X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Tak, byłam na wrześniowych staraczkach i nadal będę tam zaglądać i kibicować reszcie :) u mnie wg ovu to właśnie końcówka maja, wg okresu początek czerwca :) jutro wybieram się na betę. Dzisiaj jestem w takim trochę szoku, że w końcu się udało, wczoraj jeszcze negatyw, a dzisiaj rano już pozytyw :) oby tylko było wszystko dobrze. Zastanawiam się kiedy najlepiej iść do lekarza.

Do lekarza chyba nie ma sensu isc za szybko bo niewiele się dowiesz. Też chciałam polecieć od razu, ale poczytalam żeby na spokojnie ok 7 tygodnia pójść. Zresztą dziewczyny z wrześniowych staraczek napisały mi to samo. Nie wiem jak ja wytrzymam do 3.10 to jeszcze tyle czasu.

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Ale wzrasta poniżej normy chodź panie w laboratorium mówiły że ładnie rośnie to nie wiem czy to wina laboratorium czy poprostu przez to że zagrożona ciąża :(

Może z gin to jeszcze skonsultuj nie znam się dokładnie na tych normach .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Może z gin to jeszcze skonsultuj nie znam się dokładnie na tych normach .
    Dopiero doczytałam w skierowaniu na USG że on mi napisał że według niego na dzień 14.09 byłam w 4t6d więc dziś jestem 5t2d czyli owulacja dużo dużo później

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Do lekarza chyba nie ma sensu isc za szybko bo niewiele się dowiesz. Też chciałam polecieć od razu, ale poczytalam żeby na spokojnie ok 7 tygodnia pójść. Zresztą dziewczyny z wrześniowych staraczek napisały mi to samo. Nie wiem jak ja wytrzymam do 3.10 to jeszcze tyle czasu.
    A to najpierw zrobię betę, zobaczę jaki przyrost, a potem umowie się z moim lekarzem.

• KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu dziewczyny ile tu się dzieje :))).
    Mama dwójki - myśl proszę pozytywnie a ja od siebie dziś się pomodlę żeby było u Cb wsystsko ok :** nie martw się:*
    Ja dziś czuje się lepiej :) generalnie czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek:)).
    A pozatym wsystsko ok:)

ckaigov31lklx1rk.png

Wysłany: 17 września 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja generalnie nie wiem w którym jestem tygodniu, byłam na wizycie kilka dni po planowanej miesiączce i tylko powiedział ze jestem w ciąży i mam jakieś badania zrobic . I teraz dopiero coś więcej powie mi :€

ckaigov31lklx1rk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Jeżu dziewczyny ile tu się dzieje :))).
    Mama dwójki - myśl proszę pozytywnie a ja od siebie dziś się pomodlę żeby było u Cb wsystsko ok :** nie martw się:*
    Ja dziś czuje się lepiej :) generalnie czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek:)).
    A pozatym wsystsko ok:)
    Dziękuję kochana jesteś :*
    Ja już też do końca nie wiem ale odczytałam z tego skierowania bo on tu skierowanie na USG daje wcześniej nie zwracalam na to uwagi

• Laura_B Znajoma

Wysłany: 17 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziś 6+0 :)

no coż
    gratuluję, ale
    moja "droga"
    machina ruszyła
    mój prawnik przygotował pozew do sądu o zadośćuczynienie za to co mi zrobiłaś
    fałszywy
    dwulicowy człowieku
    predzej czy później spotkamy się w sądzie
    nawet jeśli ciąża będzie to przedluzala

i oby twoje dziecko nie wdało się w matkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura_B wrote:
    no coż
    gratuluję, ale
    moja "droga"
    machina ruszyła
    mój prawnik przygotował pozew do sądu o zadośćuczynienie za to co mi zrobiłaś
    fałszywy
    dwulicowy człowieku
    predzej czy później spotkamy się w sądzie
    nawet jeśli ciąża będzie to przedluzala

i oby twoje dziecko nie wdało się w matkę
    Nie wiem o co wam chodzi dziewczyny i nie chce się wtrąca w nie swoje sprawy ale czy moglibyście załatwiać takie sprawy w wiadomościach prywatnych??? Tu jest wątek o ciąży wspieramy się i piszemy o swoich problemach mamy ich sporo i nie chcemy jeszcze czytać waszych kłótni na tablicy
    Z góry dziękuję i pozdrawiam

Alicja-33, Iza_86, milamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik drugiej bety

4005,00

Maltusia, Mama dwojki, milamila lubią tę wiadomość

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie zastanawiam się jakie powinnam zacząć brać witaminy w ciąży?

Wysłany: 17 września 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia mysle ze lekarz Ci powie:)

ckaigov31lklx1rk.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj lekarz mówił, że przy becie powyżej 1000 powinno coś być widać. A w piątek jak byłam po receptę u swojej ginekolog to też powiedziała, że właśnie za 2tygodnie będzie dobry moment na usg (2tyg od zrobienia bety gdzie wynik był 22,83)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    A właśnie zastanawiam się jakie powinnam zacząć brać witaminy w ciąży?

Maltusia ja biorę od 2 miesięcy prenatal uno, ma bardzo dobry skład, bez zbędnych dodatków, poleciła mi go moja ginekolog i Pan Tabletka w swojej analizie również daje mu dobrą ocenę :)

Maltusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Mam wynik drugiej bety

4005,00
    Może trojaczki?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Mi dzisiaj lekarz mówił, że przy becie powyżej 1000 powinno coś być widać. A w piątek jak byłam po receptę u swojej ginekolog to też powiedziała, że właśnie za 2tygodnie będzie dobry moment na usg (2tyg od zrobienia bety gdzie wynik był 22,83)
    Ja niby miałam betę 616.9 i było widać ładnie pęcherzyki więc albo nasze lab jest do dupy i źle pokazuje wynik albo to cud

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stepa wrote:
    Dziewczyny, jak macie potwierdzoną ciąże siekańcem, zrobione dwie bety z przyrostem, badanie ginekologiczne i wczesne USG, czemu robicie nadal bete? Pierwsze dwa badania są ok, z czasem ten przyrost już nie jest systematyczny a podwyższone normy mogą sugerować zaśniad czy inne wady genetyczne co dalej daje Wam niepewność i koło się zamyka.

Mi prawidłowo przerastająca beta kojarzy się ze zdrową ciążą.
    Miałam dwukrotnie sytuacje, ze przerastała przy wyższych wartościach słabo i niestety zle się to skończyło. Jakoś tak chyba lepiej mi było badać ta betę i się nastawić na ewentualna zła wiadomość niż usłyszeć to od lekarza....
    To jest moja 3 ciaza i w pewnym momencie (wartość 11 tys) przestałam badać, postanowiłam trochę wyluzować ...co ma być to będzie

cookiemonster lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Ja niby miałam betę 616.9 i było widać ładnie pęcherzyki więc albo nasze lab jest do dupy i źle pokazuje wynik albo to cud

A może krwiak się zrobił. Przy ciazy bliźniaczej są właśnie takie dziwne historie z tą betą. A jak się ogólnie czujesz ? Boli Cię coś ? Dziwna ta doktorka, ze nie chciała zrobić usg, zawsze to uspokaja.. ja tez mam wizytę 19.09

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:

Heh ty do 3.10, ja do 11.10!! Takze wspieramy sie, wspieramy.. :D Pocieszam sie tym ze juz bedzie cos widac na tym USG : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze się czuje nic nie boli mnie dlatego wiem że nic się złego nie dzieje :( no ma swoje metody niestety ale czekam :(
    19.09 mam to USG to się uspokoje,też słyszałam że przy bliźniakach słabo beta wzrasta ponoć mi dziewczyna pislala że nie wzrastała jej beta wcale a urodziła dwóch synów o których dowiedziała się dopiero w 10 TC bo beta ciągle była jakby w ciąży nie była

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ