Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwwk, jaka waga wychodziła Ci na ten termin?
spokojnie, u mnie też parametry niektóre wychodziły kilka dni mniejsze, mimo że to chłopiec, finalnie ale wyszła data jak z okresu, lekarz mówi że i tydzień do tylu nic by się nie stało, nie każdy będzie miał wielkiego krasnala
A co do kołatania też je czasem mam, tarczyce ostatnio sprawdzałaś?
Mamami,ciasteczko, cieszę się że dobre wieści, one zawsze optymizmem napawajaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 17:10
-
nick nieaktualnyonomatopeja wrote:Samari, czy mogłabyś pokazać co masz w koszyku w Gemini? Nie mam pojęcia co trzeba kupić z takich aptecznych rzeczy, na pewno nie tylko mnie by bardzo pomogła taka informacja
Ok zaraz wpisze po kolei co mam wrzucone do koszyka -
nick nieaktualnyLista apteczno-kosmetyczna wg mojego uznania i sprawdzonych produktów :
1. Sudocrem ( proszę bez hejtu możecie wybrać inny pasujacy wam krem na silne odparzenia, nie ejst to absolutnie krem który używam na codzien)
2. Mydło Linomag od 1 dni życia
3.hipp babysanft 400 ml żel do mycia ciała
4. Hipp.babysanft oliwka do ciała
5.octenisept
6.lovela 3.5 kg proszek do prania
7. Podpaski po porodzie Bella mama
8.biały jeleń mydło w płynie 500 ml
9. Patyczki higieniczne Canpol z ogranicznikoem
10. Szczotki do mycia butelek 2sztuki
11. Butelki avent 125 ml.i.260 ml
12.silikonowe nakładki na piersi do karmienia avent
13.płatki do pielęgnacji kindi clinic 60 szt -2 opakowania
14.podkład ceratkowy na materac do łóżeczka akuku
15.babyono pojemnik na mm 4 komorowy
16. Pojemniki od przechowywania mleka matki 180 m Canpol
17. Gaziki do dezynfekcji apteocare
18. Hipp babysanft krem na odparzenia
19.ziaja lanolina na piersi
20.kompresy medicomp jałowe 7.5 cmx7.5 cm
21. Wkładki laktacyjne
22.majtki poporodowe wielorazowe
23. Majtki poporodowe jednorazowe ( to do szpitala)
24.hipp babysanft mokre chusteczki ultraswnsitive
25.płyn dzidziuś do mycia butelek
To na gemini
Dodatkowo pampersy, szczotka z miękkiego włosia dla dziecka , jak ktoś nie ma.to polecam zaopatrzyć się z katarek+ do odkurzacza bo Frida jest beznadziejna. Przy synu uzyskaliśmy keteter rektykalny windi na kolki i gazy ale to kupię jak będzie potrzeba ale polecam bo bardzo dużo nam pomogły.
Witaminę D przepisza wam napewno pediatra (nie kupujcie kapsułek olejowych) ew. Pedicetamol na gorączkę w syropie albo czopki jak ktoś lubi mieć awaryjnie
Polecam zaopatrzyć się w termometr bezstykowy dla dziecka do mierzenia temperatury my mamy Microlife i ew. Paczkę mleka zmodyfikowanego na awaryjne sytuacje żeby się nie stresować my z synem.uzywalismy hipp bio combiotik potem bebiprima , laktator mam Canpol easy start , po cc przydaly minie czopki glicerolowe bo miałam problem z wyproznianiem, sól fizjologiczna 5 sztuk zawsze się przyda chociażby do przemycia oczka i awaryjnie smoczek (używać neo trzeba ale w szufladzie dobrze mieć) zwroccie uwagę na wiek przeznaczenia smoczka i wybierzcie 0-6 miesiącyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:18
Oleander, Ciasteczko777, Veri, onomatopeja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:A jaką torbę będziecie brały do szpitala? Wiem, że niektóre mamy zabierają małe walizki, to w sumie taką walizkę mam, torby turystycznej nie mam musiałabym kupić jakby co
Polecam dwie osobne. Jedna na mamusiowe rzeczy, druga na dzidziusiowe. Ja dla siebie miałam walizkę a dla małej torbę sportową. Leżały sobie grzecznie pod łóżkiem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOleander wrote:A jaką torbę będziecie brały do szpitala? Wiem, że niektóre mamy zabierają małe walizki, to w sumie taką walizkę mam, torby turystycznej nie mam musiałabym kupić jakby co
Ja zabieram moja torbę sportową ta która na silownie zabieram mała podręczna A wszystko się zmieści do niej. Bo w sumie do szpitala co ci dużo potrzeba. 2 ręczniki duży i mały w woreczku wkładki laktacyjne 2 koszule ew3 szlafrok klapki biustonosz dla dziecka mokre chusteczki i kilka pampersow2 ( u mnie w szpitalu dają ubrania i pampwrsy) swoje się zakłada na wyjście wkłady poporodowe majtki jednorazowe i ja robiłam tak że w rosmanie2 kupowałam samolotowe pojemniki i potrzebna chemię szampon mydło żel przelewalam i to zbierałam np i rolek papieru toaletowego. A moje rzeczy w których przyszłam mąż zabierał do domu A po porodzie przywozil mi te które mu przygotowałam na wyjście w domu razem z noaidelkiwm i rzeczami dla dziecka
Veri lubi tę wiadomość
-
Pytanko do osób doświadczonych: ile trzeba mieć spiworków?
Przyszły pierwsze ciuszki, boszee ale to wszystko małe. ja nie wiem czego sie spodziewałam;). Wiecie że nigdy nie miałam w rękach bobasa.Ciasteczko777, ago91, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzka37 wrote::)takie cos w czym śpi w łożeczku na zamek. Jeny chyba że ma spać w czymś innym. Jesli jestem w błędzie proszę zwalcie to na fakt tego że jestem zielona w tym temacie.
Aaaa to ja dziecko normalnie kładę w łóżku na podusie i nakrywam kołderką małe dziecko na początku leży tak jak je położysz także napewno nie naciagnie sobie nic na głowie ani się całe nie przykryje. A śpiworki na zamek to ja używałam zima ocieplane jak szlam z dzieckiem na spacerIzka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOleander
Aaaa to ja w takim czyms nie kladlam ani nie kupowałam dla dzieckabo robiłam tak jak napisałam normalna posciel kupowałam do łóżeczka i orzykrywalam to tak jak i siebie do połowy kołderką nie raz też kladlam w rożku rozpinalam go i nakrywalam kocykiem albo kołderką nie wyjmujac go z tego
https://allegro.pl/oferta/becik-rozek-niemowlecy-z-haftem-usztywniany-5182117850Izka37 lubi tę wiadomość
-
Samari wrote:Aaaa to ja dziecko normalnie kładę w łóżku na podusie i nakrywam kołderką małe dziecko na początku leży tak jak je położysz także napewno nie naciagnie sobie nic na głowie ani się całe nie przykryje. A śpiworki na zamek to ja używałam zima ocieplane jak szlam z dzieckiem na spacer
Dobrze że kupiłam jeden. Jak w maju spadnie śnieg jestem przygotowana, hahaha. Gdzieś było na liście to odhaczyłam, dobrze że zapytałam bo tam było kilka sztuk i mnie zaintrygowało co znaczy kilka.
No takie jest moje postrzeganie bobasa że jak mu sie nie spodoba wstanie i wyjdzie:)i prosze nie śmiejcie sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:15