X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko
    U mnie kanapa w aucie jest dwudzielna, więc dziecko z tyłu jeździ w foteliku

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Nie- to nówka z salonu ;) i bardzo go lubię :) ja nim tylko jeżdzę ... a w mieście - idealny !
    Balios S też jest na mojej liście, ale podobno lipa z amortyzacją (??).
    Wózek kupują dziadkowie w prezencie... dla nich też najważniejszy jest komfort, bezpieczeństwo, cena w tym przypadku dla nich nie gra roli (a wiedzą jakie są ceny) absolutnie ich nie naciągam .... mi jest ciężej się pogodzić z tymi cenami niż im... szczerze, aż mi głupio, ale to ich jedyny wnuczek, poza tym nie mogą pomóc z opieką itp więc chociaż tak chcą nam pomóc... bardzo to doceniamy! nawet chcieli mi dać jeden ze swoich suv-ów, ale ja z kolei nie lubię dużych aut w mieście :) zresztą nie zabiorę im jednego auta ;)
    W każdym razie ja dalej szukam kompaktowego wózka, może w końcu trafię taki za 2 tys. :) pojadę jeszcze do 2 sklepów...
    ps. 2 jak otworzę kanapę to dziecko musiałoby jeździć z przodu ... No way ;)
    4me- a co sądzisz o Avionaut ?? Wazy 2.5 kg, 4 adac i I-size, profilowana wkładka stworzona przez fizjoterap. I ta waga mnie kusi :)

Cybex faktycznie nie ma żadnej amortyzacji. Do miasta po parku i galerii może ok ale na wieś czy do lasu nie ma opcji. Ja mieszkam na wsi więc duże koła i amortyzacja to podatawa :)

Ja mam fotelik dla starszej avionaut i też sobie cenię :D. Dla synka kupimy później taki sam :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko balios s ma dość spoko amortyzację w m jest kicha.
    Stokke xplory też chyba jest niewielki po złożeniu, cena jest dość wysoka, moja ciocia miala, bardzo chwalila, wyglad jest specyficzny tego wózka.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po pierwszym Bebetto Holland, bedzie teraz dla drugiego. Zwrocie uwage, by kosz na dole byl duzy i kola pompowane.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaki to stres :) ... idziesz z tym stelażem a tu guzik ...
    Przyjaciółka chciała wsadzić Tako spacerówkę - kurde musiałam fotel cały złożyć :( wróciłam do domu i płacz że co ja teraz zrobię ... potem zobaczyłam że są małe „miejskie” wózki ... tylko te ceny :D
    U mnie tez nie ma ani wózkarni, mieszkanie małe i też gdzie tu trzymać duży wózek :) jedyny plus, że mam windę od garażu ...
    No nic - wszystko u mnie małe jak w Tokio :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko możesz też kupić osobno głęboki i osobno spacerowy, albo poszukać 2w 1 gdzie spacerowka składa się ze stelażem np mutsy, czy ten cybex wiadomo tam nie ma niewiadomo jakiej amortyzacji, zależy gdzie mieszkasz. Ja wychodzę z założenia, że mieszkam w dużym mieście i wolę mały zwinny wózek, nie będę po lesie, czy polnych drogach z tym wózkiem biegać, więc nie potrzebuje landary z wielkimi kołami i super amortyzacja. Oczywiście jak ktoś ma takie warunki to będzie szukał dużego wózka.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za produkcja od rana! 3 strony do nadrobienia:D co do wozka to naprawdę musimy znalezc mega eoonomiczny i lekki. Mieszkamy na drugim pietrze bez windy , mieszkanie 50m wozek chyba bedziemy w aucie trzymac. Co do auta to ja mam bez tylnich drzwi i juz sie boje jak to bedzie z montowaniem fotelika. Z drugiej strony auto narzeczonego jest super rodzinne ( skoda roomster) tylko ze jak jedzie do pracy i wezmie mi fotelik to co mi z tego...a moim nie da rady bo nieraz przewozi wieksze rzeczy i maszyny.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie warunki :D lasy, pola, pola, pola, pola... Brak chodników :D

Ciekawe jak spacery będą wyglądały, chyba w auto i na drugi koniec Wrocka żeby przejść się jak człowiek po równej nawierzchni :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma wozkowni. Sąsiedzi trzymają wózki na klatce albo w garażu. Osiedle mam zamknięte i monitorowane kamera nad wejściem do klatki także nikt nie boi się zostawić wózka. Niektórzy trzymają wózki w garażu ale u mnie nie ma szans bo jak wyjeżdżam swoim autem a mam mini vana to mam miejsce żeby wysiąść tylko więc pewnie też będę trzymać na klatce. Na 1 piętro nie będę wózka taszczyc.
    Ciasteczko nowki z salonu też bym nie zmieniała faktycznie mniejsze auta lepiej się sprawdzają w ruchu miejskim, na parkingu wszędzie wcisniesz. Ja akurat zaczynałam od małego auta ale z każdą zmiana kupowałam coraz większe aż doszłam do optymalnego dla mnie auta. Jakoś bezpieczniej się czuje w dużym i nie wróciła bym do małego. Ale to jest kwestia właśnie indywidualna. Jedni wola mniejsze inni większe.
    Ale skoro mówisz że dziadkowie chcą się dołożyć i faktycznie nie znajdziesz nic z tej niższej półki cenowej pewnie będziesz musiała kupić coś z górnej półki.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogółem lubię duże wózki mam warunki gdzie je trzymać i do auta wejdą to się nie przejmuje dla mnie te mini wozeczki śmiesznie wyglądają jak dla lalki

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Była wczoraj u mnie moja rehabilitanka na masażu leczniczym i zapytałam ją o brzuszki w ciaży - robić czy nie robić.
    Otóz robic i to do 8 miesiąca, wzmacniać mięśnie brzucha te boczne ale też i te proste brzuszne. Będą się prawidłowo rozchodzić na boki i będą przy tym wzmocnione, pomaga to uniknać rozejścia kresy białej, która jest trudna do rehabilitacji i czasem trzeba ooeracyjnie naprawiać.
    Tylko zasada taka, by nie robić brzuszków dynamicznie i zbyt intensywnie, a bardziej tak spięciowo, powoli, napinac i trzymac.
    Yoga i pilates jak najbardziej wskazane, bo wzmocnią kręgosłup

Dzięki za info. Mi póki co każdy fizjo mówił że w ciąży broń boże :/ ta fizjo specjalizuje się jakoś w fizjoterapii kobiet ciężarnych?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio gdzieś przeczytałam, że kiedyś było takie przekonanie, że w ciąży absolutnie nie wolno ćwiczyć brzucha, a teraz się od tego odchodzi :) ale to było w necie gdzieś i nie wiedziałam czy to sprawdzona informacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA zapomnialam dodac posta dnia :D witamy się w skończonym 18 tygodniu od jutro wkraczamy w 19 tydzień(18+1) ! Wow jak ten czas leci aaaaa za moment połowa ciąży ;)

iwwk, puszek369, Ciasteczko777, Oleander, Paula_071 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde i słuchaj się tych fizjo. Mięśni prostych brzucha nie wolno ćwiczyć w ciąży.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszków w ciąży to ja jestem przeciwna. Będąc w pierwszej ciąży robiłam różne zestawy ćwiczeń i na żadnych nie było brzuszków. Wystarczyło że robiłam brzuszki przed i 6 tygodni po porodzie i brzuch wrócił do stanu idealnego ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Aktyde i słuchaj się tych fizjo. Mięśni prostych brzucha nie wolno ćwiczyć w ciąży.

Też mam.takie samo.zdanie na ten temat. Ja myślę że po porodzie jest mnóstwo czasu żeby wrócić do formy...A zresztą co za chore czasy przyszły żeby chuda dupa była wyznacznikiem czegokolwiek.... przerażające.

Ciasteczko777, Nistera, Kruszynka91, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam!!!
    Wygrał bezapelacyjnie, taki kupię na 100% :) W późniejszym czasie przejdę się do sklepu wypróbować ale na ta chwilę to jest ten.

http://www.sklep-tosia.eu/sklep/article/i/1081/pn/3

MaMaMi83, Milka1991, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Dziewczyny znalazłam!!!
    Wygrał bezapelacyjnie, taki kupię na 100% :) W późniejszym czasie przejdę się do sklepu wypróbować ale na ta chwilę to jest ten.

http://www.sklep-tosia.eu/sklep/article/i/1081/pn/3

Bardzo fajny. Rzuciłam okiem. Wizualnie bardzo ładny poczytam później opis.

Ciasteczko zobacz sobie ten.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:29

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari mi w ćwiczeniach oprócz chudej dupy chodzi przede wszystkim o zdrowie i sprawność :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Bardzo fajny. Rzuciłam okiem. Wizualnie bardzo ładny poczytam później opis.

Ciasteczko zobacz sobie ten.
    Jest też na mojej liście :) koleżanka kupiła :)
    Muszę tylko go wsadzić ... stelaż na styk

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ