Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chusy widzę że mamy wiele wspólnego ze sobą. Obie mamy małe córki i jest to nasza druga ciąża. Też nie robię bety. Może tylko sikne dla pewności za parę dni. I też umowilam wizytę późno bo na jakiś 8tc. Teraz jestem jak Ty 5/6tc.
I też w pierwszej ciąży nie wymiotowalam ale za to mnie bardzo mulilo. Teraz oprócz zwrotów głowy nic się nie dzieje ale pewnie niedługo zacznie się mulenie -
To rzeczywiscie mamy podobna sytuacje!
Tez wlasnie robie sikacza co pare dni, patrze czy kreska jest, czy sie kolor poglebia. Jest coraz ciemniejsza i juz niewazne czy rano czy wieczorem takze sie nie stresuje tak bardzo. Heh, kogo ja tu probuje oszukac.. stresuje sie tak czy siak Kobiety w ciazy chyba maja taki mechanizm wbudowany zeby sie wszystkim martwic. Powinno sie nam wylaczyc internety na 9 miesiecy.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Chusy jest stres ale zdecydowanie mniejszy niż w pierwszej ciąży ! moja gwiazda nie pozwala mi marnotrawic czasu na stres więc wychodzę z założenia, że wszystko jest ok
Nie mogę się już doczekać wizyty a ta 4.10 -
Mama dwojki wrote:Dziewczyny krwawię także żegnam się z wami jutro odstawiam leki w środę jadę zobaczyć czy się oczyszczam miłych ciąż wam życzę wszystkiego co dobre przez 9miesiecy i ślicznych bobaskow :* mi nie jest już to dane
Bardzo mi przykro ... Ale może jeszcze nic straconego. Trzymam kciuki. Daj proszę znać. -
Chusy wrote:To rzeczywiscie mamy podobna sytuacje!
Tez wlasnie robie sikacza co pare dni, patrze czy kreska jest, czy sie kolor poglebia. Jest coraz ciemniejsza i juz niewazne czy rano czy wieczorem takze sie nie stresuje tak bardzo. Heh, kogo ja tu probuje oszukac.. stresuje sie tak czy siak Kobiety w ciazy chyba maja taki mechanizm wbudowany zeby sie wszystkim martwic. Powinno sie nam wylaczyc internety na 9 miesiecy.
Ja tez stresuje się wszystkim, każdym bólem:( szczególnie te jak na @ mnie stresują. Od razu biegnę do łazienki sprawdzić czy nie krwawię, ale mam nadzieję że mi to przejdzie bo przez cale 9msc tak panikowac chyba psychicznie nie dam rady. -
Akurat te bole "okresowe" mnie nie stresuja, to jest zupelnie normalne, ale w pierwszej ciazy tez mnie schizowaly. Teraz mam glowe nabita roznymi strasznymi pojeciami, o ktorych nawet nie zamierzam pisac, bo wszystko na pewno bedzie dobrze! O!
Tak to juz jest, w ciazy sie zyje od USG do USG, od wizyty do wizyty, czy wszystkie badania sa wporzadku, czy to i tamto jest ok i aby nie podwyzszone/za niskie... ogolnie zafundowalysmy sobie 9 miesieczna kolejke gorska
KamKam, mnie w pierwszej ciazy jak mialam lekkie krwawienie na poczatku lekarz kazal powtarzac test ciazowy czy to nie bylo poronienie. Po drugie jak juz tam gdzies pisalam im ciemniejsza kreska tym wieksze stezenie hcg, znaczy ze rosnie.
Oczywiscie takie testowanie to zaden wyznacznik, bo i testy sa rozne i ilosc barwnika sie zmienia. ALe robie tej samej firmy caly czas wiec jakos te zmiany odnotowuje powiedzmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 22:21
-
nick nieaktualnyGoldfinch26 wrote:Kiedy mówicie/ powiedziałyście najbliższym o ciąży?
Ja nie wiem czy w ogóle powiem już przy mojej 5 ciąży z Anią moje siostry takie odcinki i przykre słowa mówiły że teraz im powiem bardzo późno.
Mamo dwójki Kochana tak mi przykro może jest nadzieja jedź na IPWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 06:43
-
nick nieaktualnyCo za dzień - nie dość, że po wczorajszym dziś miałam cały dzień leżakowania to jeszcze mega mdłości, jakieś lęki i niepokoje ... i ściskało mnie w żołądku ..fatalnie
Miewacie takie lęki, niepokój ??
Ja te stany zwalam na te ogromne ilości proga które biorę .. -
KamKam1100 wrote:Dziewczyny a takie głupie pytanko mam...po co robić któryś raz test ciążowy?) skoro wyszły dwie kreski to chyba nie znikną :p?:
Też tego nie rozumiem, ale robię skoro mnie to uspokaja na trochę a testów mam z allegro całą paczkę więc trzeba wykorzystać:p -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Ja nie wiem czy w ogóle powiem już przy mojej 5 ciąży z Anią moje siostry takie odcinki i przykre śliwa mówiły że teraz im powiem bardzo późno.
Mamo dwójki Kochana tak mi przykro może jest nadzieja jedź na IP
Masz rację, nie zasługują na to żeby im mówić w takim razie.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Co za dzień - nie dość, że po wczorajszym dziś miałam cały dzień leżakowania to jeszcze mega mdłości, jakieś lęki i niepokoje ... i ściskało mnie w żołądku ..fatalnie
Miewacie takie lęki, niepokój ??
Ja te stany zwalam na te ogromne ilości proga które biorę ..
Te lęki zawsze będą nie to że Was straszę ale zawsze jest ten niepokój ja mama 4 dzieci zawsze martwię się o nie czy Grzesiowi nikt w szkole nie dokucza itp itd zawsze te lęki i niepokój będzie przy nas. Choć to moja 6 ciąża wiem co i jak zawsze cis tam w głowie siedzi.Goldfinch26 lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusia gratuluje tylu dzieci:). Super ze będą mieli rodzeństwo, ja sama mam 4 rodzeństwa i jest super:)
Ja mam 26 lat i pierwsza ciąża....strasznie się boje co
To będzie i czy w ogóle wszystko będzie dobrze:) za 4 dni wizyta:)Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
KamKam1100 wrote:Szczęśliwa mamusia gratuluje tylu dzieci:). Super ze będą mieli rodzeństwo, ja sama mam 4 rodzeństwa i jest super:)
To będzie i czy w ogóle wszystko będzie dobrze:) za 4 dni wizyta:)
Ja również mam 26 lat i moja pierwsze ciaza i ogromny stres a w szczegolnosci nie pomaga mi w tym Internet bo można się takich rzeczy naczyta, że głowa mała. -
KamKam1100 wrote:Szczęśliwa mamusia gratuluje tylu dzieci:). Super ze będą mieli rodzeństwo, ja sama mam 4 rodzeństwa i jest super:)
To będzie i czy w ogóle wszystko będzie dobrze:) za 4 dni wizyta:)
Trzymam kciuki. Na pewno będzie wszystko pięknie i wizyta dostarczy niesamowitych pozytywnych emocji -
nick nieaktualnyDziewczyny idę na betę wczoraj żywa krew a dziś znów tylko plamienia nie wiem co to znaczy oznacza bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale co ma być to bd leki chyba odstawie ale najpierw zbadam poziom bety bo nie wygląda mi to jak poronienie gdyż ostatnio jak poroniłam dostałam silne bóle jak na @ a nawet mocniejsze i po godzinie od plamienia oczywiście plamilam wtedy różowo to wystąpił krwotok i utrzymywał się ponad tydzień taka mocna @ a teraz wczoraj pokazała się krew a dziś plamie znów na brązowo.....
Nie wiem czemu się tak dzieje ale zbadam betę jeśli bd wysoka to fajnie jeśli nie no to bd wiedziała na czym stoję i tabletki odstawie a lekarz 19.09 mi tylko potwierdzi
Także jak odbiorę wynik dam znaćAgata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama dwojki wrote:Na 9:30 wepchnepam się na wizytę do swojej przychodni powiedziałam co się dzieje i pani kazała przyjść przed czasem i czekać mam wejść jako 1 więc dam znać co jest
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość