Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzka
Nie no coś ty A kto by się śmiał ja jak.pierwsze dziecko rodzilam to byłam zielona jak salata lodowa i nie miałam pojęcia co ile i w ogóle w dodatku nie myślałam nawet że za takie fora dopiero w 3 ciąży trafiłam na forum dla ciężarnych i to koleżanka mi mówiła że fajne itdwięc jak mogę coś pomóc i komuś to się przyda to chętnie pomogę
Izka37, ago91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję z wszystkie trzymane kciuki!
Samari tak, trochę się uspokoiłam
MaryJane waga z dzisiaj 333g, no malutka jest, ale widocznie taka jej uroda skoro się wszystko zgadza i termin porodu taki jak na 1 prenatalnym i wiek dokładnie wychodzi taki samU mnie te kołatania są bardziej z nerwami związane, kardiolog od razu pytał czy mam jakieś stresujące życie, teraz nie mam, ale dużo stresu w życiu ogólnie miałam i z nerwami też długo walczyłam. Kołatanie zaczęło się w poprzedniej ciąży, po poronieniu ucichło, wtedy też miałam mnóstwo stresu. Wróciło mi to teraz w tej ciąży. To nic poważnego na pewno nie jest, bo by mi dokuczało przy silnym wysiłku fizycznym, a ja dużo sportu uprawiałam i nigdy nic się nie działo. Zbadać pójdę, bo ciąża się rządzi swoimi prawami
Tarczyca ok, powtórzę teraz badania przy okazji wizyty u rodzinnej
Izka37, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak
zamiast na porodówkę pojadę na lotnisko
z przyzwyczajenia
Izka37 wrote:Ciastko to będzie na pewno podróż życia:).Izka37 lubi tę wiadomość
-
Te spiworki do spania to moim zdaniem zbędna rzecz. Tylko wydatek kasy. Takie moje zdanie.
Dziecku jak gorąco to się skopie a w tym nie ma jak.
Spiworki do wózka takie na jesień czy zimę to fajna sprawa i napewno w taki zainwestuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:24
ago91, Izka37 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMamami
No ja nie mam doświadczenia akurat z tym ale też wydaje mi się to nie zbyt fajne i wolę normalnie kołdra i poduszka u dwójki dzieci się sprawdziło to i u 3 się sprawdzi A ja kupuje turystyczne lozeczko więc poza materacem przesxieradelkiem i pościelą nic więcej nie daje do łóżeczka -
MaMaMi83 wrote:Te spiworki do spania to moim zdaniem zbędna rzecz. Tylko wydatek kasy. Takie moje zdanie.
Dziecku jak gorąco to się skopie a w tym nie ma jak.
Spiworki do wózka takie na jesień czy zimę to fajna sprawa i napewno w taki zainwestuje.
Na tym jednym zaprzestane. Dobrze że dopytałam "fachowców". Dzieki dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:27
-
Samari wrote:Mamami
No ja nie mam doświadczenia akurat z tym ale też wydaje mi się to nie zbyt fajne i wolę normalnie kołdra i poduszka u dwójki dzieci się sprawdziło to i u 3 się sprawdzi A ja kupuje turystyczne lozeczko więc poza materacem przesxieradelkiem i pościelą nic więcej nie daje do łóżeczka
Też chce kupić turystyczne te co są dla noworodków od razu. Kupujesz dodatkowy materac? Jak tak to jaki?
-
Samari
Mieszkam na młodym osiedlu dużo dzieciaków więc i na placu zabaw się rozmawia. I tak z rozmów wiem od mam które pokupily masę "gadżetów" z których 80% leży użyta raz lub wcale.
Jak. Pojawiły się misie szumisie to też szał na to był a teraz ze znajomych mało kto kupuje.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Izka ja miałam taki "spiworek". Nie sprawdził się u nas bo córka musiała mieć swobodę i bardzo się w tym rzucała. Starczy ciepla pizamka na noc i kocyk/kolderka. Koszule do porodu to zależy jaki szpital. Ja rodzilam w prywatnym więc miałam swoją bawełnianą, w panstwowym koleżanka dostawala ta zielona przeswitujaca...teraz będę rodzić w państwowym więc muszę dopytac czy moge miec swoją.
Izka37, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie boje Sids... dlatego żadnej pościeli, a czymś przykryć trzeba
ogólnie zamierzam stosować zalecenia Amerykańskiej Akademii Pediatrii (AAP) w tym zakresie.
Wklejam fragment ze str mamy gin. „Wszystkie luźne przedmioty, które dziecko może zarzucić sobie na twarz, albo takie, do których dziecko może przylgnąć zwiększają ryzyko nagłego zgonu. Preferowanie jest spanie w śpiworkach lub otulaczach (uwaga na swobodę ruchu nóżek – powinna być ona zachowana dla zdrowia bioderek). W łóżeczku poza dzieckiem, w ewentualnym śpiworku, nie powinno się w zasadzie znajdować nic więcej. Wspomniane już wyżej kołderki, kocyki czy poduszki ale także bardzo popularne ochraniacze szczebelków, maskotki czy kokony zwiększają ryzyko SIDS zwłaszcza u starszych niemowląt, które w czasie snu mogą do nich „dopełznąć” a niestety nie mają jeszcze wykształconego odruchu odpychania czy odsłaniania buzi.
W samych tylko Stanach Zjednoczonych w latach 2006-2012 z powodu zastosowania ochraniaczy do łóżeczka przynajmniej 48 niemowląt zmarło z powodu uduszenia się. I ta liczba nadal wzrasta. Z tego powodu ich użycie zdecydowanie nie jest zalecane, a w niektórych krajach nawet zabroniono ich sprzedaży. Pamiętajcie, że obecnie łóżeczka niemowlęce są tak produkowane, aby nie stwarzać ryzyka zaklinowania się głowy między szczebelkami.”Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzka37 wrote:To zanim zrobie kolejna głupotę. Rożki-ile ich trzeba. Od Samari jakiś czas temu wyczytałam że lepiej miekkie. Na cos jeszcze zwrócić uwage.
Ja rożek kupuje z usztywnieniem lateksowym o ten ; (sprawdzony już miałam dla syna go)
https://allegro.pl/oferta/becik-rozek-niemowlecy-z-haftem-usztywniany-5182117850Izka37 lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Izka ja miałam taki "spiworek". Nie sprawdził się u nas bo córka musiała mieć swobodę i bardzo się w tym rzucała. Starczy ciepla pizamka na noc i kocyk/kolderka. Koszule do porodu to zależy jaki szpital. Ja rodzilam w prywatnym więc miałam swoją bawełnianą, w panstwowym koleżanka dostawala ta zielona przeswitujaca...teraz będę rodzić w państwowym więc muszę dopytac czy moge miec swoją.
Przysięgam że to już ostatnie pytanie(na dziś) a takie dziecko musi miec piżamke czy może spać w bodziaku?
Za dwa tygodnie zaczynam szkołe rodzenia i mam nadzieje ze póxniej nie będe was zadręczać pytaniami.
Pomyślałam o zakupach bo lepiej sie czuje niż jakiś czas temu i teraz moge szaleć.
-
nick nieaktualnyCiasteczko
Dlatego napisałam że na początku małe dziecko oprócz machania ręką góra dół się nie rusza jak je położysz tak leży i przykryć dziecko jedynie do połowy tułowia nic mu nie będzie. Ja dla 2 dzieci miałam i naprawdę to nie ejst nic dziwnego A jak już był większe to nigdy sobie kołdry nie naciągnąl na buzię. A jak twoje dziecko w takim spiworze bedzie skrępowany to będzie się wkurzac i ci wrzeszczeć -
Izka37 wrote:To zanim zrobie kolejna głupotę. Rożki-ile ich trzeba. Od Samari jakiś czas temu wyczytałam że lepiej miekkie. Na cos jeszcze zwrócić uwage.
Ja kupie jeden. Jeden mam już taki stary sprany więc muszę kupic. I miękki. Ten twardy kupiła teraz szwagierka i mówi że mega niewygodny. Miała przy pierwszym dziecku miękki teraz się skusila na twardy i wyciągnęła ten wkład.
Ja powiem tak rozka używałam tylko jak dawałam komuś dziecko na ręce i gdy karmilam. Więc jeden uważam że jest wystarczająco.
A co do spania to moja córka spała w pajacyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:38
Izka37 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyIzka
Ja piżame kupiłam dopiero po skończonym roku codziennie dziecko przed spaniem przebierasz w świeże ciuchy więc bez problemu w tym śpi moje dzieciaki spały w tym co po myciu im ubralam. Takie małe dziecko w ciągu dnia przebiera się mnóstwo razy i często w nocy więc dla mnie nie ma to sensu
Pytaj śmiało . Głupich pytań nie maIzka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na szczęście mam taką przypadłość, że im bardziej ktoś próbuje mi coś "wcisnąć", tym bardziej ja tego nie chcę
i jak widzę na youtubie czy instagramie te miliony gadżetów dla maluszków, oczywiście wszystkie NIEZBĘDNE, to zaczynam łapać migrenę
MaMaMi83, iwwk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNistera
Ja łóżeczko kupiłam lionelo sven plus do tego materac dodatkowy (link ponizej) bo ten załączony to tak naprawdę usztywnienie bardziej jest to coś na zasadzie grubsze płyty obszytej materialem trzeba włożyć miękki
Ja zamawiam ten materac :
https://allegro.pl/oferta/materac-trzywarstwowy-120x60-najgrubszy-na-allegro-7448346792
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:40
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Nistera wrote:Bez ochraniaczy też trochę źle bo jak jest już większe i się przemieszcza to może ci tak głowa przyfasolić w szczebelki......
Miałam z synem drewniane łóżeczko i nie chce więcej, teraz kupuje turystyczne, mam nadzieję że się lepiej sprawdzi.
Moja córka to lubiła jak jej nogi zwisaly przez szczebelki. Na okrągło tak spała. Turystycznego używałam jak jechałam do rodziców czy teściów - i powiem szczerze mega go nie lubilam2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc