X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie znam się na tym czy późno czy nie, ale ja na przykład robię je w tym tygodniu, bo w przyszłym mam wizytę i mam już je dostarczyć. Z tego co pamiętam to przy wszystkich ciążach robiłam te pierwsze badania do 10 tc.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • stepa Nowa

Wysłany: 18 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :D to ja liczę na wyjście po chudsza niż przed - taki cel mamy z dietetyk :) ale ja serio jestem gruuubbaaa ... więc nie ma innej opcji :)
    Teraz tak mi narobiłas smaku co do kawy - ale pijesz latte czy co ? Trzeba uważać na espresso ma b dużo kofeiny ;)
    Teraz to doceniam jednak etat (jednak jest zwolnienie) .. ale psychicznie cieżko mi wytrzymać.. nie sądziłam ze bede musiała juz na tym etapie tak uważać... lekarz nie zezwolił na powrót jeszcze ..
    Da się schudnąć w ciąży jeśli ma się nadmiar kilogramów przy odpowiedniej diecie i nie szkodząc przy tym dziecku.
    Piję latte na mleku bez laktozy.
    Wy już o imionach? Jak to? Ja to się zastanawiam czy chcę znać płeć.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj słaby dzień, nie poszłam do pracy idę do lekarza. Jakieś dziwne stresowe kołatania w sercu. Mam pracę fizyczną, nie na warunki ciążowe, to mnie zaczęło mega stresować. Do tego kontakt z ciężkim klientem. Poprzednią ciążę straciłam i teraz tym bardziej się martwię :( Do tego dochodzi głupie uczucie, że przecież ciąża to nie choroba i mogłabym pracować, ale jak sobie pomyślę, że mogłabym spaść z drabiny, albo coś innego. Eh..

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tak nie mogla bez znajomosci plci :P Poprostu musze wiedziec! :D
    Ale fakt mysle ze z imionami jest jeszcze duuuuzo czasu. My imie wybralismy 4 dni po narodzinach malej :D

Iwwk - moze i ciaza to nie choroba ale to wszystko takie glupie gadanie. Bo to nie choroba to nie znaczy ze moge w polu orac albo uprawiac himalajistyke. Trzeba na siebie uwazac i masz prawo zeby chuhac i dmuchac a szczegolnie jak stracilas poprzednia ciaze czego szczerze wspolczuje.. Wsluchaj sie w swoje cialo i wlasna intuicje, jesli nie masz na cos sily to tego nie rob, ty i dziecko jestescie najwazniejsze teraz : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:58

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Chciałabym do was dołączyć. :) Wczoraj beta potwierdziła testy, wg ostatniej miesiączki termin na 30 maja. :)

Chusy, KasiaH, chcebardzobycmama, Mama dwojki, Szczęśliwa Mamusia, cookiemonster, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście chce dziewczynkę, narzeczony chłopca, ale niezależnie co będzie to będzie największe szczęście<3 dla dziewczynki mamy imię już od 3 lat haha :D dla chłopca gorzej, ale mamy ze 3 propozycje, jednak jeszcze żadne nie skradlo jakoś mojego serca.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Ja oczywiście chce dziewczynkę, narzeczony chłopca, ale niezależnie co będzie to będzie największe szczęście<3 dla dziewczynki mamy imię już od 3 lat haha :D dla chłopca gorzej, ale mamy ze 3 propozycje, jednak jeszcze żadne nie skradlo jakoś mojego serca.

Jakos latwiej wybrac imie dla dziewczynki.. ale u nas jest tyle pieknych imion dla chlopcow ze chyba tez nie bede miala z tym problemu :P

Agata :) lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem przerażona. Poszłam do toalety, wycieram się A na papierze trochę krwi. Co prawda brązowej, ale jest. Takie plamki. Co robić ? Iść do lekarza czy się wstrzymać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 11:07

f2w3csqv689n39p9.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Dziewczyny jestem przerażona. Poszłam do toalety, wyciągam się A na papierze trochę krwi. Co prawda brązowej, ale jest. Takie plamki. Co robisz ? Iść do lekarza czy się wstrzymać?
    Idź kochana będziesz miała czyste sumienie. Nie ma co zwlekać. Lepiej wiedzieć czy cos się dzieje czy nic niż się zamartwiac.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle, zamiast sie martwic caly dzien lepiej skoczyc do lekarza i odrazu wiedziec ze wszystko jest wporzadku

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Dziewczyny jestem przerażona. Poszłam do toalety, wyciągam się A na papierze trochę krwi. Co prawda brązowej, ale jest. Takie plamki. Co robisz ? Iść do lekarza czy się wstrzymać?

Miałam tak w sobotę i niedzielę, lekkie plamienie, zbiegło się mniej więcej z terminem @. Lepiej idź dla świętego spokoju. Boli Cie brzuch?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Idź i sprawdź nie bd się martwić powodzenia

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki mam pytanie, miałaś duże te krwawienie i czy to była taka żywa krew.

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to takie plamki tylko I raczej brązowe niż czerwone.

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, brzuch mnie nie boli. W sumie termin miesiączki miałam wczoraj /przedwczoraj więc może to dlatego

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Dziewczyny jestem przerażona. Poszłam do toalety, wycieram się A na papierze trochę krwi. Co prawda brązowej, ale jest. Takie plamki. Co robić ? Iść do lekarza czy się wstrzymać?

Leć na IP powiedz co i jak obejrzą itp itd :-) .

Ja mam synka i trzy córeczki chciałabym aby wreszcie synek się trafił . Gabrysia miała być synkiem od 4 MSC i tym wiedziałam nadchodzi dzień porodu a tu kolejna córeczka nawet nie macie pojęcia jak byłam w szoku wszystko pod chłopca naszykowalam a tu o taka niespodzianka ;-). Przy mojej 5 ciąży dopiero na porodówce się o płci do wiedziałam przez cala ciążę Ania się skrywała tam gin mi mówił że widzi zarys warg sromowych słabo to było widać i tak żyłam w niepewności do samego dnia porodu, choć w głębi przeczuwałam że będzie Ania . Imiona też mamy już od dawna wybrane jak będzie kolejna córka to Madzia a jak uda się że synek to Łukasz ;-) :-D .

I ja się przywitam :-D :-D.

Zawsze jak rano wstaję to mam zawroty głowy mdłości póki co nie mam i tak może być pokreci mi się trochę w głowie poleżę i wstaję robię śniadanie itp itd. Odebrała wyniki bety a dana Pani doktor a no rośnie rośnie, moje kochane dziewczynki a mama jak dzidzia będzie wyglądać kochane moje :-* :-* :-* .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Mama dwojki mam pytanie, miałaś duże te krwawienie i czy to była taka żywa krew.
    Mam cały czas duże plamienia i krew była żywa ciąża zagrożona ale czuję że się niebawem skończy niestety :(

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Mam cały czas duże plamienia i krew była żywa ciąża zagrożona ale czuję że się niebawem skończy niestety :(

A nie chcieli Cię zostawić w szpitalu jak tak krwawiłaś?

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • Maćka Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Też nie bardzo rozumiem dlaczego zostawiono cię tak na pastwę losu...

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    pędź kochana do lekarza

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ