Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySamari ja mam praktycznie co drugą wizytę USG a pod koniec mojej poprzedniej ciąży miałam co tydzień i dziecko zdrowe .
Menka Ja do najbliższego takiego specjalistycznego szpitala , w razie czego mam 66 km .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:45
-
Ogólnie wizyty u prowadzącego mam co 3-4 tygodnie. No ale przy połowkowych może sie zlozyć że pomiedzy wizytami u prowadzącego wpadnie połowkowe.
A ja choć raz wykorzystałam NFZ i zrobiłam połowkowe i tam i prywatnie.
Mój prowadzący niestety nie robi badań prenatalnych i połowkowych, następnym razem wybrałabym może takiego.
Samari super że Twoj je robi, oszczędność i czas, wtedy takie wizyty moga być co 4 tygodnie. -
nick nieaktualnyJa też mam co wizytę usg po 30 tygodniu wizytę mam co 3 tygodnie też z usg ale nie chodzi mi o to tylko o mnogość odwiedzanych lekarzy. A ja nawet po 2 cc nie miałam usg co tydzień bo i po co jak się nic szczególnego nie działo w sumie
Rozumiem dziewczyny które są po.stratach albo mają bardzo komplikacyjne ciążę bo to wiadomo że chcą być pod jak najlepszą opiekąSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzka
Ja za wizytę płacę 200 zł jak by mój lekarz nie robił usg dokładnych pomiarów i badań to napewno bym nie była jego pacjentka:) A że ja co wizytę dostaje opis na dwóch kartkach takie jak z prenatalnych dlatego wizyta trwa około 45-50 minut każda ale wychodzę zupełnie spokojna i nie żałuję ani złotówki na tego lekarza -
Akurat w tym miesiącu się tak nalozylo przez święta i to, że poszłam na polowkowe do specjalisty. Nie wiem czy za często, w kazdym bądź razie u każdego z tych lekarzy usg trwa krótko, u tego na nfz( sprawdziłam teraz na telefonie bo każde usg sobie nagrywany) badanie usg trwa od 2 od 2:30 minut. U tego prywatnie bardzo podobnie ok 3 max 4 minut. Teraz tylko te polowkowe trwało 30 minut razem z konsultacja. Wolę 3 minutowe usg 2 razy w miesiącu niż za rzadko. Mialam 2 przypadki (jeden u siostry męża a drugi u mojej koleżanki), że częstsze usg mogłoby uratować sytuację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:46
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Samari -Ty masz juz doświadczenie i zaufanego lekarza, dla mnie to wszystko nowe. Kazali isc do takiego z certyfikatami to poszlam:). Dzis tak jak mowie wybralabym pewnie takiego ktory ma ceryfikaty i prowadzi ciaze-nawet przyjmuje w tej samej klinice co teraz chodzę ale nie ma co juz zmieniac. To wszytsko to kwestia doświadczenia które Ty napewno masz. Zresztą pamietasz napewno jak to jest przy pierwszym dziecku:).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:49
-
nick nieaktualnyChusy wrote:Samari widze ze ty ja i Menka idziemy leb w leb
Wlasnie teraz sie tak przyjrzalam
Dokładnie ciekawe kto pierwszy urodzi hahaznając moje szczęście do porodów 3 tygodnie szybciej to kwiecień staje się realnym miesiącem
dlatego ja już kompletuje3 wyprawkę o do końca marca wszystko będę mieć gotowe A na początku kwietnia pakuje torbę do szpitala i już cały miesiąc tylko spokojnie czekam aż młody da znać że już
-
Glukoze z krwi miałam już kilka razy robiona, pod obciążeniem jeszcze żadnej. Ponoć od 24 tyg się zleca więc pewnie teraz dostanę skierowanie.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaMaMi - powodzenia tam!
Cześć Iza!
Ago, brzuszek sliczny!! Mój też już spory, nawet moja położna skomentowała, że spory, no ale obstawiała, że to niższy tydzień
Tez mam usg co wizytę, czyli srednio co 3 tyg, też chodzę prywatnie i nie ma opcji, że nie robi doktor usg. Zawsze najpierw badanie na fotelu, potem sondą przezpochwową a potem przez brzuch. Ale ja się cieszę, że mogę dzidziutka popodglądać często i upewnić się, że u niego wszystko graIzka37, Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość
-
Mamami kciukasy, bedzie ok! : )
Wlasnie ja tez sie zastanawiam co u Didi??
Samari ja wlasnie tez ostatnim razem urodzilam wczesniej, w 38 tyg. Nigdy nie wiadomo, lepiej sie wczesniej przygotowacCzekam az sie zrobi troche cieplej i rusze z praniem ciuszkow po mlodej zeby sobie juz poprasowac i poukladac do hipotetycznej szafy (bo jeszcze takowej nie zakupilam
) Tez czekam wlasnie mniej wiecej do marca i juz sobie wszystko ogarne. Zrobilam wlasnie liste rzeczy ktore musze dokupic do wyprawki i szczerze mowiac nie ma tak duzo. Oczywiscie poza tymi wielkoludami jak szafa i lozeczko
-
nick nieaktualnyChusy
No dokładnie ja mam taki sam.plan pierwsza startowa partia rzeczy dla młodego leży już w szafce na promocji w smyku kupiłam jakieś 25 sztuk ubranek ale to w większych rozmiarach wzięłam na 68/74 kupiłam kołderką posciel i pościel do wózka mam już łóżeczko od listopada kupione w marcu kupię wózek A teraz po drodze apteczna wyprawkę na gemini już mam w koszyku to 400 zł wyjdzie jwsxxe materac wanienka i rożek i będę mieć wszystko no i dla siebie koszulę ręcznik itd -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWow ale produkcja tutaj
na fotelu u dentysty spędziłam 1,5 godziny a jeszcze 2 takie wizyty mnie czekają, a o kosztach już nawet nie wspominam ehh no co zrobić..
W HM kupiłam większy stanik kąpielowy na basen bo w moje już piersi się nie mieszcząi jeszcze koszule nocną bawełnianą już do szpitala wzięłam bo była przeceniona
Ide spać po tych wrażeniach u dentysty