X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, jaka waga wychodziła Ci na ten termin? :) spokojnie, u mnie też parametry niektóre wychodziły kilka dni mniejsze, mimo że to chłopiec, finalnie ale wyszła data jak z okresu, lekarz mówi że i tydzień do tylu nic by się nie stało, nie każdy będzie miał wielkiego krasnala :D
    A co do kołatania też je czasem mam, tarczyce ostatnio sprawdzałaś? :)
    Mamami,ciasteczko, cieszę się że dobre wieści, one zawsze optymizmem napawaja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 17:10

gann3e3k0unlohxb.png

• onomatopeja Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, czy mogłabyś pokazać co masz w koszyku w Gemini? Nie mam pojęcia co trzeba kupić z takich aptecznych rzeczy, na pewno nie tylko mnie by bardzo pomogła taka informacja :)

Izka37, Oleander, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onomatopeja wrote:
    Samari, czy mogłabyś pokazać co masz w koszyku w Gemini? Nie mam pojęcia co trzeba kupić z takich aptecznych rzeczy, na pewno nie tylko mnie by bardzo pomogła taka informacja :)

Ok zaraz wpisze po kolei co mam wrzucone do koszyka :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Izka37 Witaj wśród nas ;-) :-) .

agao91 Ale jesteś piękna , i brzusio jaki cudny ❤️❤️ , ps miło Mi Cię zobaczyć ❤️❤️ .

Moze znajdziemy się na fb? :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista apteczno-kosmetyczna wg mojego uznania i sprawdzonych produktów :

1. Sudocrem ( proszę bez hejtu możecie wybrać inny pasujacy wam krem na silne odparzenia, nie ejst to absolutnie krem który używam na codzien)
    2. Mydło Linomag od 1 dni życia
    3.hipp babysanft 400 ml żel do mycia ciała
    4. Hipp.babysanft oliwka do ciała
    5.octenisept
    6.lovela 3.5 kg proszek do prania
    7. Podpaski po porodzie Bella mama
    8.biały jeleń mydło w płynie 500 ml
    9. Patyczki higieniczne Canpol z ogranicznikoem
    10. Szczotki do mycia butelek 2sztuki
    11. Butelki avent 125 ml.i.260 ml
    12.silikonowe nakładki na piersi do karmienia avent
    13.płatki do pielęgnacji kindi clinic 60 szt -2 opakowania
    14.podkład ceratkowy na materac do łóżeczka akuku
    15.babyono pojemnik na mm 4 komorowy
    16. Pojemniki od przechowywania mleka matki 180 m Canpol
    17. Gaziki do dezynfekcji apteocare
    18. Hipp babysanft krem na odparzenia
    19.ziaja lanolina na piersi
    20.kompresy medicomp jałowe 7.5 cmx7.5 cm
    21. Wkładki laktacyjne
    22.majtki poporodowe wielorazowe
    23. Majtki poporodowe jednorazowe ( to do szpitala)
    24.hipp babysanft mokre chusteczki ultraswnsitive
    25.płyn dzidziuś do mycia butelek

To na gemini

Dodatkowo pampersy, szczotka z miękkiego włosia dla dziecka , jak ktoś nie ma.to polecam zaopatrzyć się z katarek+ do odkurzacza bo Frida jest beznadziejna. Przy synu uzyskaliśmy keteter rektykalny windi na kolki i gazy ale to kupię jak będzie potrzeba ale polecam bo bardzo dużo nam pomogły.

Witaminę D przepisza wam napewno pediatra (nie kupujcie kapsułek olejowych) ew. Pedicetamol na gorączkę w syropie albo czopki jak ktoś lubi mieć awaryjnie
    Polecam zaopatrzyć się w termometr bezstykowy dla dziecka do mierzenia temperatury my mamy Microlife i ew. Paczkę mleka zmodyfikowanego na awaryjne sytuacje żeby się nie stresować my z synem.uzywalismy hipp bio combiotik potem bebiprima , laktator mam Canpol easy start , po cc przydaly minie czopki glicerolowe bo miałam problem z wyproznianiem, sól fizjologiczna 5 sztuk zawsze się przyda chociażby do przemycia oczka i awaryjnie smoczek (używać neo trzeba ale w szufladzie dobrze mieć) zwroccie uwagę na wiek przeznaczenia smoczka i wybierzcie 0-6 miesiący :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:18

Oleander, Ciasteczko777, Veri, onomatopeja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką torbę będziecie brały do szpitala? Wiem, że niektóre mamy zabierają małe walizki, to w sumie taką walizkę mam, torby turystycznej nie mam musiałabym kupić jakby co

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    A jaką torbę będziecie brały do szpitala? Wiem, że niektóre mamy zabierają małe walizki, to w sumie taką walizkę mam, torby turystycznej nie mam musiałabym kupić jakby co

Polecam dwie osobne. Jedna na mamusiowe rzeczy, druga na dzidziusiowe. Ja dla siebie miałam walizkę a dla małej torbę sportową. Leżały sobie grzecznie pod łóżkiem ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizka podręczna jak do samolotu :) taki plan
    Samari - super lista!!! Dziękuje !

Izka37, Samari lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:

Ja zabieram moja torbę sportową ta która na silownie zabieram mała podręczna A wszystko się zmieści do niej. Bo w sumie do szpitala co ci dużo potrzeba. 2 ręczniki duży i mały w woreczku wkładki laktacyjne 2 koszule ew3 szlafrok klapki biustonosz dla dziecka mokre chusteczki i kilka pampersow2 ( u mnie w szpitalu dają ubrania i pampwrsy) swoje się zakłada na wyjście wkłady poporodowe majtki jednorazowe i ja robiłam tak że w rosmanie2 kupowałam samolotowe pojemniki i potrzebna chemię szampon mydło żel przelewalam i to zbierałam np i rolek papieru toaletowego. A moje rzeczy w których przyszłam mąż zabierał do domu A po porodzie przywozil mi te które mu przygotowałam na wyjście w domu razem z noaidelkiwm i rzeczami dla dziecka

Veri lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do osób doświadczonych: ile trzeba mieć spiworków?

Przyszły pierwsze ciuszki, boszee ale to wszystko małe. ja nie wiem czego sie spodziewałam;). Wiecie że nigdy nie miałam w rękach bobasa.

Ciasteczko777, ago91, PatkaPP lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka

Hmm A o jakie śpiworki konkretnie tobie chodzi ? Bo dla mnie np. Śpiworki to są takie zimowe do wózka dla dziecka ale na maj to raczej ci to nie potrzebne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izka ja też nie, chociaż w rodzinie mnóóóstwo maluszków to brałam na ręce dopiero już takie siedzące dzieci, mniejsze były dla mnie tak kruche i malutkie, że bałam się nawet w rożku wziąć na ręce :D

Izka37 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)takie cos w czym śpi w łożeczku na zamek. Jeny chyba że ma spać w czymś innym. Jesli jestem w błędzie proszę zwalcie to na fakt tego że jestem zielona w tym temacie.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a koszula do porodu to musi być jakaś specjalna?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    :)takie cos w czym śpi w łożeczku na zamek. Jeny chyba że ma spać w czymś innym. Jesli jestem w błędzie proszę zwalcie to na fakt tego że jestem zielona w tym temacie.

Aaaa to ja dziecko normalnie kładę w łóżku na podusie i nakrywam kołderką małe dziecko na początku leży tak jak je położysz także napewno nie naciagnie sobie nic na głowie ani się całe nie przykryje. A śpiworki na zamek to ja używałam zima ocieplane jak szlam z dzieckiem na spacer :)

Izka37 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Walizka podręczna jak do samolotu :) taki plan
    Samari - super lista!!! Dziękuje !

Ciastko to będzie na pewno podróż życia:).

Oleander, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1d537f5a50d37aaamed.jpg

o takie coś chyba chodzi, boziu jaki słodziak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Aaaa to ja w takim czyms nie kladlam ani nie kupowałam dla dziecka :) bo robiłam tak jak napisałam normalna posciel kupowałam do łóżeczka i orzykrywalam to tak jak i siebie do połowy kołderką nie raz też kladlam w rożku rozpinalam go i nakrywalam kocykiem albo kołderką nie wyjmujac go z tego :)

https://allegro.pl/oferta/becik-rozek-niemowlecy-z-haftem-usztywniany-5182117850

Izka37 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zielona, wszystkiego się dowiaduje na forum xd

Izka37 lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Aaaa to ja dziecko normalnie kładę w łóżku na podusie i nakrywam kołderką małe dziecko na początku leży tak jak je położysz także napewno nie naciagnie sobie nic na głowie ani się całe nie przykryje. A śpiworki na zamek to ja używałam zima ocieplane jak szlam z dzieckiem na spacer :)

Dobrze że kupiłam jeden. Jak w maju spadnie śnieg jestem przygotowana, hahaha. Gdzieś było na liście to odhaczyłam, dobrze że zapytałam bo tam było kilka sztuk i mnie zaintrygowało co znaczy kilka.

No takie jest moje postrzeganie bobasa że jak mu sie nie spodoba wstanie i wyjdzie:)i prosze nie śmiejcie sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:15

ug3773sblvjhwzbs.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ