X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie!:* ja mam jutro wizyte normalna i yez juz sie denerwuje nie wiem czym nawet

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Powodzenia :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka u was pogoda ?? Bo u nas normalnie jesień szaro buro ponuro...deszcz pada i dodatnia temperatura

• Pantera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie biało ale jak zwykle ponuro...

Pytanko do Was które jesteście na L4:
    Jak to jest z wyjazdami na L4? Takimi krótkimi do tygodnia? Dozwolone?

Iwwk - u Ciebie był ZUS z kontrolą, jesteś zatrudniona w firmie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Jaka u was pogoda ?? Bo u nas normalnie jesień szaro buro ponuro...deszcz pada i dodatnia temperatura

Daj spokój tak się dziś " umordowałam" że nie wiem jakim ja cudem doszłam do domu , okropne błoto pośniegowe jest a weź i pchaj ciężki wózek plus jeszcze dziecko w środku a Ania już swoje waży .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

Mój mąż dziś wcześniej kończy pracę o 15.00 o 17.00 Marysia znów po raz kolejny z rzędu ma przedstawienie B-) , ile to można jedno i to samo to już 3 raz jak wystawiają , dobre tyle że nie muszą się uczyć bo już każdy zna swój tekst ;-) .
    Za to Gabrysia ile ma się na pamięć do 18 Stycznia nauczyć nienormalne czy co ma taki długi wierszyk , plus jeszcze dwa mniejsze Gabrysia chłonie to jak gąbka i ma bardzo dobrą pamięć , oby tylko jej to się nie pomyliło za dużo tego trochę .
    Dobrze że do wizyty coraz bliżej cały czas mam wizję przed oczami że wcześniej synka urodziłam i każdy był w szoku , nie wiem może to jakieś moje dziwne myślenie ale ostatnio moje przeczucia się sprawdzą wczoraj znów trochę mnie brzusio bolał po tej prawej stronie gdzie synek ma pupę i dziś jak szłam było podobnie już zaczynam się tym martwić przy Ani tak nie miałam ruchy czuję , więc nie wiem może nie mam powodów do zmartwień już dziś Środa jeszcze tylko dwa dni ;-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Ty to masz roboty od samego rana A tu 5 dziecko w drodze szacun ja się martwię jak na początku po operacji ogarnę 3 i jestem przerażona A co dopiero 5 tak jak ty będziesz mieć. Ale podejrzewam że przy gromadce pewnie łatwiej się zorganizować jak przy jednym :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycie. Dzwonił do mnie lekarz i powiedział że nie mam cukrzycy. Wyniki nie były nawet na pograniczu , całkiem normalne. Nie wiecie jak się cieszę.

Samari, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Oleander, MaMaMi83, Alicja-33, Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, 4me, PatkaPP, Pantera, emi_90, ago91, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szaro, - 5, a odczuwalna nawet - 12. W końcu się chyba wyspałam, młoda wieczorem się nie odzywała, ale rano już dawała mocno o sobie znać :)

Pantera z tego co ja się orientuję to trzeba zgłosić do ZUS'u i mieć zgodę ginekologa, że nie widzi przeciwskazań, ale mogę się mylić.

Pantera tak jestem zatrudniona. Nie, u mnie kontroli w domu nie było, sprawdzali jedynie czy pracodawca odkładał składki i czy się wszystko zgadza w papierach, ale dość szybko i sprawnie poszło nie musiałam nic robić. Jednak kontrola wcale by mnie nie zdziwiła, któraś z dziewczyn miała, jeśli się nie mylę to Szczęśliwa :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Ja ogółem w ciąży nigdzie nie wyjeżdżam (niezależnie od l4) dla mnie podróże na tym etapie ciąży nie są bezpieczne A wariatów na drogach nie brakuje mam na myśli dalsze podróże kilkugodzinne . Wszelkie wyjazdy odkładam na macierzyńskie kiedy spokojnie będę mieć pewność że nie Bede się czuć jak auto do zlomowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Dziewczyny nie uwierzycie. Dzwonił do mnie lekarz i powiedział że nie mam cukrzycy. Wyniki nie były nawet na pograniczu , całkiem normalne. Nie wiecie jak się cieszę.

To wspaniała wiadomość ! Uff jedno zmartwienie z głowy :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera super wieści :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamusia

Ty to masz roboty od samego rana A tu 5 dziecko w drodze szacun ja się martwię jak na początku po operacji ogarnę 3 i jestem przerażona A co dopiero 5 tak jak ty będziesz mieć. Ale podejrzewam że przy gromadce pewnie łatwiej się zorganizować jak przy jednym :)

Oj i z tym różnie bywa dziewczynki wszak są bardzo samodzielnie ubiorą się same , ale też trzeba przypilnować aby dobrze np założyły spodnie lub tam rozczesać włosy itp itd synek to sam ze wszystkim sobie radzi najwięcej to przy Ani mam co robić , a to jeść , a to przebrać ubrać i się schodzi , wiem sama że nie będzie łatwo z początku wszak mąż będziecie domu ale tylko tydzień i z powrotem do pracy on pracuje u zwykłego Kowalskiego , więc żadne urlopy mu się nie należą w ubiegłym roku po narodzinach Ani ile musiał załatwiać , aby kasę dostać za to że ona się urodziła i co nic nie dostał , potem miał ten urlop tacierzyński ale i tak z tego nie skorzystał gdyż wolał do pracy iść .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia, Samari, szacun! Ja mam teraz taki czas z corką - zaraz 15 miesięcy - że się po głowie drapię jak ja dam radę z dwojgiem dzieci, hahaha! A co dopiero większa ekipa ;)

Chusy, my właśnie mamy dla córki takie łóżeczko niemowlece z dodatkową barierką niższą do zamontowania po zdjęciu jednego boku, ogólnie strasznie fajne są te domki niziutkie właśnie, potem bym chciała coś takiego, choc jeszcze nie wiem jak z miejscem - dwójka bedzie w jednym pokoju stacjonować ;) póki co Maluszek w koszu Mojżesza (wiem, wiem, nie wszyscy lubia ;)), jak wyrośnie to będziemy kminić czy będą potrzebne 2 łóżeczka czy Oliwka już dostanie coś "doroślejszego" :)
    Ja chciałam początkowo dostawkę chicco, ale na rzecz kosza przeważyła cena, waga i mobilność.

Wózka nowego nie kupuję. Maluch w chustę ile wlezie i ile obydwoje damu radę ;)

Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Samari lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowa dziewczyna 315 g :) potem wrzuce zdjęcia

Oleander, PatkaPP, Pani Moł, Milka1991, MaMaMi83, ago91, 4me, Samari lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek super :) Zgadza się wiek z dzisiejszego usg z suwaczkiem?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz sie uparl ze mala bedzie spala w lozeczku normalnym z barierkami. No dobra, zobaczymy. Moze to i dobre rozwiazanie, trzeba ja bedzie przestawic tak czy siak. Chociaz sprobuje z nim pogadac o tym koszu (do ktorego miesiaca dzieci moga spac w koszu?)

Pani Mol, czyli ty stawiasz na chuste. Co myslisz Milka? Ja tez sie chyba w chuste zapakuje. To znaczy te chusto - nosidla. Dostawka mi sie wydaje niepraktyczna. Do tego mam wrazenie ze mala mi bedzie uciekac, probowac zsiadac podczas jazdy itp. Jak mowilam, drugi wozek nie wchodzi w gre. A w chuscie mi sie wydaje ze bede miala wieksza mobilnosc, wolne rece, a po 5-6 miesiacach moge juz zapakowac najmniejsza niusie do parasolki a druga bedzie juz spacerowac mam nadzieje grzecznie za raczke :D (tak, tak marzy mi sie).

Nistera gratki, super wiesci <3

No i kciukasy za dzisiejsze polowkowe : )

Puszek super :D odpisalas jak akurat posta pisalam zebys sie nie stresowala : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 10:23

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko nie znamy plci u Patki, Didi i Menki. Czekamy na newsy dziewczyny ; )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś chyba rozkłada, albo dalej pogoda tak na mnie wpływa. Chyba sobie zrobię słynny syrop z cebuli na wszelki wypadek :D A Wy jak dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 10:34

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to dzis kompletnie nic nie przeszkadza , dzieki tym wynika na cukier :D:D

Szczesliwa ledwo zywa, iwwk lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane super że maluszek zdrowy i w wszystko w normie, trzymam kciuki za łożysko :*
    Puszek super gratulacje!!

U nas dziś -1 ale śniegu z 40cm jak nic, a ciągle sypie, wczoraj drogi były zablokowane ciekawe jak dzisiaj bo mamy na zakupy jechać. Pije sobie syrop z cebuli od pana tabletki codziennie i już chyba będę pić do końca zimy :)
    Waga mi pokazała 4kg na plusie a brzuszek malutki hmm chyba muszę ograniczyć milkę :D

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ