X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne! U mnie tez jeszcze cisza ze wszystkim. Raz boli raz przestaje, dzisiaj akurat wyjatkowo spokojnie, takze bez paniki :D
    Swoja droga jak my wysiedzimy do tej wizyty w pazdzierniku :O

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej bardzo się denerwuje czy wszystko będzie dobrze. Te 9 msc to chyba naprawdę - jak ktoś już powiedział- zleci od wizyty do wizyty.

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy powiedz mi jak się ustawia ten paseczek na dole z wiekiem ciąży? Próbowałam, ale chyba nie umiem

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz wejsc na strone z suwaczkami, np

suwaczki.com

tam wybierasz sobie termin porodu/ciaza, jak ma suwaczek wygladac i na koncu podaja ci BBCode. Kopiujesz ten kod i wchodzisz w ustawienia na naszym forum. Tam wybierasz zakladke spolecznosc i na dole masz "Twoj podpis na forum" i tam wklejasz ten kod. Jak cos jest niejasne to daj znac : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 00:05

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jasne! Udało się dziękuję :)

Chusy lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Prenatalne na pewno, pappa nie wiem, bo w ciazy z Mloda i tak mimo dobrych wynikow robilismy NIFTY. Obecnie nifty już nie ma, ale jest odpowiednik i mąż jest raczej nastawiony na to, że będziemy to robić.
    Ale zrobisz przed usg genetycznym czy kiedy chcesz zrobić? Który tydzień?
    Mi lekarz zaleca zrobić usg gen i pappa (mam na NFZ) i jeżeli wynik będzie zły to wtedy / plus amniopunkcję ..
    Jestem przerażona- naczytałam się tyle o ch gen u kobiet 35+, a ja mam 35... :(

Dziewczyny, ale się rozpisałyście :) to ja szybko odpiszę - ja chodzę w leginsach (zwykle). A te ciążowe to jakieś inne?
    Kawę można pić- jest niby dopuszczalne do 200 mg kofeiny na dobę - myśle że 1 nie zaszkodzi :) ja nie piję ostatnio - jakoś mnie nie ciągnie- mam inkę :)
    Ja betę z krwi przestałam robić na poziomie 1216.
    Witaminy ciążowe - biorę Duphavit pregna.
    Mama- ładna beta! Trzymam cały czas kciuki za Was!!❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 06:49

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ale zrobisz przed usg genetycznym czy kiedy chcesz zrobić? Który tydzień?
    Mi lekarz zaleca zrobić usg gen i pappa (mam na NFZ) i jeżeli wynik będzie zły to wtedy / plus amniopunkcję ..
    Jestem przerażona- naczytałam się tyle o ch gen u kobiet 35+, a ja mam 35... :(

Dziewczyny, ale się rozpisałyście :) to ja szybko odpiszę - ja chodzę w leginsach (zwykle). A te ciążowe to jakieś inne?
    Kawę można pić- jest niby dopuszczalne do 200 mg kofeiny na dobę - myśle że 1 nie zaszkodzi :) ja nie piję ostatnio - jakoś mnie nie ciągnie- mam inkę :)
    Ja betę z krwi przestałam robić na poziomie 1216.
    Witaminy ciążowe - biorę Duphavit pregna.
    Mama- ładna beta! Trzymam cały czas kciuki za Was!!❤️
    Nie wiem jeszcze, ciągle myślę czy i który test. Nic się nie martw, wiek nie jest takim problemem jak to jest przedstawiane czasami.

Legginsy polecam i ja, do ok 6 msc chodzilam w legginsach z calzedonii, a potem tych typowo ciazowych (czyli wysoki stan). Nie lubię natomiast jeansow ciazowych (akurat z hm mialam).
    Co do jedzenia jestem na etapie jedzenia samych kiepskich rzeczy, bo mam tak silne mdlosci,że nie jestem w stanie przeklnac nic innego. A jak nie jem to mdlosci jeszcze gorsze...błędne koło. Z Młodą miałam luz,prawie bez objawów, a teraz jest ciężko.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko - ciazowe legginsy maja wbudowany ten panel na brzuszek i przez to sa 100 razy bardziej wygodne :P

Musze wam powiedziec ze nie odrzucilo mnie od kawy, odrzucilo mnie wylacznie od Nescafe.. robie drugie podejscie wlasnie i nie moge! Ide wylac i zrobic inna rozpuszczalke..

Witam sie w 6 tygodniu! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 07:11

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam smakoszką kawy, ale chyba mi się węch poprawił i mnie jej zapach odrzuca :( i co robić? Czuję się zmęczona.
    Ja jeszcze nie myślę o ciuchach luźnych, u mnie nic nie widać, nic mnie nie uciska.
    Trzymajcie kciuki, szykuje się na betę

Milka1991, cookiemonster lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapach kawy jest ok jak dla mnie ale w smaku jakas taka gorzko kwasna.. :P Trzymam kciuki za bete : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny :) to jak brzuch zacznie rosnąć to sie rozejrze.. póki co u mnie z brzuchem trudna sprawa bo jestem bardzo gruba..ale luźne tuniki itp - wszystko mam już chociaż :) cycki - bez zmian w ogóle ..
    ja chodzę do dietetyka (musze schudnąć w ciąży !! Plus mam anemię), mimo że jadłowstręt musze jeść i to takie potrawy jak jarmuż czy koktajle warzywne :) nie jest łatwo ....

Agata :) lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już ciasno we wszystkim, a jestem szczupła i mam same ciuchy w '' sam raz'' chyba szybko czekają mnie zakupy, też już chodzę wyłącznie w dresach i leginsach bo najwygodniej, muszę kupić jakieś luźne koszulki bo mam same przylegające☹️
    Ale od początku już 3kg na plusie ale myślę że jeden kg to piersi, drugi to woda bo ciągle pije a nie sikam, a ten ostatni to jednak jedzenie bo mam mega apetyt i zero mdłości

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Agata czyzbys byla z tych osob co przebiegaja cala ciaze bez mdlosci? :D Elegancko!

Agata :) lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Kurcze Agata czyzbys byla z tych osob co przebiegaja cala ciaze bez mdlosci? :D Elegancko!
    no póki co tak to wygląda :D
    ale kto wie może jeszcze mnie dopadną, jeszcze 1 trymestru trochę zostało :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciezarówa wrote:
    mama dwojki... polecam brac mg b6 .. lawa mega wyplukuje magnez. a mozeto jest powod twoich plamien i krwawien ? chociaz watpoe zeby mialo to zwiazek no ale moze warto spytac gin?
    No muszę pomyśleć o magnezie bo czasem łapią mnie skurcze :(

• KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was codziennie ale nie mam czasu pisać :( jeszcze 2 tygodnie i po egz mam nadzieję sie uaktywnić
    Ja też kocham legi ciążowe, narazie jeszcze nie potrzebuje ale napewno nabędę bo oprzednie wyrzuciłam. U mnie zaczęła się cukrzyca ciążowa :( dobrze ze w czwartek idę do gina to mnie skieruje do diabetologa i się skończyło błogie podjadanie
    Z resztą cały czas mnie mdli
    Testów PAPPA ani innych raczej nie będę robić chyba że prenatalne źle wyjdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:28

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dibry dziewczynki:) ja jem zdrowe śniadanko i uciekam do pracy:) dziś czuje się dobrze także super:) kawy niestety nie będę pic bo nie mam zupełnie ochoty :*
    Miłego dnia wam życzę:* buziaki

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

ckaigov31lklx1rk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dzień dibry dziewczynki:) ja jem zdrowe śniadanko i uciekam do pracy:) dziś czuje się dobrze także super:) kawy niestety nie będę pic bo nie mam zupełnie ochoty :*
    Miłego dnia wam życzę:* buziaki
    Zazdroszczę :( że pracować możesz .. :( mnie to tak boli że musze tu tkwić na zwolnieniu :(
    Fajnie że dobrze sie czujesz / ja od rana mega mdłości i łeb boli
    Czy można wziąć 1 Apap na ból ? Nasila sie ..

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :P jaki ja mam balagan w mieszkaniu. Przez te ciagle mdlosci nie mam sily kompletnie na nic :(

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Zazdroszczę :( że pracować możesz .. :( mnie to tak boli że musze tu tkwić na zwolnieniu :(
    Fajnie że dobrze sie czujesz / ja od rana mega mdłości i łeb boli
    Czy można wziąć 1 Apap na ból ? Nasila sie ..
    Możesz:)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ