X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja mam praktycznie co drugą wizytę USG a pod koniec mojej poprzedniej ciąży miałam co tydzień i dziecko zdrowe .

Menka Ja do najbliższego takiego specjalistycznego szpitala , w razie czego mam 66 km .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:45

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie wizyty u prowadzącego mam co 3-4 tygodnie. No ale przy połowkowych może sie zlozyć że pomiedzy wizytami u prowadzącego wpadnie połowkowe.

A ja choć raz wykorzystałam NFZ i zrobiłam połowkowe i tam i prywatnie.
    Mój prowadzący niestety nie robi badań prenatalnych i połowkowych, następnym razem wybrałabym może takiego.
    Samari super że Twoj je robi, oszczędność i czas, wtedy takie wizyty moga być co 4 tygodnie.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam co wizytę usg po 30 tygodniu wizytę mam co 3 tygodnie też z usg ale nie chodzi mi o to tylko o mnogość odwiedzanych lekarzy. A ja nawet po 2 cc nie miałam usg co tydzień bo i po co jak się nic szczególnego nie działo w sumie

Rozumiem dziewczyny które są po.stratach albo mają bardzo komplikacyjne ciążę bo to wiadomo że chcą być pod jak najlepszą opieką

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka

Ja za wizytę płacę 200 zł jak by mój lekarz nie robił usg dokładnych pomiarów i badań to napewno bym nie była jego pacjentka:) A że ja co wizytę dostaje opis na dwóch kartkach takie jak z prenatalnych dlatego wizyta trwa około 45-50 minut każda ale wychodzę zupełnie spokojna i nie żałuję ani złotówki na tego lekarza

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat w tym miesiącu się tak nalozylo przez święta i to, że poszłam na polowkowe do specjalisty. Nie wiem czy za często, w kazdym bądź razie u każdego z tych lekarzy usg trwa krótko, u tego na nfz( sprawdziłam teraz na telefonie bo każde usg sobie nagrywany) badanie usg trwa od 2 od 2:30 minut. U tego prywatnie bardzo podobnie ok 3 max 4 minut. Teraz tylko te polowkowe trwało 30 minut razem z konsultacja. Wolę 3 minutowe usg 2 razy w miesiącu niż za rzadko. Mialam 2 przypadki (jeden u siostry męża a drugi u mojej koleżanki), że częstsze usg mogłoby uratować sytuację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:46

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka

A kiedy idziesz na glukoze ?? Bo widzę że podobny etap masz co ja :)

Spoko to każdego.sprawa ile.razy chodzi do.leksrza ja tak z ciekawości zapytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:47

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari -Ty masz juz doświadczenie i zaufanego lekarza, dla mnie to wszystko nowe. Kazali isc do takiego z certyfikatami to poszlam:). Dzis tak jak mowie wybralabym pewnie takiego ktory ma ceryfikaty i prowadzi ciaze-nawet przyjmuje w tej samej klinice co teraz chodzę ale nie ma co juz zmieniac. To wszytsko to kwestia doświadczenia które Ty napewno masz. Zresztą pamietasz napewno jak to jest przy pierwszym dziecku:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:49

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari widze ze ty ja i Menka idziemy leb w leb :D Wlasnie teraz sie tak przyjrzalam :P

Menka888 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu zbieram się do dermatologa. Ale się boję. Trzymajcie kciuki.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Samari widze ze ty ja i Menka idziemy leb w leb :D Wlasnie teraz sie tak przyjrzalam :P

Dokładnie ciekawe kto pierwszy urodzi haha ;D znając moje szczęście do porodów 3 tygodnie szybciej to kwiecień staje się realnym miesiącem :) dlatego ja już kompletuje3 wyprawkę o do końca marca wszystko będę mieć gotowe A na początku kwietnia pakuje torbę do szpitala i już cały miesiąc tylko spokojnie czekam aż młody da znać że już

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze z krwi miałam już kilka razy robiona, pod obciążeniem jeszcze żadnej. Ponoć od 24 tyg się zleca więc pewnie teraz dostanę skierowanie.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Didi? W ogole się nie odzywa :(

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Ciekawe co u Didi? W ogole się nie odzywa :(

Dużo dziewczyn z pierwszej strony się nie odzywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi - powodzenia tam!

Cześć Iza!

Ago, brzuszek sliczny!! Mój też już spory, nawet moja położna skomentowała, że spory, no ale obstawiała, że to niższy tydzień :)

Tez mam usg co wizytę, czyli srednio co 3 tyg, też chodzę prywatnie i nie ma opcji, że nie robi doktor usg. Zawsze najpierw badanie na fotelu, potem sondą przezpochwową a potem przez brzuch. Ale ja się cieszę, że mogę dzidziutka popodglądać często i upewnić się, że u niego wszystko gra :)

Izka37, Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi-będzie dobrze!Powodzenia!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami kciukasy, bedzie ok! : )

Wlasnie ja tez sie zastanawiam co u Didi??

Samari ja wlasnie tez ostatnim razem urodzilam wczesniej, w 38 tyg. Nigdy nie wiadomo, lepiej sie wczesniej przygotowac :P Czekam az sie zrobi troche cieplej i rusze z praniem ciuszkow po mlodej zeby sobie juz poprasowac i poukladac do hipotetycznej szafy (bo jeszcze takowej nie zakupilam :D) Tez czekam wlasnie mniej wiecej do marca i juz sobie wszystko ogarne. Zrobilam wlasnie liste rzeczy ktore musze dokupic do wyprawki i szczerze mowiac nie ma tak duzo. Oczywiscie poza tymi wielkoludami jak szafa i lozeczko ;)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

No dokładnie ja mam taki sam.plan pierwsza startowa partia rzeczy dla młodego leży już w szafce na promocji w smyku kupiłam jakieś 25 sztuk ubranek ale to w większych rozmiarach wzięłam na 68/74 kupiłam kołderką posciel i pościel do wózka mam już łóżeczko od listopada kupione w marcu kupię wózek A teraz po drodze apteczna wyprawkę na gemini już mam w koszyku to 400 zł wyjdzie jwsxxe materac wanienka i rożek i będę mieć wszystko no i dla siebie koszulę ręcznik itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami Kciukasy mocne !!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 16:59

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam, weszła ostatnia przede mną Pani. Stres okropny, masakra. Młoda chyba czuje, że gwiazda ekranu będzie, bo siedzi cichutko i nic się nie odzywa. Dobrze, że rano fikała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 14:52

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale produkcja tutaj :) na fotelu u dentysty spędziłam 1,5 godziny a jeszcze 2 takie wizyty mnie czekają, a o kosztach już nawet nie wspominam ehh no co zrobić..
    W HM kupiłam większy stanik kąpielowy na basen bo w moje już piersi się nie mieszczą :D i jeszcze koszule nocną bawełnianą już do szpitala wzięłam bo była przeceniona
    Ide spać po tych wrażeniach u dentysty

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ