X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wszyscy pouciekali taka cisza u nas ;)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Mi z tymi cwiczeniami nie chodzilo to zachowanie chudego tylka Samari. Nie wiem, po sobie sadzicie, ze wpadacie na takie genialne inaczej pomysly? Jakbyscie czytaly, co pisalam kilka dni temu, to wiedzialybyscie, ze mam problem z miesniami brzucha i od poczatku ciazy lapia mnie okropne skurcze i martwie sie po prostu, ze cos sie z tymi miesniami dzieje i stad myslalam o ich wmocnieniu, wlasnie dla dobra ciazy. Sprawne cialo i miesnie brzucha przydaja sie do wyparcia dziecka. A jak mam wyprzec dziecko, jesli aktualnie nie moge z pozycju pollezacej usiasc bez skurczu brzucha?

Aktyde przeczytaj to choć nie wiem czy pomoże. Spróbuj więcej pić i delikatnie się rozciągać ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekendy zawsze tutaj dużo ciszej, ja dzisiaj mam urodziny wiec byli rodzice na kawie i torcie :D znajomi i ze tak powiem młoda część rodziny byli wczoraj także posiedzielismy do 3 nad ranem i dzisiaj chodzę trochę zamulona :) Ale siedzę i czekam ambitnie na finał masterchefa

Dziewczyny, zawsze wszyscy mówią że przed ruchami czuć jakieś bąbelki czy inne cuda, Tylko powiedzcie Mi w którym miejscu? Ja czuję czasem takie jakby pęknięcia czy stukniecia w środku ale jest to rzadko i w różnych miejscach brzucha, nie wiem czy wiązać to z ciąża :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:52

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane

Wszystkiego najlepszego szczęścia spełnienia marzeń i nudnej ciąży :)

Ruchy na tym etapie będziesz czuła około 1-2 palcę poniżej pępka jest to uczucie takiego napinania i jak by laskotania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:56

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, wszystkiego najlepszego.. Dużo zdrówka!

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat MaryJane : )

Czujesz w dole brzucha, jakby to okreslic.. w podbrzuszu? no centralnie pod samym brzuchem ;D - przynajmniej na tym etapie ;) Pozniej to juz gdzie popadnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:04

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dzięki za info. Mi póki co każdy fizjo mówił że w ciąży broń boże :/ ta fizjo specjalizuje się jakoś w fizjoterapii kobiet ciężarnych?
    Tak, ta fizjoterapeutka soecjalizuje się w kobietachvw ciąży i jest po magisterskich studiach na Uniwersytecie Medycznym w Warszawie :)
    Nie tylko po kursie
    Co do prostych brzucha to apecjalnie ją spytałam, bo boczne to wiadomo że można.
    Ale nie wolno dynamicznych brzuszków, tylko takie spięcia

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane ja pierwsze bąbelki/pływającą rybkę czułam na Linii majtek/włosów bardzo nisko, a teraz kopniaki wszędzie poniżej Linii pępka :)
    Dzisiaj to już rekordy bijemy w kopniakach i filmiki nagrywamy :D będą pierwsze pamiątki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:19

Oleander lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania że ruch w ciąży np dynamiczne spacery to dla zdtowia, lepszego krażenia, kondycji.
    Ja się bardzo źle czuję po 8h siedzenia w pracy, brzuch już mi naciska na przepływy w nogach, po całym dniu bolą mnie nogi od samych bioder. Jak zrobię dynamiczny spacer to tylko poprawie krażenie i dotlenię malucha.
    Bo niestety gorsze przepływy to gorzej dotlenione dziecko

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś tam poczuje raz dziennie albo wcale. Ale nie zwracam uwagi na bulgotki czy laskotki bo nie rozróżniam tego od jelit. Jeśli czuję to bardziej uderzenie, nie kopniak bo to za małe nóżki ale pewnie przekrecenie się. Czuję takie mocne jednorazowe obicie i wiem że to to ;) właśnie w dole brzucha

Ja się cieszę że córka mnie zmusza do aktywności. Jak tylko nie pada to wychodzimy na dwór i lazimy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:23

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszeliście że ma.byc akcja z darmowymi wyprawkami słyszał ktoś coś ? Podobno w Warszawie i wrocku mają rozdawać darmowe kosze Mojżesza ciekawe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e6b1e7928dd.jpg

Brzuszek u mnie ruszył więc wrzucam foto :) wybaczcie jakość, mam słaby aparat w telefonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:38

Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Samari, Chusy, iwwk, 4me, Agata :), PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! U mnie tez niby po urodzeniu miasto wysyla jakas wyprawkę ale czeka sie na nia nawet do roku takze body na rozmiar 56 mozna sobie wsadzic w d..:P jakby dawali bardziej wartościowe rzeczy i przydatne to bym sie nie pogniewala:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Fajny zgrabny brzuszek ja w 3 ciąży na tym etapie mam duży brzuch niestety :(

• Pantera Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy czuję na samym dole brzucha, takie jeszcze delikatne kopnięcia, czasem rozpychanie. W pierwszej ciąży czułam bąbelki, teraz nie. Ignoruję te babelki po bokach brzucha i od pępka w górę, bo to pewnie jelita

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander śliczny brzuszek :) Mój to jest taka malizna, a myślałam wczoraj, że mi wywaliło :D

Ja ruchy czuję, takie delikatne bąbelki, pykanie, czasem takie no do opisania jakby "przepłynięcia" pod skórą, pod pępkiem i łaskotki delikatne. Czuję tylko wtedy jak leżę i wyczekuję tego. Jak nie zwracam na to uwagi to nic nie czuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:29

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję :) no ja się liczę z tym że w kolejnych ciążach to szybciej pójdzie :D

iwwk ale szczuplutka jesteś :) a brzuszek już piękny widać, malutki ale jest :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:08

iwwk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Sto lat Mary !!! :)
    Ja o moich brzuchu to wiecie ... :D
    Wyprawki od miasta - ooooo u nas chyba nie ma ... Puszku, kojarzysz ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wy dziewczyny szczuplutkie jesteście to Wiqodmo że brzuszki zgrabne ja startowałam w 3 ciąży z waga 77.8 kg teraz waze 81.2 to ten brzuch u mnie jest poprostu duży ;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander dzięki :) Ciekawa jestem kiedy mi wystrzeli tak na poważnie :D Potem będę klnąć jak się nie będę mogła schylić :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ