Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka1991 wrote:My kupiliśmy wózek 2w1 który mi się bardzo podobał i kosztował tylko 1450zl !
A jestem mega zadowolona. Posłuży drugiemu dziecku a potem pewnie się komuś da albo sprzeda za symboliczną kwotę
Ale rozumiem osoby, które chcą wydać 5tys na wózek. Jak mają kasę i im to sprawi radość to czemu nie. Jeden kupi auto za 5tys a ktoś inny za 100tys i też jest dobrze
Napiszesz nazwę, bo szukam czegoś do 2 tys., wózek chce kupić mój brat i taką sumą dysponuję, więc też nie chcę go naciągać na nie wiadomo na co.
Mam minivana, więc każdy powinien wejść, nie znoszę małych aut, dostaję w nich klaustrofobii i już tylko myślę, że mnie blacha zgniecie w trakcie wypadku. Ale to ja, ja panikara jestemMoje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Ciasteczko777 wrote:Tak - przymierzałam rożne wózki z tego „normalnego” przedziału w 3 sklepach - większość w ogóle nie wchodzi a tylko kilka tak, że albo stelaż w pionie i ledwo co, a gondola / spacerówka z tyłu, praktycznie na dziecku
(niebezpieczne !!)
No to faktycznie masz trudny orzech do zgryzienia. Wiadomo najważniejsze bezpieczeństwo.
A wogole rozwazasz zmianę samochodu czy nie wchodzi to w grę?2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
didi123 wrote:Napiszesz nazwę, bo szukam czegoś do 2 tys., wózek chce kupić mój brat i taką sumą dysponuję, więc też nie chcę go naciągać na nie wiadomo na co.
Mam minivana, więc każdy powinien wejść, nie znoszę małych aut, dostaję w nich klaustrofobii i już tylko myślę, że mnie blacha zgniecie w trakcie wypadku. Ale to ja, ja panikara jestem
Camarelo carera new 2w1jeśli ktoś lubi typowe jajeczka
didi123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eehhh ja chyba wozka przez neta nie wybiorę... Musze pojechać do kilku sklepów, zobaczyć na żywo, pomacac, pozniej posprawdzam opinie. Dla mnie wazny jest rozmiar ale w druga strone-nie chce problemu jaki mialam z pierwszym wozkiem, ze szybko gondola a pozniej spacerowka byly za male bo chlopak wysoki.
Po drugie skladanie, z pierwszym wozkiem dostawalam cholery i zawsze jak jechalam sama na miasto to zastanawialam sie, czy wroce ze stelarzem do domu, czy bede musiala go zostawic rozlozonego na srodku parkingu
Chyba po swietach pojedziemy na rekonesans.
A co do boogaboo to strasznie mnie smiesza-sorry sa tak niskie jak wozki dla pieskowale to moje zdanie bo jestem wysoka a schylanie sie do poziomu kolan aby wyciagnac dziecko na pewno bylony troche nie wygodne
Przejechalam sie tez mocno na uzywanym wózku wiec nie wiem czy drugi raz sie zdecyduje
A foteliki, ktore najlepsze. Macie jakies rankigi obcykane? Moze jakis link do rankingu macie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:A nikt nie planuje cybexa priam ze skrzydlami niczym celebrities?
Prawda jest taka że ten wózek wg mnie jest szkaradny widziałam go na żywo i nie ta jakość za ta cenęale znajdą się amatorzy właśnie tych wózków co nie ważna cena tylko prestiz
-
MaMaMi83 wrote:Puszek faktycznie malutki ten wózek nie patrzyłam jaka waga ale wygląda na lekki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 10:31
-
Moja koleżanka ma cybex balios. I wózek faktycznie jest bardzo malutki. Córka koleżanki w wieku 5msc musiała się przesiąść do spacerowki bo się nie mieściła i wyglądała w nim komicznie. Ja sobie cenię duża gondole z dużą buda w którym dzieci mają swobodę ruchu, można w nie napchac kocykow czy innych rzeczy...
Fotelik mam cybex. Jest super ! Podobnie jak wózek, posłuży drugiemu maluchowiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 10:34
-
4me wrote:A nikt nie planuje cybexa priam ze skrzydlami niczym celebrities?
Veri, 4me lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
4me wrote:A foteliki, ktore najlepsze. Macie jakies rankigi obcykane? Moze jakis link do rankingu macie?
Testy ADAC są niewiarygodne, bo to prywatna firma - zapłacisz i masz więcej gwiazdekwiele jest przypadków, że foteliki z wysokim wynikiem w ADAC nie przechodziły plus testu pozytywnie...
Dobre strony eksperckie: tylem.pl oraz osiemgwiazdek.pl
Co do wózka to same znajdziecie swój ideałale polecam duży kosz u dołu, unikac tych wózków z samą torbą kub małym koszem. Z doswiadczenia wiem, że ten kosz moze pomiescic naprawdę różne rzeczy
Do małego auta mozna zawsze otworzyć jedną kanapę. Mąż ma kombi ale ja w swojej Maździe 2 właśnie tak robiłam. Żaden problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 10:45
Milka1991, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:No to faktycznie masz trudny orzech do zgryzienia. Wiadomo najważniejsze bezpieczeństwo.
A wogole rozwazasz zmianę samochodu czy nie wchodzi to w grę?i bardzo go lubię
ja nim tylko jeżdzę ... a w mieście - idealny !
Balios S też jest na mojej liście, ale podobno lipa z amortyzacją (??).
Wózek kupują dziadkowie w prezencie... dla nich też najważniejszy jest komfort, bezpieczeństwo, cena w tym przypadku dla nich nie gra roli (a wiedzą jakie są ceny) absolutnie ich nie naciągam .... mi jest ciężej się pogodzić z tymi cenami niż im... szczerze, aż mi głupio, ale to ich jedyny wnuczek, poza tym nie mogą pomóc z opieką itp więc chociaż tak chcą nam pomóc... bardzo to doceniamy! nawet chcieli mi dać jeden ze swoich suv-ów, ale ja z kolei nie lubię dużych aut w mieściezresztą nie zabiorę im jednego auta
W każdym razie ja dalej szukam kompaktowego wózka, może w końcu trafię taki za 2 tys.pojadę jeszcze do 2 sklepów...
ps. 2 jak otworzę kanapę to dziecko musiałoby jeździć z przodu ... No way
4me- a co sądzisz o Avionaut ?? Wazy 2.5 kg, 4 adac i I-size, profilowana wkładka stworzona przez fizjoterap. I ta waga mnie kusiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 10:51
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Była wczoraj u mnie moja rehabilitanka na masażu leczniczym i zapytałam ją o brzuszki w ciaży - robić czy nie robić.
Otóz robic i to do 8 miesiąca, wzmacniać mięśnie brzucha te boczne ale też i te proste brzuszne. Będą się prawidłowo rozchodzić na boki i będą przy tym wzmocnione, pomaga to uniknać rozejścia kresy białej, która jest trudna do rehabilitacji i czasem trzeba ooeracyjnie naprawiać.
Tylko zasada taka, by nie robić brzuszków dynamicznie i zbyt intensywnie, a bardziej tak spięciowo, powoli, napinac i trzymac.
Yoga i pilates jak najbardziej wskazane, bo wzmocnią kręgosłupaktyde85 lubi tę wiadomość