do lekarza. Odpisał od razu że to na pewno nie powód do paniki ale ze przez telefon nic mi nie powie a ze ma jutro dyżur w szpitalu to zaprasza do szpitala także pojadę po pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 18:37
-
MaryJane czasem lepiej dmuchać na zimne
To na pewno nic poważnego, ale zawsze lepiej zaglądnąć
Ja przed czwartkową wizytą to świruję okrutnie, co chwile jak mnie coś zaboli to już panika. Ciągle sobie brzuch macam czy wszystko ok, do toalety jak idę to patrzę czy nie ma plamień. Im bliżej ta wizyta tym gorzej, bo się strasznie boję, że coś złego usłyszę
Tłumacze to sobie, że bóle są od czasu do czasu delikatne i to tylko się wszystko przestawia, linia brązowa już sięga do pępka, ale im bliżej pępka tym bledsza więc na pewno musi być ok. Brzuszek maleńki jest, ale jest więc musi być dobrze, ale ja swoje, a głowa swoje eh
-
nick nieaktualnyMaryjane
Ja ogółem brzuch mam cały czas lekko napięty i poniżej pępka też jest twarde ale wiadomo że tam znajduje się dziecko. Bo czasami macica się stawia chociaż nie wiem czy już na tym etapie o lekarze często zapisują magnez i po temacie. Ogółem mi jak się nic konkretnego neo dzieje to nie panikuje
-
No właśnie też nie przejęłam się tym jakoś, bo tak mi się wydawało że przecież jest tam dziecko to nie będzie pustej przestrzeni tylko będzie coś czuć. Ale dziewczyny trochę mnie wystraszyły to pojadę, nie będę się zadręczać ze mogłam coś zrobić a nie zrobiłam. Tak naprawdę nie rodziłam, nie miałam skurczy to i nie wiem czy to co czasem mnie boli to skurcze czy co haha
-
nick nieaktualny
-
MaryJane mnie trochę uspokaja to, że wiem jak boli coś niedobrego. I tego tak naprawdę nie da się z niczym pomylić. Bóle są gorsze niż okresowe. Wiem, że może Cię nastraszylysmy, ale to chyba dlatego, że przynajmniej ja nie zrozumiałam co tak naprawdę tam u Ciebie twardnieje