X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Jestem po otóż zbadał mnie tylko ginekologiczne bez USG gdyz powiedział że szyjka macicy zamknięta oraz macica powiększona co oznacza że dalej jestem w ciąży mam zwiększona dawkę leku bo 2*2 więcej zrobić nic nie można albo pomoże albo nie :( USG mam 19.09 i u niego 24.09 bo on nie robi USG co Chwilę skoro jedno miałam w piątek muszę mieć następne 24 ale nie mówiłam że mam to 19.09 bo by jeszcze coś się doczepil także czekamy

To już jutro będziesz mieć USG rozumiem Twój strach ja tez się boję juz jedna ciążę straciłam nic takiego sie nie dzieje nie mam plamień itp itd wizyta dopiero 28 września i już obgryzam paznokcie . Lepiej ze tak powiem przygotować nas co może się stać mojej siostry bratowa ma termin na Kwiecień i cały czas musi leżeć plackiem to jej druga ciąża ma całą siatkę leków, już niestety była 4 razy w szpitalu i sam jej lekarz gin powiedział że nie widzi żadnych szans ma już i tak wystarczająco leków itp itd pierwszą ciążę też miała zagrożoną pojedyńcza teraz jest podobnie . Kochana trzeba wierzyć i mieć nadzieje ze będzie dobrze :*.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy jesteście kochane :*
    Jestem już mega wykończona naprawdę i wiem że lekarze więcej zrobić nie mogą natura i tak zrobi co będzie musiała :(
    Dziś odbiorę betę po 15 i zobaczę jakie mam wgl szansę na ta ciążę i jeśli beta bd słaba to chyba pozwolę naturze działać :( wam życzę samych dobrych wiadomości i żebyście nigdy nie musiały przechodzić przez tak chore akcje jak moja :(
    Wyniki z przed ciąży mam książkowe a jak widać nie jest już mi pisane wiecej dzieci :( niestety antykoncepcji hormonalnej używać nie moge, prezerwatywy nie działają za dobrze więc pozostaje mi chyba unikać zbliżenia hehe

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Dzisiaj zobaczyłam II kreseczki :) Termin porodu wg ostatniego okresu to 1 czerwca, a wg ovu koniec maja

Mama dwojki, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Iza_86, cookiemonster, KasiaH, stepa, Pomarańczka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo dwójki Kochana nic nie jest jeszcze stracone wiadomo natury nie przezwyciężymy, koniecznie daj znać jak wyniki bety :-) ;-) ja też dziś czekam do 15.00 odebrać tez mogę do 18.00, ale nie wyrobię się w czasie gdyż mój mąż jedzie dziś na przegląd samochodu jutro sobie na spokojnie wynik drugiej bety odbiorę ;-).

• stepa Nowa

Wysłany: 17 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja tez się dołączam mam termin na 28.05.2019 roku. Ciąża jest dla mnie zaskoczeniem. Mam już dwie córki.
    Udało mi się przebrnąć przez cały wątek....
    Czemu nie odbieracie wyników on-line?

Agata :), cookiemonster, Iza_86, Szczęśliwa Mamusia, KasiaH, Pomarańczka83 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziś 6+0 :)
    Gratulacje najszczersze.
    Tylko prowadź tą ciąże zgodnie z zaleceniami lekarza a nie samemu skoro dostałaś taki cud od losu dbaj o dziecko a nie rób nic na własną rękę modyfikacja leków itd .... Może teraz będziesz szczęśliwa i przestaniesz być taka zawistna do ludzi i dwulicowa .

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stepa wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja tez się dołączam mam termin na 28.05.2019 roku. Ciąża jest dla mnie zaskoczeniem. Mam już dwie córki.
    No właśnie, też mnie to zastanawia, bo ja zawsze online :)

stepa lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stepa wrote:
    Witamy :)

ps. ja tam odbieram zawsze online :)
    może jeszcze nie wszędzie jest taka możliwość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 13:33

stepa lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe majowe mamy :-D :-D :-D.

Ja odbieram wyniki on line sama mi dana Pani doktor powiedziała , że dopiero po 15.00 będą na stronie internetowej dializy.

Nie nie mam jeszcze wyników drugiej bety zadzwoniłam do mojego Pana gina nie nie nic się niepokojącego nie dzieje , powiedziałam mu co i jak to On mi powiedział że w takim razie żadnej biopsji szyjki macicy nie będzie mi robić , że względu na podejrzenie ciąży nie chce ryzykować że dziecku coś się stanie , wizyta tak jak wam pisałam 28 Września pewnie zrobi mi USG :-) :-) :-) . Jestem spokojniejsza trza było od razu zadzwonić a nie czaiłam się nie wiem z czym ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 13:38

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Dzisiaj zobaczyłam II kreseczki :) Termin porodu wg ostatniego okresu to 1 czerwca, a wg ovu koniec maja

Maltusia, byłaś na forum wrześniowe staraczki? Chyba Cię kojarzę stamtąd :) gratulacje! U mnie termin według ovu 25 maja. Jak samopoczucie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 13:39

f2w3csqv689n39p9.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was przyszłe majowe mamusie :) Wszystko wskazuje, na to, że jestem w 4-5 tc. Według owulacji (o ile wtedy była co myślę) termin porodu przypada mi na 26.05.2019 :) Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza, bo miałam lekkie plamienia w sobotę i niedzielę, ale wszystko jest ok i nie ma powodów do zmartwień. W czwartek robiłam betę i wynosiła 22,83, beta z dzisiaj 261,23. 27.09 mam wizytę u lekarza mam nadzieję, że będzie widać coś więcej :)

cookiemonster, Maltusia, milamila, Iza_86, Pomarańczka83 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Maćka Koleżanka

Wysłany: 17 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni a tu tle wydarzeń !

Mama dwójki - ściskam mocno i trzymam kciuki,żeby się wszystko dobrze ułożyło!

Wszystkim nowym Mamusiom gratuluje :)

Maltusia lubi tę wiadomość

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :* już was dopisuje :)
    U nas nie ma takiej możliwości bo to stare laboratorium a mówiła że jeszcze takiego szczęścia nie mają i trzeba odebrać osobiście :) Maćka dziękuję chodź dla mnie to straszne przez co teraz przechodzę i mam nadzieję że niedługo będę się z tej ciąży tylko cieszyć aniżeli zamartwiać z dnia na dzień :(

Maćka, Pomarańczka83 lubią tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Witam Was przyszłe majowe mamusie :) Wszystko wskazuje, na to, że jestem w 4-5 tc. Według owulacji (o ile wtedy była co myślę) termin porodu przypada mi na 26.05.2019 :) Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza, bo miałam lekkie plamienia w sobotę i niedzielę, ale wszystko jest ok i nie ma powodów do zmartwień. W czwartek robiłam betę i wynosiła 22,83, beta z dzisiaj 261,23. 27.09 mam wizytę u lekarza mam nadzieję, że będzie widać coś więcej :)

Iwwk też chyb a kojarzę Cię z forum wrześniowe staraczki! Gratuluję. Ja mam termin na 25.05 według owulacji. Pierwsze usg mam 3.10 :) też mam nadzieję że już będzie coś widać. Planujesz sprawdzać jezzcze betę z krwi czy do czasu wizyty już nie ? Ja sie zastanawiam właśnie. Na razie robiłam dwa badania i wzrasta prawidłowo. Najpierw 34,50 A po 72h 158

iwwk lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch też Cię pamiętam, miło, że tu trafiłyśmy :)

Chyba już nie planuję, nie chcę się stresować, czasami z tą betą to różnie bywa. Poczekam do 27.09 wtedy mam wizytę, póki co według kalkulatora przyrost mam prawidłowy więc tego się trzymam :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Maltusia, byłaś na forum wrześniowe staraczki? Chyba Cię kojarzę stamtąd :) gratulacje! U mnie termin według ovu 25 maja. Jak samopoczucie? :)
    Tak, byłam na wrześniowych staraczkach i nadal będę tam zaglądać i kibicować reszcie :) u mnie wg ovu to właśnie końcówka maja, wg okresu początek czerwca :) jutro wybieram się na betę. Dzisiaj jestem w takim trochę szoku, że w końcu się udało, wczoraj jeszcze negatyw, a dzisiaj rano już pozytyw :) oby tylko było wszystko dobrze. Zastanawiam się kiedy najlepiej iść do lekarza.

• stepa Nowa

Wysłany: 17 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak macie potwierdzoną ciąże siekańcem, zrobione dwie bety z przyrostem, badanie ginekologiczne i wczesne USG, czemu robicie nadal bete? Pierwsze dwa badania są ok, z czasem ten przyrost już nie jest systematyczny a podwyższone normy mogą sugerować zaśniad czy inne wady genetyczne co dalej daje Wam niepewność i koło się zamyka.

Nowa0289 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1317,00 wzrosła ale mało nie??

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Beta 1317,00 wzrosła ale mało nie??

Jaka ładna beta

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Jaka ładna beta
    Ale wzrasta poniżej normy chodź panie w laboratorium mówiły że ładnie rośnie to nie wiem czy to wina laboratorium czy poprostu przez to że zagrożona ciąża :(

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ