X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    W którym tygodniu zaczęły się u Was mdłości?
    U mnie od początku lekkie, a takie ciągłe to drugi tydzien. Biorę mamarin i może coś tam daje i zamowilam opaski seaband.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Wiem, wiem, tylko bardziej się obawiałam, że muszę mówić szefowej (kierownikowi mojego oddziału) rodzinna na razie nie mogła ciążowego dać, a za tydzień dostanę już od ginekolog i wtedy wiem, że wszyscy się dowiedzą. W mojej pracy nie ma czegoś takiego jak prywatność.... Bałam się, że jak teraz powiem, póki nie mam karty ciąży to zrobią wszystko żeby mnie zwolnić.
    Mi rodzinna dała l4 z powodu ciąży 3 dni po pozytywnym teście. Ginekolog nie miał terminu i ona nie widziała problemu żeby wypisać. Ale to było 5 lat temu może coś się zmieniło od tego czasu.

Wysłany: 19 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia ja bety nie badam bo szkoda mi żył. Myślę że dopóki objawy ciążowe nie ustają to jest dobrze. Wizytę mam 16.10 wtedy serduszko powinno już być.
    Cookiemonster ja mam też jakiś problem z mdlosciamu i apetytem. Wszystko mi śmierdzi i na nic nie mam ochoty. No może na zielonego ogorka:)

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    U mnie od początku lekkie, a takie ciągłe to drugi tydzien. Biorę mamarin i może coś tam daje i zamowilam opaski seaband.

Ja właśnie na razie nie mam żadnych mdłości za to ogromny apetyt. Mdlosci delikatne zaczynają się dopiero jak dlugi nie jem i czuje ssanie ale od razu przechodzą jak coś zjem.

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z rana ok ale potem mdłości jakieś są i nie smak w buzi ;) ale jem dużo by go zabić a waga na minus

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Witajcie przyszłe majowe mamy. Nie wiem do którego watku sie podpiąć, bo są dwa na maj 2019.
    Szczęśliwamamusua, dobrze rozumiem z twoich opisów,że czekasz na piątego maluszka? Jak znosisz ciąże, widzę,ze nie za dobrze. Ja też się czuję fatalnie, zawroty głowy, mdłosci. To moja 4 czwarta ciąża, ale piąte dziecko. Poprzednia była bliźniacza i mam dosć sporą bliznę na macicy, mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
    Do naszego :D
    Witaj serdecznie :)!!! Cudownie, że masz tyle dzieci, zawsze chciałam mieć duża rodzine .. :) a objawy ciążowe - No dokuczają chyba każdej z nas / Agatka chyba super się czuje (szczęściara :D )

Agata :) lubi tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Do naszego :D
    Witaj serdecznie :)!!! Cudownie, że masz tyle dzieci, zawsze chciałam mieć duża rodzine .. :) a objawy ciążowe - No dokuczają chyba każdej z nas / Agatka chyba super się czuje (szczęściara :D )
    Też w poprzedniej ciąży czułam się świetnie. Praktycznie do końca pracowałam, zero dolegliwości na początku poza odrzuceniem od kawy,a teraz taki psikus.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka- ja właśnie mam lęki wieczorem i nad ranem - wtedy gonitwa myśli ... nie cierpię tego uczucia jak mi ściska żołądek i serce wali.. muszę chyba zacząć ćwiczyć oddech znowu albo pójdę do psychologa :( ja już przeszłam kilkuletnia terapie behaw.

Mama- No u mnie też dziedziczne / babcia ma... to podobno przechodzi co 2 pokolenie (??).

Najgorsze że przed ciąża jak było źle to brałam tabl i było spoko a teraz ...oj cieżko jest..
    Uważam że nasz stan pogarsza też burza hormonalna - ja też biorę sporo progesteronu który działa mega na banie (negatywnie)..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty !!! Dziewczyny - powodzenia !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo dwójki koniecznie daj znać , po wizycie i trzymam mocno kciuki :-* ;-).

Zazdroszczę Wam tych wizyt do mojej jeszcze tak daleko B-) .

Mama dwojki lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko mi terapia bardzo pomogla. Techniki relaksacyjne są skuteczne więc trzeba się nimi posilkowac. Ja też biorę luteine i miałam podejrzenia że może pogarsza nastrój :( ale co zrobić jak trzeba to trzeba. W pierwszej ciąży pomógł mi aspargin bardzo wszystko wyciszyć ale to był 20 tc A teraz nie wiem czy od początku można brać.
    Jak Cię coś najdzie to pomysł że gdzie tam jestem ja i też tak mam - może to Cię pocieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:45

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz jest 7 tydz . Mdlilo mnie od 4 ,ale.od tygodnia to juz wgl.masakra

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 raczej nie co drugie skoro my mamy po mamie :( no ale mama też już z tego wyszła razem się wspieramy i razem dajemy radę :) ok czas iść na autobus jeszcze po bułkę wejdę bo nic jeść nie mogę zjadłam tylko jakieś tam śniadanie :(

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, no ja się czuję bardzo dobrze :) nic mi nie dolega prócz wrażliwych, powiększonych piersi, normalnie jak Was czytam to zaczynam się tym martwić, mam wizytę 26.09 to mam nadzieję, że ten brak dolegliwości to nie jakiś zły znak. trochę objawów i mdłości miałam w 4 i 5 tyg, a potem jak ręką odjął. nic.

co do obaw o ciążę i lęki to akurat mnie również dotyczy (mam tak zryte sny o krwawieniach i poronieniu że szok), ciągle o tym myślę najchętniej chodziłabym na Usg raz w tyg żeby wiedzieć że wszystko jest ok, ale pewnie wszystkie tak mamy, po prostu martwimy się o swoje maleństwa <3

Mama dwójki trzymam mocno kciuki!! czekamy na wieści : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:59

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) Ja w moich 4 ciążach nie miałam żadnych objawów nawet mdłości, a tu przy mojej tej obecnej ciąży zawroty głowy przy mojej poprzedniej ciąży to miałam mdłości i tez były zawroty głowy pod koniec ciąży doszła zgaga i plecy mnie bolały .

Agata :) lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Agata :) Ja w moich 4 ciążach nie miałam żadnych objawów nawet mdłości, a tu przy mojej tej obecnej ciąży zawroty głowy przy mojej poprzedniej ciąży to miałam mdłości i tez były zawroty głowy pod koniec ciąży doszła zgaga i plecy mnie bolały .

mam nadzieję, że będę tą zdrową - bezobjawową :) wiem, że niektóre dziewczyny też tak właśnie mają :)
    ale w sumie to dopiero 7 tydz. więc jeszcze dużo może na mnie czekać :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)
    Ja wizyta już jutro <3 a dzisiaj słabsze samopoczucie ale mam nadzieję że przejdzie bo ładna pogoda i trzeba ją jakoś wykorzystać :)

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie mogę skupić się na prostych czynnościach domowych bo ciągle myślę czy są już wyniki kolejnej bety. :D

• KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro witam się w 9 tc. Szok jak to leci jak ma się mnóstwo na głowie :)
    Oby tak dalej leciało w spokoju :)
    Dzisiaj zauważyłam że lekko powiększył mi się brzuszek, tak pod ręką czuć lekkie wypuklenie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:36

Szczęśliwa Mamusia, milamila lubią tę wiadomość

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almond97 wrote:
    Hej! Nie mogę skupić się na prostych czynnościach domowych bo ciągle myślę czy są już wyniki kolejnej bety. :D
    A o.ktorej mialy byc ?:)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ