Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
puszek369 wrote:Położna środowiskowa wybiera się z przychodni albo one mają kontakt z nfz. Mogą prowadzić zajęcia w szkole rodzenia, albo do domu przed porodem jeżdżą i edukuja. Potem są Patronaze dla dziecka od 4 do 6po porodzie.
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Kruszynka91 wrote:Ale z jakiej przychodni? Ja chodzę do luxmedu w Krakowie a mieszkam 50km od Krakowa, chce rodzić w Krakowie. Mam się umówić z położna z luxmedu, że szpitala w Krakowie czy z mojej miejscowości??
idziesz do swojej przychodni i wybierasz położna:)
Przynajmniej u nas tak jestWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:20
-
W miejscowości w której mieszkam nie chodzę do przychodni dlatego pytam jak to jest
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Z przychodni poz wpisz położna środowiskowa poz nfz i miejscowość. Nie musisz tam chodzi, możesz lek poz, piel poz i położna poz mieć w różnych miejscach:)
O 4mr z Gdyni jesteś? Ja z Gda. W Redlowie nie ma zop? Od nowego roku chyba będzie trochę lepiej z dostępnością.
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Z przychodni poz wpisz położna środowiskowa poz nfz i miejscowość. Nie musisz tam chodzi, możesz lek poz, piel poz i położna poz mieć w różnych miejscach:)
O 4mr z Gdyni jesteś? Ja z Gda. W Redlowie nie ma zop? Od nowego roku chyba będzie trochę lepiej z dostępnością.
Nie ma niestety. Juz tyle lat temu miało byc, ze przestalam w to wierzyć3 czy 4 lata temu wchodzila jakas ustawa i wszedzie mial byc zop to powiedzial ordynator, ze przepisy przepisami a on nie ma anestezjologow i tyle
Ja sie ciesze, ze tym razem to przynajmniej polozniczy jest juz po remoncie
Mi tylo wystarczy sala rodzinna i porod na raz-to znaczy bez patologii, bez wywoływania i większych przygod niz te ktore mialam przy pierwszym porodzie-niezbyt milych ale nie zagrazajaych dziecko i mi- tylko i az tyle
-
Samari wrote:Po.porodzie przyjdzie do domu położna środowiskowa A po.2 miesięcu życia.przyjddoe pielęgniarką środowiskową A to 2 różne osoby
za to położna była super, sama wybralam. Byla tylko 2 razy po porodzie ale wiecej juz nie chcielismy
-
Nie ogarniam tych położnych, na stronie poz mojej miejscowości nie ma żadnych położnych wypisanych z nazwiska ani w ogóle, pisze tylko ze mozna zgłosić deklarację pielęgniarki środowiskowej ale też nie ma żadnych nazwisk. To skąd mam wiedzieć kogo wybrać?
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
nick nieaktualny
-
Puszek a czemu wolalabys uniknac zop ? Ja przy pierwszym porodzie nie chciałam. Bo do 7cm czułam tylko ból jak na okres więc stwierdziłam że dam radę. Ale kolejna godzina była okropna i mega mnie wymeczyla. Teraz chcialabym zop...
-
nick nieaktualnyHej
Pytanko do Dziewczyn, które biorą położną na szkolenie przed porodem (NFZ) zamiast szkoły rodzenia - taka położna na jakiś program czy same musicie wymyślać tematy ? Ja cały czas sie waham czy położna czy szkoła rodzenia i nie wiem co wybrać ... u Was jakie są warunki (ile spotkań, godzin itp)?
-
Ciasteczko tutaj masz fajnie rozpisane jak to wygląda z położną, w praktyce to jeszcze nie wiem, bo dopiero będę się orientować, ale warto się zapoznać
https://blog.zapytajpolozna.pl/polozna-srodowiskowa-kiedy-sie-zapisac-wizyta-po-porodzie-i-wiele-innych-informacji/ -
nick nieaktualnyiwwk wrote:Ciasteczko tutaj masz fajnie rozpisane jak to wygląda z położną, w praktyce to jeszcze nie wiem, bo dopiero będę się orientować, ale warto się zapoznać
https://blog.zapytajpolozna.pl/polozna-srodowiskowa-kiedy-sie-zapisac-wizyta-po-porodzie-i-wiele-innych-informacji/a Ty chcesz położną do domu przed porodem czy idziesz do szkoły ?