X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo AFI -9, wiec na dolnej granicy

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy to nie ma dramatu od 5 zaczyna się prawidłowa wartość. Jest oki ;) nie martw się jakby to było 6 to wiadomo, ale 9 to już ładny wynik, wiadomo trzeba obserwować, ale na spokojnie. Dużo wody pijesz?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie miałam chyba napisane tego muszę sprawdzić ale z synem cała ciążę miałam AFI 13

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy duzo.. hm raczej nie pije tak duzo ale wiecej niz zwykle. W kazdym razie poziom tych wod jest na tyle nisko ze mnie wyslala lekarka ktora prowadzila badania do mojej lekarki prowadzacej i powiedziala zeby to zglosic w miare szybko.
    No to zglosilam ale moja prowadzaca powiedziala ze nie mozna na to nic poradzic teraz i zeby badanie przeplywow zrobic. ALe wiadomo juz sobie czlowiek wyobraza ze mi wody ciekna czy cos, bo ostatnio mam tyle sluzu ze masakra. No wiecie jak to jest jak sie mamuska ciezarna nakreci ;)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wiemy jak potrafią się nakręcić, po to tu jesteśmy żeby się sprowadzać na ziemię :D Spróbuj pić tak powyżej 2litrów wody mineralnej dziennie, albo nawet do 3. Niektórzy lekarze to zalecają, nie zaszkodzi a może pomoże :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy nie wiem jak u Was, ale u nas są dostępne podpaski wykrywające wody płodowe, jak się stresujesz to kup ;) przynajmniej się uspokoisz, bo jestem pewna, że wszystko oki ;)
    https://allegro.pl/oferta/test-loritan-wyciek-wod-plodowych-2-wkladki-w-wa-7509281623?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_zdrowie_zdrowie_medycyna&ev_adgr=Zdrowie%2C+medycyna&gclid=CjwKCAiA99vhBRBnEiwAwpk-uIuicMCvw7-9tID2y31KdZ2thUyacPiEgj_--fzdsGUDe6oZSw1WsxoCj40QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Tak ;) zamiast na porodówkę pojadę na lotnisko :D z przyzwyczajenia :D

A te śpiworki - chce kupić 2/3? Ja pościeli dla maluszka nie kupuje - ani ochraniaczy - nic w łóżeczku
    Ale w tym spiworku masz odkryte raczki, szyje, dekolt - nie boisz sie ze dziecko zmarznie albo bedzie mu zwyczajnie nieprzyjemnie?

Ja mialam jeden po dostalam-zalozylam raz, popatrzylam na to i nie rozumialam jak dziecko ma w tym spać...

Za to mi przypasowala i mu ;) rownie malo popularna metoda-rozek. Spal w nim baaardzo dlugo, zaczal juz wyrastac z niego i bylam przerozna co dalej. Na szczęście to chyba juz bylo w okresie okolo 5 miesięcy i chyba zaczelismy uzywac kołdry.
    W rozku mam wrazenie, ze podobalo mu sie to otulenie.

To co rzeczywiste usunęłam z lozka to ochraniacze bo ostatecznie wolalam, zeby sie uderzyl w nos niz sie udusil...

Podobno nie poleca sie tez tych ładnych kokonow co teraz pelna na FB z handmade-ze za miekkie dla dziecka.

A to co sie przydaje jeszcze a nie widzialam na listach- to poduszka klin! U nas bardzo. Niektórzy podkladaja segregator pod materac lub stawiają lozko na dwoch ksiazkach z jednej strony no ale ja myślę, ze nie warto dla 30 pln tak kombinować ;D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja się zastanawiałam jak to jest z tymi wodami, widziałam że lekarz mierzył i że wyskoczyło 5.70cm, ale gdyby faktycznie było tych wód tylko tyle to chyba by powiedział że jest za mało nie? A powiedział że wszystko w normie tylko, też nie mam nic opisane na wynikach.

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane mierzy się 4 kieszonki i to dodaje, może tyle z jednej było?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, może, już potem nie przyglądałam się, bo się wystraszyłam, tylko mignął Mi ten pomiar. A rozumiem ze w każdej kieszonce całkiem różne te wartości mogą być? :)

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Puszek, może, już potem nie przyglądałam się, bo się wystraszyłam, tylko mignął Mi ten pomiar. A rozumiem ze w każdej kieszonce całkiem różne te wartości mogą być? :)
    Tak zależy jak to sie dziecko ułoży :) też mam z każdej inny pomiar. Dostałam na płycie całe badanie nagrane i tam też wszystkie pomiary robione są widoczne

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, myśmy właśnie zapomnieli powiedzieć że chcemy nagranie i nie mamy wcale :(
    Ok, nic nie wymyślam, zakładam że jakby było faktycznie tyle to coś by powiedział :D

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno by powiedział, więc spokojnie :) musimy byc opanowane dla dzieci :) teraz już o przyjemnościach myśmy zakupy, wyprawki itp :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja zamiast tego klina rolowalam recznik poprostu i podkladalam pod materac zeby nie bylo calkiem plasko. Tak Sara spala chyba z 3 miesiace.

Puszek myslalam o tym wlasnie, zeby jakos sprawdzic czy sie wody nie sacza ale nie wiem czy to jest u nas w aptece, musze popytac.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko

Dlatego napisałam że na początku małe dziecko oprócz machania ręką góra dół się nie rusza jak je położysz tak leży i przykryć dziecko jedynie do połowy tułowia nic mu nie będzie. Ja dla 2 dzieci miałam i naprawdę to nie ejst nic dziwnego A jak już był większe to nigdy sobie kołdry nie naciągnąl na buzię. A jak twoje dziecko w takim spiworze bedzie skrępowany to będzie się wkurzac i ci wrzeszczeć
    Chociaz mi sie śpiworek nie podoba to nie zgadzam sie z opinia. Baaardzo duzo noworodkow uwielbia byc "skrepowane" jak w brzuszku u mamusi a jeszcze wieksze skrepowanie przy duzyk odruchu moro pozwala spac dzieciom i sie nie wybudzac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Przysięgam że to już ostatnie pytanie(na dziś) a takie dziecko musi miec piżamke czy może spać w bodziaku?
    Za dwa tygodnie zaczynam szkołe rodzenia i mam nadzieje ze póxniej nie będe was zadręczać pytaniami.
    Pomyślałam o zakupach bo lepiej sie czuje niż jakiś czas temu i teraz moge szaleć;).
    Jesli będziesz uzywac do spania dwa musisz miec bo jeden przesika, kupe zrobi i juz mozesz miec problem by ci zasnal bez.
    Jesli tak na codzien to rzeczywiście wiecej niz jeden nie potrzebny.

Izka czy Ty masz 37?
    Pytam bo ja tak i do tej pory bylam najstarsza :D wiec moze nie bede juz ostatnia ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Może macie to inaczej nazwane, albo nie jest to jakieś istotne :D No nic, przestaje się doszukiwać, bo już sobie wymyśliłam, że młodej może grozić hipotrofia. Jestem debilem.
    Iwwk pamietasz moja panike sprzed tygodnia czy dwoch. Te problem z przeplywami. Tez juz o hipotrofii myslalam... Usg tydzien pozniej juz go nie potwierdziło. Lekarka powiedziala, ze teraz wszystko sie tam rozwija i jest czas kiedy przeplywy sie mogly poprawic-i tego sie trzymam

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    4me - ja zamiast tego klina rolowalam recznik poprostu i podkladalam pod materac zeby nie bylo calkiem plasko. Tak Sara spala chyba z 3 miesiace.

Puszek myslalam o tym wlasnie, zeby jakos sprawdzic czy sie wody nie sacza ale nie wiem czy to jest u nas w aptece, musze popytac.
    Oo to tez jakas metoda :)
    My klina to so teraz uzywamy-jak mlodya katar zdecydowanie pomaga mu spać - woec sie nie zmarnowal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 22:56

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was zaspamowalam :D to dlatego ze nadrabiam Was zazwyczaj w lozku przed snem i mam caly dzien do ogarniecia ;D

Nistera, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me nie to, że się czepiam, ale ostatnio oglądałam jakiś program i tam specjaliści wypowiadali się na temat krępowania i spowijania dziecka. Mówili, że dziecka nie powinno się w żaden sposób krepowac i nie przedłużać życia płodowego, gdzie dziecko jest scisniete. Powinno się od razu dostosować do nowych warunków i odczuć różnicę. Ponadto spowijanie krępuje ruchy a dziecko musi mieć swobodę. Nie można mu zabierać tej swobody i ograniczać ruchów bo w ten sposób można tylko zaszkodzić. Ten luz jest ważny przede wszystkim dla bioderek i całego układu kostnego. To tyle co spamietalam. Ale niech każdy robi jak uważa ;) ja uważam że jest w tym dużo racji i krępowac nie będę

https://www.wymagajace.pl/spowijanie-tak-czy-nie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:01

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ