X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wyprawki to zgadzam się z chusy :) wrzucę wam później zdjęcia moich 1 dzidziusiowych zakupów uwielbiam te mini slodziutkie bobasowe ubranka ♥️

ago91, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita się z Wami Kornelia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffdb4870a7a7.jpg

Samari, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Verbena, ago91, Ciasteczko777, Milka1991, PatkaPP, MaryJane, iwwk, Pantera, Alicja-33, 4me, KasiuniaH, Pani Moł, Veri, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Też miałam na nodze znamię id urodzenia A dokładnie pod Psladkiem taka "myszke" i to.dosyc duża całe życie się jej wstydzilam i na basenach czy nad morzem nigdy w bieliźnie nie chodziłam i 2 lata temu pozbylam się tego kompleksu i mimo że na nodze mam Blizne to w przeciwieństwie do wstretnego brązowego wlochastego znamienia to ja uwielbiam. Nie zastanawiaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 Witaj mała księżniczko ❤️❤️❤️❤️ , gratuluję ❤️❤️.

MaMaMi Ja też mam znamię tylko niestety nie da się nic z tym zrobić nawet ani operacyjnie , a to znamię mam uwaga na głowie i to w czasce :O :O pytałam się nie raz moich rodziców i mamy skąd mam to znamię nie wiem ile w tym prawdy mama moja kochana :-( ❤️ , mówiła mi że jak byłam niemowlęciem to że ciemiączko miałam na całej górnej czasce takie duże , i na to ciemiączko upadła mi mała jarzębina i potem zaczęło się rozrastać to znamię lekarze robili ponoć co tylko mogli , aby to się nie rozrosło gdyż mogłam nawet od tego umrzeć ciemiączko się zrosło i tak już został mi taki ślad w czasce nie widać tego ale to czuję pod palcami jak dotykam .

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb tak jak dziewczyny piszą jeśli masz możliwość to zmień lekarza. Ja w poprzedniej ciąży miałam taką ginekolog która w niczym i nigdzie nie widziała problemu i ogólnie na wszystko miała wywalone, zmieniłam lekarza w 21tc na tego który wykonywał mi prenatalne bo już nie mogłam jak widziałam sama że dziecko jest o 3-4tygodnie za małe i na połówkowych się to potwierdziło a ta po mnie krzyczy że tak może być i szukam dziury w całym...

Puszek cudowne imię, u nas gdyby była dziewczynka też byłaby Kornelia żadne inne nie wchodzi w grę no ale że jest chłopak to jesteśmy w kropce bo żadne na tyle nam się nie podoba :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:08

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to usunelam pieprzyka z ramienia bo ciagle sie powiekszal i byl narazony na slonce bo zawsze palilo mi ramiona niestety trafilam na jakiegos partacza i po pieprzyku ani sladu zostala za to blizna wieksza dwa razy od niego ktora nie znikla mimo masci okładow itp. I dopiero teraz tego sie wstydze i nosze koszulki tylko na grubych ramiączkach

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem zdecydowana. Takie zmiany mogą przerodzić się w nowotwory. Nic się z nią nie działo przez wiele lat. Dosłownie to znamię ma ok 5-7mm malutkie ale teraz zaczęło się łuszczyc a wczoraj jeszcze zadrapalam sobie. W zeszłym miesiącu zapisałam się do dermatologa i wizytę mam jutro a dobrze się złożyło że dziś jeszcze mogłam to skonsultować z gin no i ona powiedziała że bezwzględnie do usunięcia. I jak zawsze zapytała do kogo idę. Jak jej powiedziałam to mówi że ta Pani dr napewno będzie też kazała usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:10

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Wita się z Wami Kornelia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffdb4870a7a7.jpg
    Gratuluję :) Kornelia bardzo ładne imię <3

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku - śliczna ❤️ Gratuluje !!! :)
    Wow ! Samari - ja zwolnienia dostaje Max na msc bo lekarz inaczej ma kontrole ZUS i nie chce wystawiać na dłużej ;)
    Zreszta ja i tak cały czas łudziłam sie ze mi pozwoli wrócić do pracy :( a teraz to juz mnie praca nie chce ..
    dziewczyny - ja juz mam dosyć tych wymiotów , rano nie mogłam wyjsc z domu bo tylko latałam wymiotować :( zrobiłam bad krwi

• Pantera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi w ciąży można usuwać?
    Mi dermatolog tylko obserwuje znamiona i powiedziała, ze tylko w wyjątkowych przypadkach się usuwa, bo ból moze spowodować przedwczesne skurcze. Wtedy zabiegi robi się w III trym

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko To jeszcze masz wymioty myślałam że Ci minęło , może z gin o tym porozmawiaj nie znam się na tym ale ponoć są jakieś tabletki na wymioty aby nie męczyły zależy czy są aż takie nie do wytrzymania . Niech w końcu Ci te wręcz dziadostwo przestanie męczyć ile to mozna choć nie ukrywam że ja 22 tc i jak wracamy od mojego Pana gin to nadal jest Mi nie dobrze i nie wiem czy to ciąża bo z choroby lokomocyjnej dawno wyrosłam .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    MaMaMi w ciąży można usuwać?
    Mi dermatolog tylko obserwuje znamiona i powiedziała, ze tylko w wyjątkowych przypadkach się usuwa, bo ból moze spowodować przedwczesne skurcze. Wtedy zabiegi robi się w III trym

Tak usuwa się. Najbezpieczniejsze jest 2 trymest. Konsultowalam to dziś z moją gin a jutro idę do dermatologa. Obserwuje się jak się niż z tym dzieje u mnie się właśnie dzieje a taka zmiana może przerodzić się w czerniaka

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Ciasteczko To jeszcze masz wymioty myślałam że Ci minęło , może z gin o tym porozmawiaj nie znam się na tym ale ponoć są jakieś tabletki na wymioty aby nie męczyły zależy czy są aż takie nie do wytrzymania . Niech w końcu Ci te wręcz dziadostwo przestanie męczyć ile to mozna choć nie ukrywam że ja 22 tc i jak wracamy od mojego Pana gin to nadal jest Mi nie dobrze i nie wiem czy to ciąża bo z choroby lokomocyjnej dawno wyrosłam .
    Płacze moim lekarzom a oni nic ... te tabletki sa b szkodliwe w życiu nie wezmę (ja paracetamol nie biorę nawet)..
    Zrobiłam dzis tez próby wątrobowe ... niestety wymiotuje średnio co 2/3 dni :( boje sie ze to jakieś zatrucie ciążowe czy co...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho.

Cholibka A co lekarz na te wymioty ? Ty pewnie masz przypadłość zwana niepowsciagliwymi wymiotami ciężarnych ;/ współczuję to okropne uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:53

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a jak Twoja waga przy tych wymiotach? Przybralas cos? Ja tez lazilam po lekarzach i ip mowilas ze juz ledwo daje rade ale za każdym razem slyszalam ze z dzieckiem wszystko dobrze ze rośnie wiec dostaje potrzebne mu rzeczy a ja nie mam nie dowagi wiec jest wszystko dobrze i zeby pic elektrolity. Teraz juz wymiotuje sporadycznie tak raz na tydzień ale wiem co czujesz. Mdlosci poranne mam codziennie rano dopoki czegos nie zjem a jak nie zdaze to wymiotuje sama slina albo zolcia. Ale staram sie wstac i odrazu cos zjesc na lezaco nawet

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam tutaj zdjęcia z wczoraj jakby ktoś chciał podejrzeć bo tam giną między postami, produkcję dzisiaj robicie porządna :D

Cieszę się bardzo z udanych wizyt, Puszek zgadza Ci się wiek z usg z wiekiem OM?
    Skarb, ja jestem zdania takiego samego jak dziewczyny, jak się czujesz niepewnie i denerwujesz to zmień lekarza albo przynajmniej idź do jakiegoś innego raz się skonsultować.

A teraz hit, moja waga w ciągu ostatniego miesiąca urosła o 4kg!!! A wcześniej nic kompletnie nie przybyło, mam nadzieję że nie będę ciągle takiej normy wyrabiać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 17:14

Szczęśliwa Mamusia, puszek369, PatkaPP, Ciasteczko777, Oleander, iwwk, Pantera, Pani Moł lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane zależy czy z programu dr to jest trochę młodsza z 3 dni czy z usg tam maszyna wyliczyla tyle samo. A u Ciebie? Super maluch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:40

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ciasteczko a jak Twoja waga przy tych wymiotach? Przybralas cos? Ja tez lazilam po lekarzach i ip mowilas ze juz ledwo daje rade ale za każdym razem slyszalam ze z dzieckiem wszystko dobrze ze rośnie wiec dostaje potrzebne mu rzeczy a ja nie mam nie dowagi wiec jest wszystko dobrze i zeby pic elektrolity. Teraz juz wymiotuje sporadycznie tak raz na tydzień ale wiem co czujesz. Mdlosci poranne mam codziennie rano dopoki czegos nie zjem a jak nie zdaze to wymiotuje sama slina albo zolcia. Ale staram sie wstac i odrazu cos zjesc na lezaco nawet
    Nic nie tyje- schudłam 9 kg i teraz od chyba 2 msc stoję w miejscu :( wymiotuje żółcią ... pustym żołądkiem ...nie mogę zjeść bo wtedy bardziej boli - pije wodę i tym wymiotuje .., lekarze serio nic .. mówią ze bede tak mieć do porodu O.o

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, chodzisz do dr.Szwaczki cały czas czy u niego masz tylko prenatalne? Angelius?
    Ja właśnie u niego robię prenatalne.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko no to faktycznie powinni zostawic Cie chociaz na kroplowki żeby Cie nawodnili bo napewno jesteś mega slaba.moze gastrolog by cos pomógł?

Mi lekarz powiedział ze taki akurat mam urok ciąży ale ogolnie to znak ze jest duzo hormonów ciążowych czyli ze ogolnie dobrze i zeby duzo pić i sie nawadniac. I starac sie jesc chociaz to na co ma sie ochotę zeby jesc cokolwiek. Moja siostra to samo a np mama mowi ze z nami w ciazy wymiotowala tylko na poczatku i to doslownie pare razy a od 3 msc wogole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:12

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ