Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iwwk wrote:Wiem, wiem, tylko bardziej się obawiałam, że muszę mówić szefowej (kierownikowi mojego oddziału) rodzinna na razie nie mogła ciążowego dać, a za tydzień dostanę już od ginekolog i wtedy wiem, że wszyscy się dowiedzą. W mojej pracy nie ma czegoś takiego jak prywatność.... Bałam się, że jak teraz powiem, póki nie mam karty ciąży to zrobią wszystko żeby mnie zwolnić.
-
Maltusia ja bety nie badam bo szkoda mi żył. Myślę że dopóki objawy ciążowe nie ustają to jest dobrze. Wizytę mam 16.10 wtedy serduszko powinno już być.
Cookiemonster ja mam też jakiś problem z mdlosciamu i apetytem. Wszystko mi śmierdzi i na nic nie mam ochoty. No może na zielonego ogorka:) -
cookiemonster wrote:U mnie od początku lekkie, a takie ciągłe to drugi tydzien. Biorę mamarin i może coś tam daje i zamowilam opaski seaband.
Ja właśnie na razie nie mam żadnych mdłości za to ogromny apetyt. Mdlosci delikatne zaczynają się dopiero jak dlugi nie jem i czuje ssanie ale od razu przechodzą jak coś zjem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydomi1906 wrote:Witajcie przyszłe majowe mamy. Nie wiem do którego watku sie podpiąć, bo są dwa na maj 2019.
Szczęśliwamamusua, dobrze rozumiem z twoich opisów,że czekasz na piątego maluszka? Jak znosisz ciąże, widzę,ze nie za dobrze. Ja też się czuję fatalnie, zawroty głowy, mdłosci. To moja 4 czwarta ciąża, ale piąte dziecko. Poprzednia była bliźniacza i mam dosć sporą bliznę na macicy, mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
Witaj serdecznie !!! Cudownie, że masz tyle dzieci, zawsze chciałam mieć duża rodzine .. a objawy ciążowe - No dokuczają chyba każdej z nas / Agatka chyba super się czuje (szczęściara )Agata :) lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Do naszego
Witaj serdecznie !!! Cudownie, że masz tyle dzieci, zawsze chciałam mieć duża rodzine .. a objawy ciążowe - No dokuczają chyba każdej z nas / Agatka chyba super się czuje (szczęściara ) -
nick nieaktualnyPomaranczka- ja właśnie mam lęki wieczorem i nad ranem - wtedy gonitwa myśli ... nie cierpię tego uczucia jak mi ściska żołądek i serce wali.. muszę chyba zacząć ćwiczyć oddech znowu albo pójdę do psychologa ja już przeszłam kilkuletnia terapie behaw.
Mama- No u mnie też dziedziczne / babcia ma... to podobno przechodzi co 2 pokolenie (??).
Najgorsze że przed ciąża jak było źle to brałam tabl i było spoko a teraz ...oj cieżko jest..
Uważam że nasz stan pogarsza też burza hormonalna - ja też biorę sporo progesteronu który działa mega na banie (negatywnie).. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko mi terapia bardzo pomogla. Techniki relaksacyjne są skuteczne więc trzeba się nimi posilkowac. Ja też biorę luteine i miałam podejrzenia że może pogarsza nastrój ale co zrobić jak trzeba to trzeba. W pierwszej ciąży pomógł mi aspargin bardzo wszystko wyciszyć ale to był 20 tc A teraz nie wiem czy od początku można brać.
Jak Cię coś najdzie to pomysł że gdzie tam jestem ja i też tak mam - może to Cię pocieszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:45
-
nick nieaktualny
-
hehe, no ja się czuję bardzo dobrze nic mi nie dolega prócz wrażliwych, powiększonych piersi, normalnie jak Was czytam to zaczynam się tym martwić, mam wizytę 26.09 to mam nadzieję, że ten brak dolegliwości to nie jakiś zły znak. trochę objawów i mdłości miałam w 4 i 5 tyg, a potem jak ręką odjął. nic.
co do obaw o ciążę i lęki to akurat mnie również dotyczy (mam tak zryte sny o krwawieniach i poronieniu że szok), ciągle o tym myślę najchętniej chodziłabym na Usg raz w tyg żeby wiedzieć że wszystko jest ok, ale pewnie wszystkie tak mamy, po prostu martwimy się o swoje maleństwa
Mama dwójki trzymam mocno kciuki!! czekamy na wieści : )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:59
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata Ja w moich 4 ciążach nie miałam żadnych objawów nawet mdłości, a tu przy mojej tej obecnej ciąży zawroty głowy przy mojej poprzedniej ciąży to miałam mdłości i tez były zawroty głowy pod koniec ciąży doszła zgaga i plecy mnie bolały .
Agata :) lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Agata Ja w moich 4 ciążach nie miałam żadnych objawów nawet mdłości, a tu przy mojej tej obecnej ciąży zawroty głowy przy mojej poprzedniej ciąży to miałam mdłości i tez były zawroty głowy pod koniec ciąży doszła zgaga i plecy mnie bolały .
mam nadzieję, że będę tą zdrową - bezobjawową wiem, że niektóre dziewczyny też tak właśnie mają
ale w sumie to dopiero 7 tydz. więc jeszcze dużo może na mnie czekać -
nick nieaktualny
-
A ja jutro witam się w 9 tc. Szok jak to leci jak ma się mnóstwo na głowie
Oby tak dalej leciało w spokoju
Dzisiaj zauważyłam że lekko powiększył mi się brzuszek, tak pod ręką czuć lekkie wypuklenieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:36
Szczęśliwa Mamusia, milamila lubią tę wiadomość