Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySamari wrote:Ciasteczko
Dlatego napisałam że na początku małe dziecko oprócz machania ręką góra dół się nie rusza jak je położysz tak leży i przykryć dziecko jedynie do połowy tułowia nic mu nie będzie. Ja dla 2 dzieci miałam i naprawdę to nie ejst nic dziwnego A jak już był większe to nigdy sobie kołdry nie naciągnąl na buzię. A jak twoje dziecko w takim spiworze bedzie skrępowany to będzie się wkurzac i ci wrzeszczećwłaśnie nie mam pojęcia.. przetestuje na żywo
mam koleżanki które również zalecają tylko takie śpiworki.. a jak zakryje buźkę .. my po IVF mamy chyba wszystkie fioła
-
Samari, napiszesz model łóżeczka, któraś z Was polecała lionelo sven plus. Dziś zaczęłam przeglądać strony w poszukiwaniu łóżeczka i opinie są przeróżne. U nas chyba by się sprawdziło turystyczne bo w pierwszym roku mamy zamiar z 4 razy pojechać do moich rodziców (400km) i by spało w tym samym łóżeczku. Wiem też że rzeczywistość swoją drogą, teraz mogę tylko spekulować
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Izka, a ja akurat będę kupowała spiworki, moja siostra do dwójki dzieci miała i byli zachwyceni. I to dosyć długo używali, na lato cieniutkie Jak pielucha, na zimę ocieplane. Ja akurat żadnej kołderki ani poduszki nie odważę się dać do łóżeczka. Moja siostrzenica od początku się bardzo rzucala i odkrywala, śpiworek super się tu sprawdził
Iwwk, to mój zaledwie 10g więcej a biorąc pod uwagę błąd pomiarów to wieszpoza tym to chyba normalna waga, inaczej data porodu wyszłaby późniejsza
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Samari wrote:Nistera
Ja łóżeczko kupiłam lionelo sven plus do tego materac dodatkowy (link ponizej) bo ten załączony to tak naprawdę usztywnienie bardziej jest to coś na zasadzie grubsze płyty obszytej materialem trzeba włożyć miękki
Ja zamawiam ten materac :
https://allegro.pl/oferta/materac-trzywarstwowy-120x60-najgrubszy-na-allegro-7448346792
No właśnie się zastanawiałam czy kupić normalny materac czy te specjalne do turystycznych. Muszę to przemyśleć jeszcze bo jak coś to musiałabym to z Polski ściągnąć, tu są kosmiczne ceny takich materacy.
-
nick nieaktualnyJa używałam tylko turystycznych łóżeczek i nie zamieniła bym na żadne drewniane ale to wiadomo każdy indywidualnie. I miałam jedno łóżeczko to samo w podróż i to samo w domu w zupełności mi wystarczało dodatkowo w nich są takie chwytaki które też można dokupić bez problemu dziecko się na czas podnosi
-
nick nieaktualnyDo spania też śpiworek jest, to jest fajne bo sobie dziecko na twarz nie zarzuci jak kocyka czy kołderki, ja mam takie lekko ocieplone i też takie letnie z pojedynczej warstwy bawełny dla maluszka
Iza, spokojnie, ja też pierwsze dziecko, które miałam na rękach to własne i bez żadnej pomocycoś poczytaj, filmiki Zawitkowskiego pooglądaj na yt, będzie dobrze!
Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też kupuję łóżeczko turystyczne, które będzie w domu na parterze. Stwierdziliśmy z mężem, że chyba nie ma sensu kupować ani kosza mojżesza, ani tych małych leżaczków, bo to się sprawdza ale tylko kilka miesięcy, a później i tak będzie nam potrzebne coś większego. Wybraliśmy Kinderkaft JOY, bo ma dobre opinie i mam nadzieję, że w przyszłości długo nam posłuży
Co prawda nie wiem gdzie je wciśniemy, będziemy się martwić późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMary
No dokładnie widzisz każdy indywidualnie musi dopasować do potrzeb dziecka rzeczy . Ja proponuję zacząć od zwykłej standardowej pościeli ja nie chce żadnych kokonow śpiworkow otluaczy dlatego ubieram kołdrę i poduszkę dziecko jak śpi też musi mieć trochę swobody i przestrzeni nie chce to ściskac jak parowke w osłonie całe życie plodowe spędził w takiej pozycji. A uwierz mi że nie ejst to żadne zło. A już teorię o śmierci lzoeczkowej czy innych takich mogą odejść do lamusa. Dziecko jest cały czas przy tobie także jak urodzisz to będziesz czuwać A nie spać -
nick nieaktualnyZapomniałam ! Przy zakupie łóżeczka turystycznego koniecznie zwroccie uwagę czy ma dwa poziomy wysokości bo jak kupicie bez tego to dziecko by musiało spać na samym dole a twn dol jest zarezerowwanyA już dla większego dziecka które podnosi się i wstaje A w wielu lozeczkach tego nie ma jak by komuś się info przydało to łapcie
Oleander, Veri lubią tę wiadomość
-
Śpiworki sìę fajnie sprawdzają, takie na ramiączka i rozszerzane u dołu. Nie krępują ruchów dziecka, bo nie są takie jak otulacze.
Iwwk
Bierzesz może euthyrox?
Ja takie kołatania i duszności w spoczynku ostatnio miałam przy zmianie dawki euthyroxu, nie skojarzyłam zaleznosci, teraz endo potwierdziła, że tak się zdarza zanim organizm dostosuje się do dawkiCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj z mężem ustaliliśmy, że w marcu zaczniemy pomału kompletować wyprawkę
Pantera biorę, może coś w tym być, też się nad tym zastanawiałam, bo przed pierwszą ciążą nie brałam, zaczęłam wtedy brać i kołatało, między ciążami nie brałam i cisza, znów zaczęłam jak się o tej dowiedziałam i wróciło. Także na pewno o to zapytam lekarza czy może być jakiś związek i wezmę skierowanie i do kardiologa i endokrynologa. Niech mnie znowu przebadają z góry na dół
Dziewczyny możecie napisać wyniki badania dopplerowskiego tętnicy macicznej? -
Iza pytaj pytaj. Mamy trochę doświadczenia to chętnie podpowiemy
Pizamka to tak w cudzysłowie. Miałam na myśli po prostu ciepłe wygodne ubranko do spania. Pizamki takie typowe to faktycznie później jak już maluch ładnie śpi w nocy i wie że noc to noc
Rożek wystarczył u nas jeden. Miałam miekki ale az za bardzo więc teraz chce trochę usztywniany
Jeśli chodzi o sids to u nas i tak nie dało się zastosować do zaleceń. Córka spała z nami. Była cycoholikiem i wisiała na cycu większość nocy więc spała pod naszą kołdrą. Ja i tak czuwalam i miałam mega lekki sen więc jak tylko ręka machnela czy coś to się budziłam -
Oleander wrote:Ja też kupuję łóżeczko turystyczne, które będzie w domu na parterze. Stwierdziliśmy z mężem, że chyba nie ma sensu kupować ani kosza mojżesza, ani tych małych leżaczków, bo to się sprawdza ale tylko kilka miesięcy, a później i tak będzie nam potrzebne coś większego. Wybraliśmy Kinderkaft JOY, bo ma dobre opinie i mam nadzieję, że w przyszłości długo nam posłuży
Co prawda nie wiem gdzie je wciśniemy, będziemy się martwić później
Obejrzałam to łóżeczko o którym piszesz i chyba się też na takie skuszę. Jest bardzo fajne i ma też sporo dodatków.
Zobaczymy co mąż na to
-
Hej dziewczyny też myślę o łóżeczku turystycznym. Mój chrześniak korzystał jego rodzice zadowoleni tylko chce kupić materac osobno rozwazam lateksowy.
Do szpitala będę miała walizkę polowa na moje rzeczy połowa na dziecka, ewentualnie torbe gdyby się coś nie zmiescilo. Walizka taka raczej mniejsza.
Ja nie lubię rozkow moim zdaniem są nie praktyczne, kupię kocyk jeden więcej.
-
nick nieaktualny
-
Samari, właśnie nad tym modelem się zastanawiałam, pokazałam mężowi i kupiliśmy...
Jeden rodzaj koloru na empik.com jest za 259zł i się skusilismy bo nam się podobał. Stwierdziliśmy że musimy spróbować, jak nie zda egzaminu to kupimy później inne.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️