Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nie pozwalaja ochraniaczy na lozeczko za kladac, zabronione jest chyba do pol roku czy cos. Z reszta nie ma potrzeby przy takiej malej dzidzi, jedyny plus tego taki ze wizualnie ladnie wyglada, ale to mozna pozniej do lozeczka dac jak juz dziec podrosnie.
Mojej malej sie zaklinowaly nozki kilka razy, wepchnela az po udo az ciezko bylo ja wyciagnac.
Spiworkow nigdy nie kupowalam, mala spala pod kocykami, w lecie pod pieluszka muslinowa, w zimie pod kocykiem cieplym i bylo ok. Tez uwazam ze raczej nie ma potrzeby kupowania ich.
Izka maluch nie potrzebuje pizamki, raczej pajace sobie kup do spania, to sa niemowlece "pizamki" : )
I nie przejmuj sie, wszystkie bylysmy zielone na poczatkuPoza tym pytaj ile chcesz, po to jestesmy zeby sie pytaniami zarzucac i dyskutowac. Zawsze sie mozna dzieki temu czegos nowego dowiedziec.
A do szpitala tak jak ostatnio, pakuje dwie male torby - jedna dla mnie druga dla dzieciatka. Z koszulami w kazdym szpitalu jest inaczej. U mnie daja szpitalne. Najlepiej sie zapytac tam gdzie planujecie rodzic, albo w internecie wypatrzec co szpital od was wymaga zeby przyniesc, jakie przybory higieniczne itpWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:10
-
iwwk wrote:Dzisiaj z mężem ustaliliśmy, że w marcu zaczniemy pomału kompletować wyprawkę
Pantera biorę, może coś w tym być, też się nad tym zastanawiałam, bo przed pierwszą ciążą nie brałam, zaczęłam wtedy brać i kołatało, między ciążami nie brałam i cisza, znów zaczęłam jak się o tej dowiedziałam i wróciło. Także na pewno o to zapytam lekarza czy może być jakiś związek i wezmę skierowanie i do kardiologa i endokrynologa. Niech mnie znowu przebadają z góry na dół
Dziewczyny możecie napisać wyniki badania dopplerowskiego tętnicy macicznej?
Ale oczywiście lepiej przy okazji porobić badania od kardiologaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Po wizycie wszystko ok, malutka już 503 g i uwaga- w poniedziałek była główka do dołu a dziś już pośladkowo haha, dobre fikolki fika
Chusy, Ciasteczko777, Nistera, Oleander, PatkaPP, Milka1991, Veri, Pani Moł lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwwk, chyba każda z nas czasem świruje, jak mi wyszły niezbyt dobre wyniki ostatnio (mocznik i coś tam jeszcze) i nefrolog mi nagadała, że za mało jem, to się popłakałam, że na ostatnim usg maluszek tak skakał i się dużo ruszał z głodu... mąż mnie pocieszał ale płakał ze mną, tyle że ze śmiechu
-
Oleander no czasem to przesadzamy
Twoje dziecię się jedzenia domagało
ja sobie postanowiłam więcej spacerować żeby dzidzie dotleniać i się nie stresować na zapas. Młoda mnie ciągle kopie pewnie wkurzona, że mam coś do jej wagi i chce pokazać, że małe też potrafi przywalić mocno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:49
Oleander lubi tę wiadomość
-
Chyba kazda z nas czyms sie stresuje, tak juz jestesmy zaprogramowane jako mamy : ) Ja mam teraz nerwy przez te wody plodowe. Tymbardziej ze jak spytalam lekarki swojej czy cos mozna z tym zrobic to mi mowi ze w tym momencie i tak nie ma na to rady.
Ktoras z was ma niski poziom wod po polowkowych..?
-
nick nieaktualnyIwwk
Napewno wszystko jest dobrze i dziecku nic nie grozijedne dzieci są mniejsze drugie większe najważniejsze żeby były zdrowe i rosły A masę mogą nadrobić po porodzie nic się nie martw. Mój syn ważył 3360 g jak się urodził teraz ma.2.5 roku waży 18 kg i ma.90 cm.wzeostu.czyli ponad wszystkie normy w jego wieku haha