Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo dlatego mówię że każdy może napisać swoje doświadczenie doradzić i nie widzę sensu się spierać . Ja uważam tak A ktoś inaczej A osoby które 1 raz rodzą wybiorą sobie informację podziela na pół pomoże im intuicja i będą na tym etapie co my
napewno własnemu dziecku krzywdy nikt nie zrobi czy da mu poduszkę i kołdrę czy zawinie to w rozke
Ciasteczko777, Chusy, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie dzwoniłam do położnej środowiskowej, ale idzie teraz na zwolnienie i już nikogo nie przyjmuje, od 1 lutego będzie na zastępstwo za nią inna i wtedy jeśli mi zależy na tej konkretnej przychodni to mówiła, żeby dzwonić i się umówić, to poczekam
W tej przychodni jest też szkoła rodzenia więc się dowiem czy warto się zapisać, czy sama położna wystarczy, bo szkoła rodzenia to 300 zł za 8 zajęć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 11:06
-
MaryJane wrote:Patka, jesteś tu? Gdzie planujesz rodzić? Widzę że temat poloznych i szkół rodzenia
nie wiem czy ktoś jeszcze jest z Okolic Katowic
Właśnie na początku tygodnia zapisałam się do szkoły rodzenia (Magdamed Bytom) z polecenia. Znajomi bardzo chwalili. Jest darmowa, na pierwszych zajęciach tylko podpisujesz ze zmieniasz położną. Mi akurat pasuje, bo z mojego osiedla nie chciałabym aby położna przychodziła. Zajęć jest 6 czy 7, co tydzień 1,5h. Zaczynamy 25.02przy zapisie wybierasz miejsce; Bytom, Zabrze lub Tarnowskie Góry.
A co do szpitala, mam lekarza z Bytomia (szpital na Batorego) i tam planuje. Byłam w tym szpitalu trzy razy na laparoskopii jajników i wiadomo nie ma luksusów, ale złego słowa nie mogę powiedzieć. ( coś by się znalazło)
mogę jeszcze powiedzieć kilka słów o szpitalu na ligocie medyków (uck teraz). Wiem że remontowali oddział i mają nowoczesną szkołę rodzenia. Poszukaj w necie. Na stronie uck znajdziesz info. A dr szczerba tam jest zastępcą ordynatora.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Ja się budzę w nocy około 3 razy więc chyba przyzwyczajam się już do wstawania w nocy
Wy też macie taka zgage ? Ja mam straszną już od dawna przed świętami już miałam, dosłownie po wszystkim nawet po piciu, nie pomaga jedzenie mniejszych i częstszych posiłków nawet. W nocy najgorzej bo budzi mnie odbijanie treścią żołądkowa masakra pytałam położnej to powiedziała żeby reni brać. Już od dawna to biorę tylko że pomaga na chwilę.
Jutro rano jadę do dentysty na przegląd wiem że mam coś do zrobienia więc chyba nie będę jadła śniadania rano bo nie wytrzymam tam z tą zgaga.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyagao91 Moja droga przypomniałaś mi o dentyście , a Ty moja droga pewnie tam gdzie w Dęblinie do kogoś chodzisz do dentysty , ja jeżdżę do Puław tam przyjmuje moja Pani dentystka kiedyś tu w Rykach przyjmowała niestety splajtowali właścicielka poszła na emeryturę i trzabyło szukać a wolę już chodzić do kogoś zaufanego .
Jak miałam zgagę to jadłam dużo płatków migdałowych i nie powiem trochę pomagało , nie brałam żadnych proszków bez nie wiedzy gina .
-
Ja mam zgage juz pare tygodni nasila sie na wieczor jem reni i jesli w tym czasie co dziala zasne to jest ok bo jak mam nawrot to pol nocy nie moje i tez nieraz refluks sie zdarzy a nieraz oddechu zlapac nie moge. I nie ma reguly co zjem wiec nawet nie wiem po czym sie zdarza:(
-
A ja co ?Byłam dziś na wizycie dalej, bo mnie zaczęło swedziec i trochę piecze w środku, zapisał mi globulki Przebadal na tym kozle powiedział że mam jakąś bakterie . Dalej infekcje nie mają końca ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:36
-
nick nieaktualnyIzka37 wrote:Tam zamierzam uderzyć
.Polecasz kogos konkretnego? Myślałam o Karolinie K.
Dentystę mam w pon... pół szczęki mnie boli a byłam w listop...i było ok.
Zgagę mam non stop ale to normalne przecież
-
nick nieaktualnyA u was szkoły rodzenia są płatne ?? Ja jak z córką chodziłam 7 lat temu to u nas była bezpłatna szkoła rodzenia przy szpitalu hmm. Położna zaufana to mega fajna sprawa zawsze można zadzwonić pogadać przyjdzie doradzi ja ta sama położna wybrałam po raz kolejny
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko Ja mama 4 dzieci sama nie wiem jeszcze który mam szpital wybrać , moje córeczki mama mama wybierz ten co Anię rodziłaś chcemy windą jechać
, ja chciałabym tam gdzie mój Pan gin poprzednio też tak się nastawiłam , a urodziłam w innym szpitalu ze względu na brak miejsc .
Samari Ja mam od lat taką Panią położną wszak nie była przy moich porodach , ale tak o poradzić się itp itd najbardziej to takiego wsparcia dostałam jak straciłam ciążę bardzo mi to pomogło , i obie plakałyśmy jak okazało się że jestem znów w kolejnej ciąży ❤️ . Szkoda że nie mam teraz z nią kontaktu szpital zamknęlijak coś mogłam zajść itp itd .
Co do ślubów to my kościelny zawarliśmy dopiero po 10 latach związku w 2017 roku , cywilny ślub zawarliśmy w 2013 roku , a 8 lat czekałam na ten ślub nie śpieszyło się mojemu mężowi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:56
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Samari u mnie jest kilka bezpłatnych, ale tam nie ma opcji się dostać, dzwoniłam do kilku to mówili, że nie ma miejsc, dopiero na koniec kwietnia... Nie wiem o co chodzi i dlaczego tak to wygląda, ale koleżanka jak w ciąży była to po znajomości jej ktoś załatwił miejsce wcześniej. Zobaczę co mi położna powie, a w razie czego to położna na NFZ, a 300 zł mogę wydać to nie majątek no i mam pod domem
Kiedyś myślałam, że taka szkoła to dużo drożej wychodzi.
-
nick nieaktualnyIwwk
A bo chyba że tak to co innego jak miejsc neo ma no pewnie że nie majątek A na szkołach rodzenia dużo fajnych gadzetow dają oprowadza po spzitlu po porodowceale.potem się śmiałam że szkoła rodzenia poszła na marne bo i tak.cc miałam w efekcie rzeczy i dowiedziałam się tyle że teoria sobie A praktyka sobie
-
nick nieaktualnyDo mnie przychodzi położna i mamy normalne zajęcia wg szkół rodzenia + to co chce ja / dopasowane do mnie...
Robi wywiad, bada mnie, serduszko, ciśnieniespotkania są u mnie + będzie też obecny tatuś :)tzn na wybranych przez niego tematach. Pani ma też lalkę, ciuszki itp, będziemy też ćwiczyć (piłka itp)
-
Ciasteczko777 wrote:Ja też nad tym myśle - tylko nie wiem czy jednak nie wybiorę uck... nawet szpitala nie umiem wybrać
Dentystę mam w pon... pół szczęki mnie boli a byłam w listop...i było ok.
Zgagę mam non stop ale to normalne przecież
Ciasteczko-uck to bardzo dobry wybór! wszytsko będzie nowiutkie, sa tam super specjaliści. Ja to tak patrze żeby dojechać, bez korasów, itd.
Jak coś przecież "prywatna"połozna może z Toba byc gdzie chcesz.
Szczęka może bolec od zaciskania np. w nocy. rozmasuj sobie mięśie szczeki i zobacz czy pomaga.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość