Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
PatkaPP wrote:4me, a Ty bierzesz luteine, jakie ilości?
Czemu pytasz?
-
Wlasnie udalo mi sie dodzwonic i sie lekarka nade mna zlitowala i mam jutro wizyte.
Co nie zmienia faktu, ze wolabym antybiotyku nie brac
Kurde jakie to jest wkurzajace. Tyle w tej ciąży cierpimy i jeszcze jakies pieprzone infekcje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 18:31
-
Ja w swojej apteczce mam zawsze Lactovaginal. Moja gin mówi że czasem nawet bez powodu warto zrobić sobie taką kuracje. Zazwyczaj stosuje jak tylko coś poczuje że jest nie tak. No i każdorazowo przy antybiotyku.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Kurczę włożyłam luteine w południe i jak się podcieram nie długo po tyn mam tak malusiu krwi , nie wiem czy sobie tam jakoś dalej otarlam dalej jestem po wizycie i wszystko ok lozysko szyjka kurcze nie rozumiem dlaczego dalej to samo ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 19:31
-
4me, pytałam bo też biorę tylko 2 na noc mam. I już nie mogę się doczekać aż ją odstawie. Lekarz powiedział że po połowie jak będzie ok. A mam cały czas do południa, jak wycieka nieprzyjemne uczucia... Mocne uczucie pieczenia czasem swedzęnie. Lekarz mi powiedział że tak może być przy stosowaniu tego leku.
Skarb15, może to po wizycie, czasem przy pobieraniu cytologii może tak się zdarzać. Lekarz mi o tym mówi za każdym razem.4me lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
MaMaMi83 wrote:Dziewczyny takie przyszło mi do głowy pytanie.
Czy skracajaca się szyjke jakoś czuć? Czy to się jakoś odczuwa?
Ja nie czułem W ogóle, nawet skurczy nie miałam. Z synem też nic i na polowkowych nagle się okazało że szyjka miała tylko 1 cm.
-
nick nieaktualny
-
Wiecie ja to mam i priobiotyk dopochwowy i nawet antybiotyk nastatyne ale boje sie cokolwiek brac sama. Chociaż probiotyki to chyba mozna...
Gdyby nie ciaza to juz dawno poszlaby pelna dawka kuracji antybiotykowej i tyle. Ja mialam kilka lat spokoju od tych glupich infekcji i teraz przed sama ciaza wrocilo i dzis znowu. Ale co tu sie dziwic jak ja od marca zaliczylam setki wizyt ginekologicznych, wpychania usg itp. Prawie co 2 tygodnie. Podczas obserwacji cyklu bywalam i po 4 razy w tygodniu...
Nic to, dobrze, ze jednak mi sie udalo umowic. Jutro jade, oewnie dostanę antybiotyk.
Duzo z Was bralo antybiotyki w ciazy? Przejmuje sie tym troche
-
Samari wrote:Mi ogółem na infekcje grzybicze lekarz zapisywal nystatyne dopochwowa zawsze przechodzilo
4me
Haha witaj długiej przerwy od forum nie miałaśdlatego wlasnie nigdy nie kasuje konta bo wiem, ze albo ciekawość albo potrzeba mnie sprawdzi spowrotem. Ale kilka dni odpoczelam od neta i mam zamiar byc twarda dalej
chyba, ze bede miec duuuuzo czasu w swieta
-
Dzisiaj widzę dzień aktywny mają nasze maluszki, też swoje maleństwo czułam przez cały dzień z przerwami, jak lepiłam pierogi to pierwszy raz stojąc czułam jak się rusza. Można powiedzieć, że pomagała lepić
Nalepiłam dokładnie 191 pierogów! Teraz leżę w wannie, a zaraz się walne przed telewizor, bo padam
Mąż szczęśliwy, bo pierożki zostaną na styczeń i będa obiadki szybkie
Szczesliwa ledwo zywa, Pantera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me
Powiem ci tak z synem w ciąży brałam w sumie 3 antybiotyki w domu i jeden dostałam w szpitalu także niestety sporo ale wiadomo brałam te "bezpieczne"w ciąży
Synek zdrowy po cc 10 pkt wszystko super. W tej ciąży brałam tydzień temu Duomox nie było wyjścia grypa mnie złapała tak że szok. A z córką miałam "tylko"polpasiec w ciąży leżałam na oddziale zakaznym pobierano mi płyn rdzeniowy mozgowy do badania igłą jak dla konia bo miałam bóle głowy ze na oczy nie widziałam. I to w sumie tyle z ciqzowych przygód z lekami szpitalami i inne takie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 21:45
4me lubi tę wiadomość
-
4me najbardziej wrażliwi 1 trymestr za nami, ja nie brałam antybiotyku w ciąży, jednak gdybym miała taką konieczność to wiadomo, że bym wzięła. Bardziej ryzykowna jest nieleczona infekcja zwłaszcza ukl mocz plciowego, bo wstępujaca drogą może dojsc do infekcji płodu wewnątrzmacicznej. Dużo kobiet bierze właśnie nystatyne np pimafucin czy pinafucort. W ciąży zmienia się pH pochwy i jest większa skłonność do infekcji.
4me lubi tę wiadomość
-
Samari wrote:4me
Powiem ci tak z synem w ciąży brałam w sumie 3 antybiotyki w domu i jeden dostałam w szpitalu także niestety sporo ale wiadomo brałam te "bezpieczne"w ciąży
Synek zdrowy po cc 10 pkt wszystko super. W tej ciąży brałam tydzień temu Duomox nie było wyjścia grypa mnie złapała tak że szok. A z córką miałam "tylko"polpasiec w ciąży leżałam na oddziale zakaznym pobierano mi płyn rdzeniowy mozgowy do badania igłą jak dla konia bo miałam bóle głowy ze na oczy nie widziałam. I to w sumie tyle z ciqzowych przygód z lekami szpitalami i inne takie.oby ta ciaza Cie juz oszczedzila
Puszek, dziewczyny dzieki za rady!
Udanego weekendu Wam zycze. U nas jutro dopiero zaczniemy przygotowania-sprzwtanie, choinka, ozdoby, pakowanie prezentów - wszystko przed nami
-
nick nieaktualny