Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Puszek, u mnie niektóre wymiary też wychodziły ze 2 dni mniejsze ale finalnie średnia wyszła taka sama
lekarz nie widzi problemu, pytałam bo zauważyłam że Twoja maleńka też z drobniejszych
Patka, u pana doktora tylko oba prenatalne robiłam, w angeliusie, wczoraj na połowkowych byłam bardzo zadowolona, lekarz tak długo robił badanie aż udało się wszystko sprawdzić, pożartował z nami trochę, bardzo spoko, zwłaszcza że miałam badanie na nfz, bo skierowanie dostałam
Jesteś z Katowic też?
Ciasteczko, wyniki badań masz przy tym dobre? U mnie raczej przy ciągłych wymiotach kładą do szpitala na troszkę
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Aaaa dziewczyny która się decyduje na immonoglobuliny anty D że względu na konflikt serologiczny? Ja mam mieć między 28 a 30 tyg ciąży.
Nie mowili nic o szpitalu... pije dużo,wyniki z dziś chyba lipa bo musze odebrać osobiścieczyli wyszło coś źle- pytanie coooo?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mary Jane no ja mam najliczniejszy termin z całej grupy :p
Co do konfliktu to występuje kiedy rh- matka ma przeciwciała anty rh+ czyli musiała mieć toczona zła gr krwi/ ciaze z gr + i musiało dojsc do kontaktu z krwią dziecka i wytworzyly się pciala.
Co innego to niezgodność serio logiczna matka rh- ojciec rh+ nie ma konfliktu, ale jest ryzyko jego powstania
Oczywiście to jest ten najczęstszy. Może być też w gr głównych czyli u mamy b przeciwciała anty a, albo w tych anygenach np kellach itpWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 17:11
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Puszku tylko że wszyscy ogólnie nazywają to konfliktem. Tak się jakoś utarlo. U mnie jest RH- u męża rh+
Szczęśliwa, nie masz niezgodnościWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 17:32
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Pantera wrote:Moja przyjaciółka ma Rh- a jej oboje rodziców Rh+
Jeżeli dziecko ma - matka + to nie ma problemu, bo w grupie - nie ma przeciwciał anty rh +, więc nawet gdyby doszło do "pomieszania krwi" to geupie + minus nie zaszkodzi. Dlatego jak trzeba szybko krew toczyć na ratunek to daje się gr 0- uniwersalny dawca, który może przyjąć tylko grupę 0-.
-
nick nieaktualnyAle się zle czuję dziś, nie mogłam się dobudzić rano, próbowałam spać w dzień ale nic z tego nie mogę zasnąć, i tak leżę jakby mnie walec przejechał. Na pocieszenie Marysia sobie fika i daje znać o sobie no i zaraz się uśmiecham dzięki niej
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Puszek ja wygrywam
termin z usg wychodzi tydzien szybciej niz z kalendarza a ja miałam IVF wiec nie ma opcji, ze owulacja byla szybciej
ja to zwalam jednak na duze dziecko. Moj pierwszy syn tez tak wyprzedal po czym urodzil sie tydziem po terminien, dzien przed tym jak mieli mnie klasc na obserwacje
-
nick nieaktualnyOff top
Dziewczyny co szykujcie tak w miarę "na szybko" na spotkanie że znajomymi wiecie 3-4 godzinki jakieś piwko itd(oczywiście wiadomo że ja w ciąży nie pije) niemniej jednak tylko ja jestem w ciąży reszta nie ma.przeciwskazan
P.s dawajcie od razu przepisyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:04
-
nick nieaktualny4me wrote:Puszek ja wygrywam
termin z usg wychodzi tydzien szybciej niz z kalendarza a ja miałam IVF wiec nie ma opcji, ze owulacja byla szybciej
ja to zwalam jednak na duze dziecko. Moj pierwszy syn tez tak wyprzedal po czym urodzil sie tydziem po terminien, dzien przed tym jak mieli mnie klasc na obserwacje
tylko nie bij
-
nick nieaktualnySamari wrote:Off top
Dziewczyny co szykujcie tak w miarę "na szybko" na spotkanie że znajomymi wiecie 3-4 godzinki jakieś piwko itd(oczywiście wiadomo że ja w ciąży nie pije) niemniej jednak tylko ja jestem w ciąży reszta nie ma.przeciwskazan