Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Musisz wejsc na strone z suwaczkami, np
suwaczki.com
tam wybierasz sobie termin porodu/ciaza, jak ma suwaczek wygladac i na koncu podaja ci BBCode. Kopiujesz ten kod i wchodzisz w ustawienia na naszym forum. Tam wybierasz zakladke spolecznosc i na dole masz "Twoj podpis na forum" i tam wklejasz ten kod. Jak cos jest niejasne to daj znac : )Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 00:05
-
nick nieaktualnycookiemonster wrote:Prenatalne na pewno, pappa nie wiem, bo w ciazy z Mloda i tak mimo dobrych wynikow robilismy NIFTY. Obecnie nifty już nie ma, ale jest odpowiednik i mąż jest raczej nastawiony na to, że będziemy to robić.
Mi lekarz zaleca zrobić usg gen i pappa (mam na NFZ) i jeżeli wynik będzie zły to wtedy / plus amniopunkcję ..
Jestem przerażona- naczytałam się tyle o ch gen u kobiet 35+, a ja mam 35...
Dziewczyny, ale się rozpisałyście to ja szybko odpiszę - ja chodzę w leginsach (zwykle). A te ciążowe to jakieś inne?
Kawę można pić- jest niby dopuszczalne do 200 mg kofeiny na dobę - myśle że 1 nie zaszkodzi ja nie piję ostatnio - jakoś mnie nie ciągnie- mam inkę
Ja betę z krwi przestałam robić na poziomie 1216.
Witaminy ciążowe - biorę Duphavit pregna.
Mama- ładna beta! Trzymam cały czas kciuki za Was!!❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 06:49
-
Ciasteczko77 wrote:Ale zrobisz przed usg genetycznym czy kiedy chcesz zrobić? Który tydzień?
Mi lekarz zaleca zrobić usg gen i pappa (mam na NFZ) i jeżeli wynik będzie zły to wtedy / plus amniopunkcję ..
Jestem przerażona- naczytałam się tyle o ch gen u kobiet 35+, a ja mam 35...
Dziewczyny, ale się rozpisałyście to ja szybko odpiszę - ja chodzę w leginsach (zwykle). A te ciążowe to jakieś inne?
Kawę można pić- jest niby dopuszczalne do 200 mg kofeiny na dobę - myśle że 1 nie zaszkodzi ja nie piję ostatnio - jakoś mnie nie ciągnie- mam inkę
Ja betę z krwi przestałam robić na poziomie 1216.
Witaminy ciążowe - biorę Duphavit pregna.
Mama- ładna beta! Trzymam cały czas kciuki za Was!!❤️
Legginsy polecam i ja, do ok 6 msc chodzilam w legginsach z calzedonii, a potem tych typowo ciazowych (czyli wysoki stan). Nie lubię natomiast jeansow ciazowych (akurat z hm mialam).
Co do jedzenia jestem na etapie jedzenia samych kiepskich rzeczy, bo mam tak silne mdlosci,że nie jestem w stanie przeklnac nic innego. A jak nie jem to mdlosci jeszcze gorsze...błędne koło. Z Młodą miałam luz,prawie bez objawów, a teraz jest ciężko. -
Ciasteczko - ciazowe legginsy maja wbudowany ten panel na brzuszek i przez to sa 100 razy bardziej wygodne
Musze wam powiedziec ze nie odrzucilo mnie od kawy, odrzucilo mnie wylacznie od Nescafe.. robie drugie podejscie wlasnie i nie moge! Ide wylac i zrobic inna rozpuszczalke..
Witam sie w 6 tygodniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 07:11
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Byłam smakoszką kawy, ale chyba mi się węch poprawił i mnie jej zapach odrzuca i co robić? Czuję się zmęczona.
Ja jeszcze nie myślę o ciuchach luźnych, u mnie nic nie widać, nic mnie nie uciska.
Trzymajcie kciuki, szykuje się na betęMilka1991, cookiemonster lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje Dziewczyny to jak brzuch zacznie rosnąć to sie rozejrze.. póki co u mnie z brzuchem trudna sprawa bo jestem bardzo gruba..ale luźne tuniki itp - wszystko mam już chociaż cycki - bez zmian w ogóle ..
ja chodzę do dietetyka (musze schudnąć w ciąży !! Plus mam anemię), mimo że jadłowstręt musze jeść i to takie potrawy jak jarmuż czy koktajle warzywne nie jest łatwo ....
Agata :) lubi tę wiadomość
-
Mi już ciasno we wszystkim, a jestem szczupła i mam same ciuchy w '' sam raz'' chyba szybko czekają mnie zakupy, też już chodzę wyłącznie w dresach i leginsach bo najwygodniej, muszę kupić jakieś luźne koszulki bo mam same przylegające☹️
Ale od początku już 3kg na plusie ale myślę że jeden kg to piersi, drugi to woda bo ciągle pije a nie sikam, a ten ostatni to jednak jedzenie bo mam mega apetyt i zero mdłości -
Chusy wrote:Kurcze Agata czyzbys byla z tych osob co przebiegaja cala ciaze bez mdlosci? Elegancko!
ale kto wie może jeszcze mnie dopadną, jeszcze 1 trymestru trochę zostało -
nick nieaktualnyciezarówa wrote:mama dwojki... polecam brac mg b6 .. lawa mega wyplukuje magnez. a mozeto jest powod twoich plamien i krwawien ? chociaz watpoe zeby mialo to zwiazek no ale moze warto spytac gin?
-
Czytam was codziennie ale nie mam czasu pisać jeszcze 2 tygodnie i po egz mam nadzieję sie uaktywnić
Ja też kocham legi ciążowe, narazie jeszcze nie potrzebuje ale napewno nabędę bo oprzednie wyrzuciłam. U mnie zaczęła się cukrzyca ciążowa dobrze ze w czwartek idę do gina to mnie skieruje do diabetologa i się skończyło błogie podjadanie
Z resztą cały czas mnie mdli
Testów PAPPA ani innych raczej nie będę robić chyba że prenatalne źle wyjdą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:28
-
nick nieaktualnyKamKam1100 wrote:Dzień dibry dziewczynki:) ja jem zdrowe śniadanko i uciekam do pracy:) dziś czuje się dobrze także super:) kawy niestety nie będę pic bo nie mam zupełnie ochoty :*
Miłego dnia wam życzę:* buziaki
Fajnie że dobrze sie czujesz / ja od rana mega mdłości i łeb boli
Czy można wziąć 1 Apap na ból ? Nasila sie ..
-
Ciasteczko77 wrote:Zazdroszczę że pracować możesz .. mnie to tak boli że musze tu tkwić na zwolnieniu
Fajnie że dobrze sie czujesz / ja od rana mega mdłości i łeb boli
Czy można wziąć 1 Apap na ból ? Nasila sie ..grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia