Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
I w środę dr badala długość szyjki ale nie mówiła ile mm tylko że w porządku a łożysko mam na przedniej ścianie, nisko, zasłania ujście szyjki. Czyli nic się nie zmienia jak narazie u mnie w temacie łożyska bo i moja dr przed prenatalnymi i dr na prenatalnych i teraz w środę stwierdzili to samo2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Witajcie w tym szarym i deszczowym dniu.
W tym roku tradycyjnie chcę wysłać kartki świąteczne, podpowiecie mi jak mogłabym podpisać, bo chciałabym część rodziny, która jeszcze nie wie powiadomić o ciąży.
Np. Piotr, Patrycja i fasolka
?
Ale mam rozkminę z rana..
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyPatkaPP może Piotr, Patrycja i nasz nowy członek rodziny, albo nasze małe wielkie szczęście.. I narysowamy wózek albo smoczek
Również witam w ten okropny deszczowy dzień, jadę na kontrolę do nefrologa trzymajcie kciuki za wynikipóźniej może na małe zakupy się wybiorę bo jadę do innego miasta do tego lekarza. Miłego dnia wszystkim
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Hej, hej ale dziś leje, ja zaraz jadę mierzyć suknie
Samari mi mierzył szyjke i mówił że długa 3cm to Ty masz meeeega dlugasna, to u mnie mam nadzieję przy 3cm w porządku.
Dziewczyny u mnie też by nie zmierzył szyjki ale na wstepie wspomnialam mu ze miałam dwa delikatne skurcze brzucha i że jednocześnie stwarnial na kilka sekund brzuch oraz że już kilka razy czułam kłucie w szyjce i że chyba mam infekcje to od razy wzial mnie na szczegółowe badanie)
To były baaaaaardzo podkreślam baaaaaardzo delikatne skurcze i wiem że to normalne ale stwierdziłam że powiem to mnie zbadano i zbadał
więc możecie czasami troszkę podkolorowac, dzięki temu moja wizyta Nfz w końcu była dokładna
Dziewczyny macie tak że jak mierzą wam ciśnienie to nagle wam skacze w górę przy pomiarze? Bo ja zawsze mam normalne a w momencie pomiaru u położnej od 140/90 do 160 (wczoraj)za każdym razem pytają co się dzieje i sama nie wiem co odpowiedzieć bo tak mi skacze tylko u nich na miejscu haha
Chusy to proszę o wpisanie na 5.05.2019 - dziewczynka i chyba wczoraj wybraliśmy imię, będzie Mia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 10:55
Chusy, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko mi też wpisuje w karte takie wysokie, tam co chwilę inna położna jest i co spotkanie pytanie - co z tym ciśnieniem
hehe
A jak zaczynają mierzyć to faktycznie serce wali jak młot akurat w momencie pomiaruCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ponoć istnieje coś takiego jak syndrom białego fartucha
Wiele osób ma podwyższone ciśnienie tylko w gabinecie, w ciąży ponoć też jest to często spotykane
Ja mam mieć w czwartek dokładne badania, ciekawa jestem jakiej długości mam szyjkę, ostatnio była długa, ale ile cm to nie powiedziała Pani Doktor.
Moje dziecię to pod wieczór i w nocy jest najbardziej aktywneBudziłam się kilka razy w nocy i takie bąbelki w brzuchu czułam. Cały dzień spokój, przykładam tę rękę i nic. Któryś już raz zaobserowowałam, że takie coś dzieje się albo późnym wieczorem albo nocą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 08:58
-
Hmmm, a ja ostatni raz miałam badanie ginekologiczne w 9 tygodniu i się teraz martwić trochę zaczynam, zwlaszcza, że jakieś małe pobolewania, pieczenia czasem czuję w podbrzuszu. Z tym twardym brzuchem ciężko mi ocenić, jest twardy jak leżę, nawet pisałam o tym ostatnio, ale w sumie jaki ma być w miejscu macicy?
może powinnam na IP podjechać i się skonsultować? bo mój lekarz dopiero na koniec grudnia.
a ciśnienie rosnące w gabinecie to już chyba norma haha, ale że ja zawsze mam bardzo niskie to w gabinecie idealnew domu klasycznie już ciśnienie 90/60, jak u dziecka
a u lekarza skacze do 120/80 i takim sposobem robi się książkowe
-
Ech a ja jedno dziecko urodziłam i nadal nie wiem, co to twardy brzuch. W każdym razie, mnie zawsze bada ginekologicznie, co mnie dziwi bo w poprzedniej ciąży tamten lekarz mnie dopiero w 3 trymestrze badał. Trochę mi lepiej, więc się biorę za pracę, bo mam tyły takie, że do świąt z tego nie wyjde
-
U mnie musza wykonywac badanie szyjki bo mi sie szybko skraca tu ladnie dluga zamknieta a tu nagle co badz wiec u mnie przez poprzednie porody przedwczesne jest to konieczne . r ostatnio zasugerowal ze musze mniec slaba szyjke wiec mimo ze w porzadku musze uwarzac bo nagle sie skroci jak w poprzednoich ciazach i koniec ..
Twardy brzuch ja mialam jak nagle zaczelam rodzic dziecko w 25 tc to caly czas mialam twardy jak kamien jedna kropka skurcze na drugi dzien mnutwo krwi 1 cm rozwarcia potem 3 i koniec porod.
w drugiej ciazy mialam skurcze od samego poczatku lezac siedzac stojac szyjka mi sie skracala gdzies od 16 tc czy pozniej nawet nie pamietam tak dokladnie ale tez nagle naszczescie urodzilam wq 35 tc.
U mnie dzis z samopoczuciem katasttrofa..... wstac z lozka nie moglam mam mdlosci jak na poczatku nic zjesc nie moge robie krokiety to przez zapach kapusty wymiotuje i smarzonych nalesnikow.... przeklinam ten pomysl swoj na obiad...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 10:18
-
nick nieaktualnyMój lekarz powiedział że z wieloletniego doświadczenia i własnych przemyśleń uznaje że w ciąży warto badać co wizytę szyjke mówi że nic to to nie kosztuje A bardzo dużo daje przy problemach u niektórych ciężarnych. No właśnie dzięki temu badaniu jak miałam wizytę w 36+5 dowiedziałam się że robi się rozwarcie i jechałam do szpitala A jak by nie badal to czasami bym pędziła że skurczami na ostatnią chwilę.
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Gratuluje Samari
super !!!!
I macie już imięoch ... cudnie
Szczęśliwa - to 4D to nagrany filmik w 3D ? Dobrze widać ?
To zwykle USG i nie za specjalnie wszystko widać już wolę normalne USG jest bardziej przejrzyste.
Samari Ja mam z USG genetycznego , że szyjka zamknięta 45 mm , a łożysko na tylniej ścianie .
AgataJa to ciśnienie mam w normie jedynie to zawsze przed wizytą , serce wali mi jak młot i modlę się zawsze o to aby serduszko biło .
Hej hej.
Macie rację okropna pogoda leje jak z cebra , już wolę deszcz niż żeby było ślisko . A My z naszym tajemniczym szczęściem zaczynamy kolejny tc ❤️❤️, a to już 17 ❤️❤️ jakoś ostatnio spodobało mi się imię Dominik nawet wczoraj Gabrysia mama może damy dla braciszka Dominik❤️ , kochana moja ❤️ . Samopoczucie takie sobie jestem okropnie zmęczona i senna i nie mam na nic sił strach pomyśleć co będzie pod koniec ciąży .
Gratuluję udanych wizyt❤️ , i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wasze wizyty
.
Agata :) lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków!
U nas z prenatalnymi były przeboje, bo trafiliśmy na lekarza-konowała (stwierdził że wszystko jest źle - i wyliczył trisomnie na 1;10), chociaż z perspektywy czasu, to przez całą z nim sytucję - trafiłam do najlepszej Pani Doktor i to ona od razu postawiła trafną diagnozę, że nie widzi wad genetycznych, za to wadę serduszka (w 12 tc!) która teraz potwierdziła się wczorajszym Echo. Oczywiście miałam także amniopunkcję, która potwierdziła płeć i to że Maluch genetycznie jest zdrowy.
U nas jest wada serduszka, prawdopodobnie powikłanie po in vitro (zdarza się w 15% przypadków).
Jest to zespół Fallota i czeka nas jedna albo dwie operacje w pierwszym roku w zależności od tego jak po urodzeniu wydolny będzie nasz Synek, jeżeli chodzi o krążenie i serduszko. Na szczęście jest to w tej chwili najłagodniejsza forma tej wady i po korekcji można z nią spokojnie i normalnie żyć i to nas pociesza. Jasne, nie jest łatwo, bo to wyczekane i wymarzone dziecko
A imię to najprawdopodobniej ANTOŚ
Teraz tylko mam nadzieję, że nic się nie wydarzy więcej na połówkowych i mam nadzieję, że wada nie będzie się pogłębiać wraz z rozwojem Maluszka.
maderdin lubi tę wiadomość
-
Ja mam polowkowe 19+2 i wypada to w sylwestra hehehe właśnie dziś się rejestrowalam. Na karcie z prenatalnych mam napisane że " proszę zarejestrować się na usg polowkowe między 18 a 20 Tc"
Jakas słaba dziś jestem. W głowie mi się kręci ogólnie takie jakieś to moje samopoczucie do d...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 11:06
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyO to pewnie tego 29 Grudnia też będę mieć połówkowe to będzie już prawie 20 tc o ile dobrze policzyłam
.
Zajączek Życzę Ci z całego serca aby wszystko było dobrze z serduszkiem waszego synka , wszak moja Ania ma już rok i prawie 8 miesięcy ale zawsze mam serce w gardle i słucham co mówi Pani kardiolog jej wada serca nie jest ciężka miała mały ubytek w przegrodzie w serduszku , ta mała wada się zrosła było to w mm ale nadal coś jest nie tak nie wymaga to ani operacji itp itd po prostu mamy co roku kontrolę u naszej kardiolog teraz na 2 latka będzie kolejna kontrola i już się modlę aby wszystko było dobrze a wtedy to będzie już
mój 8 msc .
AgataPiękne imię wybraliście dla córeczki
❤️ .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 11:07
-
Czesc dziewczyny !
narzeczony mnie budzi telefonami od osmeja a ja dopiero teraz sie zwleklam z lozka.
Agata imie Mia jest piekne! Podoba mi sie od dawna dlatego gdy mialam 14 lat i pojawil sie nasz piesek musialam go tak nazwac:) Mia ma teraz 10 lat, gdybym wtedy miala 24 lata to pewnie nazwala bym tak corke:)) ale juz mamy jedna Mie w domu takze jak bedzie corka to bedzie Laura. Bardzo lubie takie imiona ktore nadawane sa w krajach hiszpanskojezycznych:)Agata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość