X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle czy wy też tak okropnie śpicie ??? Ja kolejna noc nie mogę do 12 zasnąć młody tak wariuje że mnie normalnie budzi ... A jak usnę to co chwila się budzę śpię niespokojne A potem wstaje i w najlepszym wypadku zombie to dla mnie komplement....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Dzieci są cwansze niż nam się zdaje , ale moim zdaniem powinnaś powiedzieć mu że się zachował źle i nie będzie żadnego kfc żeby zapamiętał że robienie cyrku w labo to nie jest właściwe zachowanie. A jak dostanie jescze nagrodę to utwiwrdzi się w przekonaniu że tak można robić i mama jescze da nagrodę. Takie jest moje zdanie i ja bym tak zrobiła. A na przyszłość sobie zapamięta że zrobił źle.

puszek369 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari u mnie różnie, raz mi da zasnąć normalnie, a raz nie, dzisiaj miałam problem z zaśnięciem i koło 1 dopiero się udało, żadna pozycja nie była wygodna, bo coś się przekręciłam na prawy czy lewy bok to zaraz jakieś dziwne uwieranie. Za to jak już pozwoli zasnąć i sama zaśnie to rano nie chce się wstawać :D Dzisiaj o 9 pobudka, młoda zaraz po mnie, bo chwilę musiałam poczekać aż da znać, że wstała :D

Jadę zaraz za miasto pooddychać świeżym powietrzem i pospacerować po lesie :D Wdrażam nowe plany w życie :D

Izka37, Oleander, puszek369, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie fazy-raz zasypiam jak dziecko a raz wiercę się z ta głupia myślą "czy zasne".
    Dzis też wstałam dopiero o 9,szok. Zaraz biorę psiaka i idziemy podrasować przepływy i powdychać trochę jodu.
    Miłego dzionka wszystkim! Temu kto dziś ma jakieś wizyty lub wyniki badań-powodzenia.

p.s. dziś postaram sie nie zadawać TYLE pytań, noworodek to taki mały człowiek i po prostu trzeba zobaczyć co będzie najlepsze i najwygodniejsze a że sklepów jest teraz pełno lepiej mieć po jednej rzeczy i ewentualnie dokupić a doświadczenia choc czasami rózne różnych osób zawsze mile widziane.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A w ogóle czy wy też tak okropnie śpicie ??? Ja kolejna noc nie mogę do 12 zasnąć młody tak wariuje że mnie normalnie budzi ... A jak usnę to co chwila się budzę śpię niespokojne A potem wstaje i w najlepszym wypadku zombie to dla mnie komplement....

Ja mam podobnie mały tak się kręci , że nie mogę zasnąć może i tam śpi i daje mamie trochę pospać ;-) .

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka może do jakiejś fajnej szkoły rodzenia się zapisz? Są na nfz tam też, wtedy poznasz położna środowiskowa, która przyjdzie po porodzie do Was, albo pryw. Można też znaleźć dobra położna, która przyjdzie do domu i będzie indywidualnie edukować w ramach nfz.
    Widzę, że Trójmiasto rósnie w siłę to już chyba 4 jesteśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:49

Izka37 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu po śniadaniu cukier 162! Chyba sobie w lep strzele. Z dnia na dzień coraz gorzej. Ja już nie wiem co mam jeść.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka ja też jestem przerażona tym wszystkim :D Pierwszy raz będę miała taką styczność z maluchem, ale ta ilość informacji mnie przeraża jeszcze :D Tutaj dziewczyny cenne rady wypisują, moja głowa jeszcze tego nie przetworzyła i chyba nie chce przetworzyć :D

Samari pisała, że dużo daje intuicja i też się z tym zgodzę, wiadomo, że trzeba poczytać, podowiadywać się, ale w głównej mierze będziemy pewnie działać intuicyjnie i poznawać pomału Nasze dzieci i to co piszą doświadczone mamuśki, lepiej nie kupować za dużo, bo nasze dzieci kompletnie mogą nas zaskoczyć i jeszcze nic z tego co kupimy im nie podejdzie :D

Ciasteczko777, Izka37, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Jezu po śniadaniu cukier 162! Chyba sobie w lep strzele. Z dnia na dzień coraz gorzej. Ja już nie wiem co mam jeść.
    O matko - co zjadłaś ??? :( może umów diabetologa albo zmień na innego ?? Czemu tak Ci rosną... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekać, żeby zapisać się do szkoły rodzenia :) W przyszłym tygodniu na wizycie u mojej ginekolog dopytam, którą szkole mi bardziej poleci, bo w mieście gdzie chcę rodzić są dwie

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    O matko - co zjadłaś ??? :( może umów diabetologa albo zmień na innego ?? Czemu tak Ci rosną... :(

Ciasteczko nie wiem co się stało. Ja miałam cukry w ciągu dnia super. Dosłownie z dnia na dzień szlak trafił wszystko. Chyba mój organizm nie daje rady. Zobaczę co się będzie działo przez weekend jak będzie tak wywalalo pójdę w poniedziałek po insulinę do posiłku bo dosłownie po tym samym miałam cukier max 110 zawsze jem na śniadanie to samo i tak mi od 3 dni rosło 133,138,143 a dziś 162! Nosz k... Taka jestem zła.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:

A chodzisz na kontrole do diabetologa ? Może warto podejść skonsultować bo to faktycznie wkurzajace nie jeść prawie nic albo wszystko bez smaku i jescze ten cukier szaleje.... chyba bym oszalała razem z nim

• Chusy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawda jest taka ze mozemy was radami zasypywac ale po pierwsze kazda inaczej wychowuje swoje dziecko i ma inny pomysl jak sobie radzic, po drugie wszystko zalezy od dziecka. Jedne lubia to drugie lubia co innego, z reszta tak jak dorosli. Nic na sile, sluchac rad mozna ale kierowac sie intuicja przy tym ; ) Poza tym to noworodek nie jest az taki skomplikowany, jak juz musicie sie nim zajac to wszystkie te rady wylatuja z pamieci i robi sie wiekszosc "na czuja".

Oleander lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Intuicja najlepsza :) Krzywdy własnemu dziecku nie zrobicie. Matka natura wiedziała co robi;)

Ja już po glukozie. Polecam cytrynową. Zdecydowanie lepsza niż ta zwykła. Da się ją wypić :)

Chusy, PatkaPP, Milka1991 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A chodzisz na kontrole do diabetologa ? Może warto podejść skonsultować bo to faktycznie wkurzajace nie jeść prawie nic albo wszystko bez smaku i jescze ten cukier szaleje.... chyba bym oszalała razem z nim

To nie wina diabetologa a mojego organizmu trzustka nie daje rady. A ta dieta jest bardzo rygorystyczna.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO ty juz 25 tydzien! No ladnie zasuwasz :D Super ze juz glukoze masz za soba ;) Ja dla mnie zawsze do przezycia byla ale u nas podaja na innych warunkach ten syrop (nie na czczo!). Jedyne co mnie meczy to godzina czekania.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko nie wiem co się stało. Ja miałam cukry w ciągu dnia super. Dosłownie z dnia na dzień szlak trafił wszystko. Chyba mój organizm nie daje rady. Zobaczę co się będzie działo przez weekend jak będzie tak wywalalo pójdę w poniedziałek po insulinę do posiłku bo dosłownie po tym samym miałam cukier max 110 zawsze jem na śniadanie to samo i tak mi od 3 dni rosło 133,138,143 a dziś 162! Nosz k... Taka jestem zła.
    Bardzo mi przykro i szczerze współczuje :( zobacz co będzie i faktycznie idź na konsultacje :( o tym mówiła mi dr- nagle trzustka może oszaleć a cukry wywalić w kosmos ... tego się boję. Nie złość się bo to też podnosi cukier (wiem jednak, że się nie da bo wk... łapie).
    Odnośnie szkoły- do mnie przychodzi położna na zajęcia indywidualne do domu.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) mi wlasnie gin wczoraj na wizycie zlecil obciazenie bede robic w ost tygodniu stycznia. Pytalam czy miec swoją to mowi ze u nich w labo daja wiec nawet nie wiem jaka dostane. Wogole pytanko wiecie ile kosztuje to ogtt w Diagnostyce?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa koło 30zl

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Izka może do jakiejś fajnej szkoły rodzenia się zapisz? Są na nfz tam też, wtedy poznasz położna środowiskowa, która przyjdzie po porodzie do Was, albo pryw. Można też znaleźć dobra położna, która przyjdzie do domu i będzie indywidualnie edukować w ramach nfz.
    Widzę, że Trójmiasto rósnie w siłę to już chyba 4 jesteśmy :)

Zapisałam sie już-czekam i zaczynam za tydzień :). Dzięki!

Spotkamy sie gdzies tam w korytarzach jak nic:).

ug3773sblvjhwzbs.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ