Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
dziękuję szczęśliwa mamusiu!
to imię było moim marzeniem jeszcze za czasów liceum i w końcu po 10 latach je spełnię
dobrze że narzeczony w miarę ugodowy i zgodny
Zajączku trzymam mocno kciuki, za dzieciątkodobrze że to najłagodniejsza wada
Zajączek :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgata :) wrote:dziękuję szczęśliwa mamusiu!
to imię było moim marzeniem jeszcze za czasów liceum i w końcu po 10 latach je spełnię
dobrze że narzeczony w miarę ugodowy i zgodny
Zajączku trzymam mocno kciuki, za dzieciątkodobrze że to najłagodniejsza wada
Proszę bardzo moja droga ❤️.
Żeby mój mąż taki byłwczoraj oglądamy taki film a tam był mały chłopczyk niemowlak ❤️ , ja już się rozczuliłam ❤️ mówię do męża mojego zobacz kochanie pomyśl , że możliwe że będziemy może mieć synka Łukasza , a mój mąż jak z mostu tak już dam Ci Łukasza i taka z nim rozmowa potem dodał , że na pewno nie Łukasz to dalej się pytam , a jakie Ci się podoba a on nic ech te moje kochanie
.
Agata :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zajączek :) wrote:Dzięki Dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków!
U nas z prenatalnymi były przeboje, bo trafiliśmy na lekarza-konowała (stwierdził że wszystko jest źle - i wyliczył trisomnie na 1;10), chociaż z perspektywy czasu, to przez całą z nim sytucję - trafiłam do najlepszej Pani Doktor i to ona od razu postawiła trafną diagnozę, że nie widzi wad genetycznych, za to wadę serduszka (w 12 tc!) która teraz potwierdziła się wczorajszym Echo. Oczywiście miałam także amniopunkcję, która potwierdziła płeć i to że Maluch genetycznie jest zdrowy.
U nas jest wada serduszka, prawdopodobnie powikłanie po in vitro (zdarza się w 15% przypadków).
Jest to zespół Fallota i czeka nas jedna albo dwie operacje w pierwszym roku w zależności od tego jak po urodzeniu wydolny będzie nasz Synek, jeżeli chodzi o krążenie i serduszko. Na szczęście jest to w tej chwili najłagodniejsza forma tej wady i po korekcji można z nią spokojnie i normalnie żyć i to nas pociesza. Jasne, nie jest łatwo, bo to wyczekane i wymarzone dziecko
A imię to najprawdopodobniej ANTOŚ
Teraz tylko mam nadzieję, że nic się nie wydarzy więcej na połówkowych i mam nadzieję, że wada nie będzie się pogłębiać wraz z rozwojem Maluszka.
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 12:17
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje udanych wizyt! Ja ostatnie USG miałam w 13tyg i zaczynam się już martwić czy tam wszystko w porządku bo nic nie czuję. Wczoraj umowilam polowkowe na 19.12. To będzie 19+4 tc wiem że może trochę wcześnie ale chce się uspokoić na święta ze wszystko z dzidzi ok .
Co do Mikołajek to u mnie prezent był drobny przy łóżku rano od Mikołaja, a pod choinkę przynosiła gwiazdka, to było w Świętokrzyskiem, a teraz jak jestem w Małopolsce to u męża w rodzinie pod choinkę przynosi Mikołaj
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZajączek trzymam kciuki za zdrowie maluszka
Samari ja bym się ucieszyła tym bardziej że teraz zestawy można kupić naprawdę ładne nie to co kiedyś, mydło i dezodorant
Jestem po kontroli, nerki w porządku ale dostało mi się za kiepską dietę, mam jeść więcej białka i generalnie więcej jeść, na kolejną wizyte już mam zlecone dokładniejsze badania z krwi.. Pani doktor powiedziała że wyniki jak u anorektyczkiwłaśnie w tej chwili jem twaróg z cebulką żeby ratować sytuację hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 12:34
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Kruszonka.
No chyba polowkowe to faktycznie za wcześnie ale to od lekarza zależy bo mówią że pomiędzy 20 A 22 tc ja akurat racji świat przerw i sylwestra będę mieć polowkowe na 22+1 tc
Chyba to w zależności od lekarza bo ja mam napisane na wyniku z prenatalnych że mam zgłosić się na usg polowkowe między 18 a 20 tyg. Tak samo moja gin mówiła że to dobry termin
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMamami
No widzisz ja wczoraj byłam u lekarza i w sumie to jest 18 tc (17+1) a mój lekarz zawsze robi dokładne pomiary i dostaje kartkę z a4 z informacjami jak prenatalnych to właściwie dla mnie każde usg to jest takie samo bo zawsze dostaje szczegółowy opis każdego narządu u dziecka -
nick nieaktualny
-
To prawda, dużo zależy od lekarza, mnie w 11t i chyba 3 dniu odesłał, bo powiedział, że dla niego miarodajne będą jak dziecko te 3mm podrośnie. Tak samo na tej kartce mam wypisane, że na połówkowe mam się zgłosić 20-22tc. Najważniejsze to żeby wszystko dobrze z dzieciaczkami było
Samari wydaje mi się, że to spoko prezent, ja bym się ucieszyła
Ja zwolnienie do tej pory dostawałam co 4 tygodnie, ciekawa jestem jak teraz wypisze, bo już termin porodu pewnie będzie wpisywać w kartę ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 12:55
-
nick nieaktualnySamari wrote:Pytanie
Dziewczyny w sobotę kuzynka ma urodziny i nie wiem co jej kupić w sumie i pomyślałam że zestaw kosmetyków o srebrną fajna branzoletke myślicie że to dobry pomysł ?? Ucieszylybyscoe się z takiego prezentu ?
Co do kosmetyków ja osobiście nie używam żadnych może podpytaj się jakie ma kosmetyki i co używa lub może ci chciałaby dostać , jakby potem dodała co ja tak wyoytujesz to byś cis zmyśliła że to dla koleżanki i nie wiesz co jej kupić , bransoletka to też fajny pomysł.
Ucieszyć bym się ucieszyła mi siostry tylko życzenia składają i tyle .
Jej ale masz daleko wizytę , boziu w psychiatryku by mnie zamknęli jakby tyle czekała wszak do 29 Grudnia też masę czasu może jakiś nie zwariuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 12:58
-
nick nieaktualny