X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Ciasteczko77 Byłaś juz u gin badał Cię jest jakąś przyczyna tych plamień , mam taka serdeczna znajoma co wręcz krwawiła żywą krwią już żegnała się z ciążą i urodziła zdrowa córeczkę nie wiadomo co było przyczyną tych krwawień nie miała krwiaków itp itd.

Mamo dwójki Ja raz poszłam prywatnie na USG to mnie dany gin potraktował jak najgorszego śmiecia, to było w mojej 4 ciąży zapłaciłam za USG 150 zł, mam też taka znajomą co jeździ do gina i wydaje 400 zł plus dojazd i wizyta . Osobiście teraz do nikogo prywatnie na USG nie będę chodzić już wolę mojego Pana gina za samą prywatną wizytę płacę 100 zł USG robi za darmo . Tu jakby co mi nie pomogą na Lublin i tyle bo nawet USG nie mają .
    Nie wiemy, możliwe że niski prog (już biorę spore dawki).
    A USG- chodziło mi do ginekologa który robi dobre USG :) ja też robię podczas wizyty u gin. Na NFZ termin bym miała po miesiącu... więc odpada..
    też się zapisałam do gin na abonament medyczny - to od paźdz nie będę płacić za wizyty i badania, wolę nie mówić ile na wszystko już wydałam :) a każda wizyta to od 130-200 zł.. plus leki w aptece..

• Maćka Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówicie o kosztach. Zapisałam sie na usg genetyczne I trymestru wraz z testem pappa (nie ma możliwości zrobienia tylko usg) koszt 390 zł, plus wizyta 200 i inne... Pójdę z torbami

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maćka wrote:
    Nic nie mówicie o kosztach. Zapisałam sie na usg genetyczne I trymestru wraz z testem pappa (nie ma możliwości zrobienia tylko usg) koszt 390 zł, plus wizyta 200 i inne... Pójdę z torbami
    co to są te testy pappa? Sory, że pytam ^^ moja pierwsza ciąża i jeszcze nie wiem co warto zrobić za badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Ciasteczko77 Byłaś juz u gin badał Cię jest jakąś przyczyna tych plamień , mam taka serdeczna znajoma co wręcz krwawiła żywą krwią już żegnała się z ciążą i urodziła zdrowa córeczkę nie wiadomo co było przyczyną tych krwawień nie miała krwiaków itp itd.

Mamo dwójki Ja raz poszłam prywatnie na USG to mnie dany gin potraktował jak najgorszego śmiecia, to było w mojej 4 ciąży zapłaciłam za USG 150 zł, mam też taka znajomą co jeździ do gina i wydaje 400 zł plus dojazd i wizyta . Osobiście teraz do nikogo prywatnie na USG nie będę chodzić już wolę mojego Pana gina za samą prywatną wizytę płacę 100 zł USG robi za darmo . Tu jakby co mi nie pomogą na Lublin i tyle bo nawet USG nie mają .
    To u mnie podobnie póki nie przytulił kasy miły żartowniś jak dostał w łapę zero go mój los obchodził w d mnie miał pedał jeden sorry za słownictwo ale lepiej mnie na NFZ potraktowali naprawde....
    Co do tej mojej ciąży czułam bóle a teraz czuję mdłości po zupie ogórkowej zwariowany okres oraz mam metaliczny posmak w ustach czyżby oznaki ciążowe atakowały mnie??? Z jednej strony się cieszę z drugiej nie tylko nie mdłości hehe :D oby do jutra oby się wyjasnilo

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 mocno plamisz?? Ja czasem co 10min wkładkę zmieniam a teraz od godziny mam tą samą i jest czysta szok... :D
    Ty masz te pewność że ciąża prawidłową bo widziałaś dzidzię i serduszko a ja nadal czekam może jakbym widziała mniej bym się bała ale nie wiem jak to jest pierwszy raz plamie pierwszy raz mam taką sytuację...

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agata ja jestem. Niestety jeśli chodzi o szpitale to nie pomogę, bo poprzednie porody miałam w innym mieście. Sama teraz się zastanawiam, który szpital wybrać. Mój lekarz powiedział, że będziemy o tym rozmawiać w kwietniu, bo teraz mam tym sobie głowy nie zawracać.
    Agata :) wrote:
    tragedia, aż ciężko się czyta takie rzeczy :(
    ja będę rodzić na Kamieńskiego we Wrocławiu. Może jest jakaś majóweczka stąd?
    ale słyszałam też różne niemiłe akcje, ale miłe również, więc nie jest najgorzej.
    Jedna znajoma dostała strasznych krwawień podczas porodu, zostawili ją samą a pielęgniarka rzuciła jej pieluchę żeby sobie założyła, szok.... rozniosłabym ten szpital w sekundę, dlatego chcę żeby mój przyszły mąż był cały czas ze mną, liczę na to że jego obecność sprawi, że będą traktowali mnie z szacunkiem, bo ponoć tak właśnie jest, że jak jesteś sama to mają Cię w dupie, jak z kimś to inna bajka.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego i chyba miałam jakieś "dobre" przeczucia żeby zostać w domu. Coś tam na EKG powychodziło, dostałam pilne skierowanie do kardiologa i mam odpoczywać. Do tego moja szefowa na mnie naskoczyła, że mam jej powiedzieć co mi jest. Nie chcę mówić o ciąży, wszędzie czytałam, że nie muszę się tłumaczyć z l4. Póki co ciążowego zwolnienia nie dostałam, dopiero ginekolog ma mi wystawić. Miałyście takie sytuacje, że dostawałyście zwykłe chorobowe zanim ginekolog wystawił Wam to ciążowe?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Właśnie weszłam do toalety i patrzę a tu wkładka brązowa! Nie krew ale brązowy śluz

ckaigov31lklx1rk.png
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio to jakieś fatum, co druga ma jakieś plamienia. Masakra

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • ciezarówa Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az sie boje czytac... zeby soe nie "zarazic" plamieniem... :(

ciezarówa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dziewczyny!! Właśnie weszłam do toalety i patrzę a tu wkładka brązowa! Nie krew ale brązowy śluz
    Ja mam takie brązowe jedz na ip i sprawdź to jak najszybciej!! Powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brązowe - wtedy w sob z różem już :(
    Mocno to było w sob ... - tak to nie - symbolicznie ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciezarówa wrote:
    az sie boje czytac... zeby soe nie "zarazic" plamieniem... :(
    Czytając nie można się zarazić wszystko zależy od natury kobiet ja dwie ciąże przechodziłam wzorcowo wręcz książkowo dziewczyny inne z forum opowiadały że ta plami ta poroniłam ta ma coś jeszcze gorszego i wtedy bardzo im współczułam a jednocześnie cieszyłam się że mnie to nie spotyka a teraz jak widać badania przed ciążą wzorcowe książkowe a ciąża zagrożona i nawet lekarz nie jest mi wstanie wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje powiedział że mamy to zapisane w naturze

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja mam brązowe - wtedy w sob z różem już :(
    Mocno to było w sob ... - tak to nie - symbolicznie ..
    Ja w niedzielę miałam mocne i już się żegnałam ale jak widać jestem dalej i trwam zobaczymy jak długo ale iskra się pali

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:

Nie boli Cię podbrzusze jak na @ jak niestety straciłam moją 4 ciążę to nic mnie nie bolało plamiłam cały czas po cyto nie każde plamienie musi od razu sygnalizować że coś juz niepokjącego się dzieje.

Byłaś już u gin masz może numer tel to zadzwoń i powiedz co i jak, jak nie to na IP zadzwonić powiedz jak ma się sytuacja może chociaż zbadana Cię lub USG zrobią ja to zawsze do gina dzwoniłam czasami miałam takie wrażenie ze zachowuje się jak histeryczka a mój Pan gin tylko mnie uspokajał ;-).

• ciezarówa Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadwojki.... to byla metafora. przeciez dobrze wiem ze sie nie idzie piszac zarazic.. naprawde pomyslalas ze tak mysle ?

ja mam wizyte w czwartek i licze na serduszko. juto robie badania 1 trymestru bo mi gin kazala

ciezarówa
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecam artykul MamyGonekolog p plamieniach
    https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png

Wysłany: 18 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ginekologa w czwartek. Nie chce histeryzować bo może to nic takiego. Gdybym miała okres to powinnam go dostać w ta ndz co ma teraz być to może coś z tym wspólnego. I nie boli mnie podbrzusze

ckaigov31lklx1rk.png

Wysłany: 18 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu jak się zmartwiłam....nie będę gnać dziś do ginekologa bo pojutrze mam wizytę wiec chyba nic się nie stanie skoro to nie krwawienie tylko śluz brązowy.

ckaigov31lklx1rk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciezarówa wrote:
    mamadwojki.... to byla metafora. przeciez dobrze wiem ze sie nie idzie piszac zarazic.. naprawde pomyslalas ze tak mysle ?

ja mam wizyte w czwartek i licze na serduszko. juto robie badania 1 trymestru bo mi gin kazala
    Nie pomyślałam tylko odpisałam metafora na twoją metaforę :)

ciezarówa lubi tę wiadomość

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ