Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MaryJane na 15, wolę zawsze z rana mieć wizyty mniej stresu
Samari, a co do przekąsek to u Nas często jakaś sałatka na szybko, kanapeczki z bagietki z serkiem i do tego np. rzodkiewka, koreczki(ser żółty, ogórek korniszony/oliwka, kabanos), ciasto z francuskie zawijane z dodatkami w środku, np. pieczarki, sos pomidorowy, ser żółty, śledzie, jajka z majonezem i szczypiorkiem albo z sosem tatarski. Dużo zależy jaki rodzaj imprezySamari lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:Śliczna ta kurteczka Samari ! Aż jutro podjadę do stacjonarnego Reserved zobaczyć za rozmiarem dla mnie
Cenowo też super wychodzi
Naprawdę szczerze akurat mogę polecić przekopalam stos kurtek żeby w coś się zmieścić i naprawdę ta jest bardzo dobrze skrojona kolor jest fajny przyjemny i cena warta uwagi bo przeceniona jest z 249 zł na 149 zl -
nick nieaktualnyMaryJane wrote:Iwwk, na która jutro badania?
Samari, u nas zawsze są ślimaki z ciasta francuskiego, z szynka i serem, ruloniki z serkiem chrzanowym, ogórkiem i jajkiem, jajka z łososiem albo ze szpinakiem, tatar jest zawsze, pasta z sera i tak bym ciągle mogła
Ooo super.a jak robisz tatara i te jajka nadziewane ? I te ślimaki bo nie robiłam nigdy A chętnie spróbuje coś nowego -
nick nieaktualnyAaa i zapomniałam wam powiedzieć o ciazowym odmozdzeniu i problemach z pamięcią na tym etapie bowiem dziś podczas zakupów zostawiłam torebkę w ubikacji ! Tak powiesilam w kabinie załatwiłam się i wyszłam jak gdyby nigdy nic... wychodzę mówię do męża żeby dał mi torebkę A on się na mnie patrzy i mówi przecież miałaś że sobą... A ja blada i pędem do wc na szczęście była na miejscu nikt jej nie ruszył...co za szczęście bo tam klucze od auta doksy telefon wszystko....
-
Jajka na twardo, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka, do żółtek łosoś wędzony pokrojony, szczypiorek, majonez, przyprawy, i tym białka nafaszerowac
że szpinakiem robi moj mąż, początek taki sam, do zoltek dodajemy szpinak świeży ale już przesmazony z czosnkiem, i starty ser jakiś twardy, ale nie wiem z czym to łączy, w pracy jest na nockę więc jutro mogę dopytać
tatar kupujemy w biedronce bo jest naprawdę dobry, siekamy go, robimy trochę inaczej bo nie z ogórkiem a z prazonym słonecznik iem, czerwona cebula i zoltkiem jajka no i przyprawy oczywiście, że świeżym chlebkiem wszystko zawsze znika
A ciasto francuskie rozłożyć, posmarować przecierem pomidorowym, posypać przyprawami, na to ser, szynka, zawinąć w rulon i pokroić w paski. Piec według przepisu z ciasta francuskiegoale tutaj dowolność tak jak Iwwk mówi, z pieczarkami i innymi sosami też pyszne
A wszystkie te rzeczy robi się naprawdę szybko, z jajkami troszkę dziabrania ale idzie też szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:50
Samari lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciliśmy że sklepu, zostawiłam kotlety na blacie i co jak wrocilam to już ich nie było
pies twierdzi, że nie wie co się z nimi stało :p
Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, MaMaMi83, PatkaPP, Chusy, Oleander, 4me, Ciasteczko777, Veri, Nistera lubią tę wiadomość
-
MaryJane, ja u niego pierwsze prenatalne robiłam, we wtorek mam połówkowe, też ze skierowaniem na nfz. Cieszę się że jesteś zadowolona z niego, nie będę się tak stresować
jestem z okolic bytom/tarnowskie góry. Z kolei pracuję, a raczej pracowałam w Katowicach, lekarza prowadzącego mam w Bytomiu.
Udało się, pierwsze koty za płoty...
Chusy, Oleander, puszek369, Samari, 4me lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Witam się w skończonym 22 tyg. Jutro zaczynamy 23 tc i 6mc
Ja miałam polowkowe w poniedziałek ale o mnie nikt się nie zamartwial, że się nie odzywam
U nas chyba wszystko ok. Dziecie ważylo 451 g. Serduszko ponoć takie jakie powinno być, bez wad a to było najważniejsze dla nas. Twarz proporcjonalna, wszystkie paluszki sątylko zastanawia mnie ułożenie dziecka - jest już główka do dołu..
Oto nasze maleństwo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/424278a4f2d1.jpg
No i mamy potwierdzona córeczkę na 100%
Już druga będzie w domuStarsza córka też była na wizycie, była zafascynowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 20:52
Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, Chusy, Oleander, puszek369, Ciasteczko777, Samari, 4me, Nistera, Pani Moł lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
puszek369 wrote:Właśnie wróciliśmy że sklepu, zostawiłam kotlety na blacie i co jak wrocilam to już ich nie było
pies twierdzi, że nie wie co się z nimi stało :p
niezly numer
puszek369 lubi tę wiadomość
-
Super Menka, ja myslalam o tobie, nawet pytalam co tam czy juz plec znasz : )
To dziewczynki przybieraja w sile
Samari - powiedzialabym ze sushi na ogol robie na takie mini-spotkania ale po pierwsze trzeba lubic a po drugie w ciazy jestesmy i lipa
Ale jajka faszerowane to dobry pomysl, ktos tam zarzucil. I jakies mini-kanapeczki z bagietki do tego w sam raz : )Menka888 lubi tę wiadomość
-
Menka, to chyba czytasz niedokładnie bo 2 razy już pytałam czy się coś po badaniach odzywalas haha
gratuluję córeczki,super że wszystko dobrze
myślę że te ułożenie to się jeszcze zmieni, ja mam wpisane że pośladkowe bo tak był mały na badaniu ale czasem czuje jego nogi gdzieś koło pępka, chociaż muszę przyznać że najbardziej lubi kopać po szyjce
Menka888 lubi tę wiadomość
-
Do Waszych kulinarnych specjalności dodam jeszcze takie:
Paski melona zawijane w szynkę prosciutto
Roladki z łososia wędzonego z mascarpone i kaparami lub pomidorami suszonymi, pokrojone jak sushi
Dowolna sałatka w łódeczkach z liści cykorii
Klasyczna mozzarella z pomidorkami i oliwki, bagietka z piekarnikaSzczesliwa ledwo zywa, Samari, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak zmieniłam lekarza w 14 tyg ciazy nie ukrywam mojego rozczarowania co do lekarza , jak dla mnie on bagatelizuje sprawę mowil ze co do szyjki jak narazie kontrola co 2 tyg bo nic innego nie trzeba robić bo szyjka jest długa . Nie wiem dlaczego w takim razie wszystko dostalam przy drugiej ciazy i sterydy i pessar w 14 tc .. A teraz nie trzeba .. modlę się żeby nie było jak w pierwszej ciazy na wszystko za późno . Mam wizyte 21 jak dalej szyjka się skróci to nie będę siedzieć, będzie to wtedy 25t3d, jak trzeba będzie to pójdę do jakiegoś lekarza po skierowanie na szpital nawet żeby mi tam założyli szew . Znam tu wszystkich lekarzy przez swoje przygody i większość jest taka że wszystko zlewa A z przychodni koło szpitala jestem skreslona ponieważ zmieniłam lekarza stamtąd a tam strasznie pilnują kto jest prowadzącym i do nikogo innego nie chcą puścić . Byłam zadowolona z niego bo naprawdę był jednym lekarzem który mnie słuchał i wszystko dokładnie sprawdzał taa aż do poniedziałku .
Zrobię sobie badania moczu jeszcze przed wizytą, ponieważ dalej mnie coś swędzi a on po infekcji nie zlecił nic .
Wiem że się martwilyscie ale już tak nie miałam siły że nie wiedziałam od czego zacząć. W południe napisałam posta a Internet mi sie wyłączył . .. prubuje jakoś się trzymać .. Ale boję się nie czuje się pewnie ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 21:18
-
Polecam również szpinak świeży rozłożyć na półmisku na to ser feta w kostkę, pomidory suszone w kostkę, żurawine suszoną sparzyć wrzątkiem przez parę minut, odsączyć i ułożyć na serze, pomidorach i szpinaku. Na koniec posypać całość pestkami słonecznika uprażonymi na patelni i skropić delitatknie olejem z ziołami z pomidorów suszonych. Pyyyycha. Nawet przeciwnicy szpinaku się przekonali
Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, 4me lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*)