Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySkarb
Hmmm A może faktycznie nie ma powodu do paniki skoro lekarz Ciebie zapewniał może faktycznie nie dzieje się nic niepokojącego A Ty przez swoją traume bardzo wszystko mocno przeżywasz i się obawiasz może nie potrzebnie ? Może warto jemu zaufać ? No nie wiem co ci doradzić....sama najlepiej wiesz jak się czujesz itd. Z tym że myślę że na życzenie też bez konkretnych wskazań nie założy ci szwu bacząc na wydarzenia z poprzedniej ciąży. Sama już nie wiem -
A, ja mam jeszcze mega szybka salatke z pomidorow na ostro. Kroimy pomidorki w male kosteczki, do tego siekamy cebulke, zielona papryczke i natke pietruszki. Dodajemy zabek czosnku posiekany lub sprasowany, doprawiamy sokiem z cytryny i sola. Jest pycha jak ktos lubi ziac ogniem
Samari, 4me, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Jeszcze z szybkich przystawek... Sałatka 4 skladnikowa. Ryż 3 kolory, piersi w kostkę usmażyć na patelni, winogrono zielone bezpestkowe rodzynkowe pokroić na połówki, majonez, trochę przyprawy maggi, sól i pieprz. Maggi daje tak fantastyczny posmak tej sałatę, że każdy prowadzi dochodzenie co jest w tej sałatce, że ma taki smak, były już domysły, że są tam orzechy
Samari lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Samari : tak przeżywam to bardzo , tak mi założyli pessar z corka ze względu na pierwsze dziecko i to w 14 tc . Walczylam ile mogłam . Lekarze też mówili że panikuje. Gdyby nie moja panika to bym nie donosiła ani tyle mojej drugiej corki , co kolwiek się nie działo szpital , teraz tak nie mogę bo mam dziecko więc jak mialam plamienie czy skurcze to byłam u lekarza a z corka w ciazy odrazu szpital. I tak jej nie donosilam chociaż leżałam z nogami w górze i bralam tak jak teraz luteine był 35 tc nie miałam jej jeszcze odstawionej. Powiem szczerze ciezko.. No ciezko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 21:31
-
nick nieaktualnySkarb
Napewno każdy na twoim miejscu myślał by tal samo to nie ulega wątpliwości. Ale każda ciąża jest inna tak.naprawde i trzeba wierzyć w jakimś stopniu lekarzom od tego oni są .. A bez powodu na zasadzie bo ja chce nikt w szpitalu nie będzie się podkładal na rzecz pacjentki A wiesz że bez wskazań medycznych koniecznych nie podejmą taka decyzję. A może pójdź na konsultacje dodatkowo do jakiegoś innego niezależnego lekarza i zobacz co powie ? -
nick nieaktualny
-
Ale smaka robicie dziewczyny
My dzisiaj pojechaliśmy pooglądać wózki i osobiście zakochałam się w nova 3 maxi cosi. Dodatkowo pani w sklepie nas poinformowała że warto zapisać się na warsztaty bezpieczny maluch bo gdybyśmy się zdecydowali na wózek to na tych warsztatach dają kupon rabatowy 20% do ich sklepów więc fajna opcjaKacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Decyzja o pessarze należy tak naprawdę do prowadzącego . W 2 ciazy mialam od poczatku problemy jak i w tej pani doktor wypisala skierowanie na szew . W szpitalu zdecydowali o pessarze. Więc dużo zależy od mojego lekarza tak naprawdę.
Mówię gdyby mi sie dalej skracala to nie będę czekać bo to nie ma na co gdybym miała iść prywatnie po skierowanie na szew czy pessar to pójdę. A w szpitalu się zbierają i decydują dalej .
Nawet jak bym poszła do szpitala ze skrócona szyjka to wtedy założę się że też by nie czekali bo gdy leki nie pomagają przy takim zagrożeniu zakladaja przeżyłam to i mówili że bardzo słuszna decyzja Pani doktor że nie czekała tym bardziej jak trafiłam po 20 tc jak skracala mi sie szyjka . Gdybym nie miała pessaru szybciej mogło by być już za późno .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 21:46
-
Skarb może faktycznie zapisz się tak jednorazowo do innego lekarza, tylko skonsultować. Wiesz ja z synem miałam szyjke 1 cm z rozwarciem wew i także miałam tylko kontrolę szyjki co 2 tyg. Tylko że dostawalam też sporo leków na podtrzymanie. Jakieś zastrzyki , kroplówkę. Skoro tak bardzo się boisz to może warto też do psychologa się wybrać. U nas na oddziale jak leżałam w ciąży codziennie przychodziła do tych zagrożonych kobiet, z każdą min 30 min gadała. Powiem Ci że pomagało jak człowiek mógł się tak wygadać tylko o sobie i swoich problemach.
-
Nisteria i synek ma się dobrze ? Od kiedy chodziłas i ile z takim rozwarciem bo ja tylko 2 dni . Powiem Ci że do mnie nigdy nie przyszedł psycholog...
-
nick nieaktualnySkarb
Ja ogółem z synem chodziłam od 29.tygodnia z rozwarciem wew na 1 cm w 36+5 zrobiło się już rozwarcie na 2 cm i czop zaczął mi odchodzić A 2 dni później synek byk na świecie ale ja też jestem po cieciach to te ciążę też inaczej wygląda na trochę bo mam dodatkowo stres czy blizna jest ok -
Skarb w 21 tc szyjka się skróciła do 1 cm i zrobiło się wew rozwarcie dł 1,5 cm szer 1 cm. Przelezalam w szpitalu 6 tygodni czekając na zastrzyk na płuca i kroplówkę na podtrzymanie (dają to od zakończonego 24tc) . Stan się nie pogorszył więc wypuścili mnie do domu , z taką szyjka chodziłam już do końca.
-
Dziewczyny dzieki Bogu że mimo rozwarcia Wam się udało ! Coś strasznego:(
Alicja : nie inny . Ja mam wogole przygody z lekarzami . W 2 ciazy zmienialam lekarza gdzies w 19 tc bo jak przyszłam z plamieniem to powiedziała mi doktor że zostało mi sie modlic ponieważ ona już wszystko zrobiła co mogła... Więc poszłam prywatnie i już przy nim zostałamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:17
-
aktyde85 wrote:Wow! Pięknie wygląda
DziękujęW każdej ciazy szybko mialam dosc spory brzuszek teraz tak samo
-
Skarb podobnie jak dziewczyny uważam że dobrym roziwazaniem byłaby opcja skonsultowania się z innym lekarzem. Niekoniecznie z twojej miejscowości (bo oni wszyscy się między sobą znają i nie będę chcieli podwazać decyzji kolegi) może poszukaj na necie jakiegoś specjalisty od problematycsnych ciąż w twojej okolicy popytaj na forach. Może w jakiejś przyszpitalnej poradni ale w szpitalu o wyższej referencyjnosci.
Bo tak to siedzisz i się zadreczasz tym zastanawianiem się co przyniesie kolejny dzień.
Wcale ci się nie dziwię że się boisz ale gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości to bym szukała pomocy gdzie indziej.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc