X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z niekrepowaniem, Ale na przykład te śpiworki o których ja myślę nie krępuja kompletnie ruchow, w nóżkach jest mnóstwo miejsca, moja siostrzenica latała po całym łóżeczku od początku, przynajmniej przykryta była w śpiworku. Na lato można kupić cieniutki z bawełny, ja też się w lato muszę czymś przykryć, choćby prześcieradłem haha :D

Wrzucam poniżej coś na wzór o czym ja mówiłam że na pewno zamiast kołdry mieć będziemy :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1622da841201.png

Ciasteczko777, Milka1991, Oleander, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem :( kogo słuchać ... idzie zwariować O.o
    To mam kupić kołdrę i zwykła pościel (ale chyba poduszek nie polecacie??).
    Mary- ja właśnie taki śpiworek chciałam ...też jestem anty dziecio-tortille ;)
    Dziś boli mnie pół szczęki :P jakieś nerwobóle zębów..? Byłam u dentysty na kontroli i czyszczeniu w listop.. chyba znowu pójdę.
    Milka - na tej stronie jest też artykuł czym przykrywać i zalecają:
    „Najbezpieczniejsze i najwygodniejsze są śpiworki, najlepiej z zamkiem błyskawicznym na dole. Można wtedy przewinąć malucha w nocy bez zdejmowania śpiworka.”
    https://www.wymagajace.pl/przykrywac-czy-nie-przykrywac/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:58

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho. Chcesz spróbować kup jeden. Ja akurat uważam że jest to zbędna. Dla starszej miałam rożek używany do karmienia i jak ktoś brał mała na ręce a do spania cieniutka poszuszeczka taka płaska o kolderka. I teraz tez tak kupię jak wtedy.
    Jak się na kupi kilka sztuk a potem nie będziesz zadowolona to kasa wydana na marne. 1 na próbę jak chcesz się przekonać nie więcej. A kolderka o poduszkę tak czy siak też będziesz musiała kupić.

Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koldre, kocyk, spiworek, wszystko jest ok Ciacho. Pytanie co twoje dziecko bedzie lubic ;) Nie wszystkie dzieci lubia byc otulane wiec poza spiworkiem lepiej miec jakis kocyk/kolderke pod reka.

Prawda jest taka ze i bez rozka i bez spiworka sie obejdziesz. Jesli twoje dziecko bedzie lubilo krepowanie to zawsze mozesz zawinac w cienki kocyk i tez bedzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:41

Ciasteczko777, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane myślę że taki spiworek jest ok ;)

Ciasteczko no poduszki nie są zalecane ale sporo mam daje. Ja dałam płaską podusie jak mała miała coś koło pół roczku. Wcześniej spała z nami w łóżku pod kołdrą na płasko. A jak spała w łóżeczku to właśnie często w rożku :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie jakby szkoły
    Pierwsza, że pierwsze trzy miesiące to 4trymestr i dziecko lubi spowijanie i jest zalecane.
    Druga, że dziecko się już urodziło i trzeba je rozwijać i nie krepowac.
    Do decyzji mamy co wybierze, myślę nawet bardziej dziecka. Ja chcę bardziej zastosowac druga formę.
    Co do łóżeczka u mnie bedzie to kolderka bez poduszki bo do pierwszego roku życia nie jest zalecana z powodu zwiększonego ryzyka sids. Na letnie dni pewnie pieluszka muslinowa, czy coś. Żadnych klinow używać nie chce. Kupuje monitor oddechu pod materac.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Nie musisz się zgadzać z moja opinia. Ja się opieram na doswiadczeniu i praktyce jaką nabyłam przy moich dzieciach. A ty możesz robić jak uważasz i ubierać i zakładać co chcesz. Dla mnie to żaden problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam.powiem że trzeba też się kierować.rozumem i intuicja jaką matka natura nam dała A nie w koło polecają nie polecaja i bla bla. Ja w poprzednich ciazach nie czytałam internatów nie byłam na żadnych forach i się nie nakrecilam panika co chwila robiłam to co uważałam za słuszne i najlepsze dla mojego dziecka o to dużo bardziej pomaga jak schizowanie że dziecko trzeba ściskac jak parowke albo że się udusi.kolderka. bez przesady zdrowy rozsądek w wyborze informacji wskazany

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jesli będziesz uzywac do spania dwa musisz miec bo jeden przesika, kupe zrobi i juz mozesz miec problem by ci zasnal bez.
    Jesli tak na codzien to rzeczywiście wiecej niz jeden nie potrzebny.

Izka czy Ty masz 37?
    Pytam bo ja tak i do tej pory bylam najstarsza :D wiec moze nie bede juz ostatnia ;)

Tak:)mam 37 a nawet w tym roku 38. I jestem z tego miasta co Ty, pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:40

4me lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , byłam dziś z synem na pobraniu krwi, to jakiś koszmar. 3 osoby to trzymały A i tak się rzucał, a darł się tak że go na ulicy chyba słyszeli. Przez to źle mu się wbiła i pewnie bolało mocniej i siniol jak nic będzie. Pierwszy raz byliśmy na pobraniu z żyły, zawsze miał tylko u pediatry z palca. Jak bym wiedziała że to tak będzie to bym męża wysłała. Jestem po tym tak wykończona jakbym jakiś maraton przebiegła.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera-:(przykro mi że sie tak namęczyłaś. No ale Twój chłopak to mały bohater.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:42

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Tak:)mam 37 a nawet w tym roku 38. I jestem z tego miasta co Ty, pozdrawiam.
    Witam 3 miasto ;)
    Ja też rocznikowo 37...

Izka37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Przypomniała mi się historia z moim synem w szpitalu w ubiegłym roku pierwszy raz był w szpitalu poza narodzinami i pierwszy raz krew pobierana nie pytaj co to był za dziki show jak pielęgniarki wenflon mu zakładały.... do chyba twój syn był całkiem grzeczny w porównaniu z tym co mój wyprawial

• Nistera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Nistera-:(przykro mi że sie tak namęczyłaś. No ale Twój chłopak to mały bohater.

Taaa bohater. Cwaniak A nie , prawnikiem jakimś powinien zostać. Powiedział do mnie po wszystkim że dziś po przedszkolu najdalej jutro KFC mu się należy za przebyte cierpienia i bol jaki musiał znieść. Cytuję dosłownie. Jak mi rzucił takim tekstem to mi szczęka opadła i już nie wiedziałam co odpowiedzieć :D

Także ten... jutro idziemy do Kfc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:58

Izka37, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera jest fajny żel emla warto posmarować zagięcia lokciowe na godzinę przed pobraniem. Ja wolę z żyły jak z palca nawet noworodkom pobierać, mniejsza szansa na skrzep w probowce i jak w przychodni pracowałam to tylko z żyły brałam, wiadomo jak z dziećmi. Ale ta masc polecam :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ale problemem było żeby w ogóle się wbić. On uciekał na kolanach po całym zapleczu w laboratorium , jak go już złapali i lekarz go na kolanach trzymał to 2 pielęgniarki jeszcze się z nim silowaly. Na koniec lekarz go trzymał w żelaznym uścisku Gabriel próbował go walnąć z główki ja jedną pielęgniarką trzymalysmy ręce A 2 próbowała się wbić. Myślę że nie trafiła do końca bo część leciała do probówki część po ręce, wszyscy byli we krwi , ta co mu krew pobierała to się biedna tak zestresowala że aż się jej ręce zaczęły trzasc. Jak w rzeźni....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:07

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Taaa bohater. Cwaniak A nie , prawnikiem jakimś powinien zostać. Powiedział do mnie po wszystkim że dziś po przedszkolu najdalej jutro KFC mu się należy za przebyte cierpienia i bol jaki musiał znieść. Cytuję dosłownie. Jak mi rzucił takim tekstem to mi szczęka opadła i już nie wiedziałam co odpowiedzieć :D

Także ten... jutro idziemy do Kfc

Haha, i bardzo dobrze że taki asertywny. Prawdziwy negocjator:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Witam 3 miasto ;)
    Ja też rocznikowo 37...

Jeszcze sie wszystkie spotkamy na porodówce:) z tymi walizkami, rożkami, kokonami, otulaczami itp.

Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Puszek ale problemem było żeby w ogóle się wbić. On uciekał na kolanach po całym zapleczu w laboratorium , jak go już złapali i lekarz go na kolanach trzymał to 2 pielęgniarki jeszcze się z nim silowaly. Na koniec lekarz go trzymał w żelaznym uścisku Gabriel próbował go walnąć z główki ja jedną pielęgniarką trzymalysmy ręce A 2 próbowała się wbić. Myślę że nie trafiła do końca bo część leciała do probówki część po ręce, wszyscy byli we krwi , ta co mu krew pobierała to się biedna tak zestresowala że aż się jej ręce zaczęły trzasc. Jak w rzeźni....
    O matko to mały silacz, a jaki cwany z tym KFC :D

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

Co do ochraniaczy na łóżeczko ja będę mieć od razu kojec turystyczny i według mnie jest o niebo lepszy od takiego drewnianego łóżeczka gdyż jak potem dziecko zacznie się kręcić , podnosić to o nic się nie uderzy a tak to tu ręką tam noga , ja ledwo co Gabrysi nogę wyjęłam tak jej się zaklinowała biedna moja darła się w niebo głosy .

Ja pościel normalną kupuję bez żadnych klinów itp z dwa rożki , jest taki kokon niemowlęcy i też myślę aby kupić becików to mam tylko muszę je wyprać .

Hej hej :-) :-) .

Matko jaka okropna droga znów się umęczyłam jak nie wiem , dziewczynki w przedszkolu i szkole musiałam iść załatwić jedną sprawę , a tu co nic z tego i nie wiem jak mam to załatwić teraz skąd ja mam pamiętać kto w ubiegłym roku moje dziecko badał jaki logopeda itp , powinni mieć to gdzieś zapisane poszukam i ja w papierach mam z poprzedniego roku tam różne wnioski może coś znajdę . Nom i jutro moja upragniona wizyta tak na nią czekałam , każdy w mojej rodzinie szczególnie mój mąż i siostra czekają na wieści czy Dominik nadal jest Dominikiem :-P . Ania zlitowała się nade mną i dała spać w nocy nie wiem czemu trzy noce pod rząd mi budziła się z płaczem na pewno to nie żeby ona zawsze marudzi przy zębach i wszystko gryzie dziąseł nie ma czerwonych czy nadbrzmiałych więc ciort go wie o co jej chodziło .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:15

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ