Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś na szczęście śnieg nie sypie, ale leży go sporo i jest nawet 2 na plusie.
Samopoczucie dziś średnie, w głowie mi się coś kręci. Dlatego narazie grzecznie leżę z książką w ręku. Próbowałam ogarnąć listę najpotrzebniejszych rzeczy dla maleństwa ale się poddałam.. Przeraża mnie..nie umiem stwierdzić ilościowo i jakich body czy śpiochy, polspiochy, śpiworki.. Brr.. Jeszcze chyba dojrzeje do tego co?
A co do płci to mam nadzieję że we wtorek się dowiemy... Większość osób ciągle o to pyta, nawet jedna ciocia z pretensją "ale jak to nie wiecie"szczerze to mi ta wiedza nie jest zbytnio potrzebna, zazwyczaj mówiłam ze nie chce wiedzieć, ale w ciąży mi się odmieniło, ale nie naciskam lekarza.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyPatkaPP ja narazie zamawiam ubranka które są na promocjach tak że faktycznie się opłaca, a później będę robić listę czego jeszcze mam za mało i domawiać
też nie wiem ile czego ale jakoś uśrednie te listy wyprawkowe z Internetu i listy dziewczyn tutaj i jakoś to będzie
zależy mi żeby nie kupić za dużo bo nie lubię wywalać kasy w błoto
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoo, ja jestem totalną chuściarą, byłam na szkoleniu, szczerze to gdyby nie ciąża to dalej Młodą bym na plecach nosiła
mi się chusta na max sprawdziła nawet w mrozy (córka z października), bo w gondoli budziła się z płaczem, co jest średniawką jak oddychać buzią zaczynała płacząc na mrozie, a w chuście i w kurtce 2osobowej wtulała mi buzię pod szyją i ani razu nie zdarzył się żaden płacz
no i ja mieszkam na 4piętrze bez windy, czyli targanie dziecka+wozka po cięciu było trudniejsze, niż samego dziecka
U mnie sypie jak szalone, ale się nie utrzyma, bo mrozu nie ma. Ale też na mnie ta pogoda dziś nie robi wrażenia po wczorajszych dobrych niusach z polowkowych -
No to u mnie SYN. Doktorka moja chyba z 5 razy mi pokazywała.
Młody ma się dobrze.
ASP miał 137 /min
Waży klocek 411g w 20t4d z parametrów jest 3 dni do przodu.
Szyjka prawidłowa dluga.
Łożysko na przedniej ścianie.
Niewielki zastój w prawej nerce. Doktorka mówi że minimalny i chłopaki tak mają nie ma co się przejmować.
Torbiele się wchłaniają 3mm maja.
Czeka mnie wycięcie znamienia na nodze bo się brzydkie zrobiło i dr kazała bezwzględnie usunąć. Jutro dermatolog i pewnie niedługo zabieg.
Oleander, Chusy, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, PatkaPP, ago91, Pani Moł, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Veri lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Dlatego nie chce chusty tez bo mnie troche stresuje motanie, chce cos pomiedzy nosidlem a chusta zeby nie bylo takieg problemu z wiazaniem.
Dziewczyny ktore pierwszy raz wyprawke robia - wiem ze macie stres i nie chcecie kupowac niczego jeszcze z roznych powodow ale naprawde oplaca sie kupowac po kawalku.. Pozniej bedziecie sie czuc mega przytloczone zamawianiem wszystkiego naraz i ogarnianiem na ostatnia chwile. Przy tym kwoty tez wam wyjda niesamowite. Dajcie sobie troche czasu, zamiast zalatwiac wszystko w 7-8 miesiacu. Pozniej was moze panika dopasc ze jeszcze nic nie macie, a tu mamuski juz beda mialy torby do szpitala spakowane.
Dajmy na to w jednym tyg zamowcie butelki, w drugim kocyki, w trzecim posciel, pieluchy tetrowe itd itd. Zrobcie liste wszystkiego i odhaczajcie po kawalku zakupy.
Oleander, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość
-
Iwwk, jelita na szczęście mi jakoś działają i to są bóle bardzo nisko, dokładnie jakby umiejscowione na jajniku i promienujace do środka. A kłuje non stop niestety dalej. To już chyba te bóle jak na miesiączkę wolałam
Bylam rano na badaniach, zobaczymy wieczorem czy coś pokażą
Mamami, czyli jednak pierwsza wersja się sprawdziła, kawal chlopaczka maszłożysko na przedniej ścianie, ale już poszło faktycznie wysoko?
Dorzuce potem jeszcze zdjęcia z wczoraj z wynikami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:08
puszek369 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy ktoras z was kupuje w Lidlu ciuchy dla dzieci, ale beda od 14 stycznia. Ja kupuje duzo dla syna, bo sa dobrej jakosci i nie drogie. Jak dla mnie, dla noworodka to nie bardzo bo ja wole np body ktore odbina sie na brzuszku ale np rozmiar 68 czy 74 juz mozna by bylo kupic.
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatkaPP Możesz np mamy się zapytać czy np już jakieś koleżanki , siostry która już urodziła lub jak już ma dziecko zawsze takie rady od rodziny są przydatne , a co do płci powiedz że płeć nie ma znaczenia że najważniejsze aby było zdrowe i tyle
.
MaMaMi83 Moje ogromne gratulacje ❤️❤️❤️.Teraz jak coś możecie pomyśleć nad imieniem.
Ja wszak z tych doświadczonych mam to moje 5 dziecko więc wiem co i ile mi potrzebne , popieram Chusy te mamy co zostaną po raz pierwszy mamami niech po mału kupują pierwszy taki poważny wydatek to wózek , potem łóżeczko , materacyk koniecznie piankowy , a i laktator do szpitala koniecznie kupcie i ze sobą weźcie , pościel jak coś uniwersalną możecie kupić najpopularniejszy rozmiar pościeli to chyba 120*60 , łóżeczko z przewijakiem , a ciuszki to nawet na Allegro lub OLX w zestawach możecie kupić rozmiar od 56 do 62 i jest zapas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 11:21
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Przepraszam że nie pisałam ale trochę jestem przygnebiona masz rację Samari.
Pytałam o pessar powiedział mi że naukowo nie jest udowodnione że on pomaga , że nie widzi teraz takiej potrzeby bo szyjka jeszcze jest długa , ja mówię mu że w 14 tc mialam z 2 corka z powodu pierwszego porodu a on do mnie że i tak za szybko urodzilam i mi nie pomógł ja do niego że jak nie pomógł urodzić w 25 A 35 jest różnica moja druga corka zyje a z pierwsza było za późno na szef nie zdążyli jak się skrocila tak rozwarcie . I nie będzie pessara lekarz mowil ze za 2 tyg mam się pokazac ... Nie wiem co mam już myśleć wiem że mam dluga ale boję się na wizycie że dalej się zrobi krótszą a on nic z tym nie zrobi.. pytałam o sterydy co dostaje się od 28 tc to też nie bo są skutki uboczne to tamto a w 2 ciazy mialam I bardzo dobrze bo jest wczesniakiem... miał mi zrobić szczegółowe badania ale stwierdził że jeszcze za wcześnie jeszcze słabo widać pobadal powiedział że na tylniej ścianie zamiast coś więcej to się musialam na tej wizycie dopatrywać, pomierzyl malego powiedział że za 2 tyg niby bedzie te dokladne badanie ale 2 tyg temu mowil to samo więc powiedziałam mu to .mialam 2 tyg temu infekcje i leki więc nie pobierał cytologi myślałam że przy tej wizycie ale też tego nie zrobił ... A już gadal o cytologii w 19 tc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 11:31
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Dzięki Szczęśliwa Mamusia, właśnie tak im mówię.
Nakręcacie mniepowoli w głowie formuje się co i jak.. Niedługo zacznę zakupy.. Nie lubię zostawiać na ostatnią chwilę, wolę mieć plan
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Mary Jane poszło do góry nie zasłania ujścia. Dr mówi że bardzo dobrze bo myślała że u mnie nie pójdzie.
Szczesliwa mamusia. Nooo z tym imieniem jest nielada problem. Ale do maja coś wymyślimy.
Córka zadowolona bo Dagmara jej się nie podobało i cieszy się że nie będzie DagmarySzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
iwwk wrote:Pantera z tego co ja się orientuję to trzeba zgłosić do ZUS'u i mieć zgodę ginekologa, że nie widzi przeciwskazań, ale mogę się mylić.
Pantera tak jestem zatrudniona. Nie, u mnie kontroli w domu nie było, sprawdzali jedynie czy pracodawca odkładał składki i czy się wszystko zgadza w papierach, ale dość szybko i sprawnie poszło nie musiałam nic robić. Jednak kontrola wcale by mnie nie zdziwiła, któraś z dziewczyn miała, jeśli się nie mylę to Szczęśliwa
Do ZUSu owszem zgłasza się zmianę miejsca zamieszkania, składając wniosek ZUS-ZUA. Tak też robiłam w pierwszej ciąży oraz lekarz wydawał zaświadczenie o mozliwosci odbycia lotu. Ale to zaświadczenie wymagane jest tylko po 32 lub 34tc dla linii lotniczych, nie dla ZUSu.
A Wy bedąc na L4 podróżujecie np do rodziców, na Święta lub na weekend? Rozumiem że kobiet w ciąży zatrudnionych w firmach ZUS raczej nie kontroluje po domach... -
MaMaMi super wieści z wizyty
Ciekawie u Ciebie z tą płcią
MaryJane to mam nadzieję, że badania wyjdą ok i przestanie niedługo kłuć i będzie wszystko dobrze. Wkurzające to musi być.
Skarb współczuję podejścia lekarza, musisz się denerwować, chcesz działać, a masz związane ręceMoże spróbuj znaleźć jakiegoś innego? Masz możliwość?
MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja się muszę w końcu wziąć za wyprawkę bo miałam zaraz po nowym roku spisać listę i jeszcze tego nie zrobiłam, a chcę kupować wszystko po trochu nie czekać do końca
zacznę pewnie od ciuszków kosmetyków pościeli do łóżeczka itd. Wozek fotelik to myślę dopiero w kwietniu kupić
Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
skarb15 wrote:Przepraszam że nie pisałam ale trochę jestem przygnebiona masz rację Samari.
Pytałam o pessar powiedział mi że naukowo nie jest udowodnione że on pomaga , że nie widzi teraz takiej potrzeby bo szyjka jeszcze jest długa , ja mówię mu że w 14 tc mialam z 2 corka z powodu pierwszego porodu a on do mnie że i tak za szybko urodzilam i mi nie pomógł ja do niego że jak nie pomógł urodzić w 25 A 35 jest różnica moja druga corka zyje a z pierwsza było za późno na szef nie zdążyli jak się skrocila tak rozwarcie . I nie będzie pessara lekarz mowil ze za 2 tyg mam się pokazac ... Nie wiem co mam już myśleć wiem że mam dluga ale boję się na wizycie że dalej się zrobi krótszą a on nic z tym nie zrobi.. pytałam o sterydy co dostaje się od 28 tc to też nie bo są skutki uboczne to tamto a w 2 ciazy mialam I bardzo dobrze bo jest wczesniakiem... miał mi zrobić szczegółowe badania ale stwierdził że jeszcze za wcześnie jeszcze słabo widać pobadal powiedział że na tylniej ścianie zamiast coś więcej to się musialam na tej wizycie dopatrywać, pomierzyl malego powiedział że za 2 tyg niby bedzie te dokladne badanie ale 2 tyg temu mowil to samo więc powiedziałam mu to .mialam 2 tyg temu infekcje i leki więc nie pobierał cytologi myślałam że przy tej wizycie ale też tego nie zrobił ... A już gadal o cytologii w 19 tc..
Kurcze co za burak. masz mozliwosc isc do jakiegos innego ? nawet jednorazowo zeby tylko sprawdzic , pogadac , zapytac ?
-
nick nieaktualnyskarb15 A to chodzisz do dwóch gin czy jednego , jak do jednego to zmieniaj co za dup** za przeproszeniem , wie jaką masz historię to dlaczego nic z tym nie robi .
MaMaMi83 Moje dziewczynki to nie chciały kolejnej już siostry, mama Ania wystarczy nie chcemy kolejnej małej siostrzyczki
, a jak ma być Dominik to nie posiadają się że szczęścia , szczególnie Grześ że doczekał się wreszcie brata
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 11:46
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPantera, ja na święta pojechałam do rodziców, to był 2 tydzień mojego L4, skonsultowałam się jedynie z lekarzem. Ale teraz już raczej do maja żadnych dalszych wypraw nie planuję.
Chusy dobrze rzecze, teraz po połówkowych to już powoli czas zacząć się organizowaćmy co prawda wiele nie pottzebujemy, bo wszysyko na świeżo, ale na prwno musimy dokupić trochę ubranek, zrobić porządki w rzeczach po Oliwce i kupić apteczną wyprawkę. No i musimy wymienić samochód na większy
w naszym z dwójką dzieci nie ma bata
Lidlowe ciuszki baaardzo lubię i za jakość i za cenę -
Szczęśliwa Mamusia wrote:
MaMaMi83 Moje dziewczynki to nie chciały kolejnej już siostry, mama Ania wystarczy nie chcemy kolejnej małej siostrzyczki
, a jak ma być Dominik to nie posiadają się że szczęścia , szczególnie Grześ że doczekał się wreszcie brata
.
A moja początkowo cieszyła się z brata potem jak popytala koleżanek to stwierdziła że chce siostrę bo chłopaki się bardziej dra. No a teraz ma problem bo trzeba imię wymyślić i siedzi z kalendarzem i spisuje heheh
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Oleander lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc