Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzka37 wrote:Ciasteczko-uck to bardzo dobry wybór! wszytsko będzie nowiutkie, sa tam super specjaliści. Ja to tak patrze żeby dojechać, bez korasów, itd.
Jak coś przecież "prywatna"połozna może z Toba byc gdzie chcesz.
Szczęka może bolec od zaciskania np. w nocy. rozmasuj sobie mięśie szczeki i zobacz czy pomaga.tylko że jeżeli pojedzie ze mną do uck to tatuś juz nie wejdzie- i ona nie moze medycznie doradzać..
bliżej mi do uck/ korki i odległość
Bolą mnie zeby - nerwobóle czy co...a może coś czego nie widaćidę w pon niech mi zobaczą ... w list robiłam też skaling i piaskowanie...
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko ja sobie zawsze powtarzam-weszło to i musi wyjść, na zaspie czy w uck będzie dobrze. Ja tatusia nie koniecznie muszę mieć przy sobie.
A te zęby to napewno nerwobóle, musisz myslec o przyjemnych rzeczach to Ci pusci.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Izka37 wrote:Ciasteczko-uck to bardzo dobry wybór! wszytsko będzie nowiutkie, sa tam super specjaliści. Ja to tak patrze żeby dojechać, bez korasów, itd.
Jak coś przecież "prywatna"połozna może z Toba byc gdzie chcesz.
Szczęka może bolec od zaciskania np. w nocy. rozmasuj sobie mięśie szczeki i zobacz czy pomaga.
Ja też będę rodzić w UCKWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 14:06
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wam powiem że w sumie nigdy na myśl mi nie przeszło żeby komuś płacić za to że odbierze poród bez sensu.... przecież położna ma płacone o to jej obowiązek A nie żadna laska taka prawda jest. Ja akurat miałam pierwszy poród sn zakończony cc i właściwie jak wszystko Cię boli i jesteś 22 h w bólach i skurczach to wszystko ci jedno czy będzie przy tobie pani Grażyna czy Genowefa serio
Chusy, Nistera lubią tę wiadomość
-
Oo.. Zgaga znany mi temat. Tak, jak Milka pisze - migdały polecam, jakiś czas temu też mleko mi pomagało. Ale teraz to bez rennie się nie ruszam. Nie wiadomo kiedy dopadnie.
Co do dentysty to właśnie od niego wróciłam. Uff.. Nie było tak źle. Ale zauważyłam że ustatnio budzę się ze ścisniętymi zębami.. Trochę poruszam, coś zjem i jest potem ok.
MaryJane, a Ty o jakim szpitalu myślisz?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Patka, opinie mniej więcej czytałam ale chyba zdecyduje się na szpital w którym pracuje mój lekarz prowadzący. Kolejowy w kato. Co prawda szpital wygląda kiepsko, taki prl ale opinie ma wszędzie świetne. Muszę się w takim razie chyba zorientować Jak to jest ze szkoła rodzenia.
Takie pytanie retoryczne mam nadzieję. Nie muszę się martwić jak przez kilka godzin nie czuję dziecka? Kiedy trzeba podnieść alarm?
-
Mary Jane mój akrobata wczoraj mało aktywny. Właściwie odezwał się dopiero koło 15tej jak siedziałam w kolejce do dermatologa. Ale mam już sposób żeby go rozruszac.
A dziś tak daje czadu że już mówiłam żeby poszedł spać bo tak rozrabial.
Ale mam tak jak ty jak siedzi za długo cicho to rozmyślań czy aby nie za długo.
Kładę się na płasko i zachwile jest - chyba nie lubi jak tak leżę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:51
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
A ja miałam swoją położną i nie żałuję absolutnie. A wręcz ubolewam, że teraz nie mogę mieć. Umówiłam się że dam od razu znać gdy coś się zacznie. A że zaczęło się o 5 odejściem wód no to od razu zadzwoniłam co robić. A ona na spokojnie swoim ciepłym głosem zaczęła zdanie: w takim razie to już dziś odbedziemy razem tę cudowną podróż...wszystko mi wyjaśniła co robić i przywitala na izbie z ogromnym uśmiechem. Wytłumaczyla wszystko po kolei, była ze mną cały czas, uspokajała, rozbawiala itd...w ogóle nie czułam stresu, mega pozytywnie mnie nastawila do porodu i dzięki temu tak cudownie go wspominam. I nie było w tym krzty sztucznosci. Prawdziwa położna z powołaniem. Robila wszystko co mogła bym czuła się komfortowo. Po porodzie odwiedzala mnie na sali i mogłam do Niej dzwonić jak coś mnie niepokoilo. Moglabym o Niej pisac i pisac. Więc nie zgadzam się że to bez sensu. Dla mnie i męża miało mega sens.
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko
My to jakieś podobnie znerwicowane jesteśmy
Mnie tez bolało pol szczęki przez 2 tygodnie.
Z nerwów
Puściło wczoraj
Czasami się łapałam, ze w ciągu dnia mocniej ją zaciskam, zaczęłam zwracać na to uwagę i po 2 dniach puściło. (Oczywiście w również zdiagnozowałam się sama, że to rak ślinianki)
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaryjane
Na czucie.regularnych ruchów jest zdecydowanie za wcześnie. Już nie raz pisałam że regularne ruchy powinno się odczuwać od 28 tygodnia ciąży i w tym terminie też podnosić alarm. Natomiast wcześniej jeśli dziecko chociaż raz, dwa razy w ciągu dnia się rusza to wszystko jest w najlepszym porządku.
Dziecko to Je i zegar z kukułkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 17:27
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
Może doświadczenia w rodzeniu nie mam ale z innymi zabiegami jak najbardziej i wiem że lepiej miec jednak ta swoją zaufaną Grazyne. Ja przynajmnije tak wole, jesli ktos uważa że to bez sensu to szanuje jego wybór. Ta usługa jest przecież dobrowolna.Mam też porównanie jak wygłąda usg na nfz a jak prywatnie a koszt niby ten sam tylko z innej kieszeni a różnica jak dla mnie ogromna.
Co do zaciskania zębów ja mam to samo ale we snie ąz mi sie szczeka zluzowala:).Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzka37 wrote:Może doświadczenia w rodzeniu nie mam ale z innymi zabiegami jak najbardziej i wiem że lepiej miec jednak ta swoją zaufaną Grazyne. Ja przynajmnije tak wole, jesli ktos uważa że to bez sensu to szanuje jego wybór. Ta usługa jest przecież dobrowolna.Mam też porównanie jak wygłąda usg na nfz a jak prywatnie a koszt niby ten sam tylko z innej kieszeni a różnica jak dla mnie ogromna.
Co do zaciskania zębów ja mam to samo ale we snie ąz mi sie szczeka zluzowala:).
Tylko wiesz za położona zapłacisz 1500 zł A wiesz ile ona z tego dostanie 500 zł A resztę inkasuje spzitla ot taki biznes -
nick nieaktualny
-
Wiecie co dziewczyny znow nadrobilam dzien i Wam napisze szczerze, ze jestem zmeczona tym konkursem ze moja racja jest mojsza niz Twoja. I kazdym "nie zgadzam sie z opinią"...
A juz teksty w domyśle mowiace, ze mam wieksze doswiadczenie bo mam np dwoje dzieci a nie tylko jedno oslabiaja mnie kompletnie.
Opinie sa indywidualne bo kazdy z nas jest inny i lubi co innego. A dzieci tez sa rozne i sobie mozemy planować milion rzeczy a on dziec nam pokaze, ze w rozku nie bedzie spal i ma nas w poopie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 17:32
Izka37, Oleander, Nistera, Pantera lubią tę wiadomość