X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko

Dlatego napisałam że na początku małe dziecko oprócz machania ręką góra dół się nie rusza jak je położysz tak leży i przykryć dziecko jedynie do połowy tułowia nic mu nie będzie. Ja dla 2 dzieci miałam i naprawdę to nie ejst nic dziwnego A jak już był większe to nigdy sobie kołdry nie naciągnąl na buzię. A jak twoje dziecko w takim spiworze bedzie skrępowany to będzie się wkurzac i ci wrzeszczeć
    :( właśnie nie mam pojęcia.. przetestuje na żywo ;) mam koleżanki które również zalecają tylko takie śpiworki.. a jak zakryje buźkę .. my po IVF mamy chyba wszystkie fioła :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander ja mam dokładnie to samo, jak mi ktoś proponuje miliony rzeczy to ich nie chcę, to ja muszę wyjść z inicjatywą, że czegoś potrzebuję :D

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, napiszesz model łóżeczka, któraś z Was polecała lionelo sven plus. Dziś zaczęłam przeglądać strony w poszukiwaniu łóżeczka i opinie są przeróżne. U nas chyba by się sprawdziło turystyczne bo w pierwszym roku mamy zamiar z 4 razy pojechać do moich rodziców (400km) i by spało w tym samym łóżeczku. Wiem też że rzeczywistość swoją drogą, teraz mogę tylko spekulować;)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka, a ja akurat będę kupowała spiworki, moja siostra do dwójki dzieci miała i byli zachwyceni. I to dosyć długo używali, na lato cieniutkie Jak pielucha, na zimę ocieplane. Ja akurat żadnej kołderki ani poduszki nie odważę się dać do łóżeczka. Moja siostrzenica od początku się bardzo rzucala i odkrywala, śpiworek super się tu sprawdził :)

Iwwk, to mój zaledwie 10g więcej a biorąc pod uwagę błąd pomiarów to wiesz :D poza tym to chyba normalna waga, inaczej data porodu wyszłaby późniejsza :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Nistera

Ja łóżeczko kupiłam lionelo sven plus do tego materac dodatkowy (link ponizej) bo ten załączony to tak naprawdę usztywnienie bardziej jest to coś na zasadzie grubsze płyty obszytej materialem trzeba włożyć miękki

Ja zamawiam ten materac :
    https://allegro.pl/oferta/materac-trzywarstwowy-120x60-najgrubszy-na-allegro-7448346792

No właśnie się zastanawiałam czy kupić normalny materac czy te specjalne do turystycznych. Muszę to przemyśleć jeszcze bo jak coś to musiałabym to z Polski ściągnąć, tu są kosmiczne ceny takich materacy.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tylko turystycznych łóżeczek i nie zamieniła bym na żadne drewniane ale to wiadomo każdy indywidualnie. I miałam jedno łóżeczko to samo w podróż i to samo w domu w zupełności mi wystarczało dodatkowo w nich są takie chwytaki które też można dokupić bez problemu dziecko się na czas podnosi

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do spania też śpiworek jest, to jest fajne bo sobie dziecko na twarz nie zarzuci jak kocyka czy kołderki, ja mam takie lekko ocieplone i też takie letnie z pojedynczej warstwy bawełny dla maluszka :)

Iza, spokojnie, ja też pierwsze dziecko, które miałam na rękach to własne i bez żadnej pomocy ;) coś poczytaj, filmiki Zawitkowskiego pooglądaj na yt, będzie dobrze!

Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Ja kupuje normalny 120x60 cm jest stabilny jest grubszy i dziecko się czuje jak w normalnym łóżku dodatkowo nie leży wtedy tal bardzo nisko.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane to najważniejsze, żeby się zgadzało i nie odbiegało od norm :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuję łóżeczko turystyczne, które będzie w domu na parterze. Stwierdziliśmy z mężem, że chyba nie ma sensu kupować ani kosza mojżesza, ani tych małych leżaczków, bo to się sprawdza ale tylko kilka miesięcy, a później i tak będzie nam potrzebne coś większego. Wybraliśmy Kinderkaft JOY, bo ma dobre opinie i mam nadzieję, że w przyszłości długo nam posłuży :)
    Co prawda nie wiem gdzie je wciśniemy, będziemy się martwić później :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka

Ja właśnie o tym łóżeczku pisałam bo właśnie je kupiłam dla dziecka. Dokładnie to

https://allegro.pl/oferta/kojec-lozeczko-turystyczne-lionelo-sven-plus-6958662602

PatkaPP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary

No dokładnie widzisz każdy indywidualnie musi dopasować do potrzeb dziecka rzeczy . Ja proponuję zacząć od zwykłej standardowej pościeli ja nie chce żadnych kokonow śpiworkow otluaczy dlatego ubieram kołdrę i poduszkę dziecko jak śpi też musi mieć trochę swobody i przestrzeni nie chce to ściskac jak parowke w osłonie całe życie plodowe spędził w takiej pozycji. A uwierz mi że nie ejst to żadne zło. A już teorię o śmierci lzoeczkowej czy innych takich mogą odejść do lamusa. Dziecko jest cały czas przy tobie także jak urodzisz to będziesz czuwać A nie spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam ! Przy zakupie łóżeczka turystycznego koniecznie zwroccie uwagę czy ma dwa poziomy wysokości bo jak kupicie bez tego to dziecko by musiało spać na samym dole a twn dol jest zarezerowwanyA już dla większego dziecka które podnosi się i wstaje A w wielu lozeczkach tego nie ma jak by komuś się info przydało to łapcie :)

Oleander, Veri lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworki sìę fajnie sprawdzają, takie na ramiączka i rozszerzane u dołu. Nie krępują ruchów dziecka, bo nie są takie jak otulacze.

Iwwk
    Bierzesz może euthyrox?
    Ja takie kołatania i duszności w spoczynku ostatnio miałam przy zmianie dawki euthyroxu, nie skojarzyłam zaleznosci, teraz endo potwierdziła, że tak się zdarza zanim organizm dostosuje się do dawki

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z mężem ustaliliśmy, że w marcu zaczniemy pomału kompletować wyprawkę :D

Pantera biorę, może coś w tym być, też się nad tym zastanawiałam, bo przed pierwszą ciążą nie brałam, zaczęłam wtedy brać i kołatało, między ciążami nie brałam i cisza, znów zaczęłam jak się o tej dowiedziałam i wróciło. Także na pewno o to zapytam lekarza czy może być jakiś związek i wezmę skierowanie i do kardiologa i endokrynologa. Niech mnie znowu przebadają z góry na dół :D

Dziewczyny możecie napisać wyniki badania dopplerowskiego tętnicy macicznej?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza pytaj pytaj. Mamy trochę doświadczenia to chętnie podpowiemy ;)

Pizamka to tak w cudzysłowie. Miałam na myśli po prostu ciepłe wygodne ubranko do spania. Pizamki takie typowe to faktycznie później jak już maluch ładnie śpi w nocy i wie że noc to noc :D
    Rożek wystarczył u nas jeden. Miałam miekki ale az za bardzo więc teraz chce trochę usztywniany ;)

Jeśli chodzi o sids to u nas i tak nie dało się zastosować do zaleceń. Córka spała z nami. Była cycoholikiem i wisiała na cycu większość nocy więc spała pod naszą kołdrą. Ja i tak czuwalam i miałam mega lekki sen więc jak tylko ręka machnela czy coś to się budziłam :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ja też kupuję łóżeczko turystyczne, które będzie w domu na parterze. Stwierdziliśmy z mężem, że chyba nie ma sensu kupować ani kosza mojżesza, ani tych małych leżaczków, bo to się sprawdza ale tylko kilka miesięcy, a później i tak będzie nam potrzebne coś większego. Wybraliśmy Kinderkaft JOY, bo ma dobre opinie i mam nadzieję, że w przyszłości długo nam posłuży :)
    Co prawda nie wiem gdzie je wciśniemy, będziemy się martwić później :D

Obejrzałam to łóżeczko o którym piszesz i chyba się też na takie skuszę. Jest bardzo fajne i ma też sporo dodatków.
    Zobaczymy co mąż na to :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też myślę o łóżeczku turystycznym. Mój chrześniak korzystał jego rodzice zadowoleni tylko chce kupić materac osobno rozwazam lateksowy.
    Do szpitala będę miała walizkę polowa na moje rzeczy połowa na dziecka, ewentualnie torbe gdyby się coś nie zmiescilo. Walizka taka raczej mniejsza.
    Ja nie lubię rozkow moim zdaniem są nie praktyczne, kupię kocyk jeden więcej.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te turystyczne - nimi można jeździć po domu prawda ? Ja szukam czegoś do salonu- żeby móc przemieszczać ;) do tego twardy materacyk? A łóżeczko może też dostawka na pierwsze pół roku?

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, właśnie nad tym modelem się zastanawiałam, pokazałam mężowi i kupiliśmy...
    Jeden rodzaj koloru na empik.com jest za 259zł i się skusilismy bo nam się podobał. Stwierdziliśmy że musimy spróbować, jak nie zda egzaminu to kupimy później inne.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ