X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwwk

Kciuki za wizytę daj znać co i jak :) wszystko będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po seksie trochę boli od środka, czuję że wszystko tam jest teraz dużo bardziej delikatne
    Czekam w kolejce u dentysty, mam nadzieję że nie za długo bo chcę to mieć już za sobą :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się staram męża nie zostawiać takiego biednego jak ja nie chcę :D Teraz jak mam takie piersi ogromne to jest mną jeszcze bardziej zachwycony :D Cieszę się, że pomimo zmieniającego się ciała patrzy na mnie i mu się podobam. Mam znajomą, której mąż boi się tego co się stanie w ciąży z jej ciałem. To jest przykre, bo nie mamy na to wpływu często, a właśnie od najbliżej osoby jaką jest partner potrzebujemy wsparcia i poczucia, że nadal jesteśmy piękne.

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    No ja się staram męża nie zostawiać takiego biednego jak ja nie chcę :D Teraz jak mam takie piersi ogromne to jest mną jeszcze bardziej zachwycony :D Cieszę się, że pomimo zmieniającego się ciała patrzy na mnie i mu się podobam. Mam znajomą, której mąż boi się tego co się stanie w ciąży z jej ciałem. To jest przykre, bo nie mamy na to wpływu często, a właśnie od najbliżej osoby jaką jest partner potrzebujemy wsparcia i poczucia, że nadal jesteśmy piękne.

Pięknie to napisałaś ❤️❤️.

To coś w podobie do obecności np męża itp przy porodzie np mąż mojej siostry był obecny przy obydwu jej porodach , jego koledzy tak że to jest obrzydliwe jak tak można stać i patrzeć na to wszystko , jak kobieta rodzi jak jest ta krew itp , mąż mojej siostry tak do tych kolegów że są razem na dobre i złe , że był przy początku i chciał z własnej woli być przy porodzie i nie ma nic w tym obrzydliwego czy czasami wstrętnego itp każdy ma w końcu inne nastawienie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 11:15

Oleander lubi tę wiadomość

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś po wizycie w laboratorium. Mialam okropnie pobrana krew. Do tej pory ręką boli. Pani się wbiła się w rękę i krew nie leciała (ogólnie mam słabe żyły ale w takich przypadkach zawsze wbijali się w drugą rękę) więc pani postanowiła szukać tej żyły o kręciła igła od lewej do prawej, to był taki ból... Aż siostra, która była że mną, powiedziała, że zielona się zrobiłam czy wszystko w porządku ale pielęgniarka nawet nie spojrzała, tylko tekst, że się spinam i dlatego boli. W końcu zaczęła lecieć krew. Masakra,!!!!

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 4 godziny i wizyta :)

Chusy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie wizyta dopiero o 18.u mnie w miescie od rana paraliz autobusy maja zmieniane trasy ludzie na ulicy sie przewracaja. A ja jeszcze dzis tramwajem mam jechac do lekarza boje sie tylko zeby sie nie rozkraczyl po drodze bo mam kawalek

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W końcu nadszedł czas żeby sie przywitać. Czytam was od początku , niestety zza krzaków ale postanowiłam że teraz jest ten moment na ujawnienie. Mam nadzieje że mnie przyjmiecie do grona Majóweczek.
    Czekam na swoje pierwsze dziecko-dziewczynkę. Mam jej zamiar dać na imię Wiktoria:) bo to waleczna dziewczyna jest.Termin według OM na 24 maja, z usg przesuwa się na 20 maja.

Dziewczyny ,mimo że sie nie znamy bardzo dziękuje za "rady" które tutaj wypisujecie. Ja czuję sie jakbym wszystko robiła z instrukcja obsługi, którą niekiedy wy piszecie. Ale dam rade:).

MaMaMi83, puszek369, ago91, Nistera, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Oleander, PatkaPP, 4me, Veri lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na newsy dziewczyny : )

Moj maz jest kochany pod tym wzgledem "ciazowym". I tak jest caly czas na mnie nakrecony, a jak mu mowie jak ci sie moge podobac z tym brzuchem jak pilka, na co on mi odpowiada ze chyba zwariowalam i i tak jestem najpiekniejsza na swiecie ;D
    Albo wiecie, mam te swoje humory ciazowe, szczegolnie jak sie nie moge w jakies ubranie juz wcisnac (ostatnio sweterek moj ulubiony z golfem, za krotki sie zrobil i wygladam jak Kubus Puchatek) i mu marudze "zobacz jaka sie gruba zrobilam". A on ze nie GRUBA tylko W CIAZY, w ciazy nie ma "gruba". : )

Za to jesli chodzi o obecnosc podczas ciazy to NIKOGO nie toleruje na sali porodowej. Nikogo z rodziny, ze znajomych, absolutnie nikogo nie wpuszczam. Nie lubie jak mnie ktos oglada w chwilach slabosci czy jak mnie cos boli i uwazam to za mega intymne i prywatne przezycie. Poprzednim razem rodzilam sama i teraz rowniez bede (oczywiscie nie licze lekarzy ;)), tak mi jest najlepiej. Gdyby ktos przy mnie byl to bardzo by mnie to stopowalo.
    Maz byl ze mna tylko do momentu az mnie polozyli na lozku i podlaczyli oksy.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Iza. Rozgosc się tu u nas.

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8ab1e9197be1855amed.jpg

A jak wasze brzuszki ? <3

puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Oleander, PatkaPP, 4me lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza witamy w Naszym gronie :)

Ago piękny brzuszek, u mnie to rośnie takim tempem, że nie ma co jeszcze pokazać, chyba idzie w boki bardziej :D

Izka37, ago91 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ago91-minka psa jest bezcenna:). A brzusio fajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 11:49

ago91 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu, mnie kłuję, piecze i rwie ewidentnie w podbrzuszu, w środku czasem tylko, ale może to przez to że łożysko tak nisko już myślę.
    Iwwk, wszystko będzie ok, trzymam kciuki, ja wizytę miałam na 19, prawie zjadłam palce do wieczora haha :D daj znać zaraz po jak duża Twoja dziewczynka :P
    Izka witamy, długo dałaś radę się czaic haha :D
    Ago, brzuszek fajowy ale najbardziej mi się podoba mina Twojego psiaka hahah :P

Izka37, ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka przyczajony tygrys jestes :D Witaj u majowek :D
    Czemu "rady" w cudzyslowie, mam nadzieje ze to nie sarkazm z twojej strony :P

Ago brzuszek obled, u mnie wielksociowo podobnie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:10

Izka37, ago91 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, Chusy-było ciężko:), czułam się jak jakiś podglądacz. W zasadzie nie mogłam uwierzyć że mi sie udalo:) i to chyba dlatego tak.
    Czekałam na połówkowe badania . Wyszły ok. Teraz musze tylko rozkręcić przepływy pępowinowe(górna granica), ale jak mówi lekarz one maja prawo teraz "dojrzeć", je sie mierzy niby później także bez stresu ...Oprócz clexane dodano mi acard, zwiększyłam spacery(mój psiak jest uradowany),i zjadam dodatkowo magnez z b6.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a kiedy miałaś połówkowe i jaka waga Twojej dziewczynki?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka na clexane i akardzie powinno być dobrze ja się kuje od pozytywnego testu a acard biorę już od starań.

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ,wczoraj skorzystałam z darmowej na NFZ(ze względu na mój wiek, choć czuje sie na wiele mniej:))i ważyła 443 gr,a tydzień temu na prywatnej 321g.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Jeszcze 4 godziny i wizyta :)
    Menka, dlaczego masz znowu wizytę? :P miałaś w tym tygodniu polowkowe nie? :D

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ