Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aktyde85 wrote:Mi z tymi cwiczeniami nie chodzilo to zachowanie chudego tylka Samari. Nie wiem, po sobie sadzicie, ze wpadacie na takie genialne inaczej pomysly? Jakbyscie czytaly, co pisalam kilka dni temu, to wiedzialybyscie, ze mam problem z miesniami brzucha i od poczatku ciazy lapia mnie okropne skurcze i martwie sie po prostu, ze cos sie z tymi miesniami dzieje i stad myslalam o ich wmocnieniu, wlasnie dla dobra ciazy. Sprawne cialo i miesnie brzucha przydaja sie do wyparcia dziecka. A jak mam wyprzec dziecko, jesli aktualnie nie moge z pozycju pollezacej usiasc bez skurczu brzucha?
Aktyde przeczytaj to choć nie wiem czy pomoże. Spróbuj więcej pić i delikatnie się rozciągać -
W weekendy zawsze tutaj dużo ciszej, ja dzisiaj mam urodziny wiec byli rodzice na kawie i torcie
znajomi i ze tak powiem młoda część rodziny byli wczoraj także posiedzielismy do 3 nad ranem i dzisiaj chodzę trochę zamulona
Ale siedzę i czekam ambitnie na finał masterchefa
Dziewczyny, zawsze wszyscy mówią że przed ruchami czuć jakieś bąbelki czy inne cuda, Tylko powiedzcie Mi w którym miejscu? Ja czuję czasem takie jakby pęknięcia czy stukniecia w środku ale jest to rzadko i w różnych miejscach brzucha, nie wiem czy wiązać to z ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:52
-
nick nieaktualnyMaryjane
Wszystkiego najlepszego szczęścia spełnienia marzeń i nudnej ciąży
Ruchy na tym etapie będziesz czuła około 1-2 palcę poniżej pępka jest to uczucie takiego napinania i jak by laskotaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:56
-
aktyde85 wrote:Dzięki za info. Mi póki co każdy fizjo mówił że w ciąży broń boże
ta fizjo specjalizuje się jakoś w fizjoterapii kobiet ciężarnych?
Nie tylko po kursie
Co do prostych brzucha to apecjalnie ją spytałam, bo boczne to wiadomo że można.
Ale nie wolno dynamicznych brzuszków, tylko takie spięcia -
Maryjane ja pierwsze bąbelki/pływającą rybkę czułam na Linii majtek/włosów bardzo nisko, a teraz kopniaki wszędzie poniżej Linii pępka
Dzisiaj to już rekordy bijemy w kopniakach i filmiki nagrywamybędą pierwsze pamiątki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:19
Oleander lubi tę wiadomość
-
Też jestem zdania że ruch w ciąży np dynamiczne spacery to dla zdtowia, lepszego krażenia, kondycji.
Ja się bardzo źle czuję po 8h siedzenia w pracy, brzuch już mi naciska na przepływy w nogach, po całym dniu bolą mnie nogi od samych bioder. Jak zrobię dynamiczny spacer to tylko poprawie krażenie i dotlenię malucha.
Bo niestety gorsze przepływy to gorzej dotlenione dziecko
-
Ja coś tam poczuje raz dziennie albo wcale. Ale nie zwracam uwagi na bulgotki czy laskotki bo nie rozróżniam tego od jelit. Jeśli czuję to bardziej uderzenie, nie kopniak bo to za małe nóżki ale pewnie przekrecenie się. Czuję takie mocne jednorazowe obicie i wiem że to to
właśnie w dole brzucha
Ja się cieszę że córka mnie zmusza do aktywności. Jak tylko nie pada to wychodzimy na dwór i lazimyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e6b1e7928dd.jpg
Brzuszek u mnie ruszył więc wrzucam fotowybaczcie jakość, mam słaby aparat w telefonie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:38
Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Samari, Chusy, iwwk, 4me, Agata :), PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oleander śliczny brzuszek
Mój to jest taka malizna, a myślałam wczoraj, że mi wywaliło
Ja ruchy czuję, takie delikatne bąbelki, pykanie, czasem takie no do opisania jakby "przepłynięcia" pod skórą, pod pępkiem i łaskotki delikatne. Czuję tylko wtedy jak leżę i wyczekuję tego. Jak nie zwracam na to uwagi to nic nie czuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:29
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny