X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała tylko do wyboru szpital w moim mieście na bank brałabym prywatną położną. Opinię ma tragiczną, zresztą sama się przekonałam kilka razy na własnej skórze.
    Ale mam w tej samej odległości od domu inny szpital z bardzo dobrymi opiniami, kobiety z daleka przyjeżdżają tam rodzić, opieka jest podobno świetna i ze względu na to jednak się nie zdecyduję na położną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 17:39

Izka37 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Tylko wiesz za położona zapłacisz 1500 zł A wiesz ile ona z tego dostanie 500 zł A resztę inkasuje spzitla ot taki biznes

Az tak nie wnikam kto ile dostanie, najwidoczniej na tyle to skalkulowali.
    Dla mnie atmosfera jest ważna, wole żeby była przy mnie miła osoba bo zawsze różnie może być. Poza tym sa spotkanie z dedykowana z taka położna wcześniej więc tak obco to ona nie jest.

Oleander, Milka1991 lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hehehe taaak. A Ty tez z przebojami, po Invicta i in vitro?

Dokładnie tak:)

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka

Dlatego napisałam że jak ktoś lubi wydawać kasę jego sprawa :) ja napisałam z mojego punktu widzenia jak to wygląda A ja nie zaglądam nikomu do portfela ale mam mamę wykształcona w branży medycznej i w tym środowisku to dobrze wiem jak to w praktyce wygląda dodatlowo mamy położna na grupie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to przegielam z obzarstwem ... taka miałam chęć na fileta i mizerie że teraz Się ruszyć nie mogę dodatkowo dostałam chęci o zgrozo ! Na sprite

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari no to Cię zaskoczę bo ja zapłaciłam tylko 400zl a dla tej Pani szło 200zl. To tu raczej nie ma mowy o usmiechaniu się za taką kasę :p Ona naprawdę kocha to co lubi. Poznałam Ją na szkole rodzenia i na pierwszych zajęciach mega polubiłam. A jak się okazało na końcu że odbiera porody w moim szpitalu, to byłam w raju ;)

Izka37 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me no przecież to oczywiste, że każdy dzieć jest inny i u każdego się sprawdzi co innego. Ja miałam mnóstwo planów i założeń i co ? Kupa z tego wyszła :p ale dobrze poznać jakiekolwiek opinie i po prostu wyciągnąć z tego wnioski. No przecież po to to forum jest. Wymiana doświadczeń, doradzanie, wspieranie itd ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Dokładnie tak:)
    Tez chodzilas do Sz? Moze sie kiedys spotkalysmy ;)

Ja bylam z niej zadowolona ale wiadomo jak sie uda to inaczej na to patrzysz. Jedno IUI nam sie nie udalo, od razu stwierdzislimy, ze szkoda nam czasu i po pierwszym IVF radość :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    4me no przecież to oczywiste, że każdy dzieć jest inny i u każdego się sprawdzi co innego. Ja miałam mnóstwo planów i założeń i co ? Kupa z tego wyszła :p ale dobrze poznać jakiekolwiek opinie i po prostu wyciągnąć z tego wnioski. No przecież po to to forum jest. Wymiana doświadczeń, doradzanie, wspieranie itd ;)
    Wiem ale mam wrazenie, ze nasze rozmowy to ciągłe przekonywanie do swoich racji. Tez tak robie. Nie wiem z czego to wynika, czy to jakis sposob rozmowy, ktory nam sie tu wkradl czy ja jestem przewrazliwiona bo zawsze tak jest...
    Ktos napisze rozek, ktos odpisze koldra.
    Lozeczko drewniane-nie bez sensu tylko turystyczne.
    Pajacyki- nie bez sensu tylko ubrania.
    Szczepienie na NFZ- nie bez sensu tylko 5w1.
    Torba do szpitala - nie bez sensu walizka.
    I można tak bez koma wyliczac.

Nie pamiętam takiego zmeczenia z poprzedniego forum w pierwszej ciazy.

Moze to juz moj wiek a moze jakas drazliwosc ciążowa trwajaca juz 5 miesięcy.

Nie ważne - jak nie chcę, moge nie czytać. Ale moge tez wyrazić swoja opinie i wlasnie to uczynilam. :)

Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja mówię o dużym mieście typu Warszawa Gdańsk bo tam takie ceny są A w mniejszych miastach to jest koszt rzędu 400-500 zł u mnie w mieście też to tyle kosztuje ale wiem jakie są ceny w dużych miastach :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tez chodzilas do Sz? Moze sie kiedys spotkalysmy ;)

Ja bylam z niej zadowolona ale wiadomo jak sie uda to inaczej na to patrzysz. Jedno IUI nam sie nie udalo, od razu stwierdzislimy, ze szkoda nam czasu i po pierwszym IVF radość :)

Też chodziłam, zmieniłam ale z innego powodu niż niepowodzenie- to historia na osobny watek:). Po zmianie lekarza poszło już ekspresem;).

Całkiem możliwe że gdzieś sie minełysmy, troszke do niej chodziłam a pewnie pamietasz że ona lubi czeste wizyty.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a wiesz że mam to samo odczucie ? Że na pierwszym forum było inaczej ? Może dlatego, że po prostu to jest kolejne i znów wałkujemy to samo haha :D a jesteśmy mądrzejsze w wiedzę i chcemy się nią podzielić, tylko no właśnie wychodzi taka dziwna konkurencja :p
    Dlatego też ja staram się pomijać większość tematów a odzywać w tych, w których myślę że wiem coś sensownego :)
    Ja też jestem w tej ciąży jakaś bojowa, tak ogólnie. Zrobiłam się bardzo roszczeniowa w stosunku do bliskich. Trzeba coś z tym zrobić haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 18:09

4me lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Chyba ty to tak odbierasz bo ja takiego wrażenia nie odniosłam.przeciez po to jest konkurencja i różni producenci aby każdy mógł dopasować wszystko pod siebie. Ja problem i nie widzę. Przecież każdy pisze co sądzi w swoim własnym odczuciu. A co ty zrobisz to podejrzewam że mało kogo tak naprawdę to interesuje bo nikt z Tobą z nas nie siedzi i nie będzie wiedział co kupiłaś A co nie chyba że sama powiesz. Nam wrażenie że doszujesz sie drugiego dna i problemu na siłę.

A wiadomo że w 1 ciąży to wszystko było mega cenne i nowe A teraz już tak naprawdę większość wiesz więc co nowego może się pojawić .... Ja w ogóle będę mieć 3 dziecko to większość rzeczy na mnie wrażenia nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 18:10

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za Twoja opinie Samari. Jak zawsze mozna na Ciebie liczyc :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to dobrze, że każdy swoją opinie o danym produkcie wyraża. Przecież od tego jest forum. Fajnie jest dowiedzieć się jakiej firmy łóżeczko kto poleca, wózek, czy kosmetyki bo jednak jest tego multum na rynku i nie wiadomo co wybrać. Co do szczepionek też moim zdaniem warto wymienić się zdobytą wiedzą i doświadczeniami. Każdy ma swoją intuicję i wybierze z tych rad odpowiednie dla siebie.

Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek no ja w pierwszej ciąży byłam zielona i dzięki forum było mi mega łatwo to ogarnąć. Wszystko czytałam, analizowalam i wybieralam coś co było wg mnie najlepsze ;)

puszek369 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.
    Byłam dziś w odwiedzinach u znajomej. Kupiła sobie do salonu świetna rzecz dla swojej córeczki. Właściwie jeździ tym po całym domu. Łóżeczko ma na piętrze a na dole porusza się tym lezaczkiem.
    Wrzucam wam link

https://allegro.pl/oferta/chicco-baby-hug-4w1-krzeselko-lezaczek-kolyska-7466206447

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Fajny gadżet ale to raczej dla kogoś kto ma duży dom :) ja mam aktualnie mieszkanie , budowa zacznie się na przyszły rok więc mi się nie przyda ale może innym jak najbardziej :)

Ja w ogóle lubię chicco firmę mam krzesełko do karmienia z tej firmy polly Magic 3 w 1

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Wiecie co.
    Byłam dziś w odwiedzinach u znajomej. Kupiła sobie do salonu świetna rzecz dla swojej córeczki. Właściwie jeździ tym po całym domu. Łóżeczko ma na piętrze a na dole porusza się tym lezaczkiem.
    Wrzucam wam link

https://allegro.pl/oferta/chicco-baby-hug-4w1-krzeselko-lezaczek-kolyska-7466206447
    Wyglada super i na pewno by sie sprawdziło. Mialam cos podobnego ale nie tak ladne, bez kolek i nizsze wiec troche gorsze jednak ;D- cena za to byla lepsza. Ponad 800 pln czemu wszystko co ladne takie drogie :) gdyby nie wozek, fotelik i laktator, ktore musze kupic to bym sie skusila ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku powiedz mi proszę, jak w pierwszej ciąży miałam gbs+ to znaczy że ciągle mam ? Czy to mogło sobie umrzeć i teraz muszę robić badanie drugi raz ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: