Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z niekrepowaniem, Ale na przykład te śpiworki o których ja myślę nie krępuja kompletnie ruchow, w nóżkach jest mnóstwo miejsca, moja siostrzenica latała po całym łóżeczku od początku, przynajmniej przykryta była w śpiworku. Na lato można kupić cieniutki z bawełny, ja też się w lato muszę czymś przykryć, choćby prześcieradłem haha :D

Wrzucam poniżej coś na wzór o czym ja mówiłam że na pewno zamiast kołdry mieć będziemy :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1622da841201.png

nick nieaktualny, Milka1991, nick nieaktualny, PatkaPP, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem :( kogo słuchać ... idzie zwariować O.o
    To mam kupić kołdrę i zwykła pościel (ale chyba poduszek nie polecacie??).
    Mary- ja właśnie taki śpiworek chciałam ...też jestem anty dziecio-tortille ;)
    Dziś boli mnie pół szczęki :P jakieś nerwobóle zębów..? Byłam u dentysty na kontroli i czyszczeniu w listop.. chyba znowu pójdę.
    Milka - na tej stronie jest też artykuł czym przykrywać i zalecają:
    „Najbezpieczniejsze i najwygodniejsze są śpiworki, najlepiej z zamkiem błyskawicznym na dole. Można wtedy przewinąć malucha w nocy bez zdejmowania śpiworka.”
    https://www.wymagajace.pl/przykrywac-czy-nie-przykrywac/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:58

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho. Chcesz spróbować kup jeden. Ja akurat uważam że jest to zbędna. Dla starszej miałam rożek używany do karmienia i jak ktoś brał mała na ręce a do spania cieniutka poszuszeczka taka płaska o kolderka. I teraz tez tak kupię jak wtedy.
    Jak się na kupi kilka sztuk a potem nie będziesz zadowolona to kasa wydana na marne. 1 na próbę jak chcesz się przekonać nie więcej. A kolderka o poduszkę tak czy siak też będziesz musiała kupić.

nick nieaktualny, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koldre, kocyk, spiworek, wszystko jest ok Ciacho. Pytanie co twoje dziecko bedzie lubic ;) Nie wszystkie dzieci lubia byc otulane wiec poza spiworkiem lepiej miec jakis kocyk/kolderke pod reka.

Prawda jest taka ze i bez rozka i bez spiworka sie obejdziesz. Jesli twoje dziecko bedzie lubilo krepowanie to zawsze mozesz zawinac w cienki kocyk i tez bedzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:41

nick nieaktualny, Izka37, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane myślę że taki spiworek jest ok ;)

Ciasteczko no poduszki nie są zalecane ale sporo mam daje. Ja dałam płaską podusie jak mała miała coś koło pół roczku. Wcześniej spała z nami w łóżku pod kołdrą na płasko. A jak spała w łóżeczku to właśnie często w rożku :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie jakby szkoły
    Pierwsza, że pierwsze trzy miesiące to 4trymestr i dziecko lubi spowijanie i jest zalecane.
    Druga, że dziecko się już urodziło i trzeba je rozwijać i nie krepowac.
    Do decyzji mamy co wybierze, myślę nawet bardziej dziecka. Ja chcę bardziej zastosowac druga formę.
    Co do łóżeczka u mnie bedzie to kolderka bez poduszki bo do pierwszego roku życia nie jest zalecana z powodu zwiększonego ryzyka sids. Na letnie dni pewnie pieluszka muslinowa, czy coś. Żadnych klinow używać nie chce. Kupuje monitor oddechu pod materac.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Nie musisz się zgadzać z moja opinia. Ja się opieram na doswiadczeniu i praktyce jaką nabyłam przy moich dzieciach. A ty możesz robić jak uważasz i ubierać i zakładać co chcesz. Dla mnie to żaden problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam.powiem że trzeba też się kierować.rozumem i intuicja jaką matka natura nam dała A nie w koło polecają nie polecaja i bla bla. Ja w poprzednich ciazach nie czytałam internatów nie byłam na żadnych forach i się nie nakrecilam panika co chwila robiłam to co uważałam za słuszne i najlepsze dla mojego dziecka o to dużo bardziej pomaga jak schizowanie że dziecko trzeba ściskac jak parowke albo że się udusi.kolderka. bez przesady zdrowy rozsądek w wyborze informacji wskazany

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jesli będziesz uzywac do spania dwa musisz miec bo jeden przesika, kupe zrobi i juz mozesz miec problem by ci zasnal bez.
    Jesli tak na codzien to rzeczywiście wiecej niz jeden nie potrzebny.

Izka czy Ty masz 37?
    Pytam bo ja tak i do tej pory bylam najstarsza :D wiec moze nie bede juz ostatnia ;)

Tak:)mam 37 a nawet w tym roku 38. I jestem z tego miasta co Ty, pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:40

4me lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , byłam dziś z synem na pobraniu krwi, to jakiś koszmar. 3 osoby to trzymały A i tak się rzucał, a darł się tak że go na ulicy chyba słyszeli. Przez to źle mu się wbiła i pewnie bolało mocniej i siniol jak nic będzie. Pierwszy raz byliśmy na pobraniu z żyły, zawsze miał tylko u pediatry z palca. Jak bym wiedziała że to tak będzie to bym męża wysłała. Jestem po tym tak wykończona jakbym jakiś maraton przebiegła.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera-:(przykro mi że sie tak namęczyłaś. No ale Twój chłopak to mały bohater.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:42

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Tak:)mam 37 a nawet w tym roku 38. I jestem z tego miasta co Ty, pozdrawiam.
    Witam 3 miasto ;)
    Ja też rocznikowo 37...

Izka37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Przypomniała mi się historia z moim synem w szpitalu w ubiegłym roku pierwszy raz był w szpitalu poza narodzinami i pierwszy raz krew pobierana nie pytaj co to był za dziki show jak pielęgniarki wenflon mu zakładały.... do chyba twój syn był całkiem grzeczny w porównaniu z tym co mój wyprawial

• Nistera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Nistera-:(przykro mi że sie tak namęczyłaś. No ale Twój chłopak to mały bohater.

Taaa bohater. Cwaniak A nie , prawnikiem jakimś powinien zostać. Powiedział do mnie po wszystkim że dziś po przedszkolu najdalej jutro KFC mu się należy za przebyte cierpienia i bol jaki musiał znieść. Cytuję dosłownie. Jak mi rzucił takim tekstem to mi szczęka opadła i już nie wiedziałam co odpowiedzieć :D

Także ten... jutro idziemy do Kfc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:58

Izka37, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera jest fajny żel emla warto posmarować zagięcia lokciowe na godzinę przed pobraniem. Ja wolę z żyły jak z palca nawet noworodkom pobierać, mniejsza szansa na skrzep w probowce i jak w przychodni pracowałam to tylko z żyły brałam, wiadomo jak z dziećmi. Ale ta masc polecam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ale problemem było żeby w ogóle się wbić. On uciekał na kolanach po całym zapleczu w laboratorium , jak go już złapali i lekarz go na kolanach trzymał to 2 pielęgniarki jeszcze się z nim silowaly. Na koniec lekarz go trzymał w żelaznym uścisku Gabriel próbował go walnąć z główki ja jedną pielęgniarką trzymalysmy ręce A 2 próbowała się wbić. Myślę że nie trafiła do końca bo część leciała do probówki część po ręce, wszyscy byli we krwi , ta co mu krew pobierała to się biedna tak zestresowala że aż się jej ręce zaczęły trzasc. Jak w rzeźni....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:07

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Taaa bohater. Cwaniak A nie , prawnikiem jakimś powinien zostać. Powiedział do mnie po wszystkim że dziś po przedszkolu najdalej jutro KFC mu się należy za przebyte cierpienia i bol jaki musiał znieść. Cytuję dosłownie. Jak mi rzucił takim tekstem to mi szczęka opadła i już nie wiedziałam co odpowiedzieć :D

Także ten... jutro idziemy do Kfc

Haha, i bardzo dobrze że taki asertywny. Prawdziwy negocjator:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Witam 3 miasto ;)
    Ja też rocznikowo 37...

Jeszcze sie wszystkie spotkamy na porodówce:) z tymi walizkami, rożkami, kokonami, otulaczami itp.

nick nieaktualny, 4me lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Puszek ale problemem było żeby w ogóle się wbić. On uciekał na kolanach po całym zapleczu w laboratorium , jak go już złapali i lekarz go na kolanach trzymał to 2 pielęgniarki jeszcze się z nim silowaly. Na koniec lekarz go trzymał w żelaznym uścisku Gabriel próbował go walnąć z główki ja jedną pielęgniarką trzymalysmy ręce A 2 próbowała się wbić. Myślę że nie trafiła do końca bo część leciała do probówki część po ręce, wszyscy byli we krwi , ta co mu krew pobierała to się biedna tak zestresowala że aż się jej ręce zaczęły trzasc. Jak w rzeźni....
    O matko to mały silacz, a jaki cwany z tym KFC :D

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

Co do ochraniaczy na łóżeczko ja będę mieć od razu kojec turystyczny i według mnie jest o niebo lepszy od takiego drewnianego łóżeczka gdyż jak potem dziecko zacznie się kręcić , podnosić to o nic się nie uderzy a tak to tu ręką tam noga , ja ledwo co Gabrysi nogę wyjęłam tak jej się zaklinowała biedna moja darła się w niebo głosy .

Ja pościel normalną kupuję bez żadnych klinów itp z dwa rożki , jest taki kokon niemowlęcy i też myślę aby kupić becików to mam tylko muszę je wyprać .

Hej hej :-) :-) .

Matko jaka okropna droga znów się umęczyłam jak nie wiem , dziewczynki w przedszkolu i szkole musiałam iść załatwić jedną sprawę , a tu co nic z tego i nie wiem jak mam to załatwić teraz skąd ja mam pamiętać kto w ubiegłym roku moje dziecko badał jaki logopeda itp , powinni mieć to gdzieś zapisane poszukam i ja w papierach mam z poprzedniego roku tam różne wnioski może coś znajdę . Nom i jutro moja upragniona wizyta tak na nią czekałam , każdy w mojej rodzinie szczególnie mój mąż i siostra czekają na wieści czy Dominik nadal jest Dominikiem :-P . Ania zlitowała się nade mną i dała spać w nocy nie wiem czemu trzy noce pod rząd mi budziła się z płaczem na pewno to nie żeby ona zawsze marudzi przy zębach i wszystko gryzie dziąseł nie ma czerwonych czy nadbrzmiałych więc ciort go wie o co jej chodziło .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:15

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ