X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiaaaa moj syn w nocy dostal goraczki i tyle z planów ;)

Te z Was, ktore jeszcze dzieci nie maja przygotujcie sie hehehehe. Dzieciaki zawsze wybierają najlepsze momenty na choroby typu swieta, wakacje i urlopy ;)
    A juz nie daj Boze powiedz glosno, ze Twoje dziecko juz o wiele mniej choruje to nastapnego dnia goraczka murowana ;)

Nie moge sie doczekac jak dwojka bedzie na zmiane chorowac ;)

Milego weekendu!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zgodzę się z tym, że dzieciaki zawsze wybierają takie momenty do chorowania :D Znam to z bardzo bliskiego otoczenia :)

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zawsze mawiała. Jak urodzisz dziecko to masz 3 lata wyjęte z życiorysu. Miała rację.

skarb15 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko 3 ;)? myślałam, że z 18/25 ;) Ja też zawsze choruje w święta, weekendy i urlopy.
    Miałam fatalny wieczór i noc - bardzo mnie bolał brzuch (twardy, skurcze, kłucie) nie mogłam nawet leżeć.
    Może to być od tego, że odstawiam luteinę ? Nie pojechałam na IP, ale już byłam całkiem blisko.

Miłego dnia i udanych przygotowań!

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho potem już leci z górki. To że choruje to swoją drogą. Najgorzej jest w okresie przedszkolnym. Moja młoda to praktycznie chodziła do przetrszkola pon wt śr w czwartek już była chora więc zostawala w domu do końca tygodnia i następny tydzień po czym szła znowu pon wt śr i od czwartku od nowa. Ale jak się widzi jakie dzieci rodzice przyprowadzaja do przedszkola to nóż się w kieszeni otwiera. Kaszel aż mało płuc nie wypluje a rodzic twierdzi że to alergiczny.... Wszystkiego kaszlem alergicznym nie są się wytłumaczyć.
    Lece coś chalupe ogarnąć. Zagladne wieczorem. Miłego dnia. Nie przemeczajcie się. Godzina roboty, dwie odpoczynku heheeh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:39

Ciasteczko777, Pantera lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dałam radę tylko zrobić zakupy i zapakować połowę prezentów, może dziś będę mieć więcej energii. Zaraz drugie śniadanie i kawka i będę coś ogarniać w domu :)
    Wczoraj widziała mnie siostra po dłuższej przerwie i podobno wyglądam jakbym schudła a mam 1kg na plusie. Chyba wszystko w cycki idzie :D miałam B/C, teraz D już za małe, po świętach jadę na zakupy. I więcej spodni ciążowych muszę kupić bo dwie pary dzinsow to jednak za mało

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że energii mam mnóstwo i mnóstwo rzeczy bym chciała zrobić ale trochę się boję bo ten brzuch ciągle boli, stawia się, nie chce przesadzić dopóki nie wiem na czym stoję. Z drugiej strony najbardziej mi się stawia macica jak leżę haha, jak stoję w ogóle tego nie czuję :D ale podczytujac czerwcowki widzę że tam sporo dziewczyn ma bóle brzucha i stawianie już także pocieszam się że nie tylko mnie spotyka wszystko co najgorsze w tej ciąży haha :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od 6 nie mogłam spać bo coś mnie podbrzusze bolało M oze za dużo się prxerobilam w ostatnim czasie A kondycja nie ta jak widać. W dodatku miałam tak wzdety żołądek że szok :/ wzięłam rano nospe i magnez poszłam na drzemkę i bol brzucha przeszedł .

Dziś mój maz pierwszy raz na ręce poczuł ruchy małego 5 razy pod rząd nas "kopnal" ostatnio mówiłam że kopniakow nie ma od dziś już są ♥️♥️ ale się cieszyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 10:30

Oleander lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym już nie dała rady zajrzeć to
    Wesołych, Spokojnych i Rodzinnych Świąt
    Udanego skoku do Nowego Roku
    Zdrówka dla Nas i dla dzieciaczków, bo to najważniejsze :)

Samari, 4me, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Veri, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi

Wzajemnie dla Ciebie też :)

Ja się zabieram za świąteczne wypieki zaczynam od drożdżowego makowca bo najdłużej czasu się robi ;) miłego dnia wszystkim

didi123 lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej! :) zaglądam już tylko z życzeniami

Wesołych, spokojnych i radosnych Świąt w gronie najbliższych i Szczęśliwego Nowego roku dla wszystkich mamuś w dwupaku!!! <3

Ja zmykam na zakupy i do garów! :D

trzymajcie się cieplutko! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 12:03

Samari, 4me, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, didi123, Veri, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Moja teściowa zawsze mawiała. Jak urodzisz dziecko to masz 3 lata wyjęte z życiorysu. Miała rację.
    Moj mlody ma teraz 3 lata i musze Wam powiedziec, ze gdyby nie drugie w drodze to juz mielibyśmy duuuzo wiecej spokoju :) juz tyle potrafi zrobic sam, mniej choruje, jest fajnie :)

Siedze u lekarza w kolejce, zobaczymy co wyczaruje :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowych, spokojnych świąt w gronie życzliwych Wam ludzi. Nie przepracowujcie się, dużo odpoczywajcie i najjedzcie się przez święta, niech maluszki rosną zdrowe :)

Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, PatkaPP, 4me, didi123, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam przerwę między sprzątaniami, lustra pomyte, ostatnie okno dzisiaj umyłam, łazienki wypucowane na błysk. Teraz jeżdżę na rowerku. Nawet się w espumisan zaopatrzyłam hehe. Nigdy nie brałam, skuteczny jest?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho mi lekarz powiedział, ze jak zacznie mnie coś bolec to mam wrócić do luteiny 1xdziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 13:34

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki
    Życzę Wam spokojnych Świąt. Żeby dzieciaki tak nie chorowały a te w brzuszku ewentualnie trochę pokopały dla zdrowotności. Dużo odpoczynku ;**

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, 4me, didi123, Veri, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dsiewczeta! Ja z zyczeniami jeszcze chwile poczekam:) wrocilam z zakupów zostało mi tylko dokupić cos do picia i pieczywo w poniedziałek:) wrocilam na chwile sie polozylam bo stanardowo poty mnie oblaly w kolejce. Odpoczne i biore sie salatke i muffinki przyznaje sie ze pierogi i uszka zamawialam z takiej fajnej pierogarni zaprzyjaźnionej wiec juz mam z tym spokój:) przyszly maz wiesza firanki i zaslony. Jakos to idzie do przodu.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z życzeniami też czekam.do Wigilii myślę żeby odsaonac każdy znajdzie 5 minut żeby tu zajrzeć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam pakowanie prezentów uff dużo tego było ale uwielbiam to robić :) na obiad potrawka z kurczaka z ryżem i sałata ze śmietaną. Właśnie zajadam i zaraz porządki już takie ostatnie przed świętami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia

Ja jutro robię uszka i pierogi raz w roku tylko je robię to wolę sama zrobić. Upiekłam ciasto na wuzetke makowiec siedzi w piekarniku A za nim wyląduje ciasto na kostkę piernikowa i z pieczeniem mam spokój. Jedyne co dziś sobie przygotuje to kapustę i grzyby na jutro żeby już mieć mniej roboty. A jutro zrobi w pierogi uszka żurek i rybę po Grecku. Kompot i karpia zrobię na świeżo w poniedziałek i paszteciki też w poniedziałek na świeżo bo to szybko z gotowego ciasta :) sałatkę kupiłam gotową od siebie z pracy matjasy id czwartku gotowe także luzik mam :)

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ