Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasz syn tak sie cieszy z brata i jest tak podekscytowany ,ze mu wszystko jedno jakie imie
Pyta tylko co jakis czas czy naprawde dostanie brata czy go czasem nie klamie
Co do wyprawki to ja juz mam dosc. Musze sie sama pomalu zorientowac co mi potrzebne i ile itd ,ale kurna nie mam takiej mozliwosci ,bo co chwile dzwoni tesciowa, ze juz to kupila czy tamto.... No kurna zabiera mi cala radosc, ja rozumiem ze sie cieszy itd , ale ja tez bym cos sama pozniej chciala kupic....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:07
Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pantera wrote:Hej dziewczyny, u mnie biało ale jak zwykle ponuro...
Pytanko do Was które jesteście na L4:
Jak to jest z wyjazdami na L4? Takimi krótkimi do tygodnia? Dozwolone?
Iwwk - u Ciebie był ZUS z kontrolą, jesteś zatrudniona w firmie?
Coraz bardziej sie przekonuje ze musze miec conajmniej dwojke dzieci jak czytam jak te starsze sie ciesza i napewno beda pomagac i wogole te relacje rodzeństwa sa takie fajne:) przynajmniej do wieku dojrzewania:DSzczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:
Coraz bardziej sie przekonuje ze musze miec conajmniej dwojke dzieci jak czytam jak te starsze sie ciesza i napewno beda pomagac i wogole te relacje rodzeństwa sa takie fajne:) przynajmniej do wieku dojrzewania:D
U mnie będzie 10 lat różnicy. Więc młoda jest już bardzo świadoma. Także myślę że dużo mi pomoże.Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Szczęśliwa mamusia i jak jesteś zadowolona ze swojego lekarza ?
dalej takie kolejki tam są ?
Nistera współczuję Ci. Też by mnie to draznilo jakby się teściową tak wtrącała w moja wyprawkę...Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Skarb, rozumiem czemu cie wkurzyl lekarz. Przyjdz na ta kontrolna do niego za dwa tyg, zobacz czy sie cos zmienia czy szyjka jest ok, a jak znowu bedzie buraczyl za przeproszeniem to szukaj innego lekarza. Lepiej dmuchac na zimne.
Szczesliwa Mamusia - nie wiem czy ci juz pisalam wczesniej ale Dominik to przesliczne imie : )
Nistera - kurcze to opanuj ta tesciowa haha. U mnie tez tak bylo ale nie tesciowa a mama z babcia mi praktycznie wszystkie ciuszki kupily. Ale to bylo za moja zgoda, czesc ja powybieralam przez internet, kupily mi tez butelki i takie praktyczne rzeczy, z tym ze wszystko bylo pod moim czujnym okiemOdciazylo mnie to nieziemsko a i dziadkowie byli zadowoleni. Moze sprobuj sie z nia skonsultowac, albo daj jej jakies "zadanie" zeby kupila np to czy tamto, ze ci jest potrzebne i powiedz ze twoim zdaniem ta firma jest dobra, a taki kolor ladny. Rozumiesz, naprowadz ja troche : ) Pewnie sie cieszy i chce pomoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Szczęśliwa mamusia i jak jesteś zadowolona ze swojego lekarza ?
dalej takie kolejki tam są ?
Nistera współczuję Ci. Też by mnie to draznilo jakby się teściową tak wtrącała w moja wyprawkę...
Tak nadal u Pana Andrzeja Wróbla są kolejki a raczej opóźnienia , już do tego się przyzwyczaiłam choć nie powiem że to jest nadal irytujące . Prowadził moją poprzednią ciążę , jestem bardzo zadowolona jest to na prawdę bardzo świetny według mnie specjalista poradzi , coś podpowie , zawsze mnie się pyta co tam słychać .
Ps A ty moja droga gdzieś w centrum Dęblina mieszkasz być może gdzie tam po drodze mijamy Twój dom, my zawsze przejeżdżamy przez taki most pod nim jest kolej potem obok takiego targowiska miejskiego raz tam kiedyś tak z ciekawości byliśmy no i pod gabinet ginekologiczny .
Powiem Ci że to takie niezwykle niby nic ale fajnie tak np mieć / znać kogoś z bliższej okolicy , a my do siebie mamy jak rzut beretem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:30
ago91 lubi tę wiadomość
-
Chusy wrote:Skarb, rozumiem czemu cie wkurzyl lekarz. Przyjdz na ta kontrolna do niego za dwa tyg, zobacz czy sie cos zmienia czy szyjka jest ok, a jak znowu bedzie buraczyl za przeproszeniem to szukaj innego lekarza. Lepiej dmuchac na zimne.
Szczesliwa Mamusia - nie wiem czy ci juz pisalam wczesniej ale Dominik to przesliczne imie : )
Nistera - kurcze to opanuj ta tesciowa haha. U mnie tez tak bylo ale nie tesciowa a mama z babcia mi praktycznie wszystkie ciuszki kupily. Ale to bylo za moja zgoda, czesc ja powybieralam przez internet, kupily mi tez butelki i takie praktyczne rzeczy, z tym ze wszystko bylo pod moim czujnym okiemOdciazylo mnie to nieziemsko a i dziadkowie byli zadowoleni. Moze sprobuj sie z nia skonsultowac, albo daj jej jakies "zadanie" zeby kupila np to czy tamto, ze ci jest potrzebne i powiedz ze twoim zdaniem ta firma jest dobra, a taki kolor ladny. Rozumiesz, naprowadz ja troche : ) Pewnie sie cieszy i chce pomoc
No ona sie mnie niby pyta aleeee po fakcie
Kupila mi juz rozek no ok nic nie powiedzialam bo ladny , dzwoni na drugi dzien ze body kupila 50/56 i juz mnie trafilo , bo nie mam zamiaru kupowac takich malych. jezeli dziecko nie jest wczesniakiem to nie widze potrzeby kupowania rozmiaru 50, i do tego te co maja na ramionach zakladki, a ja takich absolutnie nie chce bo sa nie wygodne, chce te zapinane na brzuchu . No ale juz kupila wiec qpio mi ja opierdzielac . Juz cos gadala ze gdzies tam beda jakies promocje i musi isc, musze ja naprawde przystopowac bo to sie jakas wojna skonczy
I pomyslec ze to jej 6 wnuk a zachowuje sie jakby byl 1
Sorry ze tak namarudzilam, nie chce mezowi gadac bo to jego mama , wiadomo bedzie mu przykro ze ona sie stara a ja marudze...
-
Szczęśliwa mieszkam w bloku na osiedlu Staszica to jest koło Kauflandu.
A co do Twojego lekarza to właśnie mnie draznily te opóźnienia i dlatego zmieniłam lekarza. I ja wolałam zawsze mieć opis usg a Wróbel nie robi. Do tego jak dla mnie nie zbyt czysto jest w tym gabinecie.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Nistera, no rozumiem. Trudno jak juz kupi to najwyzej nie uzyjesz, a tak jak mowisz szkoda upominac bo pozniej wyjdzie ze ty zolza jestes a tesciowa chce tylko "pomoc"
Najwyzej jej wytlumacz dobrze o co ci biega poslucha to poslucha nie to nie, najwyzej olejesz to co kupi, a sobie kupisz takie jak ci pasuje.
Przynajmniej ja tak mysle, zawsze szkoda mi energii na klotnie : )
Ja z babcia troszke tak mam. Babcia jest przekochana i sie stara z calych sil, uwielbia kupowac ubranka w lumpeksach, co mi totalnie nie przeszkadza. Chodzi o to ze babunia juz ma wzrok nie ten i nie dopatrzy ze gdzies tam dziura jest, albo napis przetarty, albo tkanina sprana i kupuje nieraz na kilogramy. Ale ja tam nic nie mowie, mama moja tez mowi, nie mow nic bo po co, najwyzej nie uzyjesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:46
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Szczęśliwa mieszkam w bloku na osiedlu Staszica to jest koło Kauflandu.
A co do Twojego lekarza to właśnie mnie draznily te opóźnienia i dlatego zmieniłam lekarza. I ja wolałam zawsze mieć opis usg a Wróbel nie robi. Do tego jak dla mnie nie zbyt czysto jest w tym gabinecie.
O to blisko tej ulicy Stężyckiej mieszkasz nie daleko też jest cmentarz komunalny akurat jak przejeżdżamy to mijamy Twój blok, chciałabym abyśmy tak w realu się poznały nie mam tu takich koleżanek ale oczywiście jak i Ty też będziesz tego chceć
.
RozumiemNo nie powiem miałam USG w 4D to nic nie było właśnie opisane , a siostra mi poradziła abym zmieniła lekarza bo ona jak miała USG w 4 D to miała opisane wszystko , ja raz go tylko widziałam jak z tego gabinetu wyszedł a tak to siedzi tam cały czas , no i te niespodziewane tel do niego w czasie wizyty rozumiem że jak jakiś lekarz , no żona czy dziecko itp , ale no my też czekamy także ten .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:18
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkarb, ja też bym się chyba nie wahała i lekarza zmieniała, jak ten takie niepoważne podejście ma.
Moja teściowa mi wyprawki nie kupuje, ale za to zasypuje nas starociami po swoim wnuku pierwszym (co ma juz 11 lat) - zwozi jakieś graty, ciuchy, zabawki ze strychu, dla córki nawet nam dała 10-letnie OTWARTE pieluchyja jej kilka razy dałam do zrozumienia, że nie za bardzo tego wszystkiego chcemy i potrzebujemy, mamy 62 m2 chaty a nie 200, nie mamy miejsca na zbędne rzeczy. No ale groch w ścianę... Swojej mamie to ja na luzie mówię czego nam trzeba lub nie, jak kupi cos co mi się nie widzi to też to mówię (że np.nie chcę dla dzieci ciuszków z takimi "gumowymi" nadrukami, albo, że corka ma juz wystarczającą ilość kurtek
). No ale teściowej to ja tego nie powiem, a mąż ma z rodzicami jakieś takie usztywnione relacje, i też nie gada. No i lipson, trzeba to przyjmowac a potem w chacie sortować
a najbardziej nie lubię jak mi zwozi stare, grające plastikowe zabawki
jestem przeciwna takim grajdełkom zupełnie bezsensowym, nic nie wnoszącym w zabawę dziecka.
ago91 lubi tę wiadomość
-
No właśnie on mało bierze za wizytę z usg bo za te dwie rzeczy to są grosze tak naprawdę ale mówię on nie daje opisów usg jedynie zdjęcie i tyle. Jak do niego chodziłam do faktycznie było tak nie raz że robiąc mi usg dopochwowe albo badając na fotelu odbierał telefon też mnie to draznilo bo leżałam bez majtek i czekałam aż skończy rozmawiać. Ogólnie jako lekarz jest dobry bo dopiero on wykrył u mnie endometriozę gdzie wcześniejsi lekarze nic na ten temat nie wspominali... najważniejsze żebyś była zadowolona i miała zaufanie do niego
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyago91 wrote:No właśnie on mało bierze za wizytę z usg bo za te dwie rzeczy to są grosze tak naprawdę ale mówię on nie daje opisów usg jedynie zdjęcie i tyle. Jak do niego chodziłam do faktycznie było tak nie raz że robiąc mi usg dopochwowe albo badając na fotelu odbierał telefon też mnie to draznilo bo leżałam bez majtek i czekałam aż skończy rozmawiać. Ogólnie jako lekarz jest dobry bo dopiero on wykrył u mnie endometriozę gdzie wcześniejsi lekarze nic na ten temat nie wspominali... najważniejsze żebyś była zadowolona i miała zaufanie do niego
On teraz bierze 130 za wizytę wcześniej 100 brał , mi mówi że za USG nic nie płacę . Jestem bardzo mimo jego wad zadowolona i mam zaufanie do niego w końcu powierzamy nie tylko siebie , ale też i nasze dzieci pod sercem więc już lepiej chodzić do kogoś kogo się zna i ufa . -
nick nieaktualnyZ tego co mi mówiła kuzynka którą pracuje w zusie to na widelcu najbardziej są te ciężarne którym zus wypłaca środki że swoich zasobów A nie tym którym płaci pracodawca i rozlicza się z zusem bo w takim przypadku z reguły jak są kontrolę to na polecenie pracodawcy albo na donos nie że sami z siebie bo głównie zajmują się j.w kontrolą tych którym oni wypłacaja.
.Ja np Mam zwolnienie od 3.12 wystawione do 12.05 czyli od ostatniej wizyty do przewidywanego terminu porodui nic cisza święty spokój zero kontroli z tym że mi wypłaca zakład pracy wypłatę
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkarb.
No właśnie odniosłam wrażenie że jesteś zmartwiony bardzo mi przykro że lekarz jest bucem i zamiast Cię uspokoić to wkurza.... może faktycznie jak dziewczyny piszą w miarę możliwości może zmień lekarza takiemu któremu zadasz na 100% ? Smutno nam że się tak martwisz. Będzie wszystko dobrze i zobaczysz że jescze przenosisz ta ciążę i urodzisz później jak my ! 3mam za wa A kciuki