X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Masz rację że w ciąży nasze samopoczucie w dużej mierze też zależy od męża czy partnera mój przechodzi to 3 raz to wie że to jest zmiana w cudzyslowie z łabędzia q brzydkie kaczątko A jak urodze i dojdę do siebie to obserwuje przemianę z brzydkiej Kaczatka w łabędzia :) A że ja będę rodzić 3 dziecko to wara coś gadać haah

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Izka na clexane i akardzie powinno być dobrze ja się kuje od pozytywnego testu a acard biorę już od starań.

Czyli żelazny zestaw:).A acard będziesz odstawiać?

Clexane też biorę od początku, zbadałam nawet te anty Xa zeby zobaczyć czy dawka jest ok.
    Na szczescie juz od jakiegoś czasu robie te zastrzyki w udo, o niebo lepiej niż w brzuch i żaluję że nie robiłam tak od poczatku.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka masz termin dzień szybciej ode mnie. Mój bąbel wczoraj ważył 412g a 2 tyg wcześniej na połowkowych 318

Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tydzień temu 258, ale chyba u mnie jednak to będzie o jakieś 3 dni wcześniej, zobaczymy co dzisiaj powie. Jednak zmartwiłam się trochę tą wagą patrząc jak to u Was wygląda. Tak wiem, nie ma co porównywać każde dziecko inne :D W normach się niby mieści, ale zobaczymy co wyjdzie dzisiaj. Tydzień temu gin nic nie mówiła, żeby coś nie tak miało być.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga

No masz brzuch już duży ale u Ciebie to 25 tydzień nie ma.co ukrywać :) ja jestem 2 tygodnie później A mój wcale mniejszy nie jest haha :D

ago91 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Czyli żelazny zestaw:).A acard będziesz odstawiać?

Clexane też biorę od początku, zbadałam nawet te anty Xa zeby zobaczyć czy dawka jest ok.
    Na szczescie juz od jakiegoś czasu robie te zastrzyki w udo, o niebo lepiej niż w brzuch i żaluję że nie robiłam tak od poczatku.

Mi zastrzyki robi mąż ja to nie dam rady ręce mi się telepią. Insulinę robię w nogę.
    A co do acardu nie pytałam jeszcze mojej dr. Ja mam cukrzycę więc u mnie na przepływy trzeba uważać więc pewnie do końca będę brała

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk- tam jest na usg takie oznaczenie +/- (u mnie np 65 g), to jednak duża różnica błędu. Po zatem jak on sie w wymiarach machnie o milimetr to już to ma znaczenie. jak sie mieści w zakresie to znaczy że jest ok. Czasami lepiej sie nie doszukiwać bo to jednak mierzy człowiek. Niby 5d usg bedzie miało miej błędów bo wymiar będzie robiony w 5 płaszczyznach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:30

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Nie dziwię się ja po cc przez 2 tygodnie miałam zastrzyki i też maz mi robił nie ma opcji żebym ja się jescze klula pocięty brzuch to już wystarczy A co dopiero jescze zastrzyki dobrze że on się nie boi chociaż haha

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak, dokładnie, ja się staram nie doszukiwać, nie szukać po internecie tylko grzecznie czekam na dzisiejsze połówkowe, tutaj będzie lepszy sprzęt niż u mojej gin tydzień temu. Mogła niedokładnie pomierzyć czy coś. Jednak z tyłu głowy zawsze coś siedzi głupiego. Młoda dużo fika i jest aktywna więc jestem spokojniejsza o nią :)

Izka37 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamami

Nie dziwię się ja po cc przez 2 tygodnie miałam zastrzyki i też maz mi robił nie ma opcji żebym ja się jescze klula pocięty brzuch to już wystarczy A co dopiero jescze zastrzyki dobrze że on się nie boi chociaż haha

Daj spokój ta igla jest taka gruba.
    Ja mu codziennie powtarzam że jakby nie on to ja nie wiem jakbym sobie z tym poradziła.
    Jego kolega robił swojej żonie też te zastrzyki i to chyba dodało mu odwagi i pewności że on też sobie poradzi.

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Mi zastrzyki robi mąż ja to nie dam rady ręce mi się telepią. Insulinę robię w nogę.
    A co do acardu nie pytałam jeszcze mojej dr. Ja mam cukrzycę więc u mnie na przepływy trzeba uważać więc pewnie do końca będę brała

Czytałam o Twoich zmaganiach z dietą:). Ja na razie cukier mam jakoś tak w ryzach ale przede mna to "super"badanko.

Zastrzyki od pewnego czasu robię już sama-nie pytajcie jak wyglądał mój pierwszy raz:) ale jak widać z clexane sie nie rozstaniemy.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Iza tak, dokładnie, ja się staram nie doszukiwać, nie szukać po internecie tylko grzecznie czekam na dzisiejsze połówkowe, tutaj będzie lepszy sprzęt niż u mojej gin tydzień temu. Mogła niedokładnie pomierzyć czy coś. Jednak z tyłu głowy zawsze coś siedzi głupiego. Młoda dużo fika i jest aktywna więc jestem spokojniejsza o nią :)

Poza tym nie każdy bąbel będzie dużym dzieckiem. Może teraz być drobniutkie a za miesiąc czy dwa będzie większe niż nasze jak zacznie nadrabiać.
    No i powodzenia dziś. Dawaj znać jak będziesz po.
    Fajnie że jest nas kilka ktore maja terminy praktycznie dzień po dniu. Ty, Mary Jane, ja Izka i chyba ktoś jeszcze.

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

No ja też.mojemu mężowi to mówię że gdyby nie on on to nie wiem jak by to miało wyglądać.... A pozatym ja się tak przeraźliwie boję widoku blizn tam krwi że pierwsze 2 tygodnie do zdjęcia szwów po cięciu miejsce blizny myl mi mój mąż nie mogłam tego dotknąć bo się trzeslam jak.osika dostawalam ataku pani i ryczalam i czy to jest normalne

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igła jest dla sado maso. Myślałam kiedyś żeby przelewac to jakoś no ale teraz dźgam sie i już nie myślę o tym:).
    Śmiesznie jak faceci sie motywuja nawzajem:).

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:

Znam to uczucie że z tyłu głowy coś siedzi głupiego stad też moje późne dołączenie do Was.
    Powodzonka dzisiaj!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 Witaj wśród nas ;-) :-) .

agao91 Ale jesteś piękna , i brzusio jaki cudny ❤️❤️ , ps miło Mi Cię zobaczyć ❤️❤️ .

Izka37, ago91 lubią tę wiadomość

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Menka, dlaczego masz znowu wizytę? :P miałaś w tym tygodniu polowkowe nie? :D
    Powowkowe miałam w klinice genetycznej na którą sama się umówiłam do lekarza który ma certyfikat, a dziś mam wyzyte na nfz u takiego lekarza "pod ręką" "w razie w" w moim miescie. A we wtorek mam wizytę u lekarza do którego chodzę prywatnie i jeżdżę do niego 70 km w jedną stronę.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Menka to cie wybadaja na dziesiata strone :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka to masz kawał drogi do lekarza.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka

Nie za często troche to badanie usg? 3 wizyty w jednym miesiącu ? Ja mam raz na miesiąc i to wystarczy z czego wynika to że niektóre z was biegają od lekarza do lekarza bo przyznam.szczerze że trochę tego nie rozumiem :)

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ